dhmhtrhs79 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα. Επειδή θα γράψω πολλά, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Έχω πάθος με τις ταινίες και αυτή τη στιγμή βλέπω με ένα WDTV gen 3 στον TW-3500 σε πανί 106". Επιπλέον, διαθέτω μια βάση 1.000+ ταινιών, με πλήρως ταξινομημένη library με info κτλ. σε έναν 2.5ΤΒ, ο οποίος έχει σχεδόν φουλάρει. Επειδή η βαση διαρκώς ανανεώνεται και αυξάνεται, και επειδή έχω την ψύχωση να είναι όλα μαζεμένα σε έναν δίσκο, ώστε το WD TV να τα βλέπei όλα μαζί και να μην πρέπει να πηγαινοέρχομαι απο δίσκο σε δίσκο για να βρω μια ταινία, κάθε τρεις και λίγο αναγκάζομαι να πουλάω τον δίσκο και να αγοράζω άλλον μεγαλύτερο. Τώρα, θέλω να παω σε εναν 4TB, αλλά επειδή το WDTV μπορεί και να μην τον διαβαζει (τετοια διαβαζω) και επειδή θα ήθελα ακόμα καλύτερη library και δυνατότητες web surfing, κατεβάσματος κτλ. έλεγα να φτιάξω ένα HTPC, ώστε να έχω XBMC, mozilla, utorrent κτλ. Και επειδή θα το κάνω που θα το κάνω, έλεγα να μπορεί να παίζει και κανα παιχνιδάκι (CoD κτλ). Όχι τίποτα βαρύ, αλλά να μην είναι και τελείως χώμα σαν μηχάνημα, για να φανταστείτε αυτή τη στιγμή καλύπτομαι για gaming από το Qosmio F50 με την 9700GTS μια χαρά, οπότε οτιδήποτε πιο δυνατό με καλύπτει πιστεύω. Βεβαια τωρα παιζω σε 1440x900 στις 15ιντσες και οχι σε 1980x1080 στις 106"!! Δεν θελω να πάω σε νέο laptop, γιατί θα ήθελα να είναι κάτι μόνιμο στο σαλόνι, να είναι ένα με τα έπιπλα και μονίμως συνδεδεμένο, όχι να φαίνεται ένα laptop ενωμένο με καλώδια μέσα στο σαλόνι. Θα ηθελα να φτιαξω ενα media center με λιγα λογια. Επομένως, ψάχνω για ένα κουτί όσο το δυνατόν πιο εμφανίσιμο, σε οριζόντια μορφη αν γινεται ή σε τετράγωνη (να μην είναι tower βασικά), ωστε να μπαινει σε καποιο επιπλο, και να έχει τηλεχειρισμό. Να μην κανει πολλή φασαρία, αν και με την ένταση του ήχου στις ταινίες και τον projector πανω απο το κεφαλι μου, αυτο που θα βρίσκεται στα 4 μετρα απόσταση δεν νομίζω να το ακούω (εκτός αν κανει σαν χαρος). Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, γιατί δεν ειχα ποτε ξανα htpc, και με desktop pc εχω να ασχοληθω 10 χρόνια. Σϊγουρα λέω να παω σε windows (έχω αδειες και για τα 7 και για τα 8), γιατι τα ξερω καλά, ενώ linux δεν ειχα ποτε, και η καρτα γραφικών να ειναι σε επίπεδα GT650Μ/HD7770 τουλαχιστον. Επίσης, επειδή δεν έχω δουλέψει ποτέ το XBMC, να ρωτήσω αν εχει την δυνατότητα να βλέπει όλες μαζί ταινίες που μπορεί να είναι σε διαφορετικούς δίσκους, ώστε να μην αναγκάζομαι να αγοράζω όλο και μεγαλύτερους ή να καταφεύγω σε RAID λύσεις. Εκτός αν δεν έχω άλλη επιλογή. Απλά σκεφτόμουν καλυτερα να έχω πχ 2x2ΤΒ, παρά ένα 4ΤΒ (μη τυχόν και χαλάσει και κλαιω μετα για τις ταινίες) και γενικά αν γεμίζουν να προσθέτω και άλλους και όχι να κανω συνεχεια αντικαταστάσεις, χαντοντας χρονο και χρημα. Οπότε 3-4 δίσκους 3.5" πρέπει να τους χωραει. Για το λειτουργικό ελεγα να βάλουμε SSD 120GB, ωστε να το χωραει ανετα και να φορτωνει γρηγορα και να βαζω και κανα παιχνιδακι πανω εκεί (δεν παιζω πανω απο 2-3 παιχνιδια οπότε χωράνε άνετα). Ξέχασα το βασικότερο: Κόστος. Δεν έχω ιδαίτερο πρόβλημα, αλλά θα προτιμούσα να συγκρατηθεί γυρω στα 500-600 ευρώ (χωρίς τους μεγάλους δίσκους, μόνο τον βασικό SSD), ωστε να εχει καποιο νοημα. Αν πηγαινει 700-800 ευρώ, καλύτερα να πάρω ένα Lenovo Y500 (με μονή GT650M) και να ξεχάσω τον τηλεχειρισμό και τις ομορφιες του σαλονιού! Σορρυ για το τεραστιο post, δεν λεω αλλα, αρχιστε με προτασεις ή ερωτήσεις και εδώ είμαστε! edit: Όποιος έχει όρεξη, ας προτείνει και κάποια σύνθεση χωρίς τον παράγοντα gaming, αλλά να μην είναι και τελείως low budget οι επιλογές, να είναι και λίγο future proof το μηχάνημα (πχ ελαφρύ gaming, 3D δυνατότητες να μπορεί να τα διαχειριστεί), γαιτι πιαθνοτατα και να μην βολευομαι να παιζω στο σαλονι fps.
fallen4ngel Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Στα λεφτα που θελεις να δωσεις κανεις ανετα ΟΛΑ αυτα που θελεις. Μονο κουτι αν μπορεις να βρεις σε καμια αγγελια γιατι τα βαρανε κεφαλι.... κατα τα αλλα μπορεις να δεις την συνθεση που εχω στην υπογραφη για HTPC απλα με κατι σε FM2 για να εισαι future proof. Αυτο με τους δισκους εχεις ενα δικαιο την εχω πατησει, το μονο προβλημα με απλα ενα κουτι χωρις καποιο ειδος server καποια στιγμη θα γεμισουν ολα και μετα? Αυτη την στιγμη 62 τηλεοπτικες σειρες σχεδον ολες HD και καμια 600 ταινιες 1080p και εχω βαλει φρενο γιατι γεμισα 2
Millennium Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Πάτα αναφορά στο μήνυμα σου να μεταφερθεί στα "Νέα συστήματα" καλύτερα για να δεις καμμιά σύνθεση. 1
biomecanoid Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 XBMC Media Center Εδω οπως το εχω κανει εγω: Touchpanel PC με σύνδεση στην Μεγάλη TV του δωματίου η στον projector και μέσο lan πρόσβαση σε NAS με τις ταινίες 1
dhmhtrhs79 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δώσε καμια λεπτομέρεια παραπάνω, γιατί δεν κατάλαβα και πολλά! Τι σύνθεση έχεις κάνει; Πάντως αυτό με την οθόνη που έχεις κάνει τα σπάει!
biomecanoid Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 αυτή η οθόνη όπως την λες εσύ είναι όλο το pc
dhmhtrhs79 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Προτείνετε ρε παιδιά τίποτα κουτιά, μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών! Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω! Windows 7 ή 8; Καλύτερα τα πρώτα λόγω καλύτερης συμβατότητας με XBMC και φορμά ήχου-εικόνας ή μπορώ και 8άρια; Καλύτερα Intel ή AMD επεξεργαστή και ποιον από όλους να προτιμήσω; Τι μητρική ταιριάζει καλύτερα στον καθένα; Θέλω οπωσδήποτε διπλό HDMI και οπτική + τηλεχειρισμό. Ποιον SSD 120GB να προτιμήσω και τι κάρτα γραφικών δεν θα μασάει και σε ελαφρύ gaming χωρίς να κάνει χαμό σε θόρυβο; Ψύκτρες; Ανεμιστήρες; Τροφοδοτικό; Και έναν εσωτερικό 4TB θέλω για αρχή και τέλος! Πείτε τίποτα !!
biomecanoid Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Tαινίες μπορούν να παίξουν πλέον όλα τα pc. Οποτε μπορείς να πας σε mini-itx για να το βάλεις πίσω από την οθόνη. Έτσι το pc θα είναι μικρό low power και δεν θα κάνει θόρυβο. Μπορείς να βρείς πολύ Φτηνα itx με ION που είναι όλα onboard και μετά θες μονο ram + SSD.Η "αποθήκη" με τις ταινίες πρέπει να είναι άλλη συσκευή NAS
Millennium Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Τι budget έχεις είπες? Κοιτάς μόνο σε custom ή και έτοιμο σου κάνει;
fallen4ngel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 XBMC Media Center Εδω οπως το εχω κανει εγω: Touchpanel PC με σύνδεση στην Μεγάλη TV του δωματίου η στον projector και μέσο lan πρόσβαση σε NAS με τις ταινίες Ομορφο ειναι αλλα κατα ποσο ειναι λειτουργικο δεν ξερω. Εγω προτιμω να ειμαι ξαπλα και με το tablet να εχω ολα τα κουμπακια μου...... Τι ακριβως εχεις εκει μεσα? Tαινίες μπορούν να παίξουν πλέον όλα τα pc. Οποτε μπορείς να πας σε mini-itx για να το βάλεις πίσω από την οθόνη. Έτσι το pc θα είναι μικρό low power και δεν θα κάνει θόρυβο. Μπορείς να βρείς πολύ Φτηνα itx με ION που είναι όλα onboard και μετά θες μονο ram + SSD. Η "αποθήκη" με τις ταινίες πρέπει να είναι άλλη συσκευή NAS Το ολα ειναι σχετικο οπως και το παιζουν..... εκτος αυτου εαν θελεις να παιξεις και με εξωτερικους players με φιλτρα κτλπ εκει ξεχναμε ion και τα σχετικα μιας και απλα γονατιζουν. Επισης ο φιλος δεν θελει να μπλεξει με NAS. Προταση δεν κανω μιας και θα βρεθουμε παλι σε μια κατασταση "το δικο μου ειναι καλυτερο" χωρις να δουμε τι καλυτερο μπορουμε να κανουμε για τον φιλο μας. 1
Millennium Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 ΙΟΝ θα πάρει το 2013? Αφού έχουν βγει δυνατότερα και σχετικά φτηνά.
Millennium Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δεν τον καλύπτει η ion για αυτά που θέλει και μπορεί να βρει κάτι σχετικά φθηνό και πολύ πιο πλήρες πχ Gigabyte brix 1
dhmhtrhs79 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Καλημέρα! Καταρχήν ευχαριστώ που ασχολείστε με το θέμα μου! Απο εκεί και πέρα, για να μην πλατιάζουμε και να απαντήσω κάποια ερωτήματά σας, προτιμώ custom λύση και όχι κάτι έτοιμο, ώστε να μην με περιορίζει στη χρήση. Εννοώ και το πιο εξελιγμένο media center/player να πάρω, σαν κανονικό pc δεν θα είναι και πιθανότατα να μου σπάει τα νευρα. Τωρα το ΣΚ που ειχα χρονο, εγκατέστησα το XBMC για πρωτη φορα στο laptop μου, και έπαιξα λίγο μαζί του και νομίζω είναι αυτό που θέλω και με καλύπτει 100%. Επίσης δεν έχω πρόβλημα να παίζω και με NAS, γιατί κακα τα ψεμματα, ολοι οι δισκοι καποτε θα γεμισουν οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω. Απλα για αρχη με καλυπτει ενας εσωτερικος 4TB (εκτος του SSD για το λειτουργικο), και μετα βλεπουμε. Θελω ομως να ειναι λιγο "ζορικο" το μηχανημα, γιατι δεν σκοπευω να το αναβαθμιζω συχνα. Οποτε προτιμω εναν συγχρονο δυνατο επεξεργαστη και ξεχωριστη καρτα γραφικων και ας μην παιξω συχνα παιχνιδια. Απλα να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα κολωνει σε κανενα βιντεο κτλ. και να παιζει ανετα ολα τα νεα HD φορμά ηζου και εικονας και 3D, γιατι ενδεχεται να παρω και αλλον projector (TW9100) σε λιγο καιρό. Ο τηλεχειρισμος (ανοιγμα-κλεισιμο), χρηση ασυρματου πληκτρολογιου και ποντικιου (τα εχω αυτα ηδη) ειναι αυτο που με τραβαει πιο πολυ σε αυτη τη λυση. Κουραστηκα να προσπαθω να δω ενα βιντεακι στο Youtube ή να κανω 5 λετπά με το ρολόι να χαζέψω ολη τη βαση στο WDTV (ειναι αργό). Τo XBMC με ξετρελανε με την ταχυτητα και την παραμετροποιηση του. Απλα δεν γνωριζω τι κουτι ειναι αρκετο (mini, micro) για να υποστηριξει ενα σχετικα δυνατο hardware χωρις να ειναι και μπαουλο ομως και κυριως οχι tower. Και μετα δεν ξερω απο που να ξεκινησω με μητρικη, τροφοδοτικο, cpu, gpu κτλ. Πχ. δεν ξερω αν εχει σημασια αν θα ειναι intel ή amd η cpu οσο αφορα την υποστηριξη των φορμα ή την απόδοσή τους, ουτε με ποια μητρικη συνεργαζονται καλυτερα o καθενας τους. Ουτε αν ειναι καλυτερα nvidia ή amd για gpu. Αυτα θελω να μου προτεινετε. Μια καλη συνθεση με τα σημερινα δεδομενα, γιατι οσες συνθεσεις βρηκα σε αναζητησεις ηταν τουλαχιστον ενα χρονο πριν ή πολυ low-end (200-300ευρω) λόγω budget ή πολυ hi-end (πχ 700 ευρω μονο το κουτι ). Κατι ενδιαμεσο θα ηθελα, σχετικα δυνατο και value for money, μια εναλλακτικη ενος νορμαλ laptop. Budget ειπαμε γυρω στα 400-500 ευρω, χωρις τον δισκο 4TB αν δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο. Το πολυ-πολυ θα πουλησω τον 2.5 εξωτερικο που εχω τωρα και το WDTV και θα βγαλω και απο εκει για τον νεο δισκο.
fallen4ngel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Λοιπον Δημητρη χωρις πολυ ψαξιμο στις τιμες και μονο απο ενα μαγαζι λογο χρονου βγηκε 512€ Κουτι Techsolo TC-380 αν και οπως ειπα απο την αρχη γνωμη μου να βρεις καποιο απο αγγελια. Μητρικη Asrock Socket FM2 FM2A85X Extreme4-M Επεξεργαστης AMD A8-6600K 3.9 GHz Quad Core Socket FM2 Μνημη G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL11 2133MHz (εδω μπορεις να πας φυσικα και σε 4Gb μιας και οι μνημες εχουν παει στον Θεο δυστηχως και να γλυτωσεις κατι, αν και παντα ειμαι υπερ του καλυτερα πολυ παρα να τρεχω) VGA 8570D APU SSD Sandisk 128GB SDSSDP-128G-G25 Οπτικο Lite On Blu Ray-ROM IHOS104 **** Εαν το θελεις, διαφορετικα πας σε ενα απλο DVD -30€ Τροφοδοτικο Corsair Power Supply 450W VS CP-9020049 Δεν λεω οτι ειναι οι καλυτερες τιμες ουτε θελω να πω οτι ειναι οι καλυτερες μαρκες, ειναι απλα μια βαση για να μπορεσει να καταλαβει ο φιλος Δημητρης τι να παρειμενει. Τωρα το θεμα του δισκου ειναι λιγο πονεμενη ιστορια... το NAS οσο βολικο και αν ακουγεται προσωπικα δεν...... η καλυτερη λυση (γνωμη μου) ειναι οι δισκοι μεσα στο μηχανημα.Ο λογος απλος δεν δουλευουν συνεχως ανοιγεις βλεπεις την ταινια σου τελος, απο την αλλη ομως καποια στιγμη γεμιζουν τι κανεις?Βρισκεις ενα μηχανημα της πλακας βαζεις ενα FreeNAS και εισαι αρχηγος, με το κοστος του NAS (300-400€) εχεις server+δισκους και ρεστα για ποπ κορν!!!! Επισης Δημητρη αν δεν βαριεσε να διαβαζεις... δες και αυτο θα σε βοηθησει πολυ. 3
fallen4ngel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Για κάτι πραγματικά καλο σε ι3, ι5, ι7 σε silent 100% fanless κουτί φέτα σαν ενισχυτής δεν φτάνουν 500 euro θες τα διπλα. γιαυτο σου πρότεινα εγώ τα φτηνά. Λοιπον παμε απο το ενα ακρο στο αλλο...... προφανως δεν διαβασες τι ειπα πριν και απλα απαντησες οτι το ION κτλπ παιζουν τα παντα.Μιλησα για εξωτερικο player και φιλτρα, διαβασε εδω κατι απλο για να μην παω σε αγγλικα site που εχουν αναλυση σελιδων για το θεμα http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?124755-%C1%F2-%F0%E1%DF%EE%EF%F5%EC%E5-%EB%DF%E3%EF-%EC%E5-%F4%EF%ED-madVR . Απο την αλλη εκανες το touch screen, εβαλες remote στο android, παιζεις μπλε δοντι και πας και απο το web gui να παιζεις και απο εκει... σορρυ φιλε μου αλλα αν μας πεις να δουμε ταινια εκει θα μπερδεψουμε τα μπουτια μας..... Και αντε εγω εσυ κλτπ πες την βγαζουμε την ακρη η καημενη η γυναικα για να μαθει να τα δουλευει πρεπει να παρει και 2-3 πτυχια κριμα δεν ειναι? Ξεχασες να βαλεις και εισαι κομπλε....Παντως περαν της πλακας κανεις αυτο, εχεις και το tablet και εισαι 100% και σχετικα τσαμπα. Τα υπολοιπα touch screen κτλπ sorry αλλα ειναι για να τα δειχνουμε, πχ πριν κανα μηνα που ειμουν στο εξωτερικο βρηκα σε ευκαιρια αυτο και οταν λεω ευκαιρια εννοω 150€ σε αριστη κατασταση. Προτιμησα να τα φαω σε σουβλακια παρα να το παρω και να το βλεπω, οσο ομορφο και αν ειναι (αν και ειμουν στο τσακ). Τωρα για το 100% silent μπορω να σου φερω το μηχανημα απο εκει και να μου πεις τι ακους!Αλλα να παω σε λυσεις 600-1000€ το κουτι και να τρεχω να το φυσαω να κρυωνει ή να μην μπορει να σηκωσει ολα αυτα που θελω, ευχαριστω δεν θα παρω... Αν ψαξεις λιγο το θεμα με τα passive κουτια θα καταλαβεις τι θελω να πω. Aυτό δεν είναι silent για να το βάλεις στο σαλόνι. Το pc του home cinema στο σαλόνι πρέπει να είναι 100% fanless Ηρθε η ωρα για την παροιμια..... Το γουδι το γουδοχερι και τον κοπανο στο χερι!!!! Ε μααααααα δηλαδη μισο ρε φιλε γιατι θα μας τρελανεις εσυ... το gaming pc να βαλω για ταινια με 7 ηχεια και 1-2 sub οχι το θορυβο δεν θα ακουω αλλα θα βλεπει ταινια και η γειτονισα. Ελεος ποια Εαν εισαι τοσο large κανε ενα δωρο στο φιλο Δημητρη να σου πει και ευχαριστω!!! Επισης ξαναλεω σου φερνω απο εκει το δικο μου με τους δισκους μεσα και βλεπουμε ταινια σε εσενα η απλα το βαζουμε να δουλευει καθομαστε και αν το ακους δικο σου!!!!! Aυτό δεν είναι silent για να το βάλεις στο σαλόνι. Το pc του home cinema στο σαλόνι πρέπει να είναι 100% fanless Ε ας κανεια αυτο... ή αυτο Δεν νομιζω να ακουει το pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα