Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

για την "πατάτα στα βασικά" αναφέρθηκα σε άλλα topics, όπως καταλαβαίνεις δεν θα κάτσω να ψάξω παλιότερα topics...

δεν φέρνω αντίρρηση για την κουβέντα, για το "γόνιμη" έφερα :P

• Απαντ. 319
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για την "πατάτα στα βασικά" αναφέρθηκα σε άλλα topics, όπως καταλαβαίνεις δεν θα κάτσω να ψάξω παλιότερα topics...

δεν φέρνω αντίρρηση για την κουβέντα, για το "γόνιμη" έφερα :P

Ακομα και αν φτασουμε στο σημειο να συμφωνουμε οτι διαφωνουμε γονιμο ειναι 

• Super Moderators
Δημοσ.

σε κάποια πράγματα όμως δεν υπάρχει "διαφωνία", ισχύουν ή όχι κι ας επιλέγει η μια πλευρά να το λέει "διαφωνία"...

Δημοσ.

Ο Βουδισμός, δεν είναι θρησκεία. Και δεν μπορείς να είσαι εθνικιστής, ρατσιστής κλπ ενώ πρεσβεύεις την φιλοσοφία αυτού. 

Πως ο εθνικισμός ταυτίζεται με τον ρατσισμό; (Ο υγιής εθνικισμός και όχι ο υπερεθνικισμός, σωβινισμός)

Δε θέλω να πολυκοντράρω, αλλά ενώ φαίνονται ανεξάρτητα χαρακτηριστικά στο λογικό πρίσμα, ασχέτως του ιστορικού, δε νομίζω ότι ρεαλιστικά υπάρχει κάποιος άθεος εθνικιστής. Όχι πραγματικά άθεος ή πραγματικά εθνικιστής έστω.

Κάποιος που έχει αποδεχτεί την ιδέα πως οι κάτοικοι ενός συγκεκριμένου γεωγραφικού χώρου αποτελούν τη φυσική ιστορική συνέχεια όλων των γεγονότων που έλαβαν χώρα σε αυτό το μέρος και πως έχουν κληρονομήσει το δικαίωμα να αυτοδιορίζονται ανώτεροι όλων των υπόλοιπων ανθρώπων του πλανήτη, είναι αδύνατον να διαθέτουν την εγκεφαλική χωρητικότητα να κρίνουν και να απορρίψουν έναν θεό. Κατ' αρχήν η ιδεολογία του εθνικισμού, σαθρή λογικά όπως είναι, αναγκαστικά βασίζεται σε τσιτάτα, ατάκες, μύθους, φολκλόρ και γενικότερες αντιεπιστημονικές παπάτζες. Αν η τριβή σου, οι πηγές σου και η επιβεβαίωση της ιδεολογίας σου έρχεται από τέτοιες ιστορικές τουαλέτες, είναι σαφές ότι είσαι ανίκανος να καταλάβεις ότι ο κατακλυσμός δεν έγινε, ο Χριστός δεν αναστήθηκε και ο θεός δεν υπάρχει. Πόσο μάλλον όταν οι εθνικιστικές φιλίες και έχθρες σου είναι βασισμένες και στη θρησκεία: αγαρηνά σκυλιά από τη μία, ελλάς-σερβία-συμμαχία από την άλλη.

Οπότε η απάντηση είναι πως όχι, ένας χριστιανός μπορεί να είναι (κατά τα άλλα) και έξυπνος. Ένας εθνικιστής είναι a priori βλάκας.

Γιατί ένας εθνικιστής πρέπει να πιστεύει ότι είναι ανώτερος από έναν αλβανό πχ; Δεν μπορεί απλά ο έλληνας εθνικιστής να αγαπάει τον έθνος του χωρίς να θεωρεί ότι είναι ανώτερος; (Βλακώδης αναρχοαριστεροφασιστική λογική)

Εαν γινεται καποιος moderator να αλλαξει το "εθνικιστης" σε "εθνιστης", στον τιτλο του θεματος.

Απο την αλλη, πως συνδεεται η αριστερα με την αθεϊα; Που εχει τις ριζες;

Όχι μια χαρά είναι ο τίτλος. Μετέφρασε μου σε κάποια άλλη γλώσσα το εθνιστής. (δεν υπάρχει μην το ψάχνεις, φτιαχτός όρος των ελλήνων αναρχικών-κομμουνιστών-διεθνιστών για να αποφύγουν τον όρο του εθνικισμού που έχουν κατακρεουργήσει μεταξάς-παπαδόπουλος και τώρα οι "εθνικιστές" χρυσαυγίτες)

Ο Εθνικισμος ειναι συνωνυνος του Σωβινισμου,απλα μια υπενθυμιση γιατι μερικοι λενε οτι δεν ειναι κακο.

Δεν είναι. Ο ΥΠΕΡεθνικισμός είναι συνώνυμο του σωβινισμού.

Φυσικά και δεν γίνεται κάποιος να είναι και άθεος και εθνικιστής.

Πώς γίνεται να είναι ταυτόχρονα και λογικά σκεπτόμενος και καθυστερημένος;

Γιατί ένας εθνικιστής είναι καθυστερημένος;

Κατα την γνωμη μου ειναι ασυμβατες εννοιες ειδικα  αν μιλαμε για τον Ελλαδικο χωρο οπου ο "εθνικιστης ",πατριωτης", "φασιστας" πειτε τον οπως θελετε το ιδιο μου κανει ειναι παντα και "πιστος" .

Οπως δεν γινεται  κουμουνιστης και θρησκευομενος αν και γνωριζω μια περιπτωση αλλα  ο συγκεκριμενος τελει υπο συγχυση.

Το οτι υπαρχουν περιπτωσεις που τα συνδυαζουν ειναι απλα οι εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα.

Πως ο πατριώτης ταυτίζεται με τον εθνικιστή και ο εθνικιστής με τον φασίστα;

Άθεος και εθνικιστής πάει πιο πολύ από θρήσκος και εθνικιστής, δεν λέω τι συμβαίνει αλλά τι εννούν αυτές οι δύο έννοιες. Προσωπικά, δεν πιστεύω στον χριστιανισμό από την εφηβική μου ηλικία, αντιπαθώ την εκκλησία αλλά θεωρώ τον Χριστό έναν σπουδαίο φιλόσοφο, άνθρωπο-φιλόσοφο και μόνο, με την προϋπόθεση πως  τις διδαχές που του φορτώνουν τις διατύπωσε ο ίδιος.

Από εκεί και πέρα, αυτά που είπε ο Χριστός δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πιστεύει ένας εθνικιστής, γενικά η έννοια του εθνικιστή για εμένα, θέλω να πιστεύω και για τους περισσότερους έχει αρνητική χροιά, έτσι κι αλλιώς και οι ναζί ως εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές «συστήνονταν». Η θρησκεία κυρήττει την αγάπη, ειδικά ο χριστιανισμός, μπορεί στο όνομα του να χύθηκε πολύ αίμα, μπορεί λόγοι ιερέων, ειδικά των ανώτερων ιεραρχικά να είναι εμετικοί, αλλά διδάσκει την αγάπη, αγαπάτε αλλήλους κλ.π.

Επομένως, το να είναι κάποιος εθνικιστής πιο πολύ κολλά στο να είναι άθεος.

Όσο σοσιαλιστές ήταν οι Ναζί άλλο τόσο εθνικιστές ήταν. Όσο σοσιαλιστικό είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ, τόσο εθνικιστές ήταν και οι ναζί.

Αλήθεια η μη παραμένει κάποιας μορφής «τσουβάλιασμα». Σε μια εποχή όμως που η πλειονότητα των Ελλήνων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξεχωρίσουν τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό, δεν μπορείς να κάτσεις να τους αναλύσεις τα τι και τα πως. Οπότε, όσον αφορά την ελληνική (πολιτική) πραγματικότητα, το συγκεκριμένο μάλλον ταιριάζει γάντι.

Αν το πάρουμε καθαρά αντικειμενικά το θέμα θα γράφουμε για μήνες.

Ένα τσουβάλιασμα που δεν ισχύει μόνο στην δεξιά ε; Όπως κάποιοι βλέπουν τον τυπά με τη σημαία στο μπαλκόνι και τον βαπτίζουν φασίστα και ρατσιστή, έτσι κάποιοι ακούν πως ένας είναι άθεος/άθρησκος και αριστερός ή και τον βαπτίζουν ανθέλληνα, αναρχοάπλυτο, ταλίμπανο κ.λπ.

Να'ναι καλά τα μίντια και η μαζική αποβλάκωση.

Το είπε ο filipN πιο πάνω. Μόνο άσπρο και μαύρο έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε, όχι γκρίζο ;)

Για πες μου εσύ την διαφορά ανάμεσα σε πατριωτισμό και εθνικισμό;(προσοχή όχι τον σωβινισμό)

Τι ειναι ο εθνικιστης;Αυτος που πιστευει οτι το εθνος του ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο;Και τι διαφορα εχει αυτο απο το φασισμο;Καμια προφανως. Μια εποχη που ολες οι αξιες απαλλοτριωθηκαν και ολα τα δικαιωματα παραδοθηκαν αμαχητι , το πληγωμενο φρονημα και η υπερηφανια οδηγουν πολλους στον εθνικισμο-φασιμο. Βεβαια ειδαμε που οδηγησαν αυτες οι λυσεις και στο παρλθον της χωρας μας και σε αλλες χωρες. Τα μεγαλεπηβολα σχεδια μας εκαναν προ 30κονταετιας να χασουμε την μιση Κυπρο. Αλλα δυστυχως ειμαστε καταδικασμενοι να ζουμε τα ιδια ξανα και ξανα γιατι οποιος δεν γνωριζει ιστορια πρεπει να την ξαναζησει..

Όχι. Ο εθνικιστής πιστεύει ότι το έθνος του είναι ίσο με τα άλλα, αλλά θα το υπερασπιστεί και έχει άλλη σχέση με το δικό του έθνος παρά με ένα άλλο. Όπως πχ στο δίλλημα να έσωζες την μητέρα σου ή έναν άγνωστο ιταλό οι περισσότεροι θα σώζαμε την μητέρα μας ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ. Simple. 

Δημοσ.

Γιατί ένας εθνικιστής πρέπει να πιστεύει ότι είναι ανώτερος από έναν αλβανό πχ; Δεν μπορεί απλά ο έλληνας εθνικιστής να αγαπάει τον έθνος του χωρίς να θεωρεί ότι είναι ανώτερος; (Βλακώδης αναρχοαριστεροφασιστική λογική). 

Περιγράφεις τον πατριωτισμό. Ο εθνικισμός εμπεριέχει εξ' ορισμού την ιδέα της υπεροχής.

Γελάω λίγο με το αναρχοαριστερός για την πάρτη μου, γενικά μην δω χαρακτηρισμούς για άλλα μέλη όμως.

Δημοσ.

Περιγράφεις τον πατριωτισμό. Ο εθνικισμός εμπεριέχει εξ' ορισμού την ιδέα της υπεροχής.

Γελάω λίγο με το αναρχοαριστερός για την πάρτη μου, γενικά μην δω χαρακτηρισμούς για άλλα μέλη όμως.

Βασικά το διπλοπόσταρες. Λολ δεν σε ταμπέλωσα απλά λέω τι λέει γενικά ένας που ανήκει στον αναρχικό ή τον αριστερό χώρο. Όχι ο καθένας αλλά οι περισσότεροι. No offense or tampeloma to you.

Βασικά είναι υποκειμενικός ο ορισμός. Αυτό που εσύ λες πατριωτισμό, λέω εγώ εθνικισμό. Παράδειγμα. Στην αρχαία αθήνα ήταν ένας μέτοικος (δεν θυμάμαι το όνομα του) ο οποίος είχε προσφέρει τεράστιο έργο στην αθήνα και όλη του την περιουσία αλλά και πάλι η αθηναϊκή πολιτεία δεν τον αναγνώριζε ως γνήσιο αθηναίο. Αυτός για μένα είναι ο πατριώτης, ο ξένος που αγαπάει τον τόπο που μεγαλώνει.

