Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η υπερθέρμανση των Laptop είναι κάτι πολύ κοινό.ποτέ αποδεκτό όμως.Ειδικά,τα παλιότερα Laptop έβραζαν γιατί δεν είχαν αναπτυχθεί τότε καλά οι τεχνολογίες.

Το παλιό μου εμένα έβραζε,το καινούριο όχι.Αλλά το καλοκαίρι είναι καλοκαίρι όπως και να το κάνεις ;)

η βάση θα μειώσει κατά λίγο τους βαθμούς,δε θα κάνει και κάτι wow Πάντως,να ξέρεις!

• Like 1
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους που δωσατε αμεσα μια απαντηση :-) !!!...Κοντευω να τρελαθω...Μονο απο εδω ισως να βρω βοηθεια!!!..Προσπαθησα να κανω undervolving (δεν ξερω ακριβως τι ειναι!!!)...ολοκληρη ιστορια!!..Πηρα ενα Coolpad,αυτο που συστησε καποιος αλλου.Ξερω πως αυτο δεν ειναι Η ΛΥΣΗ ομως..Ψαχνω να το λυσω μονη μου.Δεν το φοβαμαι,πιανουν τα χερια μου..μονο που δν ξερω τι ακριβως θα χρειαστω!!!Ενα κατσαβιδι "σταυρο" βρηκα,αλλα σε κατι ββιντεο που ειδα για το συγκεκριμενο,για να φτασεις στον ανεμιστηρα,πρεπει να σηκωσεις πληκτρο και να αποσυνδεσεις ενα σωρο!!!..Μετα θελει ειδικη παστα για την μπαταρια..Ειναι λεπτομεριες πολλες,που αναρωτιεμαι μηπως ειναι καλυτερα να το παω σε ειδικο,παρα να παιδευομαι?? :wacko: .....Τι να πω???Αν καποιος μπορεσει να με "βοηθησει" καπως,να μου δωσει λιγο θαρρος,θα το κανω μονη μου...Ποσο παιρνοθν τωρα για καθαρισμα του ανεμιστηρα??Ξερει κανεις???Αν και ξερω πως αν το παω σε Τεχνικο,θα μου βγαλει κι αλλα προβληματα!!! :mellow: .....Αυτα!!!..Θα σας ξανα ερθω...ευχαριστω ξανα,να ειστε ολοι καλα!!! :-) ....

Shadow εχεις κατι αλλο να μου πεις..προτεινεις???...Αν δεν ειχα κανει 12μηνη συνδεση με στικ για ιντερνετ,δεν θα με πειραζε τοσο...δν εχω και την δυνατοτητα για νεο μιχανημα :(
 ..τεσπα..αν κατι εχεις να μου προτεινεις,μεταξυ Τεχνικου ή να το κανω μονη μου...ή οτιδηποτε αλλο,θα ειμαι εθγνωμων!!!!... :)

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα γενικα δεν υπερθερμαινεται. 58-68 σε full 3D και 66-81 οταν εχει full physics το game (3630qm, με stock παστα).

Συνεπερανα λοιπον οτι οταν δεν εχω game με full physics και οταν δεν κανω video edit (8 threads 0στο 100%), δε χρειαζεται να ταλαιπωρω τη CPU. Oποτε το απλουστερο που εκανα, επελεξα "High Performance" (ακομα καλυτερα, "Balanced")  power plan και στις advanced επιλογες, στο CPU, τον εχω στο 99% (τον βαζω 100% μονο σε τετοιες περιπτωσεις). Αποτελεσμα: 13 βαθμοι κατω σε full load, 5-7 βαθμοι κατω σε idle. Θεωρητικα χανω 6-9% επιδοσεις, πρακτικα, οχι, γιατι απλα δεν χρειαζονται τα 3.2Ghz. Επισης γλιτωσα τα γελοια spikes της cpu (απο 1.6-2.4GHz στα 3.2GHz) οταν κανει file copy, οταν scrollάρω μια σελιδα στο Web κτλ. Απο τους browsers απενεργοποιησα το hardware acceleration εντελως, το κρατησα μονο στο flash plugin.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους που δωσατε αμεσα μια απαντηση :-) !!!...Κοντευω να τρελαθω...Μονο απο εδω ισως να βρω βοηθεια!!!..Προσπαθησα να κανω undervolving (δεν ξερω ακριβως τι ειναι!!!)...ολοκληρη ιστορια!!..Πηρα ενα Coolpad,αυτο που συστησε καποιος αλλου.Ξερω πως αυτο δεν ειναι Η ΛΥΣΗ ομως..Ψαχνω να το λυσω μονη μου.Δεν το φοβαμαι,πιανουν τα χερια μου..μονο που δν ξερω τι ακριβως θα χρειαστω!!!Ενα κατσαβιδι "σταυρο" βρηκα,αλλα σε κατι ββιντεο που ειδα για το συγκεκριμενο,για να φτασεις στον ανεμιστηρα,πρεπει να σηκωσεις πληκτρο και να αποσυνδεσεις ενα σωρο!!!..Μετα θελει ειδικη παστα για την μπαταρια..Ειναι λεπτομεριες πολλες,που αναρωτιεμαι μηπως ειναι καλυτερα να το παω σε ειδικο,παρα να παιδευομαι?? :wacko: .....Τι να πω???Αν καποιος μπορεσει να με "βοηθησει" καπως,να μου δωσει λιγο θαρρος,θα το κανω μονη μου...Ποσο παιρνοθν τωρα για καθαρισμα του ανεμιστηρα??Ξερει κανεις???Αν και ξερω πως αν το παω σε Τεχνικο,θα μου βγαλει κι αλλα προβληματα!!! :mellow: .....Αυτα!!!..Θα σας ξανα ερθω...ευχαριστω ξανα,να ειστε ολοι καλα!!! :-) ....

