SR71B Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Αγορασα εναν φορητο (Lenovo G780A) με σκληρο δισκο 1 Tb. Οταν ξεκινω να κανω εγκατασταση των Win 7, μου δειχνει οτι εχω 930 Gb unpartitioned και 1 Gb Lenovo partition (!?!?!?!). Θα επιθυμουσα ΣΦΟΔΡΑ να σβησω το Lenovo partition αλλα φοβαμαι οτι το BIOS θα με κλειδωσει απ'εξω, αν δεν το βρει. Τελωσπαντων, μολις παω να δημιουργησω partitions, δημιουργειται αυτοματως ενα system partition των 100 Mb (ναι, megabyte, μονο) και ολα τα αλλα Gb μαζευονται σε ενα τριτο partition. Μολις παω να χωρισω και το τριτο partition, μου επιτρεπει να το χωρισω σε δυο MONO partitions (ενω θελω τρια, τουλαχιστον). Συνολικα, δημιουργουνται ΤΕΣΣΕΡΑ partitions : 1) 1 Gb Lenovo Partition 2) 100 Mb System Partition 3) 64 Gb Primary Partition 4) 866 Gb Secondary Partition Ti μπορω να κανω για να εχω ΕΝΑ ακομα partition ?
TheELF Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέσα από τα windows τρέξε το EaseUS Partition Master Home Edition και δες τη βγάζουν στο type, με παλιού τύπου bios(mbr)μπορείς να έχει μέγιστο 4 primary διαμερίσματα,στα uefi μπορείς να έχεις πολλά περισσότερα,οπότε αν είναι αυτό θα πρέπει να κάνεις δεξί κλικ σε κάποιο από αυτό(λογικά το 866 Gb Secondary Partition,αφού θα είναι μόνο για δεδομένα) και να επιλέξεις το convert to logical. Το 100άρι φτιάχνεται για να κρατάει τα αρχεία εκκίνησης,είναι νέο φρούτο από τα vista και μετά, μπορείς να το αποφύγεις φτιάχνοντας τα διαμερίσματα από πριν,μέσα από τα windows π.χ. και όχι από την εγκατάσταση.
SR71B Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Θα το τρεξω αυριο το EaseUS Partition Master, και θα σου πω. Υπαρχει κατι οπως το FDISK, που να βλεπει και διαχειριζεται NTFS partitions, σε δισκους 1 tera ???
TheELF Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Ναι,λέγεται DiskPart πλέον αλλά δεν θα το συνιστούσα αν δεν έχεις εμπειρία.
micos000 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Ω ρε φίλε. Με το msdos στο avatar και fdisk μου θυμίζεις παλιές εποχές. Κάντο με το easyus.
SR71B Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μολις ετρεξα το EasyUS, και ενω με αφησε να δημιουργησω ενα νεο partition (64 Gb) τον υπολοιπο χωρο (802 Gb) τον εχει unallocated. Εννοειται βεβαια οτι ειναι logical αυτος ο χωρος, οποτε ΔΕΝ ειναι καν partition. Πως τον μετατρεπω σε partition ? (Mπορω να χρησιμοποιησω το Setup CD των XP, για να φτιαξω partitions ?)
TheELF Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Με δεξί κλικ στο unallocated δεν σου βγάζει επιλογή create partition;;;
SR71B Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 ... και μου βγαζει Warning : Please convert an existed primary partition to logical partition, and try again. Με ενα κουμπακι OK (και τιποτα αλλο). Ερωτηση : Μηπως, ΧΩΡΙΣ υποστηριξη UEFI, το BIOS δεν δινει πανω απο 4 partitions ?
TheELF Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 ... και μου βγαζει Warning : Please convert an existed primary partition to logical partition, and try again. Με ενα κουμπακι OK (και τιποτα αλλο). Ερωτηση : Μηπως, ΧΩΡΙΣ υποστηριξη UEFI, το BIOS δεν δινει πανω απο 4 partitions ? Δεν δίνει πάνω από τέσσερα primary,όπως είπα και πριν, για αυτό σου λέει και ότι πρέπει να μετατρέψεις κάποιο από primary σε logical για να φτιάξει ένα νέο. (Ανέβασε και καμιά εικόνα αν μπορείς)
SR71B Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Οπως φαινεται εκοψα πολυ πραγμα απο δεξια-αριστερα-πανω-κατω για να μεγενθυνω αυτα που επρεπε. Δεν υπηρχε διαδικασια pending (στο αριστερο pane).
TheELF Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Όπως βλέπεις έχει 4 primary για αυτό δεν μπορεί να κάνει και άλλο άλλαξε το backup(64gb) σε logical για να κάνεις και τον υπόλοιπο χώρο διαμέρισμα,μετά αναλόγως της ανάγκες ή το αφήνεις όπως είναι ή το ξανά κάνεις primary το backup π.χ. αν θες να περάσεις λειτουργικό και το απαιτεί.
SR71B Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μission accomplished !!! :-D :-D :-D Thanks a mil .... !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα