Προς το περιεχόμενο

ubuntu - πρόβλημα ρύθμισης

pbp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

έχω ubuntu 12.04 LTS και όταν ανοίγω το laptop με βγάζει bye default σε "terminal mod"

κάνω login
και μετά πατάω ctrl+alt+f7
και λέει checking battery... και δεν κάνει τίποτα άλλο απο κει και πέρα.
Αν κάνω reboot ανοίγει κανονικά στην 2η - 3η φορά.
Φταίει κάτι στις ρυθμίσεις ή τα παιξε?
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν κάνεις login και δώσεις την εντολή startx τι σου βγάζει?

Καλησπέρα, συγνώμη για την καθυστέριση αλλά μόλις μου συνέβη ξανά όποτε πάτησα startx και ξεκίνησε, φόρτωσε την επιφάνεια εργασίας και σταμάτησε εκεί. Δεν φόρτωνε δηλαδή καμία μπάρα και έτσι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Εννοείται ότι δεν λειτουργούσε καμία συντόμευση απο το πληκτρολόγιο.

Συν τοις άλλοις, όταν μετά απο 3 restart άνοιξε κανονικά, είχαν χαθεί όλες μου οι ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση? :(

Κάτι παίζει με το unity από τι φαίνετε. Για πες μου ποιούς driver της κάρτας γραφικών έχεις? Δοκίμασες να μπεις σε safe mode με τους vesa driver δλδ υπάρχει επιλογή στον grub εκεί που επιλέγεις με ποιο λειτουργικό θα μπεις.

όχι δεν κάνω τίποτα απ όλα αυτα.
Έχω bumblebee γιατι εχω κάρτα γραφικών Optimus και με άλλους drivers το laptop δεν δούλευε σωστά.
Ζεστενόταν.

Λες να είναι θέμα drivers?
Και πως εξηγείται ότι το κάνει όποτε να ναι?

Αν εχεις optimus, η πιο σιγουρη λυση ειναι να βαλεςι windows και τη διανομη που θες σε ενα virtualbox/vmware. Αυτο αν δεν γινεται να απενεργοποιησεις μια απο τις 2 καρτες απο το bios.

Αν εχεις optimus, η πιο σιγουρη λυση ειναι να βαλεςι windows και τη διανομη που θες σε ενα virtualbox/vmware. Αυτο αν δεν γινεται να απενεργοποιησεις μια απο τις 2 καρτες απο το bios.

Γιατί?

Linux με optimus είναι καταδικασμένα?

Τόσο καιρό μια χαρά δούλευαν.

Ποτε τοσο καιρο? Πριν... καιρο η nvidia ειχε πει οτι δεν θα υποστηριξει το optimus στο λινουξ και πριν λιγους μηνες μονο αλλαξε γνωμη και ειπε "οκ, απο τον ταδε driver και μετα περιμενετε υποστηριξη". Εκτος αν εννοεις "τοσο καιρο με τον opensource* επαιζε καλα, αλλα ζεσταινοταν...".

Το bumblebee ειναι project της κοινοτητας εως οτου η nvidia κανιε το αυτονοητο, δεν ειναι της nvidia.

* Αναμεσα στα πραγματα που δεν μπορει να κανει ο opensource driver ειναι και αυτο του ανεβοκατεβασματος της συχνοτητας της gpu, αρα αυτη τρεχει μονιμα στο τερμα, αρα ζεσταινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...