Προς το περιεχόμενο

μετατροπη αρχειων .avi, mkv, mpeg etc σε .mp4

basilis5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω μια μεγαλη τανιοθηκη με διαφορα αρχεια, κ σκεφτομαι την αγορα ενος apple tv. Θελω να τα strem-αρω λοιπον, οποτε εξεταζω τις επιλογες μου.

καποτε ειχα διαβασει πως γινεται μετατροπη καποιων αρχειων (ισως mkv) σε .mp4 χωρις την αναγκη ξανα-κωδικοποιησης.

κατεβασα ενα handbrake και δοκιμαζω, αλλα δεν φαινεται να δουλευει ετσι, ή κανω κατι λαθος εγω.

γνωριζει κανεις; σκοπος ειναι να φτιαξω μια itunes ταινιοθηκη, και να streamaro αλλα μην μου παιρνει 20 λεπτα η καθε μετατροπη (εί δυνατον)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4_Part_14#Data_streams

Ναι,το mp4 σαν πρότυπο έχει βίντεο h.264 οπότε τα mkv αλλά και κάποια avi που έχουν το βίντεο τους σε τέτοια μορφή μπορείς να τα μετατρέψεις σε mp4 χωρίς μακροχρόνια μετατροπή.

Μπορείς να το κάνεις με το AviDemux2 που τρέχει και σε mac.

Το hanbrake κάνει μία χαρά δουλειά... Αυτό χρησιμοποιώ 2 - 3 χρόνια τώρα. 

Στα δεξιά του, διάλεξε Devices και από εκεί AppleTV.

Και είσαι έτοιμος... 

Εάν θες και metadata, κατέβασε το MetaX. Για υπότιτλους το Subbler. 

Η μετατροπή θα σου πάρει παραπάνω από 20'. Εάν μιλάμε για mkv HD ταινία (πάνω από 2GB) διάρκειας 1 ώρας, τότε με έναν i5 θα θέλεις πάνω από μία ώρα + μισή. 

Αν τελικως πας σε convertion και οχι σε demux, τοτε αν εχεις windows καλο ειναι να το κανεις απο εκει μιας και θα κανεις το μισο ή το 1/3 του χρονου που θα εκανες στο  mac os x , λογω οτι τα windows εκμεταλλευονται πολυ καλυτερα το hardware σου.

εγω ψαχνω κατι για να ΜΗΝ κανω encode ξανα. Δλδ καποτε ειχα διαβασει στο φορουμ απο καποιον, πως η μετατροπη ενος αρχειου (νομιζω ηταν mkv και οχι οτιδηποτε αλλο) επαιρνε 1-2 λεπτα και οχι 20-30.

παντως και καποιες ταινιες που εχω σε .mp4 τις κανει import το itunes αλλα δεν τις παιζει..

Αν δεν θελεις να μπλεκεις με μετατροπες, μπελαδιδικες διαδικασιες και το δυσχρηστο και δυστροπο iTunes , δες εδω:

http://www.insomnia.gr/topic/488519-plex-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-appletv-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-jailbreak/

Αν δεν θελεις να μπλεκεις με μετατροπες, μπελαδιδικες διαδικασιες και το δυσχρηστο και δυστροπο iTunes , δες εδω:

http://www.insomnia.gr/topic/488519-plex-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-appletv-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-jailbreak/

εχεις δικιο, το εχω υποψιν, απλα εψαχνα κατι πιο μονιμο σε περιπτωση που "κλείσει" αυτη η τρυπα.

ευχαριστω

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Το Handbrake κάνει re-encode και όχι re-mux. Χρησιμοποίησε το μόνο για μετατροπή σε MP4 από AVI ή από DVD.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κάνουν re-mux στα MKV. Εγώ έχω καταλήξει στο iFlicks γιατί με βολεύει και το γεγονός πως κατεβάζει αυτόματα metadata για τις ταινίες και σειρές (εξώφυλλο, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, περίληψη, όνομα επεισοδίου κλπ) και στο τέλος κάνει και import στο iTunes. Το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το TVShows και μερικά script που έχω φτιάξει για το Hazel και όλα γίνονται μόνα τους. :)

Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές όμως που κάνουν re-mux, αρκετές μάλιστα είναι δωρεάν. Θα ρίξω μια ματιά και θα επανέλθω.

Νομιζω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να χρησιμοποιησεις windows ειτε σε dual boot ειτε σε VM.

Το avidemux ναι μεν υπαρχει για mac αλλα δεν ειναι πολυ σταθερο, τουλαχιστον στα windows αλλα δεν νομιζω να φταιει το λειτουργικο.

Το xmedia recode ειναι πολυ καλυτερο για τετοιες δουλειες.

Αν μπεις στον κοπο, μπορεις σαν bonus να επανακωδικοποιησεις τον ηχο να γλυτωσεις λιγο χωρο. Εμενα που δεν με ενδιαφερει ο εξακαναλος ηχος, το AC3 στα 448kbps που εχουν πολλοι μου φαινεται τεραστια σπαταλη χωρου. Αρκει 96kbps avg bitrate στερεο AAC (ο διαδοχος του mp3). Στο κατω κατω φωνες ειναι οχι μουσικη

Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές όμως που κάνουν re-mux, αρκετές μάλιστα είναι δωρεάν. Θα ρίξω μια ματιά και θα επανέλθω.

Επανήλθα :)

Μπορείς να δοκιμάσεις το Smart Converter. Είναι δωρεάν και υπάρχει και η pro έκδοση αν θέλεις batch conversion.

Και αυτό και το iFlicks που ανέφερα προηγουμένως, όταν τους δώσεις ως input ένα αρχείο MKV, αφήνουν το h.264 video track και το 6-κάναλο dolby digital audio track ανέπαφα, δημιουργούν κι ένα 2-κάναλο AAC audio track (για συμβατότητα με όλες τις συσκευές) και τα τρία αυτά track τα ρίχνουν μέσα σε ένα MP4 container.

Η διαδικασία διαρκεί πολύ λίγα λεπτά, όσο κάνει η μετατροπή του ήχου σε AAC και το file copy των επιμέρους track για τη δημιουργία του τελικού MP4.

• 2 μήνες μετά...

Επανήλθα :)

Μπορείς να δοκιμάσεις το Smart Converter. Είναι δωρεάν και υπάρχει και η pro έκδοση αν θέλεις batch conversion.

Και αυτό και το iFlicks που ανέφερα προηγουμένως, όταν τους δώσεις ως input ένα αρχείο MKV, αφήνουν το h.264 video track και το 6-κάναλο dolby digital audio track ανέπαφα, δημιουργούν κι ένα 2-κάναλο AAC audio track (για συμβατότητα με όλες τις συσκευές) και τα τρία αυτά track τα ρίχνουν μέσα σε ένα MP4 container.

Η διαδικασία διαρκεί πολύ λίγα λεπτά, όσο κάνει η μετατροπή του ήχου σε AAC και το file copy των επιμέρους track για τη δημιουργία του τελικού MP4.

To smart converter δεν το κανει αυτο.. Προσπαθω τοση ωρα και το μονο που κανει ειναι να μου μετατρεπει το dts ηχο μου σε stereo.. Δε δημιουργει και δευτερο αρχειο ηχου απλα μετατρεπει το υπαρχων σε stereo.. Τραγικο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...