Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 800 ευρώ.

Χρήση υπολογιστή : Word, Excel, Gaming, ερασιτεχνικά επεξεργασία εικόνας και τα κλασσικά όπως σερφάρισμα και ταινίες.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Πολύ Office και σκοπεύω το iLife της Apple

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Η οθόνη που θα αγοραστεί είναι η Dell Ultrasharp U2412M 24 ίντσες. (Το κόστος οθόνης είναι ξέχωρο από το budget των 800 ευρώ του Η/Υ).

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Υπάρχουν.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Γερμανία, οπότε όλα θα αγοραστούν μέσω Internet.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά καταστήματα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το σύστημα θα συναρμολογηθεί από μένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 8 και Hackintosh. Λόγω του Hackintoish θέλει ψάξιμο για τυχόν ασυμβατότητες με τα κομμάτια.

Προς το παρόν έχω στο μυαλό μου να στήσω το εξής σύστημα,

Επεξεργαστής: Intel Core i5-3570k Quad core 3,4GHz socket 1155 6MB Cache. (214€)

Μητρική: Gigabyte GA-Z77N-WIFI (122€)

Μνήμες RAM: Corsair Vengeance 2X4GB CL9 DDR3 1600 (69€)

Κουτί: Bitfenix Prodigy mini ITX άσπρο. (76€)

Τροφοδοτικό: Corsair TXM series 650 Watt ATX (96€)

SSD: 2X120 GB SanDisk Extreme SataIII (2X100€)

Κάρτα Γραφικών: Asus Nvidia GeForce GTX 660 DC-2O-2GD5, PCI-e 3.0, 2GB GDDR5 (207€)

Είναι η πρώτη μου απόπειρα για εγκατάσταση των Hackintosh οπότε όποια συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Ο Η/Υ θα είναι dual boot με τα Windows 8, η απορία μου εδώ είναι αν θα είναι καλύτερα το κάθε λειτουργικό να μπεί σε ξέχωρο SSD και όχι στον ίδιο;

Το παραπάνω σύστημα πως το βρίσκετε; Πρέπει να αλλάξω κάτι; Είναι κάτι υπερβολικό και δεν χρειάζεται;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις 2 SSD 120 φτάνουν άνετα για τα 2 λειτουργικά βέβαια εξαρτάτε από το αν θες να βάλεις games η οτιδήποτε άλλο στον SSD αυτό είναι σε εσένα δες τι θες να βάλεις και παίρνεις όσο μεγάλο SSD χρειάζεσαι 

και ram(μοντέλο) θα άλλαζα

Δημοσ.

Οκ οπότε ένας ssd, ξέχασα να αναφέρω πως στο σύστημα θα κουμπώσουν και δύο HDD του ενός ΤΒ έκαστος.

Δηλαδή στις ραμ σε ποιό μοντέλο θα πήγαινες;

Δημοσ.

Είναι η πρώτη μου απόπειρα για εγκατάσταση των Hackintosh οπότε όποια συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Ο Η/Υ θα είναι dual boot με τα Windows 8, η απορία μου εδώ είναι αν θα είναι καλύτερα το κάθε λειτουργικό να μπεί σε ξέχωρο SSD και όχι στον ίδιο;

Το παραπάνω σύστημα πως το βρίσκετε; Πρέπει να αλλάξω κάτι; Είναι κάτι υπερβολικό και δεν χρειάζεται;

Από ότι ξέρω είναι δύσκολο (έως αδύνατο) να γίνει dual boot Windows 8 - Mac στον ίδιο δίσκο. Αναγκαστικά θα πάς σε ξεχωριστούς δίσκους (ssd/ssd ή ssd/μηχανικός που θα είναι και αποθήκη).

Ο κατεξοχήν αρμόδιος όμως είναι ο MoviemakerGr για να σου πεί αν έχει αλλάξει κάτι.

Δημοσ.

Έχω κάνει το ίδιο στήσιμο στο παρελθόν ακόμα και στο .. χρώμα. οπότε έχουμε..

Τροφοδοτικό το TX το απλό στα 550w σου φτάνει κ σου περισσεύει,λέω το απλό γιατί με τα βύσματα μεγαλώνει το βάθος του τροφοδοτικού και στραβώνουν,συμπιέζονται σχεδόν δεν χωράνε τα καλώδια.Δεν θα σε βολέψει το Μ.

Μνήμες τις ίδιες (1600) σε CL 9 και Low profile γιατί με τον επεξεργαστή αυτόν θα χρειαστείς κ μια ψύκτρα.αν σε παίρνει οικονομικά για υδροψυξη μονή είσαι super αλλιώς διάλεξε μια καλή low profile οι χώροι σου είναι πολύ περιορισμένοι.

Φυσικά και 2 δίσκους μιας και στο hackint0sh η επιλογή του ενός γίνεται μόνο αναγκαστικά και στα laptops,πόσο μάλλον και με τα 8 που θα βλέπουν να τους πειράζεις τον MBR και θα σου κάνουν χίλια μύρια προβλήματα - φαντάσου διαφορετικά ότι κάθε φορά που θα θέλεις να αλλάξεις κάτι θα πρέπει πάντα να κάνεις διπλή εγκατάσταση και partitionig.

Αυτός που έχεις για το osx μπορεί να είναι και 64ρης αν θέλεις,η ακόμα και 2x64 αν θα βάλεις και μηχανικό για τα Data.

Είναι θέμα καθαρά κόστους οπότε εσύ ξέρεις τι τελικά θα επιλέξεις.

Μια χαρά είναι το συστηματακι σου έχει και έναν 23"" για front η bitfenix που τα σπάει αν τον θέλεις.

Αν δεν σ'ενδιαφερει το O/c πας στον απλό 3570 με την ίδια H77N μητρική και τότε δεν χρειάζεσαι κ την ψύκτρα.(για οικονομία )

Το Wi_FI - bluetooth δεν λειτουργεί στο Hackint0sh εκεί θέλει να αλλάξεις μια mini pcie καρτουλα αν αποφασίσεις και το θέλεις που θα είναι μόνο Wi-Fi. αλλιώς θα το έχεις λειτουργικό μόνο στα Win.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ο MoviemakerGr με υπερκαλυψε!

Το καλό είναι πως διευκρινίσαμε από την αρχή πως πρέπει να μπουν σε δύο δίσκους τα λειτουργικά και μάλλον λόγω οικονομικού θα πάω σε 2Χ64GB ssd.

Το πρόβλημα με το WiFi δεν με απασχολεί τόσο μια και το σύστημα θα μπει κατευθείαν στο γραφείο οπότε με καλώδιο.

Όσο για την κάρτα γραφικών απλά ξέρω πως γενικά η σειρά της Nvidia είναι συμβατή με τα Hackintosh.

Το Μόνο που με προβληματίζει είναι ο χώρος, όλα θα είναι ψιλό στριμωγμένα.

Οπότε αφού καλυπτομαι και με 550 Watt τροφοδοτικό όλα καλά, το ποσό θα είναι κοντά σε αυτό που υπολόγιζα να δώσω.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω ο MoviemakerGr με υπερκαλυψε!

Το καλό είναι πως διευκρινίσαμε από την αρχή πως πρέπει να μπουν σε δύο δίσκους τα λειτουργικά και μάλλον λόγω οικονομικού θα πάω σε 2Χ64GB ssd.

Το πρόβλημα με το WiFi δεν με απασχολεί τόσο μια και το σύστημα θα μπει κατευθείαν στο γραφείο οπότε με καλώδιο.

Όσο για την κάρτα γραφικών απλά ξέρω πως γενικά η σειρά της Nvidia είναι συμβατή με τα Hackintosh.

Το Μόνο που με προβληματίζει είναι ο χώρος, όλα θα είναι ψιλό στριμωγμένα.

Οπότε αφού καλυπτομαι και με 550 Watt τροφοδοτικό όλα καλά, το ποσό θα είναι κοντά σε αυτό που υπολόγιζα να δώσω.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.. στριμωγμένο θα είναι αν δεν πάρεις τις σωστές μνήμες κ πάρεις καμιά τεραστία ψήκτρα.

Με τα σωστά υλικά,θα είναι όλα όπως πρέπει κ ακριβώς.Ethernet έχεις 2 εισόδους την μια θα την βγάλεις εκτός απο bios. ;)

και όπως συνηθίζω να λέω οχι βιασύνη κ μεθοδικότητα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...