Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έχω ένα laptop 3 χρόνια τώρα, και δυστυχώς παρουσίασε πρόβλημα (θα σας πω παρακάτω τι ακριβώς). Μη τα πολυλογώ, το laptop είναι Turbo-X, ποτέ πριν δεν είχε παρουσιάσει πρόβλημα, το είχα αγοράσει τότε 1000 Ευρώ σε προσφορά, και ήταν "σκυλί". :P Όταν χάλασε πριν λίγες μέρες το πήγα στο Πλαίσιο, σήμερα το πήρα πίσω λέγοντας μου πως έχει καεί η μητρική και θέλει για επισκευή 290 ευρώ +60 ευρώ επιπλέον για το σέρβις και μου είπαν ότι δεν αξίζει και με λιγότερα λεφτά μπορώ να αγοράσω καλύτερο από αυτόν που έχω. Πραγματικά δεν τους πίστεψα γιατί ξέρω πως όποιος πάει χωρίς εγγύηση του λένε τα ίδια, και πιστεύω πως το laptop μου έχει αρκετά καλές δυνατότητες 3 χρόνια μετά.

Τα χαρακτηριστικά του πάνω-κάτω είναι αυτά:

http://img40.imageshack.us/img40/4623/2et.png

Σε έναν γνωστό μου πάντως είχαν πει ακριβώς τα ίδια και εν τέλει το πήγε σε έναν γνωστό του και με 100 ευρώ το έκανε gg. 

Το πρόβλημα στο laptop αρχικά ξεκίνησε ως εξής: άνοιγε και έπαιζε μια χαρά αλλά ορισμένες φορές κολλούσε, η οθόνη έμενα στάσιμη σε μια φάση και μετά από λίγο έσβηνε (π.χ. σύμβαινε αυτό συχνά όταν έβαζα youtube videos). Μια μέρα όμως, τον άνοιξα και άρχισε να αναβοσβήνει το φωτάκι της μπαταρίας, ανοίγωντας βέβαια κανονικά το pc, έδειχνε πως η μπαταρία είναι 0% και ακαριαία μετά μερικά λεπτά έσβησε το PC, χωρίς μετά να μπορέσει να ανοίξει για μέρες. Σήμερα που το παρέλαβα προς έκπληξη μου τον άνοιξα και έπαιζε μια χαρά, και δεύτερη φορά όμως... πάλι τα ίδια και μετά έσβησε.

Τέλος πάντων, αυτά! Εσείς τι μου προτείνετε να κάνω; Αξίζει με βάση τα χαρακτηριστικά του να το επισκευάσω; Ή άμα πάρω καινούργιο θα είναι καλύτερο; Παίζει, αν τελικα πάρω καινούργιο, να πάρω desktop. Πάντως για καινούργιο το πολύ 400-500 δίνω.

Δημοσ.

Το έχεις καθαρίσει ποτέ; Ποιο μοντέλο είναι;

Το μοντέλο είναι Turbo-X M77CU Maestro. Και όχι δεν το έχω καθαρήσει εδώ και έναν χρόνο, όλο έλεγα να τον πάω για καθάρισμα και όλο κάτι τύχαινε...

Δημοσ.

Δυστυχώς, το μοντέλο maestro είναι από αυτά με τη χειρότερη ποιότητα κατασκευής. Θερμοκρασίες έχεις τσεκάρει; Για πες μας σε idle και load.

Δημοσ.

Τον πήγα τελικά σε έναν γνωστό, μου είπε πως δεν αξίζει τον κόπο γιατί η μητρική που έχουν τα Turbo-X μπορεί να αντικατασταθεί μόνο από το Πλαίσιο, οπότε πάω για νέο PC. :/

Τέσπα, μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα καλό laptop ή/και desktop; Δεν είμαι σίγουρος βέβαια ακόμα τι να επιλέξω, αλλά μέχρι 500 ευρά τα δίνω. Κατα προτίμηση από Κωτσόβολο καλύτερα, μιας και είχα πάρει ένα χαλασμένο προιόν και έχω μέσα 170 ευρώ.

Δημοσ.

άνοιξε καινούριο θέμα.

μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις.

χρήση κλπ.

**υπόψην επάνω στην μητρική υπάρχουν Part number.

ίσως απο ebay θα βρείς αρκεί να δείς ποιά μητρική είναι.

νομίζω είναι κατασκεύης clevo το συγκεκριμένο.

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις 500 διαθέσιμα για καινούριο; Πούλα και τα parts αυτουνού, όλο και κάτι θα βγάλεις. Όπως και να το κάνουμε, i7 επεξεργαστή έχει.  Μπορεί να βγάλει κάνα κατοστάρικο. Και το σκληρό, μετά από φορμάτ κι αν δεν έχει bad sectors... θα πιάσει ~50.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις 500 διαθέσιμα για καινούριο; Πούλα και τα parts αυτουνού, όλο και κάτι θα βγάλεις. Όπως και να το κάνουμε, i7 επεξεργαστή έχει.  Μπορεί να βγάλει κάνα κατοστάρικο. Και το σκληρό, μετά από φορμάτ κι αν δεν έχει bad sectors... θα πιάσει ~50.

Το σκληρό δίσκο φρόντησα και με 20ρικο τον έκανα εξωτερικό. Το θέμα είναι με τον επεξεργαστή τον οποίο αφαίρεσα αλλά καταλάθος τον άγγιξα με το δάχτυλο μου δύο φορές. Λετε να χάλασε; :/

Πάντως δε νομίζω πως αξίζει 100ρικο, αν και είναι i7, είναι πολύ αργός.

Δημοσ.

