Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα βοήθεια στην επιλογή ενός NAS με 4 υποδοχές σκληρών δίσκων που είναι σχετικά γρήγορο στην μεταφορά δεδομένων. Είναι οικιακή χρήση και κυρίως για backup δεδομένων, αλλα θέλω να εχει μην ζορίζεται σε 3-4 ταυτόχρονες συνδεσεις από πχ 2 pc και 2 κινητά. Επίσης αν γίνεται να μην κανει πολυ θορυβο.

Είχα δεί το synology 413J, αλλα μετά από μια ασχημη εμπειρία από το service της synology πρόσφατα δεν θελω να τους προτιμήσω.

Τιμή έως 350-400€. Όχι παραπάνω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ακριβώς για το ίδιο ψάχνω και εγώ τους τελευταίους 2 μήνες που μου χάλασε ένα παλαιό της LaCie που είχα με μονό δίσκο... Ευτυχώς κάηκε η πλακέτα απο το κουτί οπότε δεν έχασα δεδομένα του δίσκου. Οι έτοιμες λύσεις Nas δυστυχώς δε με πολυ εμπνέουν και έχω στραφεί στο ή να φτιάξω ένα κομμάτι κομμάτι ή να πάρω κάποιο τύπου HP N40l και να προσθέσω μόνο τους δίσκους. Και στις δυο περιπτώσεις περνάς λειτουργικό Linux π.χ. Freenas, BSD ή ότι σε βολεύει και απο κει και πέρα οι δυνατότητες ειναι άπειρες... Ορεξη να χεις μόνο αλλα το αποτέλεσμα θα ειναι σίγουρα καλύτερο απο τις έτοιμες λύσεις. Μάλλον δεν βοήθησα με το πρόβλημα σου αλλα αν έχεις χρόνο ψαχτο. Οικονομικά ίσως σου κοστίσει κάτι τις παραπάνω...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Έχω ήδη ένα DLink DNS320 (το οποίο δεν με ικανοποιεί από θέμα ταχυτήτων) και ένα WD mybook Live 3ΤΒ το οποίο όμως δεν είναι τόσο παραμετροποιήσιμο. Και βασικά δεν εχει download manager που είναι χρήσιμος. Πρόσφατα πήρα ένα synology USB station 2 για να δοκιμάσω λίγο το interface των synology και ήταν καλό, αλλά από support..... άλλα λένε στην σελίδα και άλλα ισχύουν. 

Έχω ψάξει για Ν40L ή το καινούργιο Ν54L και έχω πειραματιστεί με freenas μέσω vmware. Έχει όντως πολλές επιλογές.

Σκληρούς έχω μπόλικους αλλά αυτή την περίοδο δεν έχω τον χρόνο να ψαχτώ παραπάνω με το freenas. Γι αυτό και είπα να πάω σε κάτι έτοιμο και βλέπουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...