unforgiven Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Α, και πριν τελειώσουμε, μιας και χαίρομαι που "καταλαβαινόμαστε", να προσθέσω ότι δεν έχω καμμία κακή πρόθεση, όπως είπε ο Paredwse, ούτε "Δεν θέλω να καταλάβω", όπως είπε ο Hal9000 και επίζω να κατάλαβαν και αυτοί.
dop Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Exw thn entypwsh pws ta warez einai paranomo na ta xrhsimopoieis, kai oxi na ta dianemeis.... Kaneis tpt panw se ayto??
ChrisAce Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 [...] Ό,τι ορίζεται ως νόμιμο από τις όποιες νομοθεσίες καθώς και ότι δεν υπόκειται σε νομοθεσία μπορεί να θεωρηθεί νόμιμο. [/b'] Ο,τιδήποτε ορίζεται ως παράνομο, ΕΙΝΑΙ παράνομο. Τόσο απλά. Με λίγα λόγια Αψογος.
dop Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Exw thn entypwsh pws ta warez einai paranomo na ta xrhsimopoieis, kai oxi na ta dianemeis.... Kaneis tpt panw se ayto??
Marcos_Aurilius Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Exw thn entypwsh pws ta warez einai paranomo na ta xrhsimopoieis' date=' kai oxi na ta dianemeis.... Kaneis tpt panw se ayto??[/quote'] Ισχύει απ'όσο ξέρω.
ChrisAce Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Exw thn entypwsh pws ta warez einai paranomo na ta xrhsimopoieis' date=' kai oxi na ta dianemeis.... Kaneis tpt panw se ayto??[/quote'] Και μόνο που αναφέρεσαι σε WAREZ είναι παράνομο και το ένα και το άλλο. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω. :!:
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Λυπάμαι που επανέρχομαι αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσω σε δύο σημεία, ένα ουσιαστικό και ένα επί προσωπικού: 1. Τα warez είναι παράνομο να τα διανέμεις, να τα προωθείς και να τα χρησιμοποιείς. Αν δεν ήταν παράνομη η διαφήμισή τους ή η διανομή τους, η BSA θα κηνυγούσε μόνο τους απλούς χρήστες κι όχι τους 'πειρατές'. Οπότε σε αυτό το σημείο, δίκιο έχει ο ChrisAce (sorry guys!). Τα τσιπάκια στις παιχνιδομηχανές και στους αποκωδικοποιητές είναι νομιμότατα. Οι 'σπασμένες' κάρτες δορυφορικού τηλεοπτικού προγράμματος είναι φυσικά παράνομες - εξομοιώνονται με τα warez προγράμματα. 2. Επί προσωπικού: Σε ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ unforgiven, για τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις: υποκριτής, παπαγάλος, μεταφορέας απόψεων άλλων. Αναρωτιέμαι με τι κριτήρια μου προσάπτεις όλες αυτές τις ιδιότητες. Δεν είμαι υπέρ της παράθεσης προσωπικών ή επαγγελματικών περγαμηνών οπότε δεν θα εμβαθύνω αλλά μπορώ να σε πληροφορήσω ότι είμαι εδώ και χρόνια πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και εργάζομαι στον ευρύτερο νομικό τομέα - πέραν αυτού δεν υφίσταται λόγος να προχωρήσω, δεν υπάρχει νόημα. Σε κάθε περίπτωση έχω νομικές γνώσεις και απόψεις που είναι δικές μου, δεν λέω ό,τι μου έχουν πει να λέω - ποιοί άραγε; (χαρακτηρισμό που τον βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό για τα 35 χρόνια μου και για την μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία...) ούτε παπαγαλίζω νόμους και παραθέτω αριθμούς. Συνεχίζω βέβαια να αναρωτιέμαι προς τι το μένος. Και προς το πρόσωπό μου (έτσι όπως εξελίσσεται η κουβέντα) και προς τα mp3. Αυτό δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα... Για να μην κουράζουμε το forum και τα υπόλοιπα μέλη, θα προτιμούσα να συνεχίσουμε την προσωπική (απ' ότι φαίνεται) κουβέντα με pm, αν δεν σε πειράζει κάτι τέτοιο. Επί της ουσίας, τα επιχειρήματα και οι θέσεις του forum βρίσκονται στα δύο προηγούμενα posts μου και δεν έχω να προσθέσω τίποτα νεότερο.
kavaliotis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 unforgiven nomizo pws to kalutero pou exoume na kanoume einai na mhn prospa8oume na "thn poume" sto idio mas to forum kai idiaitera ston administrator autou tou forum alla na doulevoume me tous uparxontes nomous me to skeptiko na prostateusoume to site-forum (pou sorry pou to lew alla apo ta legomena sou epiti8esai kai afhneis uponooumena).. Kaneis mas den kserei kala tous nomous kai pano se auto basizontai oles oi etairies.. Kalo eiani loipon na ma8ainoume kai ta dikaiwmata mas.. Meta apo auta pou eipe o paredwse, ema8a polla pragmata (ante anevhke kai elaxista sthn upoloipsh mou to lameri! ), idiws gia to chiparisma pou pragmati me parakseneve pou ta diafhmizoune kai kaneis den leei tipota! Afou loipon 8eloun autoi na "ekmetalleuontai" tous nomous, 8a to kanoume kai emeis. Mexri stigmhs den exei parei to mati mou kati paranomo sto forum, kai opote ginetai kati tetoio (kapoios zhtaei gia paranomo software) tote to topic amesos kleidwnetai-svhnetai kai o xrhsths trwei ban. Gia ola ta alla sou milhse analutikotata o paredwse opote prepei na lu8hkan oi apories sou. Ola edw kulane nomimotata kai as to krathsoume etsi. Ta uponooumena na leipoune, mia parea eimaste oloi edw pera, mhn prospa8oume na kleisoume to idio mas to spiti... Filika panta.. EDIT: Tora eida oti apanthses paredwse, kalutera 8a htane ena toso shmantiko 8ema na mhn sunexistei me PMs alla na sunexistei edwpera an den exei problhma o Hal.. Einai kalo na kseroume ta dikaiwmata mas san xrhstes kai idiaitera apo ta xeilh kapoiou nomikou opws eisai esu. Opote 8a se parakalousa na sunexisete edopera, akoma kai oi proswpikes antipara8eseis (pou fanera ginontai) isws mas dwsoun nea stoixeia gia diafores apories pou exoume gia ta nomika provlhmata pou antimetwpizoume oso anafora ta mp3 alla kai tis tainies.. Kala gia paranomo software den to suzhtaw, eiani gnwsta..
unforgiven Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Λυπάμαι που επανέρχομαι αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσω σε δύο σημεία' date=' ένα ουσιαστικό και ένα [i']επί προσωπικού[/i]: 2. Επί προσωπικού: Σε ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ unforgiven, για τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις: υποκριτής, παπαγάλος, μεταφορέας απόψεων άλλων. Δεν βλέπω την αντιπαράθεση προσωπικά. Αλλά μιας και νιώθεις ότι σε έθιξα δημόσια, δημόσια και εγώ θα σου απαντήσω... Είπα πιο πάνω: Το παπαγάλισμα νόμων και η παράθεση αριθμών δεν με πείθει. Δεν ξέρω αν ο Paredwse είναι δικηγόρος ή απλά λέει ό,τι του έχουν πει να λέει. Δεν είχα ΚΑΜΜΙΑ πρόθεση να σε θίξω. Λυπάμαι, αλλά δεν γνωρίζω αν είσαι 15 ετών που λες αυτά που σου είπαν να λες (το "παπαγαλίζεις" που ανέφερα) προσπαθώντας να υπερασπιστείς το "δικαίωμά" σου στο "τσάμπα πράμα" ή δικηγόρος και μάλιστα έμπειρος. Μιας και είσαι το δεύτερο, οφείλω να σεβαστώ περισσότερο της απόψεις σου και να σου ζητήσω συγγνώμη αν από τα λεγόμενά μου θίχτηκες. Ειλικρινά, δεν ήταν προθεσή μου. Είσαι δικηγόρος και όπως πολύ καλά γνωρίζεις, το παν είναι να εκμεταλλεύεσαι τις ασάφειες του νόμου και τα παραθυράκια, ώστε να παρουσιάζεις το άσπρο, μαύρο. Σε αυτό βασίζονται συνάδελφοί σου (και δεν το λέω υποτιμητικά ) και ελευθερώνουν μεγαλοεμπόρους ηρωίνης, βαφτίζουν τους δολοφόνους "άτομα με ψυχολογικά προβλήματα" και προσπαθούν να αθωώσουν βιαστές παιδιών... Εδώ μιλάμε για την ουσία, όχι για τους τύπους. Δεν με ενδιαφέρει "τι θα πεις στο δικαστήριο". Ένας άλλος δικηγόρος, ίσως μπορεί να αντικρούσει αυτά που λες, ίσως και όχι. Ελλέιψει αντιλόγου και γνώσεων λοιπόν δεχόμαι ότι αυτά που λες είναι σωστά... Και η ουσία είναι ότι διευκολύνονται άτομα να κάνουν παράνομες πράξεις, είτε μας συμφέρει, είτε όχι... Είτε μας αρέσει είτε όχι... Και αυτό εννοώ όταν λέω ότι κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας... όχι ότι εσύ και ο Hal πουλάτε κόπιες! Δεν ζητάω να αλλάξει τίποτε... Απλά θέλω να μάθω... Άν δώσω ένα link για ένα παιχνίδι με τη σημείωση "κατεβάστε το μόνο αν έχετε το original παιχνίδι και δεν θέλετε να το χρησιμοποιείτε"... Ή αν δώσω ένα crack και γράψω "η χρήση του είναι παράνομη", είμαι εντάξει; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, γιατί να μην το κάνουμε φανερά; (Ξανα) ρωτάω γιατί πιο πάνω έγραψες: Σε πρακτικό επίπεδο: αν εγώ δώσω στον Κώστα ένα τραγούδι σε mp3, δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο Κώστας έχει τον αυθεντικό δίσκο σπίτι του. Υποθέτω ότι τον έχει και επειδή με έπεισε κι είμαι καλόπιστος, του δίνω το mp3. Δεν υποχρεούμαι να ψάξω όλη την συλλογή CD του Κώστα για να δω αν έχει ή όχι το συγκεκριμένο τραγούδι... Ακόμα: Διαφορετικό είναι το να εξηγώ πώς θα δημιουργήσετε ένα mp3 ή το πώς θα αντιγράψετε ένα DVD και διαφορετικό το να διακινώ προστατευόμενα έργα πνευματικής ιδιοκτησίας ή το να πράττω αυτά που λέω. Το πρώτο είναι νόμιμο και το άλλο παράνομο. Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ελευθερίας του λόγου δεν θίγεται. Αν "εξηγήσω" ότι "αν βάλεις το serial XXXX στο YYY πρόγραμμα θα τρέξει χωρίς πρόβλημα" δεν είμαι εντάξει; Διακίνησα τίποτε παράνομο;
Dreamstorm Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 ποτέ δεν θα ήθελα να δω την σελίδα insomnia να έχει νομικά προβλήματα από δημοσιεύσεις διαφόρων χρηστών.Το τι πρέπει να φαίνεται και τι όχι έχει αποσαφηνιστεί.το παράνομο το καθορίζουν οι νόμοι και εμείς άσχετα αν το θέλουμε ή όχι πρέπει να το δεχτούμε.μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας,αλλά αν δεν το κάνουμε αυτό ίσως αποτελέσει την αρχή των προβλημάτων που θα οδηγήσουν στην μη ομαλή λειτουργία του forum και ώρες δουλειάς,δημιουργίας θα πάνε χαμένες.
UNPAIKTABLE Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Είσαι δικηγόρος και όπως πολύ καλά γνωρίζεις' date=' το παν είναι να εκμεταλλεύεσαι τις ασάφειες του νόμου και τα παραθυράκια, ώστε να παρουσιάζεις το άσπρο, μαύρο. Σε αυτό βασίζονται συνάδελφοί σου (και δεν το λέω υποτιμητικά ) και ελευθερώνουν μεγαλοεμπόρους ηρωίνης, βαφτίζουν τους δολοφόνους "άτομα με ψυχολογικά προβλήματα" και προσπαθούν να αθωώσουν βιαστές παιδιών...[/quote'] Εδώ αρχίζει μία άλλη μεγάλη κουβέντα.. Και θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη του paredwse πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εάν υπάρχει πρόβλημα να διατυπώσεις εδώ στο παρόν topic τις απόψεις σου με τον φόβο μήπως ξεφύγει η συζήτηση, στείλε μου ένα PM αν δε σου είναι κόπος. Αλλά και πάλι θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε όλοι την άποψη σου στο θέμα. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον. :roll:
kavaliotis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 UNPAIKTABLE kalutera na meinoume sto 8ema mas oso anafora ta mp3, divx ktl.. Mhn pame se apofaseis dikasthriwn gia narkwtika kai biasmous, einai anousio edwmesa.. An endiaferesai toso polu kai den exei prob o hal, as anoiksete allo topic, oxi edomesa.. As ma8oume kalutera auta pou mas endiaferoun gia ta 8emata pou milame sto forum, dhladh ta texnologika 8emata..