αν υπάρχει φόβος το πας σε κάποιον τεχνικό τον πληρώνεις 20/30 ευρώ και ξεμπερδεύεις.

ούτε άνχος,άσε αυτόν να έχει την ευθύνη Αν πάθει κάτι το λάπτοπ σου.

τα χέρια μας μερικές φορές πιάνουν ΑΛΛΑ κάνουν και ζημιές ;)

Δημοσ.

Shadow εχεις κατι αλλο να μου πεις..προτεινεις???...Αν δεν ειχα κανει 12μηνη συνδεση με στικ για ιντερνετ,δεν θα με πειραζε τοσο...δν εχω και την δυνατοτητα για νεο μιχανημα :(

..τεσπα..αν κατι εχεις να μου προτεινεις,μεταξυ Τεχνικου ή να το κανω μονη μου...ή οτιδηποτε αλλο,θα ειμαι εθγνωμων!!!!... :)

Η αληθεια είναι ότι πριν κάνεις "αλχημείες",καλό είναι να σαι λίγο σίγουρη για τον εαυτό σου.Οι τεχνικοί πάντως δεν πρόκειται να σου πάρουν πολλά για το καθάρισμα του εσωτερικού του και την πάστα σε επεξεργαστή κλπ.Το θέμα είναι ότι εκτεταμένη έκθεση του hardware σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα.Οπότε άμα είναι να κάνεις κάτι,σου συνιστώ να κινηθείς γρήγορα γιατί όπως είπα και πριν,το καλοκαίρι τιμωρεί άσχημα τα laptop.

Δημοσ.

Κοιτάξεις αν το ανεμιστήρακι εχει πιάσει τρίχες, Χνούδια,και κλωστές στον αξονα του ,εμενα παλιά ειχα ενα φορητό το καθαριζα το φυσαγα Τίποτα ειχε πιάσει στον άξονα τού χνουδια και το έκανε να κάνει θόρυβο και να ανεβάζει θερμοκρασία.

Δημοσ.

εμενα ζεσταινοταν η αριστερη πανω γωνια και αυτο που κανω ειναι το αφηνω να παταει στο κενο σε εκεινο το σημειο ωστε να αεριζεται και ειμαι ενταξει...

Δημοσ.

Εμενα γενικα δεν υπερθερμαινεται. 58-68 σε full 3D και 66-81 οταν εχει full physics το game (3630qm, με stock παστα).

Συνεπερανα λοιπον οτι οταν δεν εχω game με full physics και οταν δεν κανω video edit (8 threads 0στο 100%), δε χρειαζεται να ταλαιπωρω τη CPU. Oποτε το απλουστερο που εκανα, επελεξα "High Performance" (ακομα καλυτερα, "Balanced")  power plan και στις advanced επιλογες, στο CPU, τον εχω στο 99% (τον βαζω 100% μονο σε τετοιες περιπτωσεις). Αποτελεσμα: 13 βαθμοι κατω σε full load, 5-7 βαθμοι κατω σε idle. Θεωρητικα χανω 6-9% επιδοσεις, πρακτικα, οχι, γιατι απλα δεν χρειαζονται τα 3.2Ghz. Επισης γλιτωσα τα γελοια spikes της cpu (απο 1.6-2.4GHz στα 3.2GHz) οταν κανει file copy, οταν scrollάρω μια σελιδα στο Web κτλ. Απο τους browsers απενεργοποιησα το hardware acceleration εντελως, το κρατησα μονο στο flash plugin.

φιλε αυτο που περιγραφεις με ενδιαφερει και εμενα...εχω εναν 2720qm που δεν τον αντεχει και τοσο το συστημα ψηξης.Λοιπον εχουμε και λεμε τον βαζω power saving και με gaming εχω 55-65c,οταν τον βαζω στην εξησοροπηση εkει χτυπαω  85-90c.Eιπαμε ειναι σε λαπτοπ 13αρη  που o κατασκευαστης δεν του βαζει quad core ενω εγω τον αλλαξα.Θελω να ριξω θερμοκρασια στην εξοισοροπηση και ας χασω ενα 10-15% αποδοση.

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο θεμα ποιο power scheme θα χρησιμοποιησεις, αλλα το να τον κανεις throttle, στα advanced settings του power scheme, στο "maximum processor state" απο 100 σε 99. Αυτο που θα γινει ειναι οτι στην ουσια θα τον δουλευει στο 99% του εργοστασιακου του ρολογιου και επι πλεον αυτο θα ειναι και το μεγιστο, δηλαδη απενεργοποιειται εντελως το turboBoost του CPU (που ακομα και να σου δουλευε, σιγουρα με 13αρι, λογω θερμοκρασιων, θα εκανε μονο του throttling, στους 85-90, αρα ουτως ή αλλως εχανες σε αποδοση. Αποκλειεται 13αρι να μπορουσε να τον κρατησει σε μεγιστο turboboost πανω απο λιγα λεπτα). Power scheme για να το κανεις αυτο, θα προτεινα το "balanced", oυτως ωστε σε ελαφριες εργασιες να τον δουλευει σε 1-2 ghz και να κερδιζεις και σε μπαταρια και σε θερμοκαρασιες και να τον πηγαινει στο 99% μονο ταν απαιτειται.

Το power saving δεν αφηνει turboboost, ενω η εξισορρπηση ναι. Ετσι πιστευω πως εξηγειται το προβλημα σου. Ωστοσο, αν εφαρμοσεις αυτο που λεω, σε power scheme "εξισορροπηση ενεργειας / balanced" δεν ξερω κατα ποσο θα εχεις μεγαλυτερες επιδοσεις απ' οτι αν τον ειχες απλα σε power save. Το ιδιο ειναι, εκτος αν εχεις discreet καρτα γραφικων.

Δημοσ.

προσωπικα, το 5χρονο acerακι μου απλα θελει ξεβιδωματα και μπατονετες μια το χρονο (με την εναρξη των μεταγραφικων φημών το χρυσο μου) και αμεσως περδικι. Όχι χημείες στα πισί σας παιδιά. 

Δημοσ.

Πώς ακριβώς το καθάρισες;

Ο καλύτερος τρόπος πάντως, είναι με συσκευή αέρα σε βενζινάδικο, με κατεύθυνση από έξω στις γρίλιες προς τα μέσα, με ξεβιδωμένο το καπάκι από κάτω...

Μου έχει ρίξει έως και -30C την θερμοκρασία και έκανε τον θορυβώδη ανεμιστήρα, αθόρυβο. Aspire 5739G το δικό μου, και πολλά φίλων Lenovo, Acer, Sony, HP, με τα ίδια αποτελέσματα.

Οι βάσεις -οι καλές- πάντως, είναι πράγματι για -5C έως το πολύ -10C, σε ιδανικές περιπτώσεις.

με σπρει πεπιεσμενου αερα,μεσα ειναι καθαρο..δεν εχει σκονη

Δημοσ.

Εγω περιμενω να ερθει η Deep Cool Ν180,θα σας πω εντυπώσεις μόλις παραλάβω..

Για τα λευτα της αρκετα καλη,

Μου εριξε τις θερμοκρασιες αρκετα με Browsing 4-5 καρτελες ανοιχτες η cpu ειναι στους 50C  και η gpu στους 45-49 

Θερμοκρασια δωματιου 28-29C.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οταν ημουν χωρις βαση

Θερμοκρασία δωματίου:23C

Θερμοκρασίες Λαπτοπ σε Idle κατάσταση χωρίς να κάνω τίποτα.
Cpu:50-60C(αναλογα τον πυρηνα)
Gpu:50C
Δημοσ.

Για τα λευτα της αρκετα καλη,

Μου εριξε τις θερμοκρασιες αρκετα με Browsing 4-5 καρτελες ανοιχτες η cpu ειναι στους 50C  και η gpu στους 45-49 

Θερμοκρασια δωματιου 28-29C.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οταν ημουν χωρις βαση

Θερμοκρασία δωματίου:23C

Θερμοκρασίες Λαπτοπ σε Idle κατάσταση χωρίς να κάνω τίποτα.
Cpu:50-60C(αναλογα τον πυρηνα)
Gpu:50C

Εντάξει,μια χαρά είσαι.Εμένα σιγά σιγά άρχισα να τρώω κάτι ψιλοφρίκες σε κάτι game.Μου φαίνεται μετά από δύο χρόνια που είναι στην κατοχή μου,θα χρειαστεί ένα καλό καθάρισμα και καμία πάστα.

Δημοσ.

Εντάξει,μια χαρά είσαι.Εμένα σιγά σιγά άρχισα να τρώω κάτι ψιλοφρίκες σε κάτι game.Μου φαίνεται μετά από δύο χρόνια που είναι στην κατοχή μου,θα χρειαστεί ένα καλό καθάρισμα και καμία πάστα.

θα θέλει ανανέωση/φρεσκάρισμα και με την ευκαιρία τσίμπα και μια βάση ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...