Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, αυτό που οι "Έλληνες" πιστεύουν ότι μπορούν πότε να θεωρούν απαρχή της Ελληνικότητας το τη Υπερμάχω και πότε την Πολιτεία του Πλάτωνα, έχει προκαλέσει διεθνές γέλιο, και χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως κλασικό παράδειγμα οξύμωρου σχήματος...

Αλλά άθεος και εθνικιστής μπορείς άνετα να είσαι. Το ότι δεν πιστεύεις σε θεό, δεν σημαίνει το ότι δεν μπορείς να έχεις πίστη σε άλλες ανοησίες (καθαρό φυλετικά Έθνος, υπεροχή και λοιπά ξεράσματα) :)

• Like 3
Δημοσ.

Καλά, αυτό που οι "Έλληνες" πιστεύουν ότι μπορούν πότε να θεωρούν απαρχή της Ελληνικότητας το τη Υπερμάχω και πότε την Πολιτεία του Πλάτωνα, έχει προκαλέσει διεθνές γέλιο, και χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως κλασικό παράδειγμα οξύμωρου σχήματος...

Μάλλον το γέλιο το προκαλεί σε ανθρωπους που δεν γνωρίζουν ιστορία, ειδάλλως θα μπορουσαν ευκολα να αντιληφθουν πως ένας σοβαρός άνθρωπος δε συνδέει τον Χριστιανισμο με την απαρχή της Ελληνικότητας αλλά με την συνέχειά της κατά τους βυζαντινους χρονους και μετά.

Η θρησκεία έχει σχέση με την απαρχη. Ο Χριστιανισμος όχι.

Το αν κάποιοι, μια λένε το ένα και μια το άλλο ανάλογα με το τι τους βολευει (κάτι μου θυμηζει αυτο παρεμπιπτόντως), ειναι θέμα συμφερόντων.

Δημοσ.

Μπορεί να είσαι εθνικιστής και μουσουλμάνος (Πακιστάν), εθνικιστής και Βουδιστής (Ινδία), εθνικιστής και ό,τι θες. Ποιο είναι το θέμα σου; Ότι είναι κάποιος εθνικιστής και χριστιανός αντί εθνικιστής και δωδεκαθεϊστής;

Ο Βουδισμός, δεν είναι θρησκεία. Και δεν μπορείς να είσαι εθνικιστής, ρατσιστής κλπ ενώ πρεσβεύεις την φιλοσοφία αυτού. 

Δημοσ.

Δε θέλω να πολυκοντράρω, αλλά ενώ φαίνονται ανεξάρτητα χαρακτηριστικά στο λογικό πρίσμα, ασχέτως του ιστορικού, δε νομίζω ότι ρεαλιστικά υπάρχει κάποιος άθεος εθνικιστής. Όχι πραγματικά άθεος ή πραγματικά εθνικιστής έστω.

Κάποιος που έχει αποδεχτεί την ιδέα πως οι κάτοικοι ενός συγκεκριμένου γεωγραφικού χώρου αποτελούν τη φυσική ιστορική συνέχεια όλων των γεγονότων που έλαβαν χώρα σε αυτό το μέρος και πως έχουν κληρονομήσει το δικαίωμα να αυτοδιορίζονται ανώτεροι όλων των υπόλοιπων ανθρώπων του πλανήτη, είναι αδύνατον να διαθέτουν την εγκεφαλική χωρητικότητα να κρίνουν και να απορρίψουν έναν θεό. Κατ' αρχήν η ιδεολογία του εθνικισμού, σαθρή λογικά όπως είναι, αναγκαστικά βασίζεται σε τσιτάτα, ατάκες, μύθους, φολκλόρ και γενικότερες αντιεπιστημονικές παπάτζες. Αν η τριβή σου, οι πηγές σου και η επιβεβαίωση της ιδεολογίας σου έρχεται από τέτοιες ιστορικές τουαλέτες, είναι σαφές ότι είσαι ανίκανος να καταλάβεις ότι ο κατακλυσμός δεν έγινε, ο Χριστός δεν αναστήθηκε και ο θεός δεν υπάρχει. Πόσο μάλλον όταν οι εθνικιστικές φιλίες και έχθρες σου είναι βασισμένες και στη θρησκεία: αγαρηνά σκυλιά από τη μία, ελλάς-σερβία-συμμαχία από την άλλη.

Οπότε η απάντηση είναι πως όχι, ένας χριστιανός μπορεί να είναι (κατά τα άλλα) και έξυπνος. Ένας εθνικιστής είναι a priori βλάκας.

• Like 6
Δημοσ.

Καμία σχέση. Απλά ο Χριστιανισμός τείνει να χωρίζει τους ανθρώπους σε ομάδες (πχ. εμείς που θα σωθούμε και οι άπιστοι που θα πάνε στην κόλαση) 

οχι ο Χριστιανισμος, αυτοι που πιστευουν στο Χριστιανισμο και δεν εχουν την γνωση για το τι διδασκει ο Χριστιανισμος, και αυτοι που ειναι κατα του Χριστιανισμου

δεν μπορεις να καταδικαζεις μια θρησκεια βασιζομενος στο οτι καποτε οι σταυροφοριες σκοτώσανε εκατοντάδες χιλιαδες στο ονομα του Θεου ή οτι καποιος σκότωσε χιλιαδες για να "υποταξει τους απιστους"

αν το παμε ετσι ουτε στη δημοκρατια και στην ελευθερια πρεπει να πιστευουμε μιας και οι αμερικανοι εχουν κανει τοσους πολεμους στο ονομα αυτης κλπ κλπ

ο Χριστιανισμος δεν διδαξε ποτε την υποταγη, ποτε τον εκδιωγμο, τα αντιθετα μαλλον,διδαξε την αγαπη την αλληλεγγύη, δεν ειπε ο Χριστος υποταχτείτε στο ονομα μου ειπε διαλεξτε, δεν ειπε πιστευε, και μη ερευνα ειπε πιστευε και μη, ερευνα

το οτι καποιοι καποτε προσπάθησαν να φερουν τον Χριστιανισμο  στα συμφέροντα τους καίγοντας καποια κειμενα και φανατίζοντας τους Χριστιανους μας εφερε στη σημερινη μορφη (λανθασμενη) του Χριστιανισμου

• Like 2
Δημοσ.

οχι ο Χριστιανισμος, αυτοι που πιστευουν στο Χριστιανισμο και δεν εχουν την γνωση για το τι διδασκει ο Χριστιανισμος, και αυτοι που ειναι κατα του Χριστιανισμου

ο Χριστιανισμος δεν διδαξε ποτε την υποταγη, ποτε τον εκδιωγμο, τα αντιθετα μαλλον,διδαξε την αγαπη την αλληλεγγύη, δεν ειπε ο Χριστος υποταχτείτε στο ονομα μου ειπε διαλεξτε, δεν ειπε πιστευε, και μη ερευνα ειπε πιστευε και μη, ερευνα

17 Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.

18 Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.

Ματθαίος 5.17

34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.

35 Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.

36 Και εχθροί τού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του.

37 Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.

Ματθαίος 10.34

14 Και όποιος δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι ή από την πόλη εκείνη, ξετινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας.

15 Σας διαβεβαιώνω: Ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία κατά την ημέρα τής κρίσης στη γη των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρά σ' εκείνη την πόλη.

Ματθαίος, 10.14

32 Τότε, αφού τον προσκάλεσε ο κύριός του, του λέει: Δούλε πονηρέ, όλο εκείνο το χρέος σού το χάρισα, επειδή με παρακάλεσες·

33 δεν έπρεπε κι εσύ να ελεήσεις τον σύνδουλό σου, όπως κι εγώ σε ελέησα;

34 Και επειδή ο κύριός του οργίστηκε, τον παρέδωσε στους βασανιστές, μέχρις ότου αποδώσει σ' αυτόν ολόκληρο εκείνο που όφειλε.

35 Έτσι και ο ουράνιος Πατέρας μου θα κάνει σε σας, αν δεν συγχωρήσετε από την καρδιά σας κάθε ένας στον αδελφό του τα παραπτώματά τους.

Ματθαίος 18.32

Και ξανά:

10 Και τους έλεγε: Όπου αν μπείτε μέσα σε σπίτι, εκεί να μένετε μέχρι να φύγετε από εκεί.

11 Και όσοι δεν σας δεχθούν ούτε σας ακούσουν, βγαίνοντας από εκεί, τινάξτε και τη σκόνη που είναι κάτω από τα πόδια σας, ως μαρτυρία σ' αυτούς· σας διαβεβαιώνω, ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία στα Σόδομα ή τα Γόμορρα κατά την ημέρα της κρίσης, παρά σ' εκείνη την πόλη.

Μάρκος 6.10

9 Και τους έλεγε: Ωραία αθετείτε την εντολή του Θεού, για να τηρείτε την παράδοσή σας.

10 Επειδή, ο Μωυσής είπε: «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Και: «Όποιος κακολογεί τον πατέρα ή τη μητέρα, να θανατώνεται οπωσδήποτε».

11 Εσείς, όμως, λέτε: Αν κάποιος άνθρωπος πει στον πατέρα ή στη μητέρα: Κορβάν, δηλαδή, δώρο είναι, ό,τι αν επρόκειτο να ωφεληθείς από μένα, αυτό αρκεί·

12 και δεν τον αφήνετε τίποτε να κάνει στον πατέρα του ή στη μητέρα του,

13 ακυρώνοντας τον λόγο τού Θεού εξαιτίας τής παράδοσής σας, που παραδώσατε· και κάνετε πολλά τέτοια παρόμοια.

Μάρκος 7.9

19 Και ο άγγελος, απαντώντας, του είπε: Εγώ είμαι ο Γαβριήλ, αυτός που παραστέκεται μπροστά στον Θεό· και στάλθηκα να μιλήσω σε σένα, και να σου γνωστοποιήσω αυτά τα χαρμόσυνα νέα.

20 Και δες, θα είσαι μέσα σε σιωπή, και χωρίς να μπορείς να μιλήσεις, μέχρι την ημέρα κατά την οποία αυτά θα γίνουν· επειδή, δεν πίστεψες στα λόγια μου, τα οποία θα εκπληρωθούν στον καιρό τους.

Λουκάς 1.19

49 Φωτιά ήρθα να βάλω στη γη· και τι θέλω, αν έχει ήδη ανάψει;

Λουκάς 12.49

1 ΚΑΤΑ τον καιρό εκείνο ήρθαν μερικοί αναγγέλλοντας σ' αυτόν για τους Γαλιλαίους, το αίμα των οποίων ο Πιλάτος ανέμιξε με τις θυσίες τους.

2 Και ο Ιησούς, απαντώντας, είπε σ' αυτούς: Νομίζετε ότι αυτοί οι Γαλιλαίοι ήσαν αμαρτωλοί περισσότερο από όλους τούς Γαλιλαίους, επειδή έπαθαν τέτοια πράγματα;

3 Όχι, σας λέω· αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε.

Λουκάς 13.1

Αυτό είναι απ' τα αγαπημένα μου:

27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου.

Λουκάς 19.27

27 παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.

28 Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·

[...]

32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.

Προς Ρωμαίους 1.27

8 Ούτε να πορνεύουμε, όπως μερικοί απ' αυτούς πόρνευσαν, και μέσα σε μια ημέρα έπεσαν 23.000.

9 Ούτε να πειράζουμε τον Χριστό, όπως και μερικοί απ' αυτούς τον πείραξαν, και απολέστηκαν από τα φίδια.

Κορίνθιοι Α' 10.8

Ένα χύμα απ' την Αποκάλυψη:

20 Έχω, όμως, λίγα εναντίον σου, επειδή αφήνεις τη γυναίκα, την Ιεζάβελ, που λέει τον εαυτό της προφήτισσα, να διδάσκει και να πλανάει τούς δούλους μου στο να πορνεύουν και να τρώνε ειδωλόθυτα.

21 Και της έδωσα καιρό για να μετανοήσει από την πορνεία της, και δεν μετανόησε.

22 Δες, εγώ τη βάζω σε κρεβάτι, κι αυτούς, που μαζί της μοιχεύουν, σε μεγάλη θλίψη, αν δεν μετανοήσουν από τα έργα τους.

23 Και τα παιδιά της θα τα φονεύσω με θάνατο. Και όλες οι εκκλησίες θα γνωρίσουν ότι, εγώ είμαι που ερευνώ νεφρά και καρδιές· και θα δώσω σε κάθε έναν σύμφωνα με τα έργα σας.

Καινή Διαθήκη και διδασκαλία αγάπης, μόνο.

• Like 8
Δημοσ.

το οτι καποιοι καποτε προσπάθησαν να φερουν τον Χριστιανισμο  στα συμφέροντα τους καίγοντας καποια κειμενα και φανατίζοντας τους Χριστιανους μας εφερε στη σημερινη μορφη (λανθασμενη) του Χριστιανισμου

τι καθομαι και λεω ε? αυτο να μου πεις

το εχεις παντα ετοιμο παντως

http://www.insomnia.gr/topic/459110-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/page-142

Δημοσ.

τι καθομαι και λεω ε? αυτο να μου πεις

το εχεις παντα ετοιμο παντως

http://www.insomnia.gr/topic/459110-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/page-142

Τα εδάφια που παρέθεσα είναι c/p από την Καινή Διαθήκη, γραμμένα από τους μαθητές του Χριστού που μεταφέρουν τη διδασκαλία του.

Αν έχεις υπ' όψιν σου κάποιο άλλο κείμενο, πιο oldschool και πιο original, εδώ είμαστε και μας αρέσει το διάβασμα.

Δημοσ.

Κάτι τελείως (σχετικά) άκυρο, μιας και έχουμε ξεφύγει λίγο απο το θέμα του νήματος.

Θυμήθηκα τωρα στο άκυρο μια εκπομπή που είχε πάρει το μάτι μου.

Ηταν κάτι σαν "οδοιπορικό" στο Καστελόριζο.

Ένας παντρευόταν μια Τουρκάλα (ειναι και δίπλα το νησί) και ο πατέρας του ήταν παπάς και του ειχαν πάρει συνέντευξη και λεει το κορυφαίο: "....Ναι παντρέυεται ο γίος μου αφού βαφτίστηκε Χριστιανή Ορθόδοξη η κοπέλα ... "

Οτι νάνε

• Like 1
Δημοσ.

Εαν γινεται καποιος moderator να αλλαξει το "εθνικιστης" σε "εθνιστης", στον τιτλο του θεματος.

Απο την αλλη, πως συνδεεται η αριστερα με την αθεϊα; Που εχει τις ριζες;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...