Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω ένα laptop Acer Extensa 5510(BL50) και για κακή μου τύχη η μπαταρία του CMOS "συγχωρέθηκε",αφού δεν κρατάει τις ρυθμίσεις της ημερομηνίας όταν αποσυνδέω την μπαταρία/πρίζα ή και τα δύο.

Το πρόβλημα είναι το ότι η μπαταρία δεν είναι "plug n play" για να την αντικαταστήσεις εύκολα και γρήγορα με μια καινούρια, αλλά είναι κολλημένη πάνω στο PCB,επομένως πρέπει να την ξεκολλήσεις και να ξανακολλήσεις την καινούρια πάνω στο PCB με το καλάι.

Δυστυχώς δεν γράφει τίποτα επάνω η μπαταρία όπως για παράδειγμα τα volt ή το είδος(π.χ. CR2032 ή CR2016).

Μοιάζει πολύ με αυτήν εδώ : cmos-battery-soldered-560x420.jpg

Και είναι αυτή(Φωτο από την μητρική του laptop μου) : 9079236638_e3aa6a3a09_b.jpg

Any help?

Δημοσ.

πρεπει να επεμβεις με κολητηρι...την βγαζεις..πας σε ενα μαγαζι με ρολογια και σου δινουν μια ιδια..

οι μπαταριες παιζουν στα 1,5 , 3 ,12 v . τα pc κατα 98% παιζουν με 3v και 2032.

αν δεν αναγραφεται κατι υπαρχουν ειδικες μεζουρες που μετρανε υψος - παχος και βρισκεις αντιστοιχα μια ιδια.δεν νομιζω να υπαρχουν στα ιδια μεγεθοι διαφορετικα volt.

οπως ειπα πανε σε ενα μαγαζι με ρολογια και θα σου πουν.αν και θα ρωτησω λιγο την μανα μου και θα επιστρεψω.

edit. δεν το ξερα οτι δεν κολανε με καλαι..εισαι σιγουρος?οχι οτι το εχω δοκιμασει..

Δημοσ.

Ενα τρικακι ειναι:

oταν θελετε να κολλησετε τετοιες μπαταριες με καλωδιο και καλαι,θα ξυσετε καλα με ενα γυαλοχαρτο

τις επιφανειες  να αγριεψουν ωστε να φυγει η επινικελωση και ετσι θα καθετε ευκολα το καλαι .

Πηγαινεις σε εναν Γερμανο και αγοραζεις

Δημοσ.

το καθε μεγεθος εχει συγκεκριμενα volt.συγκεριμενο κωδικο.οποτε δεν μπορεις να παρεις λαθος.

ξεκολισε την υπαρχουσα και βρες μια νεα.οπως ειπε και το παιδι απο πανω με λιγο ξυσιμο θα πιασει το καλαι

Δημοσ.

αυτό με το τρίψψιμο δεν το είχα σκεφτεί.είχα προσπαθήσει παλιά σε αλλαγή ακριβώς την ίδια και δεν κόλλαγε,για αυτό το είπα.

συνήθως 3voltes είναι,αλλά κοιταξέ το για καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...