Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://ark.intel.com/compare/42915,65693

Max TDP 95 W 55 W

Ε,όσο νάνε σχεδόν διπλή ενέργεια θέλει.

Το Cinebench είναι πολύ συγκεκριμένο bench για πάρα πολύ συγκεκριμένη χρήση,μοίρασμα επεξεργασίας τεραστίων όγκων δεδομένων σε όλους τους πυρήνες,αν κάνεις όλη την ώρα video (ή όποιο άλλο)rendering,ναι θα δεις μεγάλη διαφορά,όλες οι καθημερινές δουλειές όμως και αυτά που λέει ότι ενδιαφέρουν δεν έχουν κανένα όφελος.

Ναι μεν, αλλα αν δεις εγραψα για power consumption σε σχεση με i5 Sandy, οχι i3 Ivy B)

Μαλιστα εχω δοκιμασει i5-760 (undervolted) και @ 130 watt λαπτοποτροφοδοτικο = ΟΚ.

Cinebench ανεφερα, σαν προγραμμα που "τεντωνει" τους πυρηνες,

ακριβως σε σχεση κ' με παραπανω αναφορα σε i3, πυρηνες, κ.λπ..

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

όλες οι καθημερινές δουλειές όμως και αυτά που λέει ότι ενδιαφέρουν δεν έχουν κανένα όφελος.

ανεφερε αν και δευτερευόντως τα βαρια παιχνιδια, με dual core θα χανει σε καποια βαρια παιχνιδια 

Δημοσ.

το max tdp ειναι η μεγιστη καταναλωση; 

Είναι η μέγιστη κατανάλωση για «κανονική χρήση» μπορεί να τον σπρώξεις και παραπάνω και χωρίς o/c απλά με κάποιο πρόγραμμα bench ή stability.

Δημοσ.

Εδω, θα διαφωνησω εγω  B) Ποιος ενεργοβορος?Πανω-κατω, θα σου ζητουσε ~ οσα και οι Sandy i5..[i5-760 @ 4GHz, δουλευαν με αστεια τροφοδοτικα]

Δεν παίρνω κι όρκο, αλλά από τα λίγα που πιστεύω ότι ξέρω, ένας κλοκάρισμενος i750 μπορεί να ζητήσει σε load καμμιά 100αριά watt παραπάνω από τον stock - πόσο μάλλον από τον 3220. Μιλώντας πάντα για το συγκεκριμένο σύστημα που ανέφερα στην αρχή, με μια HD6870 πάνω, το 450άρι Enermax φοβάμαι πως θα ζοριστεί κάπως ή κάνω λάθος;

Δημοσ.

Δεν παίρνω κι όρκο, αλλά από τα λίγα που πιστεύω ότι ξέρω, ένας κλοκάρισμενος i750 μπορεί να ζητήσει σε load καμμιά 100αριά watt παραπάνω από τον stock - πόσο μάλλον από τον 3220. Μιλώντας πάντα για το συγκεκριμένο σύστημα που ανέφερα στην αρχή, με μια HD6870 πάνω, το 450άρι Enermax φοβάμαι πως θα ζοριστεί κάπως ή κάνω λάθος;

αν ευσταθουν αυτα που λεει το hw monitor κλοκατος με intel burn τραβαει 245 watt και ελαχιστα 50

με τις υγειες σας :P

ncvnb_zps86c6e2e1.png

Δημοσ.

Θα ζητησει 20-70 watt παραπανω, αναλογως ρευματων:

μεχρι ενα σημειο o/c, φτανεις ακομη και με στοκ ρευματα.

Το Enermax (νομιζω θα) σου ειναι μια χαρα, αρκει να μην κανεις "τρελοταρζανιες" (sic)

π.χ. να θελεις να φτασειs i5-750 @ 4.6GHz, μα δεν υπαρχει κανενας λογος για τετοια!

Δημοσ.

Games: i3 > i5 

Photoshop: i3 > i5

καθημερινή χρήση: i3 > i5

κατανάλωση: i3 > i5

αναβαθμισιμότητα: i3 > i5

Που είναι το δίλημμα;

για δειξεμου ενα βαρυ παιχνιδι που ειναι καλυτερος ο i3 απο τον ι5 γιατι θα τρελαθουμε σημερα.. 

παρε ρωσους που θυμαμαι ενα φρεσκο.. 

με dual core σημερα δεν πας πουθενα.. και αν νομιζεις οτι οι 750/760 ειναι σαν τους q ή τους phenom καπου κανεις λαθος.. 

500x1000px-LL-2d80c463_metroproz.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτό που πόσταρες δεν βλέπω ούτε i3 3220 ούτε i5 750. O i3 είναι διπύρηνος με hyperthreading. Δεν ήθελε κανείς να προσβάλει τον επεξεργαστή σου, μια χαρά είναι αλλά μην τρελενεσαι κιολας.

Κι αυτό που λες για τους πυρήνες και ότι με διπύρηνο δεν πας πουθενα: Γιατί ο i3 2100 είναι ισοπαλία με τον οχταπύρηνο που προτείνεται όλοι εδώ;

Δημοσ.

