Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μαγκες  θέλω να στήσω ένα καινούργιο σύστημα για gaming και για το σπίτι..Μια ματιά με έπεισε πως οι amd είναι πολύ πιο φθηνοί απο τους intel.Δέν έχω ασχοληθεί ποτε με amd και δεν ξέρω αν αντέχουν στο χρόνο και αν είναι γρήγοροι με λίγα λόγια αν μπορούν να συγκριθούν με i5 ή i7 ???Επίσης αν πάω σε κάτι της intel οι καινούργιοι Haswell 4ης γενιάς ειναι καλοί????

Δημοσ.

Συμπλήρωσε καλύτερα τη φόρμα από το sticky και βάλε τις απαντήσεις εδώ.

Δεν ζητάει προτάσεις για σύστημα,αλλά απλά αν είναι να πάει σε amd ή intel....

Μια ματιά με έπεισε πως οι amd είναι πολύ πιο φθηνοί απο τους intel

Αυτό που το είδες;;;Ή μάλλον για ποιους cpu μιλάς;;;

Γενικά οι amd βγαίνουν με περισσότερους πυρήνες σε περίπου τα ίδια λεφτά αλλά αυτοί οι πυρήνες είναι αρκετά ποιο αδύναμοι από τους αντίστοιχους της intel αν και μπορείς να τους κάνεις overclock πολύ ποιο εύκολα.  

Για αυτό και είναι δύσκολη ερώτηση,εξαρτάτε πάντα από το τι θες να κάνεις με τον Η/Υ,όπως είναι τα πράγματα σήμερα δεν υπάρχει και πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη για πολλούς πυρήνες κάτι που μπορεί να αλλάξει σύντομα μπορεί όμως και όχι.

Δημοσ.

Πωπω γραφειοκρατία και στο insomnia. Μην ξεχάσεις και το εκκαθαριστικό της τελευταίας χρονιάς και έναν λογαριασμό ΔΕΗ πρώτα. Αλλιώς δεν γίνεται να απαντήσουμε!

Λοιπόν φίλε μου ubuntista, επειδή έχεις περιορισμένο μπάτζετ (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο), προτείνω να πας σε amd cpu για να σου μείνει ρευστό για καλή κάρτα γραφικών. Τη διαφορά ενός 8320 από τον πιο δυνατό i7 δεν πρόκειται να την καταλάβεις με τίποτα. Τη διαφορά όμως μιας μέτριας κάρτας γραφικών από μια πολύ καλή, σίγουρα θα την καταλάβεις.

Σου προτείνω να κινηθείς σε 8320 + 7870xt. Είναι η χρυσή τομή επιδόσεων-κόστους. Αν πάλι δε σου φτάνουν τα χρήματα, πήγαινε σε πιο φτηνή cpu!

• Like 2
Δημοσ.

Πωπω γραφειοκρατία και στο insomnia. Μην ξεχάσεις και το εκκαθαριστικό της τελευταίας χρονιάς και έναν λογαριασμό ΔΕΗ πρώτα. Αλλιώς δεν γίνεται να απαντήσουμε!

Λοιπόν φίλε μου ubuntista, επειδή έχεις περιορισμένο μπάτζετ (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο), προτείνω να πας σε amd cpu για να σου μείνει ρευστό για καλή κάρτα γραφικών. Τη διαφορά ενός 8320 από τον πιο δυνατό i7 δεν πρόκειται να την καταλάβεις με τίποτα. Τη διαφορά όμως μιας μέτριας κάρτας γραφικών από μια πολύ καλή, σίγουρα θα την καταλάβεις.

Σου προτείνω να κινηθείς σε 8320 + 7870xt. Είναι η χρυσή τομή επιδόσεων-κόστους. Αν πάλι δε σου φτάνουν τα χρήματα, πήγαινε σε πιο φτηνή cpu!

Τώρα εσύ του έλυσες όλα τα προβλήματα. Δηλαδή είναι κακό και ιδιαίτερα δύσκολο να συπληρώσει τη παρακάτω φόρμα για να του προταθεί ακριβώς αυτό που θέλει.

Δεν συνηθίζω να έρχομαι σε αντιπαράθεση αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το ειρωνικό σου σχόλιο. Μπορούσες να προτείνεις χωρίς να μειώσεις κάτι το όποιο χρησιμοποιούμε όλοι για να μπορούμε να βοηθάμε πιο αποτελεσματικά τον εκάστοτε φορουμίτη που θέλει να αναβαθμίσει το hardware που διαθετει.

Άσε που δεν ξέρεις καν πόσα λεφτά διαθέτει ο ts ούτε σε τι ανάλυση παίζει τα games. Να δώσει έτσι ξερά δηλαδή 500€ χωρίς να είσαι σίγουρος αν τα χρειάζεται καν...

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.

• Like 3
Δημοσ.

Πιστεύω ότι απάντησα ακριβώς σε αυτά που ήθελε να μάθει ;)

Για την ειρωνία συγχωρήστε με. Δεν τα λέω με κακία, μου αρέσει το πείραγμα!

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω ότι απάντησα ακριβώς σε αυτά που ήθελε να μάθει ;)

Για την ειρωνία συγχωρήστε με. Δεν τα λέω με κακία, μου αρέσει το πείραγμα!

Δεκτό αυτό που λες αλλά στο γραπτό λόγο δεν φαίνεται πουθενα το ύφος και η διάθεση με την οποία εσύ τα γράφεις εκείνη τη στιγμή οπότε συγχώρεσε και τη δική μου παρατήρηση/επίπληξη.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.Το σύστημα που θέλω να φτίαξω θέλω να παιζει άνετα όλα τα παιχνιδια πχ.crysis 3 και να είναι ένα αξιόπιστο μηχάνημα για το σπίτι  .Έχω σκληρο,πληκτρολόγιο-ποντίκι,οθόνη,ηχεία,τροφοδοτικο.Με λίγα λόγια αυτό που θέλω είναι μητρική,cpu,gpu,ram.Απλός δεν ξέρω αν οι amd μπορούν να συναγωνιστουν έναν καλό i5 ή i7 στις επιδόσεις και στην ποιότητα γιατί κακά τα ψέματα οι amd έχουν αρκετή διαφορά χρημάτων και με την αγορά ενος intel το budget ανεβαίνει.   

Υ.Γ.Και γνώμη για ένα καλο κουτάκι αν γίναται μέχρι 50-60.Το budget που διαθέτω δεν το ανέφερα γιατί τα πράγματα θα τα πάρω σιγά σιγά .

Δημοσ.

AMD FX 8320 8-CORE 3,5Ghz (144€)

CPU COOLER  (να μας πεις πόσα χρήματα διαθέτεις και αν σκοπεύεις να κάνεις overclock )

GIGABYTE 970A UD3  (84€)

GEIL 8GB DDR3 1600Mhz (60€)

Κάρτα γραφικών POWERCOLLOR HD7870 2GB DDR5 MYST EDITION  (φοράει πυρήνα TAHITI LE και είναι δυναότερη από της απλές 7870) (225€)

Αν θες δυνατότερη κάρτα κοίταξε για την φτηνότερη 7970 3GB DDR5 !

To τροφοδοτικό σου να μας πεις ποιο είναι

Κοιτιά μπορείς να κοιτάξεις το ZALMAN Z5 PLUS , ENERMAX ORSTRONG, CORSAIR 200R

******Στο νέο σου σύστημα να μάλεις και έναν SSD δίσκο 120GB (kingston V300 πχ) !!

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίος ο Τάκης. Ισορροπημένο build.

Είδατε πάντως... Βουλωμένο γράμμα διαβάζω ο φούστης! Να τον ακούτε τον Σίσκο!!! :-D

Φίλε ubuntista χώσου για amd να ευχαριστηθείς gaming!

Για να πας σε intel ή θα κόψεις από την κάρτα γραφικών ή θα χώσεις αρκετό παραπάνω κασέρι!

Δημοσ.

Budget μόνο στο κουτί έθεσες;  :) Για το "σιγά-σιγά,ένα-ένα" οι τιμές μπορεί να αλλάζουν και μαζί τους και δεδομένα.Οθόνη ποιά έχεις και ποιό τροφοδοτικό;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...