UNPAIKTABLE Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 mh me parekshgeis.. les kati pou eipa hdh.. an einai provlhma, as mou steilei PM..
unforgiven Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 UNPAIKTABLE kalutera na meinoume sto 8ema mas oso anafora ta mp3, divx ktl.. Mhn pame se apofaseis dikasthriwn gia narkwtika kai biasmous, einai anousio edwmesa.. An endiaferesai toso polu kai den exei prob o hal, as anoiksete allo topic, oxi edomesa.. As ma8oume kalutera auta pou mas endiaferoun gia ta 8emata pou milame sto forum, dhladh ta texnologika 8emata.. Η αναφορά μου δεν έγινε για να παρεκτραπεί η συζήτηση. Απλά ήθελα να δείξω ότι άλλο το σωστό ηθικά και λογικά (που μας ενδιαφέρει εδώ) και άλλο το ξεγλύστρημα μέσα από τοη δαιδαλώδη δικονομία.
Inkjjl Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Tixainei na eimai panarxaios episkeptis tis selidas aftis kai malista melos edo kai xronia!Isos na min exo ton iperogo arithmo posts allon xriston sto energitiko mou omos ime atomo pou parakolouthei kala prin milisei!To site afto einai oti pio kalo exei na epideiksei i Ellada sto idos tou kai pragmatika apartizetai apo "psagmena" members kai administrators!Toso kairo kati "paranomo" i esto paratipo den exei ipopesei stin antilipsi mou kai mallon kai kanenos allou giati to site afto einai akomi online!Pistepse me Unforgiven einai panefkolo na katevaseis ena site apo to server me tis katalliles gnoseis!Den katalabaino pios einai o provlimatismos sou sxetika me ta mp3 kai ta loipa!Ti apantiseis psaxneis kai pisteveis oti tha sou dothoun meso aftou tou Forum?Den entopizo to provlima,ilikrina...Stin Ellada o koinos nous theorei paranomo oti ksefevgei apo ton koino nou!An esi vgeis kai poulas modchip sto dromo as poume kai perasei astinomia tha se paei sigoura sto tmima asxeta an se mia dio ores figeis entelos katharos logo apousias nomikis kalipsis tou thematos ton modchip!Loipon ilikrina pistevo oti einai kalo na kopei afto edo giati xalaei to kalo klima sto site kai peftei i apodotikotita mas san omada!OLOI exoun mp3,divx,modchip kai ta loipa,ektos ki an exeis 70 euro na dineis gia kathe paixnidi tou Xbox gia paradeigma!Zise loipon opos mexri tora kai min anisixeis gia kati pou den se anisixei!Kaneis den exei paei mesa gia mp3 ki oute tha paei...Prosopika theoro ton algorithmo tis akoustikis skiasis tou Fraunhofer Institut pou apotelei to mp3 ena thavma tis anthropinis noisis apo mono tou!An to pas parapera kai to deis os meso apoktiseis dorean mousikis einai akomi kalitero an kai de dimiourgithike gia afto!Oi kallitexnes pou aksizoun sigoura vriskontai se afthentikes kopies sto spiti tou kathenos kai to aksizoun!!!Min to paizeis anthropos tis RIAA giati einai katadikasmeni se apotixia i prospatheia sou...Den thelo na pareksigitheis gia tipota giati ola ta leo FILIKA!Oloi eimaste omada ki etsi tha minoume!An den sou aresei kapoio kata ti gnomi sou "paranomo" stoixeio tou site MAS,tote apla min ksanaxtipiseis insomnia.gr ston browser sou!Kai pali to tonizo,ola filika ta leo...Kalo kalokairi s'olous tous insomniacs kai hit the beaches boys n' girlz!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.