El_Sonador Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα σε ολους ενδιαφέρομαι να ξεκινησω με arduino ειδα μερικα videos στο youtube και πραγματικα ενθουσιαστηκα πειτε μου και εσεις ...αξιζει?? εχω ακουσει οτι μπορείς να προγραμματίζεις το arduino{μεταφέροντας τα δεδομένα στην ram} και μετά με το που ενεργοποιείται τις εκτελει...αληθευει επισης εχω ακουσει οτι το adruino μπορεις να κανεις low level λειτουργιες με μια σκετικά υψηλου επιπέδου γλώσσα....η οποια μοιαζει με την C++....αληθευεί??
Apoll Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Αξίζει, είναι σχετικό με την χρήση. Αν δεν έχεις γνώσεις σχετικά με ηλεκτρονικά, θα πρέπει να ξεκινήσεις με το να μάθεις για το Arduino σχετικά. Και μετά για προγραμματισμό, οπότε αυτό που χρειάζεσαι είναι το Arduino IDE (βιβλιοθήκες κλπ) και γνώση C ή C++. http://arduino.cc/en/main/software Τα Arduino for Dummies βιβλία, είναι πολύ καλά. Υπομονή να έχεις και χρόνο, δεν είναι κάτι που μαθαίνεις αύριο.
dewn735 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δεν είναι RAM, είναι EEPROM - τα περιεχόμενά της δε διαγράφονται μόλις απομακρύνεις τη τροφοδοσία και γι' αυτό και μόλις το ξανατροφοδοτήσεις, εκτελεί τις ρουτίνες που του έχεις πει. Τώρα, δε ξέρω τι εννοείς "low level" λεοτουργίες, αλλά το IDE του είναι απίστευτα εύκολο, οι εντολές του όντως φέρνουν σε C και γενικότερα υπάρχει τόσο υλικό στο ίντερνετ που είναι μάλλον απίθανο να κολλήσεις κάπου. Στα υπόψην μόνο ότι απαιτούνται και βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών. Τώρα, για το αν αξίζει ή όχι μόνο εσύ το ξέρεις - σίγουρα για μεγαλεπίβολα σχέδια δεν αξίζει να δίνεις 30ευρώ (νομίζω) για κάθε μικροπεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσεις αλλά, άμα είναι απλά για να ασχοληθείς, το κόστος δεν είναι καθόλου απαγορευτικό 1
El_Sonador Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 γνωσεις ηλεκρονικων δεν εχω αλλα θελω πολυ να μαθω γιατι μου αρεσει ο προγραμματισμος αλλα να ξερεις φυσικα και πως δουλευει το μηχανημα που εργαζεσαι το aduino for dummies δου δινει γενικές γνώσεις ηλεκρονικών?
Apoll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ξεκίνα από εκεί όπως όλοι. Βασικά, μετά από μια γενική ασχόληση, το άφησα. Συνεχίζω να ασχολούμαι ως χόμπυ με MRDS σε NXT mindstorms, και ROS σε ARM (RaspberryPi).
El_Sonador Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 οκ παιδια θα το αγορασω ευχαριστω για τις γνωμες θα σας πω κριτικη και θα ανεβασω και κανα videaki με led να αναβοσβηνουν
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Είναι αρκετά εύκολο... Tutorials μπορείς να βρει για κάνε sensor ξεχωριστά και υπάρχει μία καλή κοινότητα! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα