Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σκληρό δίσκο 2Tb, που θα χρησιμοποιηθεί μόνο για αποθήκευση αρχείων. Ταινίες, σειρές, μουσική, κλπ.

Σκεφτόμουν ότι η καλύτερη λύση είναι ένας WD Caviar Green, ωστόσο με προβληματίζουν τα εξής:

• Τα μόλις 2 χρόνια εγγύησης (έναντι 5 του Caviar Black)
  • Το γεγονός ότι αν δεν κάνω λάθος, οι Green όταν δεν χρησιμοποιούνται, κλείνουν προκειμένου να μην καίνε ρεύμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν χρειαστώ κάποιο αρχείο, θα πρέπει να περιμένω πάλι ο δίσκος να πάρει στροφές;

Από την άλλη ένας Caviar Black, φαντάζει ιδιαίτερα ακριβή λύση.

Τι προτείνετε;

Δημοσ.

Για την χρήση που θες πάρε green! Και εγώ green έχω για τις ταινίες! Και δεν βλέπω κάποια διαφορά από τους άλλους.

Μόνο που όταν τον έχεις stand by και Πάς να τον ανοίξεις κάνει 3-4 δευτερόλεπτα να ανοίξει...φαίνονται λίγα αλλά είναι σπαστικά.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Έχω 3 green και δουλεύουν άψογα για το σκοπό που τους έχω δηλ. αποθήκες. και από ότι είδα αυτό θές και εσύ. Και ποιό οικ. θα σου έρθει αντί για 1 Black να πάρεις 2 green (ο ένας για back-up).

Δημοσ.

Η Green η Αv η Red .. και οι 3 είναι για την δουλειά ακριβώς που τους θέλεις.

Αν κάποια στιγμή σκέφτεσαι να βάλεις και ένα λειτουργικό πάνω προτίμησε τον Red

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Έχω 3 green και δουλεύουν άψογα για το σκοπό που τους έχω δηλ. αποθήκες. και από ότι είδα αυτό θές και εσύ. Και ποιό οικ. θα σου έρθει αντί για 1 Black να πάρεις 2 green (ο ένας για back-up).

Αρκεί αυτός που έχεις για μπακ απ να μην είναι μέσα στο PC, όπως έκανε ένα σαΐνι φίλη μου!!!

Αλήθεια, τι προτείνετε για αξιόπιστο 2τβ ανεξαρτήτως κόστους;

Δημοσ.

Αξιόπιστο στους μηχανικούς σκληρούς δεν υπάρχει,μιας  και όλοι εν δυνάμει μπορεί να κρασαρουν την επόμενη μέρα αγοράς.

Άρα το αξιόπιστο βγαίνει απο μια συνάρτηση κόστους - εγγύησης αν είχα τώρα πολύτιμα δεδομένα εγώ θα πόνταρα στους RE

Δημοσ.

Αξιόπιστο στους μηχανικούς σκληρούς δεν υπάρχει,μιας  και όλοι εν δυνάμει μπορεί να κρασαρουν την επόμενη μέρα αγοράς.

Πολύ σωστά και δυστυχώς την έχουν πατήσει πολλοί.

Δημοσ.

Γιατί έχω την εντύπωση πως οι RED, είναι για NAS-SERVER, δεν νομίζω να είναι ότι καλύτερο για την δουλειά που τους θέλω.

Η Green η Αv η Red .. και οι 3 είναι για την δουλειά ακριβώς που τους θέλεις.

Αν κάποια στιγμή σκέφτεσαι να βάλεις και ένα λειτουργικό πάνω προτίμησε τον Red

Όχι δεν θα μπει λειτουργικό. Ο δίσκος θα πάει στο σύστημα της υπογραφής, το λειτουργικό είναι στον ssd. Απλά ο Blue 640Gb που έχω τώρα για storage, έχει αρχίσει και μπουκώνει. Γενικά θέλω να είμαι άνετος από χώρο σε δίσκους.

Αφού πιστεύετε ότι δεν θα έχω πρόβλημα ταχύτητας ή οτιδήποτε άλλο για την χρήση που τον θέλω, τότε θα πάω σε Green. Κάποια στιγμή ίσως πάρω και έναν Black 1Tb προκειμένου να αντικαταστήσω τον Blue που έχω, και να τον βάλω για Games και εγκαταστάσεις Virtual machines.

Αν δεν βαριέστε, πείτε και μια γνώμη για εδώ, επειδή βλέπω ότι πάει να χαθεί το θέμα.

Σας ευχαριστώ όλους  :-D

Δημοσ.

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σκληρό δίσκο 2Tb, που θα χρησιμοποιηθεί μόνο για αποθήκευση αρχείων. Ταινίες, σειρές, μουσική, κλπ.

Σκεφτόμουν ότι η καλύτερη λύση είναι ένας WD Caviar Green, ωστόσο με προβληματίζουν τα εξής:

• Τα μόλις 2 χρόνια εγγύησης (έναντι 5 του Caviar Black)
  • Το γεγονός ότι αν δεν κάνω λάθος, οι Green όταν δεν χρησιμοποιούνται, κλείνουν προκειμένου να μην καίνε ρεύμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν χρειαστώ κάποιο αρχείο, θα πρέπει να περιμένω πάλι ο δίσκος να πάρει στροφές;

Από την άλλη ένας Caviar Black, φαντάζει ιδιαίτερα ακριβή λύση.

Τι προτείνετε;

Αν το θέλεις για ταινίες, φωτογραφίες κτλ δεν σε νοιάζει αν πέφτει σε sleep mode. 

Δεν είναι τραγικός ο χρόνος που παίρνει μπροστά ο σκληρός απο sleep mode. 2 δευτερόλεπτα κάνει.

Τα 2 χρόνια εγγύηση πράγματι είναι λόγος για να μην τον πάρεις, μιλάμε για εσωτερικό ρε γμτ, τι 2 χρόνια !!!

Δημοσ.

Αν δεν βαριέστε, πείτε και μια γνώμη για εδώ, επειδή βλέπω ότι πάει να χαθεί το θέμα.

Σας ευχαριστώ όλους  :-D

Δεν υπάρχει περιγραφή για ταχύτητες read / write που είναι κάτι που εχει σημασία στα στικάκια με μεγάλη χωρητικότητα.

Εχω αγοράσει απο CrazySundays (eshop) adata USB 3.0 με φοβερές επιδόσεις read / write 32gb στα 22€

Σε Crazy Sundays το βάζει συχνά, το μόνο του μειον είναι το μέγεθός του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...