unforgiven Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Να πιστεύεις ότι το παίζω κάπως, κάνεις λάθος και σε καμμία περίπτωση "άνθρωπος κανενός"... Και δεν είδα κανένα κλίμα να χαλάει... Πώς χάλασε; Επειδή διαφωνούμε; Είμαι στο site μεταξύ των άλλων, επειδή μου αρέσει και, σε γενικές γραμμές, μου αρέσει και το επίπεδο, όπως επεσήμανες κι εσύ. Σε μέρη που δεν μου αρέσουν ή δεν με βρίσκουν σύμφωνο, δεν μπαίνω... Έτσι απλά. Αλλά αν νομίζεις το "αν δεν σου αρέσει, μην ξαναμπαίνεις" είναι απάντηση σε όλα, κάνεις λάθος. Οι απαντήσεις που ψάχω είναι αυτές στα ερωτήματα που έθεσα λίγο πιο πάνω... Βλέπω όμως οι περισσότεροι ότι ασχολείστε μαζί μου και όχι με το θέμα μας... :roll:
Inkjjl Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 To an xalase to klima asto kata merous tora giati apotelei ena thema gia to forum apo mono tou!De diafonoume,kodrarizomaste etsi opos exei ekselixtei...Apantiseis de tha vreis meso ton posts kai sto eggiomai apolita!Kalo loipon ton sevasto administrator na thesei ena Insomnia Poll stin arxiki selida oste na apofasisei i koini gnomi gia ton an einai paranoma ta mp3,divx,kai ta loipa!Mono etsi tha ginei ksekathari i katastasi!Kai episis parakalo na mi xrisimopoiithoun methodoi nothefseos tou poll apo xristes-gnostes tou thematos!Ena katharo poll pou tha kleisei to stoma olonon mas!I dinami tis pliopsiphias einai to klidi tis dimokratias,kati gia to opoio fimizomaste!Perimeno to poll me agonia administrators! :wink:
unforgiven Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Ναι, αλλά ξέρεις, η γνώμη των πολλών δεν είναι και η σωστή, πάντα... Όπως εξελίχθηκε η συζήτηση, δεν χωράει εξ' άλλου, μονολεκτική απάντηση...
^BOOMBOOM Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δεν κατηγορούμε εδώ το insomnia για παρανομίες! έλεος ρε παιδιά, η απορία μου ήταν πιστέυω σαφής, αν δηλαδή υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά με την έννοια πως η 'πειρατική μουσική' δεν αποτελεί 'αδίκημα' ενώ το 'πειρατικό' software dvd κλπ το αντίθετο επειδή έτσι συνηθίσαμε. Ο paredwse έδωσε μια κατατοπιστικότατη απάντηση που αν ήθελα να σχολιάσω θα έλεγα πως κινούμαστε ακριβώς στο γράμμα του νόμου αν και όχι απαραίτητα στο πνεύμα του. Το θέμα της παρούσης συζήτησης είναι αν είμαστε υποκριτές όλοι μας όσον αφορά το τυπικό μέρος της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και όχι αν το insomnia είναι παράνομο, αν ο Χ είναι καραγκιόζης κλπ κλπ.
Dreamstorm Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 eleos re paidia.hmarton!!sas apanthsan poli omorfa kai oraia teleiose to thema...popopo
firegarden Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 [*]1. Σχετικά με τα mp3: Η ελληνική νομοθεσία' date=' δηλαδή κυρίως ο νόμος 2121 του 1993 αλλά και η ευρωπαϊκή νομοθεσία που τροποποίησε τον παραπάνω νόμο (Οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2001/29), επιτρέπουν στον νόμιμο κάτοχο μίας αυθεντικής ηχογράφησης να αναπαράγει το έργο πνευματικής ιδιοκτησίας για προσωπική του χρήση. Ουσιαστικά (και σε απλά ελληνικά) αυτό σημαίνει ότι: αν έχω ένα αυθεντικό LP ή ένα CD, μπορώ να το γράψω σε άλλο μέσο (π.χ. κασέτα) αρκεί να μην το μεταπωλήσω ως δικό μου. Συνειρμικά, μπορώ να δώσω στον φίλο μου τον Κώστα την κασέτα, αρκεί να έχει και αυτός αυθεντικό και αγορασμένο το έργο. Μπορεί ο Κώστας να μην έχει CD player στο αυτοκίνητο αλλά να αγόρασε τον δίσκο. Δικαιούται λοιπόν και αυτός να ακούει τον δίσκο που αγόρασε στο κασετόφωνο του αυτοκινήτου του. Γι' αυτό του δίνω εγώ την κασέτα. Γι' αυτό είναι οι φίλοι... Σε πρακτικό επίπεδο: αν εγώ δώσω στον Κώστα ένα τραγούδι σε mp3, δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο Κώστας έχει τον αυθεντικό δίσκο σπίτι του. Υποθέτω ότι τον έχει και επειδή με έπεισε κι είμαι καλόπιστος, του δίνω το mp3. Δεν υποχρεούμαι να ψάξω όλη την συλλογή CD του Κώστα για να δω αν έχει ή όχι το συγκεκριμένο τραγούδι... Τα ατομα εδω μεσα ακριβως αυτο κανουν:ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ!Δεν θα ηθελα να αναφερω μερικες απο τις πολλες αγγελιες που αναφερουν πωληση cdr,dvdr γεματα με mp3...
kavaliotis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Σε πρακτικό επίπεδο: αν εγώ δώσω στον Κώστα ένα τραγούδι σε mp3' date=' δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο Κώστας έχει τον αυθεντικό δίσκο σπίτι του. Υποθέτω ότι τον έχει και επειδή με έπεισε κι είμαι καλόπιστος, του δίνω το mp3. Δεν υποχρεούμαι να ψάξω όλη την συλλογή CD του Κώστα για να δω αν έχει ή όχι το συγκεκριμένο τραγούδι... [/quote'] Τα ατομα εδω μεσα ακριβως αυτο κανουν:ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ!Δεν θα ηθελα να αναφερω μερικες απο τις πολλες αγγελιες που αναφερουν πωληση cdr,dvdr γεματα με mp3... Xwris na eimai sigouros (o paredwse mporei na mas apanthsei gia sigouria), edw den ginetai kammia pwlhsh (sto forum).. To forum dhladh den epwfeleitai apo thn opoiadhpote pwlhsh pou ginetai kai oute auth ginetai mesw tou forum.. Px an kapoios 8elei na poulhsei opws les ena cd me mp3, den ginetai to transaction edwmesa, vriskontai apo konta kai kanonizoun h mesw ELTA! Opote to forum den nomizo oti exei kammia eu8unh..Oso gia to an einai swsto auto me ta mp3, h apanthsh vrisketai sto quote apo oso exw katalavei :wink:
firegarden Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 [*]2. Σχετικά με τα DVD-rips και τα DiVX: Η ελληνική νομοθεσία (άρθρο 66Α του νόμου 2121/1993' date=' όπως προστέθηκε με το άρθρο 81 παρ. 11 του νόμου 3057/2002 και της Οδηγίας (ΕΣ-ΕΚ) 2001/29[/size']) απαγορεύει ρητά την εξουδετέρωση τεχνολογικών μέτρων «...που, με το συνήθη τρόπο λειτουργίας του, αποσκοπεί στο να εμποδίσει ή να περιορίσει πράξεις, σε σχέση με έργα ή άλλα προστατευόμενα αντικείμενα, που δεν έχουν επιτραπεί από τον δικαιούχο πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικού δικαιώματος...». Απαγορεύει περαιτέρω τη διάθεση πνευματικών έργων που προέρχονται από εξουδετέρωση τέτοιων τεχνολογικών μέτρων. Πρακτικά, απαγορεύεται λοιπόν η διάθεση αντιγράφων των DVD αφού τα τελευταία προστατεύονται από ειδικούς αλγόριθμους κλειδώματος (το CSS). Aν ισχυει αυτο,τοτε τι με εμποδιζει να παρω μια βιντεοκασσετα(που δεν εχει τεχνολογικα μετρα περιορισμου),να την μεταφερω στο σκληρο μου και να την συμπιεσω σε Divx???(και να μην την μεταπωλησω, απλα να την εχω εγω για να την βλεπω οποτε θελω)
firegarden Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Σε πρακτικό επίπεδο: αν εγώ δώσω στον Κώστα ένα τραγούδι σε mp3' date=' δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο Κώστας έχει τον αυθεντικό δίσκο σπίτι του. Υποθέτω ότι τον έχει και επειδή με έπεισε κι είμαι καλόπιστος, του δίνω το mp3. Δεν υποχρεούμαι να ψάξω όλη την συλλογή CD του Κώστα για να δω αν έχει ή όχι το συγκεκριμένο τραγούδι... [/quote'] Τα ατομα εδω μεσα ακριβως αυτο κανουν:ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ!Δεν θα ηθελα να αναφερω μερικες απο τις πολλες αγγελιες που αναφερουν πωληση cdr,dvdr γεματα με mp3... Xwris na eimai sigouros (o paredwse mporei na mas apanthsei gia sigouria), edw den ginetai kammia pwlhsh (sto forum).. To forum dhladh den epwfeleitai apo thn opoiadhpote pwlhsh pou ginetai kai oute auth ginetai mesw tou forum.. Px an kapoios 8elei na poulhsei opws les ena cd me mp3, den ginetai to transaction edwmesa, vriskontai apo konta kai kanonizoun h mesw ELTA! Opote to forum den nomizo oti exei kammia eu8unh..Oso gia to an einai swsto auto me ta mp3, h apanthsh vrisketai sto quote apo oso exw katalavei :wink: Ε με αυτη τη λογικη ας κανονισουμε να πουλαμε ταινιες,οπλα και ναρκωτικα!Το site δεν επωφελειται απο αυτες τις συναλλαγες!!!
kavaliotis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Aν ισχυει αυτο,τοτε τι με εμποδιζει να παρω μια βιντεοκασσετα(που δεν εχει τεχνολογικα μετρα περιορισμου),να την μεταφερω στο σκληρο μου και να την συμπιεσω σε Divx???(και να μην την μεταπωλησω, απλα να την εχω εγω για να την βλεπω οποτε θελω) Dhladh exeis agorasei mia binteokaseta kai 8es na thn kaneis DivX gia na thn exeis backup??? Den nomizo na se empodizei kaneis, kanto! Den nomizo na exei pei kaneis to anti8eto! Apo ekei kai pera omws, oti isxuei sto WARNING pou leei prin arxisei to ergo (sthn binteokaseta) isxuei kai gia to DivX pou exeis kanei.. "Apagoreuetai h opoiadhpote ......" ktl.. 8)
kavaliotis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Ε με αυτη τη λογικη ας κανονισουμε να πουλαμε ταινιες,οπλα και ναρκωτικα!Το site δεν επωφελειται απο αυτες τις συναλλαγες!!! File mou mallon diabazeis kai den katalavaineis mou fainetai, ta opla kai ta narkwtika einai kati to paranomo etsi ki alliws, to MP3 DEN EINAI PARANOMO, katalave to! H texnologia MP3 einai apolutws nomimh. Opws panta perimenoume apo ton nomiko mas na mas apanthsei/dior8wsei/sumplhrwsei...
firegarden Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Aν ισχυει αυτο' date='τοτε τι με εμποδιζει να παρω μια βιντεοκασσετα(που δεν εχει τεχνολογικα μετρα περιορισμου),να την μεταφερω στο σκληρο μου και να την συμπιεσω σε Divx???(και να μην την μεταπωλησω, απλα να την εχω εγω για να την βλεπω οποτε θελω)[/quote'] Dhladh exeis agorasei mia binteokaseta kai 8es na thn kaneis DivX gia na thn exeis backup??? Den nomizo na se empodizei kaneis, kanto! Den nomizo na exei pei kaneis to anti8eto! Apo ekei kai pera omws, oti isxuei sto WARNING pou leei prin arxisei to ergo (sthn binteokaseta) isxuei kai gia to DivX pou exeis kanei.. "Apagoreuetai h opoiadhpote ......" ktl.. 8) Αυτο που ειπα πριν,δεν ηταν αντεπιχειρημα αλλα απλα απορια!!!! :wink:
firegarden Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Ε με αυτη τη λογικη ας κανονισουμε να πουλαμε ταινιες' date='οπλα και ναρκωτικα!Το site δεν επωφελειται απο αυτες τις συναλλαγες!!![/quote'] File mou mallon diabazeis kai den katalavaineis mou fainetai, ta opla kai ta narkwtika einai kati to paranomo etsi ki alliws, to MP3 DEN EINAI PARANOMO, katalave to! H texnologia MP3 einai apolutws nomimh. Opws panta perimenoume apo ton nomiko mas na mas apanthsei/dior8wsei/sumplhrwsei... Εσυ εισαι αυτος που δεν καταλαβε!Ειπα εγω οτι το ΜΡ3 ειναι παρανομο;Παρανομη ειναι Η ΠΩΛΗΣΗ που γινεται εδω μεσα...
kavaliotis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Tespa 8a mporoume na diafwnoume gia meres... Kalutera na diavasei o paredwse oti eipw8hke apo to teleutaio tou post kai na mas boh8hsei..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Κύριοι, ό,τι είχα να πω επί του θέματος το είπα. Απλά θα συνεχίσω να 'ανακυκλώνω' την άποψή μου, πράγμα τουλάχιστον κουραστικό. Απλά μία σημείωση: Αν θέλετε να απαγορευτεί η όποια συζήτηση για τα mp3, βρίσκεστε σε καλό δρόμο... @ unforgiven: Το "επί προσωπικού" θέμα το θεωρώ λήξαν - δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω το ότι δεν επιθυμούσες να με θίξεις προσωπικά. @ unpaiktable: Η συζήτηση που με καλείς μπορεί να γίνει μέσω pm - το Μπλα-Μπλα καταργήθηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.