Το σκληρό δίσκο φρόντησα και με 20ρικο τον έκανα εξωτερικό. Το θέμα είναι με τον επεξεργαστή τον οποίο αφαίρεσα αλλά καταλάθος τον άγγιξα με το δάχτυλο μου δύο φορές. Λετε να χάλασε; :/

Πάντως δε νομίζω πως αξίζει 100ρικο, αν και είναι i7, είναι πολύ αργός.

Τσεκαρε τιμες σε ebay κτλ και μετά βάλτον εδώ αγγελεία, σε ότι τιμή νομίζεις. Αν δεν βιάζεσαι ξεκίνα ψηλά και πέσε σιγά σιγά.

Δεν χαλάει έτσι, εκτός κι αν είσαι άτυχος. Λένε ότι είναι ευαίσθητοι στον στατικό ηλεκτρισμό, αλλά εγώ έχω αγγίξει cpu πολλές φορές και δεν έχει πάθει κάτι. Ίσως επειδή είμαι σχετικά προσεκτικός και μάλλον δεν είχα στατικό ηλεκτρισμό.

Και άλλη μέρη μπορείς να πουλήσεις πάντως. Οτιδήποτε δεν έχει χαλάσει, θεωρητικά τουλάχιστον, μπορεί να πουληθεί. Μέχρι και οι βίδες.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτάζωντας για pc μπερδεύτηκα όμως ρε παιδιά, δλδ ο επεξεργαστής που είχε το λάπτοπ μου (intel i7 720qm) είναι καλύτερος από αυτά τα pc που κοιτάζω τώρα με 500 ευρώ που έχουν pentium, i3 και i5; Άμα είναι έτσι, να πάρω δλδ ένα τέτοιο και να αλλάξω τον επεξεργαστή με τον i7 που έχω; LoL! 

Σόρυ κι όλας αλλά είμαι λίγο άσχετος. :P

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου μπορεί να μπει σε λάπτοπ που έχουν μητρική της σειράς Ibex Peak. Δηλαδή στις μητρικής HM55, HM57, QM57 κτλ...

Απλά, ο δικός σου, ως τετραπύρηνος στα 45W ενώ οι "νορμάλ" επεξεργαστές Core I είναι στα 35W. Οπότε, τα συστήματα στα οποία οι κατασκευαστές έχουν φορέσει επεξεργαστές 35W λογικά δεν θα μπορούν να διαχειριστούν επαρκώς τον δικό σου και λογικά θα υπάρχει θέμα με την ψύξη ή την τροφοδοσία (δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά γιατί δεν έχω αγγίξει τετραπύρηνους :P )

Πάντως ο δικός σου, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι κορυφαίος και κάτι αντίστοιχο καινμούργιο πρέπει να κοστίζει πάρα πολλά λεφτά. http://ark.intel.com/products/43122

• Like 2
Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου μπορεί να μπει σε λάπτοπ που έχουν μητρική της σειράς Ibex Peak. Δηλαδή στις μητρικής HM55, HM57, QM57 κτλ...

Απλά, ο δικός σου, ως τετραπύρηνος στα 45W ενώ οι "νορμάλ" επεξεργαστές Core I είναι στα 35W. Οπότε, τα συστήματα στα οποία οι κατασκευαστές έχουν φορέσει επεξεργαστές 35W λογικά δεν θα μπορούν να διαχειριστούν επαρκώς τον δικό σου και λογικά θα υπάρχει θέμα με την ψύξη ή την τροφοδοσία (δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά γιατί δεν έχω αγγίξει τετραπύρηνους :P )

Πάντως ο δικός σου, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι κορυφαίος και κάτι αντίστοιχο καινμούργιο πρέπει να κοστίζει πάρα πολλά λεφτά. http://ark.intel.com/products/4312269

Τρεχαγυρευόπουλος. :/ Μήπως συμφέρει καλύτερα να πάρω desktop; Επειδή πιστεύω μπορώ να έχω μικρότερη τιμή με καλύτερο hardware, όπως επίσης το desktop μπορώ να το πειράζω και ευκολότερα. Αλλά αφού έχω έναν τόσο καλό επεξεργαστή γιατί να πέσω σε κατώτερο... πφφφ μπέρδεμα. :P

Δημοσ.

Τρεχαγυρευόπουλος. :/ Μήπως συμφέρει καλύτερα να πάρω desktop; Επειδή πιστεύω μπορώ να έχω μικρότερη τιμή με καλύτερο hardware, όπως επίσης το desktop μπορώ να το πειράζω και ευκολότερα. Αλλά αφού έχω έναν τόσο καλό επεξεργαστή γιατί να πέσω σε κατώτερο... πφφφ μπέρδεμα. :P

τα Desktop είναι σίγουρα φθηνότερα. απλά χάνεις την φορητότητα. αν σε ενδιαφέρει μόνο η οικιακή χρήση, είναι καλύτερη επιλογή.

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου οταν το εκλισα εδιχνε κανονικα..  οταν ομος το ξανανιξα δεν εδιχνε ( εδιχνε ενα ασπρο και πιγενε  προς το μαυρο ) το εκλισα και το ανιξα 5-6 φορες μετα εδιχνε τιν επιφανια εργασιας σιγα σιγα και ασπριζε (εδιχνε π.χ για 3 δευτερολεπτα και μετα κολαγε εμενε σταθερει και ασπρηζε) τιν κουναγα τιν οθονη και μ εδιχνε... το κλινο και το ξανανιγο αλλα μετα δεν εκανε τπτ παλλη απρη

Εαν μπορει καπιος να με βοηθισει

Και Συγνωμη για τα ορθογιαφικα μου λαθη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...