Προς το περιεχόμενο

Unreal Engine ή Unity3D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αρχισα ενα προτζεκτ αλλα δεν ξερω πως να βαλω την καμερα σε 2.5Δ και να ακολουθει συνεχως τον παικτη, ξερει κανεις

μεσα σε 2 ωρες εκανα ενα παρκινκ και 3 αυτοκινητα( δικαιολογουμε μαλλον 1ο προτζεκτ)

ευχαριστω για το σιτε με την μουσικη

Εκτος αυτο με την καμερα και το 2.5Δ ηθελα να ρωτησω

1)αν θελω καποια σκριπτ μπορω να ρωτησω εδω?

2)πως δημιουργω λεβελ

3) που θα βρω πολυκατοικιες και σπιτια (σε fbx)?

Γενικα να ρωταω το οτιδιποτε εχω απορια?

Δημοσ.

Όταν λες 2,5, εννοείς ότι θα είναι 3D αλλά θα φαίνεται ισομετρικό, σαν παλιά RPG? τότε, διάλεξε την κάμερα σου στο Unity και για projection διάλεξε Orthographic αντί Perspective. Μετά κάνε την κάμερα child του παίχτη. 

Για σκριπτ, θα ήταν καλύτερα στο φορουμ του unity. Έχει πολλά άτομα που είναι γνώστες. 

Για λέβελ, θα πρέπει να τα κάνεις σε ένα πακέτο 3D σαν το ΜΑΧ/ΜΑΥΑ/ΒΛΕΝΔΕΡ ή photoshop ανάλογα με το παιχνίδι και μετά να τα βάλεις στο unity εκεί που τα θες, καθώς δεν έχει το δικό του modeller. Κοίτα σε ένα απο τα λινκς στο πρώτο ποστ και έχει ένα με μοντέλα. Αν θες κάτι συγκεκριμένο δώσε € και θα στα κάνω :D

Α και μην ξεχνάς το Asset store του Unity. Έχει αρκετά χρήσιμα πράγματα.

Δημοσ.

Και τα δύο το ίδιο θα θέλουν μάλλον, το μόνο που αλλάζει είναι το που στέκεται η κάμερα.

Και τα δύο έχουν κακούς, μεταβλητές για τη ζωή, τη ζημιά απο τα όπλα, ΑΙ...

Εκείνο που θα δείξει πόσα σκριπτς θα έχεις μέσα είναι το τι θες να βάλεις μέσα απο πλευράς λειτουργιών, όχι τόσο το ποσα λεβελς έχεις ή την ποιότητα των γραφικών. Θα έχεις χειροβομβίδες; θα μπορείς να πιάνεις εκείνες του εχθρού και να την ρίχνεις πίσω;

Night mode? ο εχθρός θα σε ακούει και θα τρέχει, ή θα στέλνει μήνυμα σε κάποιον δίπλα του για να δοκιμάσουν να σε παγιδεύσουν;

Και σοβαρά, να μην σε φοβίζει ο αριθμός των σκριπτ. Το πιο σημαντικό με τα σκριπτ είναι να τα κάνεις σωστά συνταγμένα ώστε να μην κάνουν περιττούς υπολογισμούς.

Δημοσ.

θα ειναι τυπου ακτιον σουτερ θα του πηγαινει 2D? οχι 2.5Δ

δυσκολευομαι στο σκριπτς, μπορω να μου γραφεται τα σκριπτσ και να μου τα στελνετε?

Δημοσ.

Αν θα του πηγαίνει η όχι εξαρτάτε απο το πως θα το κάνεις. Έχει και 2D, και 3D...

Για τα scripts, δοκίμασε πρώτα να πάρεις ένα βιβλίο, το reference του Unity, δοκίμασε κάτι απλό σαν δλδ απλά να περπατάει ο χαρακτήρας δεξιά αριστερά...

Σοβαρά, δεν είχα ιδέα απο προγραμματισμό και έκανα όλα τα scripts εκτός απο εκείνο για το joystic αφου το έχει το Unity ήδη στα asset του.

Δημοσ.

Αν θα του πηγαίνει η όχι εξαρτάτε απο το πως θα το κάνεις. Έχει και 2D, και 3D...

Για τα scripts, δοκίμασε πρώτα να πάρεις ένα βιβλίο, το reference του Unity, δοκίμασε κάτι απλό σαν δλδ απλά να περπατάει ο χαρακτήρας δεξιά αριστερά...

Σοβαρά, δεν είχα ιδέα απο προγραμματισμό και έκανα όλα τα scripts εκτός απο εκείνο για το joystic αφου το έχει το Unity ήδη στα asset του.

κανενα λινκ με το βιβλιο (θα προτημουσα αμαζον.υκ ή απο Ελλαδα)

ουτε εγω εχω ιδεα απο προγραμματισμο, απο τουτοριαλ προσπαθω να μαθω JS αλλα δεν ξερω πως θα τη προσαρμοσω στη unity

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...