Εθνικιστής είναι αυτός που προέρχεται από γεννιές ίδιας εθνικότητας και προσφέρει το ίδιο με τον πατριώτη. Υπερεθνικιστής-σωβινιστής είναι όταν η έλλειψη σεξουαλικότητας σε κάνει να προσκολλάς στην πατρίδα και να μισείς κάθε τι ξενικό προς εσέ.

Ναζί-νεοναζί είναι αυτός που έχει σημάδια πατριωτισμού αλλά δηλητηριάζονται από τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του.

Αυτοί είναι οι δικοί μου ορισμοί σε αυτό το θέμα. 

Δημοσ.

Νομιζω τα εχεις μπερδεψει λιγο,στη βιολογια απ'οτι βλεπω εισαι αετος λολ αλλα σε θεματα εθνικισμου κτλ οχι μονο εσυ,πολυς κοσμος τα μπερδευει.Λοιπον,Πατριωτισμος εχει να κανει με τη γη τον πατερων,τον τοπο που γεννηθηκε καποιος και την αγαπη του γι'αυτον,Εθνικισμος ειναι οταν αγαπας το Εθνος σου που ειναι μια πνευματικη εννοια και συνεχεια της φυλης του καθενος και διατιθεσαι να αγωνιστεις γι'αυτο,καμια σχεση με υπεροχες και αλλες σαλτσες,τελος Εθνισμος ειναι οταν μονο διατιθεσαι να αγωνιζεσαι(ειτε πολεμωντας πχ  Σπαρτιατες,ειτε παραγωντας πολιτισμο) για το εθνος σου,δηλαδη περιεχει μονο το δευτερο κομματι του εθνικισμου.Αυτα γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε με το insomnia,τρωμε που τρωμε τα σποιλερσ στο game of thrones(δεν ευθυνεται το insomnia εδω) και μιλαμε επι τοσες σελιδες χωρις καποιος πρωτα να πει τι στο καλο ειναι εθνικισμος κτλ

Δημοσ.

Ο εθνικισμός είναι κοσμοθεωρία και τρόπος ζωής όπως και η αναρχία. Δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός όπως και η αναρχία. Είναι έξω από τα γελοία αυτά πλέγματα. 
Και αξίζει να ξεκαθαρίσουμε, άλλο πράγμα είναι η χρυσή αυγή, άλλο πράγμα είναι ο εθνικισμός. Το ότι αυτοί οι γελοίοι καπηλεύονται αυτή την έννοια είναι άλλο θέμα. Είναι τόσο εθνικιστές, όσο κομμουνιστές είναι και οι βορειοκορεάτες(το δηλώνουν ότι είναι, δεν σημαίνει ότι είναι. αυτό δεν σημαίνει ότι ο κομμουνισμός είναι γτπ επειδή κάποια γτπ άτομα καπηλεύτηκαν την ονομασία του).
Ο εθνικισμός δεν προάγει το μίσος παρά μόνο την αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσες, την κουλτούρα, τον πολιτισμό (ΩΩΩ ΘΕΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ). Ο εθνικισμός είναι κινητήριος δύναμη που πρέπει να συμπορεύεται με την ταξικότητα και να αποβάλλουν κάθε τι που κάνει κακό στο έθνος είτε αυτό είναι θεσμός, είτε άνθρωπος, είτε ομάδα ανθρώπων. 

Το να θέλεις να αμυνθείς σε εθνικά θέματα του τύπου σκόπια-μακεδονία, κύπρος, λαθρομετανάστευση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Φασισμός είναι να αφήσεις τους σλαβομακεδόνες φασίστες να καπηλευτούν μία ιστορία που δεν έχουν σχέση, να αφήσεις τον τούρκο μιλιταριστή να μπει με το έτσι θέλω στην κύπρο και να μείνεις αμέτωχος, και να υποστηρίζεις την αθρόα λαθρομετανάστευση για χάρη του "ανθρωπιστικού-διεθνιστικού" ιδεώδους κάνοντας έτσι κακό στον τόπο που μεγάλωσες. Ο φασισμός δεν βρίσκεται μόνο στον ακραίο εθνικισμό. Κρύβεται και στον αναρχισμό, και στον κομμουνισμό, και στον καθένα μέσα μας. 

On-topic: Λογικά θα μπορεί να είναι και εθνικιστής και άθεος αρκεί να μην είναι γιαλατζί άθεος όπως περιγράφει ο Μάικιους. 

Δημοσ.

Η επιστημη βασιζεται σε αληθειες δεδομένης εποχης. Η επιστημη με τα χρονια αλλάζει. Θεωριες υπάρχουν. Τιποτε αποδεδειγμένο. Μπορει στο μέλλον να αποδειχθεί οτι ολα ηταν δημιουργημα Θεου. Μπορει να αποδειχθει κάτι αλλο.

Οποτε προτιμω να μην απορρίπτω τιποτε. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Το πρόβλημα είναι το τρισδιάστατο πρίσμα στο οποίο γίνονται οι όποιες θεωρίες/υποθέσεις, στο Insomnia, σε επιστημονικά συνέδρια, παντού. Σε τριασδιάστατο χώρο γίνονται τα όποια πειράματα, παρατηρήσεις, σε τριασδιάστατο χώρο βγαίνουν τα όποια συμπεράσματα.

Στον τρισδιάστατο χώρο όντως μπορεί να μην υπάρχει θεός. Σε άλλη διάσταση; Κανείς δεν ξέρει. Ακόμα και γι' αυτό η έννοια "άθεος" καπελώνεται αναγκαστικά απ' τις τρείς διαστάσεις. Κανένας ποτέ δεν πρόκειται να ξέρει τι πραγματικά ισχύει και το τι όχι. Εκτός και αν κάποια μέρα μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή και να αντιληφθούμε μια άλλη διάσταση.

Sorry για το offtopic, αλλά έπρεπε να απαντήθει.

• Like 1
Δημοσ.

και να υποστηρίζεις την αθρόα λαθρομετανάστευση για χάρη του "ανθρωπιστικού-διεθνιστικού" ιδεώδους κάνοντας έτσι κακό στον τόπο που μεγάλωσες.

Δεν τολμάει κάποιος να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης, αμέσως να τον πούνε φασίστα οι "ανθρωπιστές". Την Πόλη τελικά, πρέπει να την πάρουμε για να είμαστε σωστοί εθνικιστές;

Η αγάπη, η κουλτούρα και ο πολιτισμός, τι γίνονται όταν μπει στην παρέα κάποιος αλλοεθνής;

Δημοσ.

Έλα για πάμε λουσι 1-2-3,  ΤΟ ΠΑΘΟΣ - ΓΙΑ - ΤΗΝ ΛΕ-ΦΤΕ-ΡΙΑ [..]

• Like 2
Δημοσ.

Δεν τολμάει κάποιος να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης, αμέσως να τον πούνε φασίστα οι "ανθρωπιστές". Την Πόλη τελικά, πρέπει να την πάρουμε για να είμαστε σωστοί εθνικιστές;

Η αγάπη, η κουλτούρα και ο πολιτισμός, τι γίνονται όταν μπει στην παρέα κάποιος αλλοεθνής;

Πότε είπα εγώ κάτι για την Πόλη ή τα στρατόπεδα. Όταν θα συζυτάς δεν θα αναφέρεις πράγματα που δεν έχει πει ο άλλος σαν δικά του. Γίνεσαι γελοίος και δεν καταφέρνεις τίποτα. 

Καλύτερη ασφάλεια των συνόρων με περισσότερο δυναμικό.

Μία κυβέρνηση που θα βάλει στην φυλακή τους έλληνες που έκαναν εμπόριο την εισαγωγή μεταναστών παράνομα και να πιέσει και την τούρκικη κυβέρνηση να κάνει το ίδιο.

Κατάργηση της συνθήκης δουβλίνο ΙΙ. 

Επαναπατρισμός ή προώθηση στην ευρώπη των των 3/3 των λαθρό.

Οι νόμιμοι δεν ενοχλούν κανέναν και επιτέλους πρέπει και σεις οι αναρχικοί να κάνετε τον διαχωρισμό ανάμεσα σε κάποιον που μπαίνει λαθραία κάπου και σε κάποιον που μπαίνει νόμιμα. Αν όμως είσαι τόσο αλληλέγγυος και φιλόοτιδήποτεεθνικότηταςεκτόςαπότηνελληνική τότε γιατί δεν εφαρμόζεις τα πιστεύω σου στην πράξη. Από αύριο θα είσαι με ανοιχτή πόρτα και παράθυρα όλη μέρα στο σπίτι. Αν μπουν με το έτσι θέλω 20 γύφτοι -άντε να πω ρομά επειδή θα βρίσκεις προσβλητικό τον όρο γύφτο- και σου μπαστακωθούν μην τυχόν και πεις τίποτα. Άνθρωποι είναι, δεν έχουν σπίτι πρέπει κάπου να μείνουν. Θα τρώνε, θα καρπώνονται πράγματα που εσύ παράγεις δίχως να σε ρωτήσουν. Τι ωραία εικόνα. Και πολύ ανθρωπιστική μάλιστα.

Στα στρατόπεδα πάντως τους περνάνε από υγειονομικό έλεγχο και βγαίνουν gg. Όχι σαν τον έλληνα που για να μπει σε νοσοκομείο πρέπει να δώσεις 5€ (πραγματικός ανθρωπισμός, λαθρομετανάστης for free-νόμιμος έλληνας ή ελληνικής υπηκοότητας 5€ seems legit.). Στην πορεία χαλάει το πράγμα που δεν τους στέλνουν πίσω στις χώρες προέλευσης τους.

Αν ακόμα και με περισσότερη ασφάλιση των συνόρων συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα, τότε η έσχατη λύση είναι το τείχος όπως στην αμερική.

Η Κωνσταντινούπολη -Instabul βασικά όπως λέει και το indymedia αλλά μετά την γκάφα τους ευτυχώς τον αλλάξαν σε Κωνσταντινούπολη- από τα αρχαία χρόνια κατοικούνταν από ελληνικούς πληθυσμούς. 

Η ελλάδα είναι η πιο αδικημένη χώρα από την ιστορία. Ενώ μπορούσαν να επέμβουν οι Ευρωπαίοι τότε στην Κύπρο, τελικά δεν το καναν. Η Αγιά Σοφιά είναι κάτι σαν τα μάρμαρα που έχουν οι Άγγλοι. Ελληνικά πράγματα που πρέπει να επιστραφούν στην ελληνική κατοχή. Τι πολιτισμό έχει να μας δειξει η Τουρκία χωρίς την Κωνσταντίπουλη; 

Δημοσ.

Από αύριο θα είσαι με ανοιχτή πόρτα και παράθυρα όλη μέρα στο σπίτι. Αν μπουν με το έτσι θέλω 20 γύφτοι -άντε να πω ρομά επειδή θα βρίσκεις προσβλητικό τον όρο γύφτο- και σου μπαστακωθούν μην τυχόν και πεις τίποτα.

opoiosthelei.buv9ogqtvpk4080w8ws08sosk.6

(ε μα πια).

Δημοσ.

Έλα για πάμε λουσι 1-2-3,  ΤΟ ΠΑΘΟΣ - ΓΙΑ - ΤΗΝ ΛΕ-ΦΤΕ-ΡΙΑ [..]

Oφ Τοπικ:

Ναι αλλα δεν θα μας τον πάρουν οι "μαύροι". 

Για αρχη να κουνάει τη μαυροκοκκινη! 

Καλώς ήρθες σύντροφε Λουσιφερ!  :P 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...