ειχα μια φαγουρα αν μου προσβαλλεις τον επεξεργαστη μου.. την παραπληροφορηση ειναι που δε θελω

οι sandy με τους ivy εχουν καμια τρελη διαφορα; και ο 2100 με hyperthreading ειναι , το οποιο δινει πολυ μικρες διαφορες γενικα και αν τις δωσει , δεν ειναι 4πυρηνος ουτε ο 2100 ουτε ο 3220

ο 750 με τον 760 ειναι πρακτικα το ιδιο πραγμα και δεν βαζω καν το επεξεργαστη μου μεσα οπως ειναι που ειναι ακομα πιο ψηλα , μιλαμε για στοκ 

τελοσπαντων ας κανει ο,τι θελει το παιδι, δε μου πεφτει λογος, αλλα μη παμε να βγαλουμε το ασπρο μαυρο γιατι διαβαζουν κι αλλοι και ειναι κριμα να πετουν τα λεφτα τους σε αχρηστους dual core που καθομαστε και αναλυουμε αν ειναι το ιδιο ικανοι με επεξεργαστες 4ετιας σχεδον.. 

οι διπυρηνοι δεν ηταν καλοι πριν 4-5 χρονια , δεν ειναι καλοι και τωρα φυσικα και καλο ειναι καποια στιγμη η ιντελ να ανεβει κι αλλο πυρηνες γιατι παρατραβηξε το αστειο.. 

• Like 2
Δημοσ.

Τα ίδια κάνεις και με την κάρτα σου αλλά δεν το συνεχίζω. Όποιο θέμα και να ανοίξει κανείς για το "θηρίο"

την 7950 διαβάζει.

Άρα sandy είναι το ίδιο με ivy και 750 το ίδιο με 760. Oκ, σε αυτό το παιχνίδι που είναι καινούριο και βαρύ ας πούμε ο i5 750 είναι μπροστά. Μπορείς να μου εξηγήσεις -ξαναρωτάω- αφού δεν πας πουθενά με διπύρηνο γιατί ο i3 2100 είναι ισοπαλία με τον FX 8350;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαλλον με μπερδευεις με αλλον. δεν εγραψα πουθενα οτι η καρτα μου ειναι η καλυτερη (μονο το κορυφαιο της value for money υπερασπιζομαι)  , ουτε φυσικα και τωρα γραφω οτι οι lynnfield ειναι καλυτεροι απο sandy/ivy/haswell θα ημουν τουλαχιστον τρελος να γραψω κατι τετοιο

ομως να συγκρινουμε μηλα με μηλα , οχι μηλα με μανταρινια

ενας i5 απο sandy και μετα ειναι φυσικα αρκετα πιο ικανος , ενας i3 με μισους πυρηνες ΟΧΙ!

και ποσταρηστηκαν πιο πισω απο αλλον benchmarks στα οποια ο στοκ 750 ειναι 20/25 φορες γρηγοροτερος , αλλα οχι ειναι χειροτερος γιατι εχει "αλλη αισθηση" ... απο τσακωμους που εκανα παλια  για αυτοκινητα ειχα να τα διαβασω  αυτα, τωρα τα διαβαζω σε θεμα με επεξεργαστες..   :lol:

Επεξ/σία από qsis
Δημοσ.

Άρα sandy είναι το ίδιο με ivy και 750 το ίδιο με 760. Oκ, σε αυτό το παιχνίδι που είναι καινούριο και βαρύ ας πούμε ο i5 750 είναι μπροστά. Μπορείς να μου εξηγήσεις -ξαναρωτάω- αφού δεν πας πουθενά με διπύρηνο γιατί ο i3 2100 είναι ισοπαλία με τον FX 8350;

τωρα ειδα την ερωτηση σου..

γιατι δυστυχως η amd σε καποια πραγματα μενει πισω 

μπορει και να εχουν μαγειρευτει τα αποτελεσματα εις βαρος της συγκεκριμενης εταιρειας (ημουν μαλιστα απο τους πρωτους που δε τους ειχε κατσει καλα αυτο το bench σε οτι αφορα τον 8350 συγκεκριμενα , αλλα στη συνεχεια βλεποντας κι αλλα πραγματα με amd συνειδητοποιησα οτι οτι δεν ειναι και τελειως εκτος τοπου οπως αρχικα πιστεψα.. ) 

η συγκριση ομως με amd δε νομιζω οτι ειναι του παροντος , συγκρινουμε 2 συγκεκριμενα πραγματα και παρα τα επιχειρηματα σας δεν εχω πεισθει οτι ειναι καλυτερος ο i3

με μονη εξαιρεση την αναβαθμισιμοτητα , οπου αν καποια στιγμη στο μελλον προκειται να μπει ενας πιο δυνατος τουλαχιστον 4πυρηνος επεξεργαστης θα εχει οντως νοημα η πιο συγχρονη πλατφορμα 

κατα τα αλλα τα υπολοιπα θετικα οπως sata 3, μικροτερη καταναλωση και single core επιδοσεις δε νομιζω οτι ειναι αρκετα, γιατι μολις σκασει κατι πραγματικα βαρυ θα μεινει πισω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...