Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αυτό που πόσταρες δεν βλέπω ούτε i3 3220 ούτε i5 750. O i3 είναι διπύρηνος με hyperthreading. Δεν ήθελε κανείς να προσβάλει τον επεξεργαστή σου, μια χαρά είναι αλλά μην τρελενεσαι κιολας.

Κι αυτό που λες για τους πυρήνες και ότι με διπύρηνο δεν πας πουθενα: Γιατί ο i3 2100 είναι ισοπαλία με τον οχταπύρηνο που προτείνεται όλοι εδώ;

Διπυρηνοι ειναι και με hyperthreading μεν, αλλα (νομιζω = απο ο,τι εχω καταλαβει) 

πως η αξιοποιηση του ΗΤ εξαρταται και απο τον προγραμματισμο/βελτιστοποιηση...

Δηλαδη, ειναι πιθανο να μην βλεπεις σχεδον ωφελεια, αν δεν υπαρξει προβλεψη!  

Πραγμα το οποιο, φαινεται / τα ιδια δυστυχως [ ... ] και με τις AMD περιπτωσεις :cry:

Χονδρικα, φαντασου i5-750 σαν i5-2300, αλλα ξεκλειδωτο με δυνατοτητα o/cing!

Σε μια τετοια (εστω περιπου) αντιστοιχία, ακομη και oi Ιvy i3, τα βρισκουν ζορικα....

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ θα πω οτι με 3220 / 3225 και Gtx 670 PE πήγαινα παντού και χαλαρά.. φυσικά όχι rendering αλλά το Far Cry 3 το κατάπια στα MAX..

• Like 1
Δημοσ.

και ποσταριστικαν πιο πισω απο αλλον benchmarks στα οποια ο στοκ 750 ειναι 20/25 φορες γρηγοροτερος

Είναι οριακά γρηγορότερος σε 20 από τα 25 test, ενώ έχει και 2 πυρήνες παραπάνω...

η συγκριση ομως με amd δε νομιζω οτι ειναι του παροντος , συγκρινουμε 2 συγκεκριμενα πραγματα και παρα τα επιχειρηματα σας δεν εχω πεισθει οτι ειναι καλυτερος ο i3

Επειδή έπεσε πολύ βάρος στους cores το λέει ο ezio,εσύ δεν είπες ότι «ειναι fail η αγορα διπυρηνου το 2013..» ;;; ,έπρεπε να προσθέσεις και τους οχταπύρηνους (αν είναι από amd)

• Like 1
Δημοσ.

@moviemaker

σε παιχνιδια δεν ειναι τοσο συχνο να θες πολλους πυρηνες και γενικα δυνατους επεξεργαστες  , αλλα υφισταται και τωρα τελευταια ολο και πιο συχνα 

τις περισσοτερες φορες ομως θες απλα  ο επεξεργαστης να μην περιοριζει τη καρτα σου 

βεβαια με τις νεες κονσολες αυτο ισως αλλαξει και ουτε και οι 4 φτανουν 

Είναι οριακά γρηγορότερος σε 20 από τα 25 test, ενώ έχει και 2 πυρήνες παραπάνω...

οριακα ή οχι ειναι γρηγοροτερος, εσεις επιμενετε ομως οτι ειναι και χειροτερος 

αυτο ειναι ή δεν ειναι παραλογο; 

• Like 1
Δημοσ.

οριακα ή οχι ειναι γρηγοροτερος, εσεις επιμενετε ομως οτι ειναι και χειροτερος 

αυτο ειναι ή δεν ειναι παραλογο;

Αντιθέτως, εσύ μπήκες στην συζήτηση παρουσιάζοντας τον 750 σαν κλάσεις ανώτερο. 

θα εισαι και πιο γρηγορος ξεκαθαρα παντου πλεον και δε θα εχεις dual core..

στη προκειμενη περιπτωση ομως να συγκρινουμε dual core με quad core, ειναι τραβηγμενο.. να ηταν κανας πολυ παλιος quad σαν το q6600 να το καταλαβω, αλλα με i5 εστω και πρωτης γενιας εστω και αν εχει χαμηλοτερα ρολογια δεν υπαρχει συγκριση 

οποτε απο τη δικη μου λοιπον εμπειρια κι εγω δε μπορω να ακουω οτι ο i3 με χαμηλοτερα ρολογια (γιατι δε μπορει να ανεβασει και παραπανω) ειναι καλυτερος, γιατι πολυ απλα δεν ειναι πουθενα και για κανενα λογο.

Ε,βρέθηκαν έστω 5 πράγματα όπου είναι καλύτερος,και στα άλλα μόνο στο 3dstudio(στα render που είπα και πριν) είναι ξεκάθαρα ποιο γρήγορος.

αυτό είναι ή δεν είναι παράλογο; 

Δημοσ.

με βαζετε και σε πειρασμο να αρχισω να κατεβαζω ο,τι τρεχει ο anand και να το benchαρω

36% πανω απο τον εαυτο μου , 58% πανω απο τον i3.. οριακες νικες που λεμε.. 

aaaaaaaaaaaalpha_zpsd28516b1.png

bbbbbbbbbbbbbbbbeta_zps138bd6f7.png

τεσπα καλυτερος ο i3, epic win , αποχωρω.. 

Δημοσ.

με βαζετε και σε πειρασμο να αρχισω να κατεβαζω ο,τι τρεχει ο anand και να το benchαρω

Αν και δεν ξέρουμε με τι ρυθμίσεις έγινε το bench αυτό και πως το υπολόγισαν αυτό το total αλλά δεν αντιμιλάει κανείς στο ότι είναι καλλίτερος ο 750 «σε όλα» όσα μπορούν και χρησιμοποιούν περισσότερους πυρήνες.   

Δημοσ.

aaaaaaaaaaaalpha_zpsd28516b1.png

bbbbbbbbbbbbbbbbeta_zps138bd6f7.png

τεσπα καλυτερος ο i3, epic win , αποχωρω.. 

Μια χαρα ειναι τα αποτελεσματα & επισης δεν φαινεται καμια παραδοξοτητα: 

(προφανως) θα μετρας το συστημα σου ανεβασμενο @ 3.8GHz & finetuned

:devil:

Απο τα καλυτερα (κ' ευκολοτερα) upgrades σε s1156 ηταν το...overclocking! 

[με background soundtrack της διαδικασιας "Judas Priest -> breaking the law", χιχιχ  B) ]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να το πω απλά κι εγώ πάντως το να πάει κανείς από 750/760 σε 3220 μου φαίνεται υποβάθμιση, και το γιατί το έχουμε ήδη δει σε αρκετά benchmarks. Μεγάλη ή μικρή, είναι υποβάθμιση. Eφόσον o TS έχει και τους δύο, περίεργο θα ήταν να μην κρατήσει τον πιο δυνατό. Λογικό θα είναι να πάει στον 3220 μόνο αν σκοπεύει αργότερα να βάλει κάποιον 3570Κ/3770Κ. 

Εγώ θα πω οτι με 3220 / 3225 και Gtx 670 PE πήγαινα παντού και χαλαρά.. φυσικά όχι rendering αλλά το Far Cry 3 το κατάπια στα MAX..

Ενώ εμείς με 750/760 και κλοκαρισμένες 7950 δυσκολευόμαστε.. :P

Επεξ/σία από GP7
Δημοσ.

Moviemaker αν και ξέρω ότι είσαι διαβασμένος, you underestimate the power of the 750.

Καλά τα λέει ο Κιούσης.

Δημοσ.

αυτο που εγω δε μπορω να καταπιω με τιποτα ειναι το οτι ο ενας ειναι επεξεργαστης του '09, εκανε οταν υπηρχε στα μαγαζια  180-185 ευρω (τοτε δεν υπηρχαν ακομα οι βλακωδεις τακτικες της intel με τους Κ που κοστιζαν παραπανω και τους i5 με τη κομμενη cache για να πληρωνουμε κερατιατικα φεσια) και απο τοτε εως σημερα βασταει αξιοπρεπως εχοντας βγαλει μεχρι και το τελευταιο του cent για οποιον τον εχει κρατησει ολο αυτο το διαστημα 

απο την αλλη εχουμε ενα επεξεργαστη που δεν εχει κλεισει ουτε χρονο στην αγορα , κοστιζει αυτη τη στιγμη που μιλαμε το διολου ευτελες ποσο των 110 ευρω , εχει δυο πυρηνες εν ετει 2012-13 και πασχιζει να τα βαλει με εναν τετραπυρηνο 2 γενεων και 3 ετων πισω 

και το θεωρουμε και επιτευγμα που σε καποια πραγματα (οχι ολα, ουτε καν τα μισα )  καταφερνει και ειναι μπροστα 

προσωπικα δεν εχω κατι με τους αγαπητους συμφουρομιτες, εχω κυριως με την ιντελ και αυτα που κανει..

βγαζει δηλαδη επεξεργαστες οι οποιοι ειναι ξεπερασμενοι απο τη στιγμη που βγηκαν απο τη γραμμη παραγωγης, εδω και χρονια εχει παψει να ασχολειται ουσιαστικα με τις επιδοσεις απο κει που εκανε τεραστια αλματα απο γενια σε γενια και παραγει πραγματα τα οποια τους περισσοτερους απο μας εδω περα δε μας ενδιαφερουν καν και πραγματικα αναρωτιεμαι ποιον ενδιαφερουν εκτος απο κανα χρηστη macbook air που θελει αυτονομια στο πανλεπτο στυλατο λαπτοπ του με τη μικρουλα μπαταρια και τα ενσωματωμενα γραφικα

ομως καθε φορα οταν βλεπω σχολια και σκεψεις αλλων ατομων καταλαβαινω γιατι κανει ο,τι κανει. γιατι μπορει να τα κανει

γιατι ειναι η ιντελ ο,τι και να βγαλει ειναι κορυφαιο και δε χρειαζεται τιποτα καλυτερο, αυτη ξερει..

δε νομιζω οτι ειναι καν η ανικανοτητα της amd να ακολουθησει σε επιδοσεις οταν βλεπω ατομα σε χαμηλοτερα budget να αγοραζουν i3..

• Like 3
Δημοσ.

δε νομιζω οτι ειναι καν η ανικανοτητα της amd να ακολουθησει σε επιδοσεις οταν βλεπω ατομα σε χαμηλοτερα budget να αγοραζουν i3..

Ένας i3 μπορεί & να εξυπηρετήσει (σε) αρκετά σενάρια, για παράδειγμα με τoν 3225:

φτιάχνεις powerfull htpc @ τροφοδοτικό 125-130w & του κοτσάρεις AMD 7750/770,

ή GTX650 = έχεις power consumption & gaming καλύτερο απο AMD, το Quicksync

για media encoding και για κερασάκι @ τουρτίτσα, με HackintOS = Macmini killer :devil:

Αν προσπαθήσεις να το κάνεις με Amd, (προς το παρόν) κάτι δεν θα βγει αντίστοιχα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...