Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Φίλος θελει να κατασκευασει ενα φορουμ. Το μπαλακι της κατασκευης ομως επεσε σε εμενα, υπο την μορφη χαρης. Εγω απτην αλλη μπορει να ασχολουμαι ενδελεχως με δικτυα κλπ, αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με κατασκευη ιστοσελιδας για παραπανω απο 10 λεπτα. Κοινως, δεν εχει διαλεξει το καταλληλο ατομο απο πλευρας γνωσεων, αλλα απτην αλλη εχω ορεξη να το δω σαν προκληση και να φαω μερικες ωρες/μερες (οχι να φαω τα νιατα μου ομως) για να το στησω.

. Δεν υπαρχει καμια απαιτηση σε οτι αφορα το σχεδιο/στυλ/features. Κατι απλο θελει οπου να μπορουν τα μελη να συζητουν για τη θεματολογια του φορουμ αυτου. Να σημειωσουμε εδω οτι τα μελη σε ιδανικη περιπτωση θα φτασουν τα 150, οχι περισσοτερα.

Μια αλλη προυποθεση -βασικη- που μου εθεσε ειναι να μπορει να προσθετει διαφημισεις μεσα στο φορουμ υπο μορφη banner/jpg στην κορυφη της σελιδας.

Κοιταζοντας στο google ειδα οτι υπαρχουν σελιδες που προσφερουν ετοιμα template, δωρεαν hosting και δωρεαν domain (πχ freeforums.org η proboards.com). Ειναι ενταξει για την περιπτωση μου ή θα πρεπει να παω στην κατασκευη φορουμ απο μονος μου και κατοπιν στην αγορα hosting και domain. Αν προκυψουν εξοδα τπου hosting/domain ειναι διατεθιμενος να τα πληρωσει ο φιλος, δεν εχει προβλημα. Αυτο που σκεφτηκα ειναι να παω στην απλη λυση πχ του proboards και να δω αν εχουν pro υπηρεσιες επι πληρωμη ωστε να απαλαχτω και απο την πολυωρη κατασκευη αλλα και απο τα δικα τους πιθανα banner για να βαζω τα δικα μου μονο.

Επισης ενα αλλο ερωτημα. Ας πουμε οτι εκανα ενα απλο φορουμ χρησιμοποιωντας την freeforums.org/proboards.com. Μπορω, αγοραζοντας ενα domain να κανω τη διευθυνση του forum να ειναι www.blabla.com αντι για www.blabla.proboards.net ? Και τελος, ποια δωρεαν υπηρεσια κατασκευης, hosting, domain forum θα προτεινατε?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Προσωπικά το θεωρώ καλύτερο να αγοράσεις ξεχωριστό domain και hosting υπάρχουν πολύ καλές τιμες αν ψάξεις για οικονομικό hosting, και οσο για το domain νομίζω ειναι περίπου για 2 χρόνια γύρω στα 30 με 35 euro, το hosting.

Τώρα απο για να δωρεάν πολύ καλές λύσεις  και ευκολα γενικά στο στήσιμο τους κοιτα σε Joomla , simple machines και phpbb.com , τα εχω χρησιμοποιήσει και τα 3 και στα έβαλα με σειρά προτεραιότητας απο εύκολο σε χρήση και στήσιμο μεχρι λιγο ποιο πολύπλοκο (σχετικό βέβαια αυτο γιατι και τα 3 ειναι πολυ απλα) απλα στο phpbb ισως χρειαστείς για ορισμένα πράγματα να πρεπει να χρησιμοποιησεις κώδικα.

Υπάρχουν παρα πολλά αμα ψάξεις σε free αλλα με το joomla η το simple machines θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου

Templates υπάρχουν παρα πολλά και addons και για διάφορα πράγματα για το forum να το διαμορφώσεις οπως θες εσυ μην σε απασχολεί αυτο.

Δημοσ.

και εγω θα σου πρότεινα να βρεις κάπου να φιλοξενήσεις τα αρχεία σου (ακόμα  και free hosting αλλά με πρόσβαση στα αρχεία) και πήγαινε σε  εύκολες λύσεις όπως SMF ή PHPBB forums. Υπάρχουν και πρόσθετα για άλλες ανάγκες σου.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Κατεληξα στην απλη λυση του smf το ψιλοεστησα στο pc μου και συντομα θα το εχω ετοιμο. Καποιος host και domain server που προτεινετε, εστω και επι πληρωμη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...