Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία εχω να πω οτι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξυ i3 και i5(οποιασδήποτε γενίας) σε gaming.

Παλιά είχα τον i3 540 clockαρισμένο στα 3,8Ghz και στο COD Black Ops είχα διακυμάνσεις στο framerate. Το framerate είναι σεταρισμένο από console να έχει max fps 100 και σε σημεία έπεφτε μέχρι 50 το οποίο είναι πρόβλημα σε game τετοιου είδους. Με τον i7 στα 3,7Ghz τα frames είναι καρφωμένα 100 no matter what, ακόμα και με το HT απενεργοποιημένο. Ίδια κάρτα γραφικών, ίδιοι drivers και ίδια settings. Γενικά πολύ πιο smooth gameplay.

Και μη μου πείτε ότι οι νέοι i3 είναι καλύτεροι, ο 540 στα clocks που τον είχα πρεπει να είναι ισάξιος τους στα benchmarks.

Δε λέω τίμιοι οι i3 αλλά για σοβαρό gaming απλά δεν...

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχουνε βγει οι kabini οπώτε ούτε αυτό πολυισχύει για htpc.

Στο "i3 σεναριο", απο+κλειεται να ικανοποιουνται,

και τα 4 ζητουμενα του, ταυτοχρονως, απο Amd....

:cry:

Δημοσ.

Μιλάς για το τελευταίο αν και αυτό δεν απασχολεί και πολλούς.Για αυτό έγραψα δεν πολυισχύει.

[Δυστυχως] δεν (νομιζω οτι) ειναι μονο το τελευταιο αυτο....

- @ Amd, εχουμε αντιστοιχο της ταχυτητας του Intel (hd4000) Quicksync?

- power consumption που να επιτρεπει να φιλοξενηθει και π.χ. 77ΧΧ vga,

(ή GTX 650) μενoντας (εστω με undervolted cpu) < 130 watt?

Μεχρι τους Richland (!) ειχα διαβασει & δεν βλεπω τετοια...

:cry:

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια μου, δεν περίμενα πως το θέμα θα γινόταν hot σε λιγότερο από 24 ώρες...

Ξεφύγαμε βέβαια λιγάκι από την ουσία, αν και προσπάθησα να είμαι ιδιαίτερα ακριβής στο ερώτημα μου, οπότε για την οικονομία της συζήτησης θα δεχθώ πως ο i750 είναι ότι το καλύτερο. Εξάλλου τον είχα στη δούλεψη μου για 2+ χρόνια, μέχρι που τον αντικατέστησε ένας 2500Κ, οπότε επιτρέψτε μου να ξέρω τι ψάρια πιάνει.

Η εμπειρία μου στους διπύρηνους όμως έχει σταματήσει από την εποχή του Ε8400. Τον 3220 τον πήρα πριν από 4 μήνες προκειμένου να στήσω ένα HTPC, αλλά επειδή στο μεταξύ αποφάσισα να το κάνω λίγο πιο τούμπανο, αγοράστηκε ο 3570Κ παρέα με μια 7870, οπότε ο i3 έμεινε στο κουτί του χωρίς να τον δοκιμάσω, γιαυτό και ρωτάω.

Δημοσ.

Όποιος δεν εχει δοκιμάσει τον i3 λοιπον πως μπορεί να εχει άποψη για το καλύτερο ? Εγω σας λεω ότι τους έχω δοκιμάσει και τους 2 και εγω τον αγόρασα για HTPC αρχικά,και οταν ειδα τι κάνει πήρα άλλον έναν.. αλλά μην επανερχόμαστε,σε ευθεία αντιπαραβολή χωρίς ovreclocking και στο 95% των σημερινών εφαρμογών - παιχνιδιών είναι καλύτερος και θεωρείται αναβάθμιση,να τον προσπεράσεις κάτω απο ειδικές συνθήκες overckloking αφού αυτός είναι κλειδωμένος μπορείς και με παλαιότερους.. αλλά αυτό είναι το αυτονόητο και όχι το ερώτημα που τέθηκε..

• Like 1
Δημοσ.

αν ευσταθουν αυτα που λεει το hw monitor κλοκατος με intel burn τραβαει 245 watt και ελαχιστα 50

με τις υγειες σας :P

ncvnb_zps86c6e2e1.png

Φίλε qsis μου κάνει εντύπωση πόσα watt σου δείχνει το HW monitor αν είναι από το σύστημα της υπογραφής σου! Δεν ξέρω αν είναι κοντά στη πραγματικότητα οι ενδείξεις του αλλά το χρησιμοποιώ σαν μέτρο σύγκρισης του efficiency ενός overclocking. Δες εδώ ο i7 @3,7 με το HT off(=i5) φτάνει ~110 watt στο intel burn test maximum.Με το HT enabled και το λιγο παραπάνω vcore που θέλει φτάνει τα ~140watt.

Έχεις ενεργοποιημένο το load line calibration?

post-198678-0-59685100-1371295470_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι εννοείται llc για μένα

Το πιο πιθανό είναι να μη δείχνει σωστά νούμερα το hw monitor πάντως

Δημοσ.

Το φαντάστικα γιατι και μένα με LLC μου έδειχνε πάρα πολύ ψηλά watt. Αλλά ενώ με τον i3 το LLC ήταν απαραίτητο με τον i7 πέτυχα ίδια αποτελέσματα και χωρίς. Δε ξέρω αν υπολογίζει και το επιπλέον vtt που θα έχεις δώσει για να πιάσεις το 190 base clock. Εγώ το χω πολύ χαμηλά ελάχιστα πάνω απο stock.

Εγώ θα σου έλεγα να αφήσεις τα ρέυματα του IMC ως έχουν και να δοκιμάσεις και χωρίς LLC με όλα τα power savings enabled, με vcc το normal voltage + offset που θα σου δώσει σύνολο σε full load στα windows το vcc που έχεις τώρα. Χωρίς LLC πέφτουν πολύ και τα temps!

Δημοσ.

δεν υπαρχει περιπτωση να πειραξω τιποτα στο μηχανημα και μαλιστα λογω ενος προγραμματος που ενδεχομενως κανει και λαθος , ειναι ετσι 3.5 χρονια χωρις το παραμικρο προβλημα , εχω να μπω στο bios πανω απο χρονο και αν δε χαλασει κατι δε σκοπευω να το κανω 

αστο να καιει,, εμενα δε με πειραζει, επισης μου αρεσει να εχω τη ταση μου οπως την εχω χαρη στο llc

Δημοσ.

QSIS πόσο σκορ πιάνεις στο cinebench έτσι όπως είσαι;

θα ξαναδοκιμασω μολις παω σπιτι και θα σου πω γιατι εχω να το τρεξω χρονια , και  τωρα ειμαι ετοιμος για παραλιες δε προλαβαινω   :P

αν θες βαλε μου ενα λινκ για να το κατεβασω με το που ερθω και να μη το ψαχνω 

Δημοσ.

τελικα ετρεξα ενα R10 να δοκιμασω τι κανω κοντρα στον i3 και κοντρα στον στοκ εαυτο μου

εχει ενδιαφερον οτι σε single core o i3 συνεχιζει να με ξεπερνα παρα το o/c μου , ισως οχι για πολυ (7.5% παραπανω που ειναι μια χαρα δεδομενης και της χρονικης διαφορας των 3 ετων)

σε multicore φυσικα μενει αρκετα πισω

οποτε αν καποιος εχει ενδιαφερον για πολυπυρηνες εφαρμογες με κλειστα ματια i5 , διαφορετικα ισως και i3

τα δικα μου

cinebenchr10_zpsec97eb91.png

και οι μετρησεις του anand

ghghgfhghhhhhhhhhhhhhhhbbbbbbbbbbbbbbbbb

Για μενα το πιο ενδιαφερον ειναι +27.5 % σε single threaded και +37.6% σε multithreaded σε σχεση με στοκ :-D

οποτε το κλοκαρισμα συνεχιζει και πιανει τοπο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...