nikS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Γεια σας, αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα στην ασύρματη σύνδεση του router (το γνωστό Alcatel Cellpipe που δίνει η hol) και πήρα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών. Είδα λοιπόν ότι ο τεχνικός μπήκε με ευκολία στον router μου και έφτιαξε ό,τι ήθελε. Στο τέλος είδα ότι είχε αλλάξει το password του admin χρήστη (ευτυχώς που τον ρώτησα γιατί ο ίδιος δε μου το είπε). Σκέφτομαι ότι μάλλον αυτοί θα μπαίνουν με κάποιον άλλον superuser (root?) ο οποίος μπορεί να αλλάξει τους κωδικούς όλων των χρηστών, Αυτό που θέλω είναι να το αποτρέψω αυτό. Αν είναι θα τον αφήσω εγώ να μπει. Έψαξα λίγο στο setup του router και είδα στο Management - Access Control - Account όπου υπάρχει μια επιλογή που λέει "Enable or disable for root/admin form wan access control.". Το άλλαξα σε "Disable". Δεν ξέρω όμως εάν έκανα κάτι ή μια τρύπα στο νερό. Όποιος γνωρίζει, μου απαντάει. Thanks
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 αν θες να το αποτρεψεις παρε ρουτερ εμποριου.αν εχεις voip τηλεφωνια βεβαια υπαρχει θεμα μετα γιατι δεν θα εχεις τηλεφωνο.β.και προσβαση στο ρουτερ σου να εχουν δεν σημαινει κατι αφου γινεται για θεματα troubleshooting.τωρα δεν ξερω αν αυτο που εκανες θα αλλαξει κατι.ειναι αναλογα τι ειναι ανοιχτο απο αυτους και αναλογα τι κλεινει.καποιες φορες αμα κανεις dmz πχ δεν μπορουν να δουν το ρουτερ αφου πεφτουν πανω στο pc που εχει γινει το port forward.μπορει να εχουν δικο τους admin account.μπορει να μπαινουν αυτοι σαν admin και εσυ σαν User απο default.Λογικα παντως με αυτο που εκλεισες δεν θα μπορεσει να μπει.λογικα παντα.υποτιθεται οτι κοβει το remote admin σε οποιο ειναι απο Wan δηλαδη την hol
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 OK. Σ' ευχαριστώ τιποτα.απλα σου λεω βασης λογικης παντα.αν εχουν κανει κατι αλλο δεν ξερω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα