Προς το περιεχόμενο

Intel ή AMD?

aliendna51

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πείτε γνώμες βρε παιδιά.. Ποιός έχει κατα τη γνώμη σας καλύτερες επιδόσεις και ποιός είναι πιό σταθερός? Ένας νέος αγοραστής που δεν θέλει o/c και δεν τον νοιάζουν και τόσο τα λεφτά-αν είναι να πάρει κάτι πραγματικά καλό-τι πρέπει να προτιμήσει? Ας το χωρίσουμε σε κατηγορίες. Τι να προτιμήσει αν ασχολείται περισσότερο με games, τι αν ασχολείται περισσότερο με δυνατές εφαρμογές πολυμέσων, τι με εφαρμογές γραφείου, τι με μαθηματικά, τι με ότι άλλο σας κατέβει.. Ποιός είναι καλύτερος στην κάθε κατηγορία? Θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότερη αντικειμενικότητα και θα προτιμούσα απο τη μια γνώμες από άτομα που έχουν ασχοληθεί με συγκεκριμένες εφαρμογές και έχουν δοκιμάσει και τα 2, κι απο την άλλη γνώμες απο άτομα με γνώση. Θα κάνω το ίδιο post και σε άλλα forums και στο τέλος θα δούμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Παρακαλώ να έχει ανταπόκριση αυτό το post γιατί νομίζω ασχολείται με ένα σημαντικό θέμα

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έτσι που το έθεσες το θέμα θέλει κάποιες σελίδες ανάλυση. Αν θες να δεις σε κάθε κατηγορία εφαρμογών benchmarks πήγαινε http://www.tomshardware.com. Εκεί θα τα δεις όλα. Εγώ πάντως πήρα πριν 20 ημέρες Athlon XP 2600+ 333FSB. Άριστη απόδοση/τιμή.

Δημοσ.

Min kanis to lathos pou ekana kai ego kapote.....!!!!!! M A K R I A apo AMD !!!!!!!!!!!!!!!

Αντί να προκαβάλεις τους χρήστες με τις σαχλαμάρες που λές, γράψε κανένα επιχείρημα ή τουλάχιστον πες μας το πρόβλημα σου...

Δημοσ.

Ακριβως ! ... ολα ειναι σχετικα . Ολοι μας ειχαμε/εχουμε καλες και κακες εμπειριες και απο τους AMD και απο τους INTEL.

Το θεμα ειναι οτι και οι δυο ειναι καλοι (αρκει να μην παρεις οτι φθηνοτερο βρεις απο περιφερειακα)

Απο εκει και περα τα βαζεις κατω τι χρηματα διαθετεις (γιατι κατα κανονα οι ΙΝΤΕL ειναι ακριβοτεροι)

Αν δεν σε νοιαζουν τα λεφτα οπως λες , εχεις ηδη παρει την απαντηση .

Δημοσ.

INTEL αυτη τη στιγμη ειναι πολυ καλοι,και απεχουν με διαφορα απο τους AMD αλλα αν θες να αγορασεις και μπορεις να περιμενεις να δεις τι θα βγαλει η AMD με τους AMD 64

Δημοσ.

file mou,to thema pou etheses sikonei terastia ma terastia sizitisi.o kathenas tha bgainei kai tha leei ta dika tou kai den prokeitai na bgei kanena noima.to ti epeksergasti tha pareis eksartatai mono apo ta dika sou kritiria.pantos an theleis ti dikia mou gnomi einai i eksis:se alles efarmoges iperterei i amd kai se alles i intel.gia na exeis top apodosi se oles tis efarmoges prepei na pareis 10 pc ta 5 me intel kai ta 5 me amd :shock: ...apla prospathise na pareis mia cpu i opoia mporei men na min toso dinati se mia efarmogi alla na sindiazei oles tis katigories me mia ikanopoiitiki apodosi kai me mia logiki timi.gia paradeigma... mporeis na ena p4 na glitoseis misi ora se mia kodikopoiisi kata divx apo ena antistoixo athlon alla apo tin alli tha xaseis se efarmoges grafeiou...einai ti theleis na kaneis.

Δημοσ.

Μια ψήφος για INTEL!

Έχω AMD 1.8 και VIA m/b (+1GB Ram)

και δεν είμαι κα8όλου ευχαριστημενος... (πριν είχα P3 733)

Έχω αρκετα προβλήματα με τις μνήμες και το m/b (Gygabyte) και όχι πολύ καλές επιδόσεις στα προγράμματα που χρησιμοποιώ (Photoshop, Corel, Acid, Soundforge, Vegas... CounterStike).

Στον επόμενο... ΙΝΤΕL cpu και ΙΝΤΕL chipset και επωνυμες μνήμες...

Πρόσεχε όμως οτι cpu και να έχεις αν δεν έχεις καλά περιφερειακά δε κάνεις τίποτα...

P.S. στις εφαρμογές γραφείου δε χάνεις με INTEL γιατί πλέον οι επεξεργαστές είναι πολύ πιο ισχυροί.... ίσως να χάσεις κάποια frames σε 3D games.. ίσως...

Δημοσ.

Κατ'εμέ η AMD τον τελευταίο καιρό έχει μείνει λίγο πίσω (προσωπικά πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα μείνει ακόμα περισσότερο αλλά αυτό δεν είναι τις παρούσης). Παραμένει όμως μια πολύ καλή αγορά με άριστη σχέση απόδοσης/τιμής. Το πλεονέκτημα των Athlon παραδοσιακά είναι το πολύ καλό FPU. Έτσι έχουν πλεονέκτημα σε εφαρμογές γραφείου & εφαρμογές που απαιτούνται πολλοί μαθηματικοί υπολογισμοί (κρυπτογραφία πχ). Αλλίως χάνουν κατά πολύ από τους P4. Αν εγώ επέλεγα χωρίς κριτήριο τα λεφτά θα έπαιρνα P4 2.8/800Mhz FSB με 2x512 DDR400 μνήμη. Αλλίως χτύπα κανέναν Athlon 2600+ & θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Εχω intel 2.8 fsb800 και εναν athlon 1700 με nforce2.Και τα δυο ειναι καλα.Μην ακους μπουρδες απο μερικους.Ολα ειναι καλα.Οπως σου ειπαν προσεξε τα περιφερειακα.

Αν εχεις πολυ χρημα παρε intel.(εγω τωρα θα ξαναεπαιρνα amd αλλα βρηκα ακρη και πηρα intel σε χονδρικη)Και αυτος καλος ειναι.

Δημοσ.

Pw pw m@l@kies pou lene merikoi(sorry,alla den anteksa).

Kai ta dyo einai poly kala.An kai eimai AMD akias pare oti sou aresei pio poly.Apla mou aresoun ths AMD giati me ligotera lefta vriskeis CPU me sygkrisimes h kai kalyteres epidoseis apo tous Intel.

Krine monos sou kai mhn akous m@l@kies .

Kai pali sorry gia thn antidrash.Akou ti leei gia tous AMD o anthrwpos

Δημοσ.

Η απάντηση προς τον φίλο aliendna51 είναι πως:

1) το ερώτημα του χρειαζεται ώρες και σελίδες για να απαντηθεί (και προφανώς όχι την μ@λ@κ!@ του καθενός)

2) η απάντηση που θα πάρει από μια τέτοια ανάλση δεν θα μπορέσει να τον βοηθήσει να αποφασίσει σωστά.

Επειδή όπως έχουμε πολλές φορές διαπιστώσει, τα "φιλοσοφικά" ερωτήματα μέσα στο τμήμα του Hardware δεν δίνουν ουσιώδη αποτελέσματα, καλό θα είναι να περιορίσεις το ερωτημά σου και να πάρεις κάποιες πιο χειροπιαστές απαντήσεις:

- Θέλω να διαθέσω περίπου τόσα χρήματα και να πάρω το καλύτερο δυνατό => Αν τα χρήματα είναι θέμα, μάλλον καταλήγεις σε AMD. Αν όχι, μάλλον σε Intel.

- Θέλω να ασχοληθώ με το τάδε είδους task. Στην ίδια ταχύτητα (και όχι συχνότητα) επεξεργαστή, ποια αρχιτεκτονικη θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον σκοπό μου? => το κάλυψε ο φίιλος Typhoon. Απλά να προσθέω ότι πολλοί μαθηματικοί υπολογισμοί γίνονται και στο rendering και αλλού.

Αυτα τα ολίγα απο εμένα και καλό θα ήταν να κοιτάξεις σε sites με προδιαγραφές για να βγάλεις πιο ασφαλή και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ συμπεράσματα. I rest my case...

Δημοσ.

Το σενάριο του νέου αγοραστή είναι υποθετικό. Δεν θέλω να αγοράσω καινούργιο PC!! Απλά άνοιξα ένα θέμα που πιστεύω έχει μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός απο τον υποτιθέμενο νέο αγοραστή, και για κάποιον που απλά θέλει να ξέρει περισσότερα. Να ξαναπώ οτι χρειάζομαι αντικειμενικότητα και συγκεκριμένες απόψεις. Το άνοιξα για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση που όντως θα πιάσει αρκετές σελίδες και θα βοηθήσει πολλούς να καταλάβουν περισσότερα γύρω απο το θέμα των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του κάθε επεξεργαστή. Ας πεί λοιπόν όποιος έχει χρησιμοποιήσει και τα 2 για ένα συγκεκριμένο σκοπό ποιό τον ικανοποίησε περισσότερο για αυτόν το σκοπό και στο τέλος να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για την κάθε κατηγορία

Δημοσ.
Μια ψήφος για INTEL!

Έχω AMD 1.8 και VIA m/b (+1GB Ram)

και δεν είμαι κα8όλου ευχαριστημενος... (πριν είχα P3 733)

Έχω αρκετα προβλήματα με τις μνήμες και το m/b (Gygabyte) και όχι πολύ καλές επιδόσεις στα προγράμματα που χρησιμοποιώ (Photoshop' date=' Corel, Acid, Soundforge, Vegas... CounterStike).

Στον επόμενο... ΙΝΤΕL cpu και ΙΝΤΕL chipset και επωνυμες μνήμες...

Πρόσεχε όμως οτι cpu και να έχεις αν δεν έχεις καλά περιφερειακά δε κάνεις τίποτα...

[/quote']

Επειδή εσύ έχεις μάππα μητρική και έχεις προβλήματα, πρέπει να φταίει η AMD γι' αυτό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...