Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι είδα το laptop δεν διαθέτει κάρτα γραφικών κι έχει on board, οπότε υποθέτω πως το reflow είναι μονόδρομος. Γνωρίζει κανείς ποια η διαδικασία για να γίνει κάτι τέτοιο σωστά και συνήθως πόσο κρατάει κάτι τέτοιο; Γιατί κάτι μου έλεγε ένας γνωστός πως διαρκεί για κάνα τρίμηνο και μετά πάλι τα ίδια κι ότι γίνεται μέχρι 3 φορές. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το reflow δεν κράταει πολύ (αν πετύχει)), αλλά θεωρητικά μπορεί να το δοκιμάσει ο καθένας κι ό,τι βγεί (με πιστόλι θερμού αέρα κτλ). Στο youtube υπάρχουν πολλά βιντεάκια.

Αν ενδιαφέρεσαι να κρατήσεις το λαπτοπ, καλύτερα να κάνεις reballing, το οποίο κοστίζει περισσότερο (πχ. 100 ευρώ), αλλά αν γίνει σωστά, μπορεί να μην παρουσιαστεί ποτέ ξανά πρόλημα.

Δημοσ.

Έχει κάποιος να προτείνει κάνα video για το reflow που το έκανε και είχε μεγάλη διάρκεια η επισκευή του;

Επίσης ξέρετε κάνα κατάστημα για το λεγόμενο reballing να το προτείνω στον φίλο μου που μου έφερε το laptop;

Δημοσ.

Μήπως ειναι καλύτερα φούρνος ; Δεν το έχω κάνει απλα το πετάξω σαν ιδέα μιας και το κανουν σε κάρτες γραφικών για σταθερούς.

Το πιστόλι θερμου αέρα αξίζει το κόστος;

Δημοσ.

Ο φούρνος και το πιστόλι είναι για το λεγόμενο reflow. Γενικά μ'αυτή τη μέθοδο (αν πετύχει), κρατάει για λίγο. Στην ουσία οι κολλήσεις κάτω από το τσιπάκι ξαναζεσταίνονται, λιώνουν άρα 'ψιλο-επισκευάζονται' οι επαφές. Όμως συνήθως μετά από λίγο, το πρόβλημα επανεμφανίζεται.

Με το reballing, το τσιπακι βγαίνει, καθαρίζονται οι κολλήσεις, μπαίνουν καινούριες κολλήσεις/επαφές (συνήθως κολλήσεις με lead, μιας και η έλλειψη lead είναι που δημιουργεί το θέμα) και επανατοποθετείται. Είναι μια διαδικασία που θέλει λίγη προσοχή.

Στο youtube κυκλοφορούν ΠΟΛΛΑ βίντεο και με reflow και με reballing.

To πιστόλι αξίζει, αλλά για άλλες κατασκευές!!!!  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Ενα καλο πιστολακι θερμου αερα θα κοστισει παραπανω απο ενα ψησιμο σε φουρνο. Θα φτασει το κοστος του reball που και παλι η σε βαθος χρονου μπορει να παρουσιασει παλι προβλημα. Εσυ κρινεις αν το λαπτοπ αξιζει ενα Α χρηματικο ποσο για επισκευη τετοιου τυπου. Προσωπικα, θα το εψηνα στο φουρνο. :devil:

Δημοσ.

Κι εγώ στον φούρνο έχω καταλήξει, αλλά επειδή το laptop δεν είναι δικό μου κ είναι ενός συνεργάτη μου δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία αφού δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο.. Κάποιος που έχει περάσει από αυτή την διαδικασία ας με διαφωτίσει λίγο και ας μου στείλει και κάνα video που εγκρίνει..

Δημοσ.

η θερμοκρασία στο chipaki πρέπει να είναι πάνω απο 200/250c για να γίνει σωστό reballing και με μηχάνημα/μάστορα.

έγκριση δεν θα σου δώσει κανένας να ξέρεις οτι θα πετύχει.

άλλη το έχουν κάνει με τον φούρνο/πιστόλι αλλα ενδεδειγμένα δεν κράτησε για πολύ καιρό.

ο σωστός τρόπος είναι σε κατάστημα που είναι η δουλειά τους τέτοια reballing/επιδιορθώσεις κλπ

Δημοσ.

Αν δεν αγορασεις καινουργιο τσιπακι να σκασεις ενα πενηνταρικο και αλλα 120€ στο reballing,TOTE το απλο reballing εχει ημερομηνια ληξης.

Το προβλημα δεν βρισκεται μονο στις μπιλιες οι οποιες οξειδωνονται και χανουν την επαφη,αλλα και στην καταπονηση που εχει υποστει το τσιπακι απο τις θερμοκρασιες

Δημοσ.

Λέω αύριο πρωί πρωί να το βάλω στον φούρνο με πατάτες και όσο αντέξει, μπορεί κάποιος που έχει προσωπική εμπειρία να μου πει πως γίνεται η διαδικασία κι αν είναι εύκολο να βάλει κι ένα video που δοκίμασε ο ίδιος;

Δημοσ.

Ρε μαγκες,μην κανετε τετοια σοβαρα σφαλματα που μπορει να βλαψουν την υγεια σας για ενα κωλοmotherboard.

Απο τις τοξικες οσμες μετα ο φουρνος θα ειναι αχρηστος.Το εμπιστευεσαι?

Δημοσ.

μετά από αυτό πάντως αν βγάλει πρόβλημα ξανά θα γνωρίζεις ότι ξεχνάς το reballing

Αν δεν αγορασεις καινουργιο τσιπακι να σκασεις ενα πενηνταρικο και αλλα 120€ στο reballing,TOTE το απλο reballing εχει ημερομηνια ληξης.

Το προβλημα δεν βρισκεται μονο στις μπιλιες οι οποιες οξειδωνονται και χανουν την επαφη,αλλα και στην καταπονηση που εχει υποστει το τσιπακι απο τις θερμοκρασιες

τις τιμές τις αναφέρεις διπλάσιες απ ότι είναι 

Δημοσ.

Εχεις βρεις εσυ reballing με 60€?Να τα στελνω εκει αν εχεις κατι στο νου σου μην καθομαι να παιδευομαι

Και τα τσιπακια τα καινουργια ειναι και αυτα ακριβα,ψαξτο καλυτερα,μην ξεχνας και το κοστος των μεταφορικων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...