Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους

ενδιαφέρομαι να ξεκινησω με arduino ειδα μερικα videos στο youtube και πραγματικα ενθουσιαστηκα

πειτε μου και εσεις ...αξιζει??

εχω ακουσει οτι μπορείς να προγραμματίζεις το arduino{μεταφέροντας τα δεδομένα στην ram} και μετά με το που ενεργοποιείται τις εκτελει...αληθευει

επισης εχω ακουσει οτι το adruino μπορεις να κανεις low level λειτουργιες με μια σκετικά υψηλου επιπέδου γλώσσα....η οποια μοιαζει με την C++....αληθευεί??

Δημοσ.

Αξίζει, είναι σχετικό με την χρήση. 

Αν δεν έχεις γνώσεις σχετικά με ηλεκτρονικά, θα πρέπει να ξεκινήσεις με το να μάθεις για το Arduino  σχετικά. Και μετά για προγραμματισμό, οπότε αυτό που χρειάζεσαι είναι το Arduino IDE (βιβλιοθήκες κλπ) και γνώση C ή C++. 

http://arduino.cc/en/main/software

Τα Arduino for Dummies βιβλία, είναι πολύ καλά. 

Υπομονή να έχεις και χρόνο, δεν είναι κάτι που μαθαίνεις αύριο. 

Δημοσ.

Δεν είναι RAM, είναι EEPROM - τα περιεχόμενά της δε διαγράφονται μόλις απομακρύνεις τη τροφοδοσία και γι' αυτό και μόλις το ξανατροφοδοτήσεις, εκτελεί τις ρουτίνες που του έχεις πει. Τώρα, δε ξέρω τι εννοείς "low level" λεοτουργίες, αλλά το IDE του είναι απίστευτα εύκολο, οι εντολές του όντως φέρνουν σε C και γενικότερα υπάρχει τόσο υλικό στο ίντερνετ που είναι μάλλον απίθανο να κολλήσεις κάπου.

Στα υπόψην μόνο ότι απαιτούνται και βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών.

Τώρα, για το αν αξίζει ή όχι μόνο εσύ το ξέρεις - σίγουρα για μεγαλεπίβολα σχέδια δεν αξίζει να δίνεις 30ευρώ (νομίζω) για κάθε μικροπεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσεις αλλά, άμα είναι απλά για να ασχοληθείς, το κόστος δεν είναι καθόλου απαγορευτικό

• Like 1
Δημοσ.

γνωσεις ηλεκρονικων δεν εχω αλλα θελω πολυ να μαθω γιατι μου αρεσει ο προγραμματισμος αλλα να ξερεις φυσικα και πως δουλευει το μηχανημα που εργαζεσαι

το aduino for dummies δου δινει γενικές γνώσεις ηλεκρονικών?

Δημοσ.

Ξεκίνα από εκεί όπως όλοι. 

Βασικά, μετά από μια γενική ασχόληση, το άφησα. Συνεχίζω να ασχολούμαι ως χόμπυ με MRDS σε NXT mindstorms, και ROS σε ARM (RaspberryPi). 

Δημοσ.

οκ παιδια θα το αγορασω

ευχαριστω για τις γνωμες

θα σας πω κριτικη και θα ανεβασω και κανα videaki με led να αναβοσβηνουν :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...