Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να βάζω άσχετο θέμα εδώ,οπότε αν απαγορεύτεαι ας το σβήσει κάποιος.                                            

Έχει κανείς ιδέα από τηλεπικοινωνίες;Απλά πράγματα θέλω να ρωτήσω πάνω σε διαμόρφωση πλάτους και συχνότητας.Αλλιώς μπορεί να με "στείλει" κάποιος σε άλλo forum;

Συγγνώμη αλλά με έπιασε κολούμπρα λόγω εξεταστικής.

Δημοσ.

Tι ακριβως θέλεις, πως γινετε η διαμόρφωση?

Δεν έχω καταλάβει πολλά πράγματα,αλλά με ενδιαφέρουνε μόνο κάποιες ασκήσεις που δεν μπορώ να λύσω.

Λοιπόν,στο Frequency Modulation:

α)Πχ,μου δίνεται το εύρος ζώνης (BW) και μου ζητάει να βρω τον δείκτη διαμόρφωσης (β).Πρέπει να πάρω δύο περιπτώσεις και για WBFM και για NBFM ή μία λόγω του κανόνα του Carson;Έχω κάτι κακογραμμένες ασκήσεις και δεν βγάζω άκρη.Γίνεται να βρω το Kw χωρίς να μου δίνει πχ το (β) και κάποιο σήμα,είτε το φέρον ή το διαμορφωμένο;;Επίσης το (β) είναι λόγος;Οπότε δεν θα έχει κάποια μονάδα μέτρησης,σωστά;

β)Η συνολική ισχύς είναι ίδια και για την περίπτωση WBFM και για την NBFM;

Στο Amplitude Modulation:

α)Την ισχύ του σήματος Pm μπορώ να την βρίσκω κάπως χωρίς να χρειάζεται να ολοκληρώνω το τετράγωνο του σήματος βασικής ζώνης;;Σε περίπτωση που το σήμα βασικής είναι: m(t) = k1*cos(w1*t) + k2*cos(w2*t) + ... + kn*cos(wn*t) παίρνω το

Pm = (k1^2)/2 + (k2^2)/2 + ... + (kn^2)/2;Αυτή είναι για την περίπτωση καταπίεσης ή διατήρησης;

β)Πως καταλαβαίνω αν είμαι σε περίπτωση καταπίεσης ή διατήρησης;

Ευχαριστώ για την απάντηση NikosKallithea.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...