Fotis13 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Κατα την γνωμη μου ειναι ασυμβατες εννοιες ειδικα αν μιλαμε για τον Ελλαδικο χωρο οπου ο "εθνικιστης ",πατριωτης", "φασιστας" πειτε τον οπως θελετε το ιδιο μου κανει ειναι παντα και "πιστος" . Οπως δεν γινεται κουμουνιστης και θρησκευομενος αν και γνωριζω μια περιπτωση αλλα ο συγκεκριμενος τελει υπο συγχυση. Το οτι υπαρχουν περιπτωσεις που τα συνδυαζουν ειναι απλα οι εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα.
pinwkolwnies Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 δεν εχει θεοτητες και μυθικα πλασματα ο βουδισμος; τα κοριτσακια στο θιβετ που τα βαφτιζουν μετεμψυχωσεις θεοτητων και τα κλεινουν μεχρι καποια ηλικια σε ναους για να τα βγαζουν περιφορα να τα προσκυνουν οι πιστοι τι ειναι; 50 μοναστήρια,50 θρησκείες.
gigisoni Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Κατανοώ ότι δεν έχεις ιδέα περί Βουδισμού, μιας και γράφεις αυτά. Το αν ο βουδισμός είναι θρησκεία ή όχι, εξαρτάται από τον ορισμό που δίνεις στην λέξη "θρησκεία".Όταν συμπεριλαμβάνεις θέοτητα/ες, δεν είναι, όταν συμπεριλαμβάνεις στον ορισμό της λέξης τρόπο ζωής, πράξεις και έργα που οδηγούν τον άνθρωπο στον απώτερο σκοπό της ύπαρξής του, τότε ναι, είναι θρησκεία. Και οι δυο δίκιο έχετε. Για να το κάνω λιγάκι πιο λιανά για κάποιους, δεν γίνεται πχ να είσαι βουδιστής και ταυτόχρονα χριστιανός, ιουδαιστής, μουσουλμάνος, ή άθεος. Προσωπική μου άποψη, ο βουδισμός ναι είναι θρησκεία. Κάποιος όμως που στην θρησκεία ορίζει και υπερφυσικές οντότητες, μπορεί να βλέπει τον βουδισμό μόνο ως φιλοσοφία. (Όχι ότι αρνούμαι τις φιλοσοφικές διδασκαλίες του βουδισμού όμως, μην παρεξηγηθώ)
traganeus Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Επειδη βλεπω οτι εχετε αρκετες γνωσεις, ισως να ξεφευγω και λιγο ( αρκετα βασικα θα ελεγα ) απο το θεμα.. Πιστευετε οτι ο Χριστος ( εαν υπηρξε ) ηταν Εβραιος ή Ελληνας; Ενταξει, οι Χριστιανοι θα πουν Ελληνας, αλλα τι πραγματικα ισχυει; Είναι σαν τον Αη Βασίλη, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ!!!! end of story 1
REDODIN7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ο εθνικιστης εχει την θρησκεια της πατριδας που υπεραγαπα, αθεος και εθνικιστης δεν παιζει απλα! Εκτος αν υπαρχει κρατος που εχει επισημη θρησκεια τον αθεισμο...
pinwkolwnies Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Είναι σαν τον Αη Βασίλη, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ!!!! end of story Ουά,ουά,ουά... Κακέ θείο!Νταντά.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Είναι σαν τον Αη Βασίλη, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ!!!! end of story Ναι ο ανθρωπος με τα γενια που ειναι γλυκος και παχουλος και μοιραζει δωρα δεν υπαρχει, αλλα αγιος βασιλλης σαν πρoσωπο ιστορικο υπαρχει οπως και ο αγιος νικολας (santa claus).
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ναι ο ανθρωπος με τα γενια που ειναι γλυκος και παχουλος και μοιραζει δωρα δεν υπαρχει, αλλα αγιος βασιλλης σαν πρoσωπο ιστορικο υπαρχει οπως και ο αγιος νικολας (santa claus). Υπάρχει Αη-Βασίλης, τον είχα δει μικρός στο ΜΙΝΙΟΝ. 1
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ο εθνικιστης εχει την θρησκεια της πατριδας που υπεραγαπα, αθεος και εθνικιστης δεν παιζει απλα! Εκτος αν υπαρχει κρατος που εχει επισημη θρησκεια τον αθεισμο... Λάθος. Ο εθνικιστής , που έχει μυαλό , ξεχωρίζει πατρίδα από θρησκεία.Άλλωστε δεν ήταν όλες τις εποχές η ίδια θρησκεία.
gigisoni Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ναι ο ανθρωπος με τα γενια που ειναι γλυκος και παχουλος και μοιραζει δωρα δεν υπαρχει, αλλα αγιος βασιλλης σαν πρoσωπο ιστορικο υπαρχει οπως και ο αγιος νικολας (santa claus). Να σε ενημερώσω ότι ο άγιος Νικόλαος δεν έχει καμιά σχέση με τον Santa Claus; Αυτό που εγώ σαν άθεος γνωρίζω περισσότερα από κάποιους που δηλώνουν ορθόδοξοι, ή έστω χριστιανοί οποιουδήποτε δόγματος, δεν το καταλαβαίνω, να μου το εξηγήσει κάποιος.... 1
REDODIN7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Να σε ενημερώσω ότι ο άγιος Νικόλαος δεν έχει καμιά σχέση με τον Santa Claus; Αυτό που εγώ σαν άθεος γνωρίζω περισσότερα από κάποιους που δηλώνουν ορθόδοξοι, ή έστω χριστιανοί οποιουδήποτε δόγματος, δεν το καταλαβαίνω, να μου το εξηγήσει κάποιος.... Santa Claus, also known as Saint Nicholas https://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus Υπάρχει Αη-Βασίλης, τον είχα δει μικρός στο ΜΙΝΙΟΝ. Τι μου θυμισες τωρα Λάθος. Ο εθνικιστής , που έχει μυαλό , ξεχωρίζει πατρίδα από θρησκεία.Άλλωστε δεν ήταν όλες τις εποχές η ίδια θρησκεία. Υπερσπιζεται την εκαστοτε θρησκεια, το εθνος προσδιοριζεται απο την γλωσσα και το θρησκευμα κατα βαση αρα εθνικιστης αθεος δεν παιζει. Αν εννωεις πατριωτης τοτε αλλαζει το θεμα.
Ntinaras Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ο εθνικιστης εχει την θρησκεια της πατριδας που υπεραγαπα, αθεος και εθνικιστης δεν παιζει απλα! Εκτος αν υπαρχει κρατος που εχει επισημη θρησκεια τον αθεισμο... υπαρχουν απειρα κρατη χωρις επισημη θρησκεια.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 υπαρχουν απειρα κρατη χωρις επισημη θρησκεια. Οπως ?
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Λοιπόν έχουμε ξεκάθαρο ορισμό για τον εθνικισμό?
Pa0ki Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ο εθνικιστης εχει την θρησκεια της πατριδας που υπεραγαπα, αθεος και εθνικιστης δεν παιζει απλα! Κάτσε ρε αδερφέ, ολόκληρο Νότη, πρίγκηπα της νύχτας πόσταρα πιο πάνω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις