Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Luci υπέρ της εξέλιξης είμαι αλλά σου περιγράφω πιο πάνω που κολλάει η θεωρία της αυτόματης εμφάνισης της ζωής στην γη.Και στην στεριά και στην θάλασσα υπάρχουν σημαντικοί αποτρεπτικοί παράγοντες στο να εμφανιστούν πολύπλοκα μόρια αμινοξέα νουκλεοτίδια κ.λ.π.Εκεί είναι που δεν μου κολάει η ιστορία.Αν επειδή είσαι και εσύ πολύ μορφωμένο άτομο έχεις να αντιπροτείνεις κάτι που να ξεπερνά τους προβληματισμους μου ευχαρίστως να το συζητήσουμε η εδώ ή ακόμα και σε άλλο θέμα

Δημοσ.

Μα αυτό σου έδειξα στο link, ότι η αβιογένεση είναι πειραματικά αποδεδειγμένη και μάλιστα σε συνθήκες χειρότερες από αυτές της πρώιμης Γης.

Δημοσ.

Το σύμπαν ακόμα και τώρα που μιλάμε επεκτείνεται με απίστευτη ταχύτητα και μάλιστα ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η ταχύτητα επέκτασης του είναι το μόνο πράγμα που είναι πιο γρήγορο από του φως.Τώρα το κύριο πρόβλημα με τη εξέλιξη της ζωής είναι η ακτινοβολία στην τότε ατμόσφαιρα λόγω έλλειψης όζοντος το οποίο είναι απαγορευτικό για την ζωή.Προτείνεται ως αντιστάθμισμα τα 10 μέτρα πάχους νερού για προστασία από την ακτινοβολία για αυτό λένε ότι η ζωή ξεκίνησε στους ωκεανούς αλλά παρουσιάζεται άλλο πρόβλημα το οποίο είναι ότι το νερό είναι ευνοικό στον αποπολυμερισμό και είναι και άριστος διαλύτης οπότε δεν είναι και το καλύτερο περιβάλλον για να δημιουργηθουν αμινοξέα και νουκλεινικές αλυσίδες άρα πέφτουμε σε αδιέξοδο.Θα πρέπει να λάβουμε πιστέυω και την προοπτική του να έδρασε όντως μία ανώτερη δυναμη στην Δημιουργία φυσικά όχι με το να δεχτούμε αστεία κείμενα όπως αγίες γραφές και άλλα παραμύθια του είδους.

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε τα όρια του σύμπαντος είναι δεδομένα. Το γεγονός ότι επεκτείνεται το σύμπαν και μάλιστα αντί να πέφτει η ταχύτητα επέκτασης κάτι που θα περίμενε κανείς, αυτή μεγαλώνει, δεν πάει να πει ότι το σύμπαν δεν έχει όρια. Απλά τα όριά του αλλάζουν και μεγαλώνουν.

REDODIN7, on 15 Jun 2013 - 9:20 PM, said:

Και για ποιον λόγο με έκανες quote και μου πόσταρες το βίντεο; Για να μου αποδείξεις ότι αυτό που είπα αληθεύει; Να'σαι καλά για τον κόπο σου..

EDIT

Και κάντε κάτι επιτέλους με αυτό το bug που πας να διορθώσεις ή να προσθέσεις κάτι και στα βγάζει όλα στα αλαμπουρνέζικα

Δημοσ.

Μα αυτό σου έδειξα στο link, ότι η αβιογένεση είναι πειραματικά αποδεδειγμένη και μάλιστα σε συνθήκες χειρότερες από αυτές της πρώιμης Γης.

Ναι τώρα το είδα και εγώ.Υπήρχε και το πείραμα του miler παλιότερα αλλά έδωσε λίγα από τα αμινοξέα πάντως και αυτός απέδειξε ότι με ηλεκτρική πηγή (αστραπές)και την σύνθεση της τότε ατμόσφαιρας παράγονται αμινοξέα.Αυτό που είχα αμφιβολία ήταν αν σε τέτοιο περιβάλλον μπορούσαν τα αμινοξέα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να δημιουργήσου νουκλεινικές αλυσίδες.Πολύ ενδιαφέρον το link που μου έδωσες.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε τα όρια του σύμπαντος είναι δεδομένα. Το γεγονός ότι επεκτείνεται το σύμπαν και μάλιστα αντί να πέφτει η ταχύτητα επέκτασης κάτι που θα περίμενε κανείς, αυτή μεγαλώνει, δεν πάει να πει ότι το σύμπαν δεν έχει όρια. Απλά τα όριά του αλλάζουν και μεγαλώνουν.

Και για ποιον λόγο με έκανες quote και μου πόσταρες το βίντεο; Για να μου αποδείξεις ότι αυτό που είπα αληθεύει; Να'σαι καλά για τον κόπο σου..

EDIT

Και κάντε κάτι επιτέλους με αυτό το bug που πας να διορθώσεις ή να προσθέσεις κάτι και στα βγάζει όλα στα αλαμπουρνέζικα

Μαλλον βλεπεις αυτο που θες...στο βιντεο ειναι ξεκαθαρο οτι αυτο ειναι το γνωστο συμπαν που σημαινει οτι υπαρχει αλλο τοσο και ισως μεγαλυτερο που ειναι αγνωστο, να μην πω οτι υπαρχουν και αλλα συμπαντα...

Δημοσ.

Μαλλον βλεπεις αυτο που θες...στο βιντεο ειναι ξεκαθαρο οτι αυτο ειναι το γνωστο συμπαν που σημαινει οτι υπαρχει αλλο τοσο και ισως μεγαλυτερο που ειναι αγνωστο, να μην πω οτι υπαρχουν και αλλα συμπαντα...

Το ότι αυτό είναι το γνωστό σύμπαν δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλο τόσο ή μεγαλύτερο άγνωστο. Μιλάν για άπειρο, αλλά το άπειρο είναι μία έννοια που συχνότατα οδηγεί στο παράδοξο στα μαθηματικά. Εξάλλου η γενική θεωρία της σχετικότητας μια χαρά εξηγεί πως μπορεί να υπάρχουν δύο περιπτώσεις που το σύμπαν να ΜΗΝ είναι άπειρο αλλά να έχει όρια.

Το αν υπάρχουν άλλα σύμπαντα δεν έχει να κάνει με την παρούσα συζήτηση.

Και επιστρέφω στο ταβάνι, γιατί θα μου αρχίσεις τα δικά σου και δεν έχω χρόνο για χάσιμο, οπότε μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις.

Δημοσ.

Το ότι αυτό είναι το γνωστό σύμπαν δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλο τόσο ή μεγαλύτερο άγνωστο. Μιλάν για άπειρο, αλλά το άπειρο είναι μία έννοια που συχνότατα οδηγεί στο παράδοξο στα μαθηματικά. Εξάλλου η γενική θεωρία της σχετικότητας μια χαρά εξηγεί πως μπορεί να υπάρχουν δύο περιπτώσεις που το σύμπαν να ΜΗΝ είναι άπειρο αλλά να έχει όρια.

Το αν υπάρχουν άλλα σύμπαντα δεν έχει να κάνει με την παρούσα συζήτηση.

Και επιστρέφω στο ταβάνι, γιατί θα μου αρχίσεις τα δικά σου και δεν έχω χρόνο για χάσιμο, οπότε μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις.

Μου αρέσει που προάγεις τον γόνιμο διάλογο και την συζήτηση  :mrgreen:  

Δημοσ.

Όλα μια θεωρία είναι, αλλά η δική σας είναι μια ωραία, μεγάλη, αντιπαραγωγική φιλοσοφικά, αντιπροοδευτική ιστορικά, ουροβόρος, κυκλικού λογισμού και παιδαριώδους λογικής παπάτζα.

Eμένα μου φθάνει και μου περισσεύει αυτο.

Τωρα αν ειναι παπάτζα η θεωρία ύπαρξης Θεού, άσε τον κόσμο λοιπόν να λέει παπάτζες.

Και το οτι η γη ειναι επίπεδη μη ξεχνάς πως θεωρια ηταν. Και άλλες πολλές θεωρίες που αποδείχθηκαν στο τέλος παπάτζες.

Στον κόσμο μας που η επιστήμη απ τη μια στιγμη την άλλη αναιρεί τα πάντα με νέες ανακαλυψεις, θεωρώ παιδαριωδες σφαλμα να αποκλείεις το οτιδήποτε δεν γνωριζεις.

ότι η αβιογένεση είναι πειραματικά αποδεδειγμένη και μάλιστα σε συνθήκες χειρότερες από αυτές της πρώιμης Γης.

Ειναι αυτό που υποστηρίζω εξ αρχης και γιαυτο δεν πειθομαι, ΑΣΧΕΤΑ αν θεωρώ απόλυτα λογικές τις επιστημονικές θεωρίες και ορισμένες μάλιστα θα με δεις να τις υποστηρίζω σε άλλα ζητήματα που δεν έχουν σχέση με ύπαρξη Θεου.

Άλλο το πείραμα, άλλο οι συνθήκες -που ΔΕΝ μπορεις να γνωριζεις εσυ και ο εκάστοτε επιστήμονας ακόμα και αν αυτος λέγεται Αινσταιν- που επικρατούσαν τοτε και ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ οτι ηταν αυτές βάση άλλων θεωριών που δεν έχουν αποδειχθεί!!!!!!

Το μόνο που έχουμε δει αυτή τη στιγμη ειναι μια γη την οποία ακόμα την ερευνουμε.

Ακομα και τωρα ανακαλύπτουμε νεα είδη με τους επιστημονες να μένουν παγωτό. Μέρη που δεν έχουν ερευνηθει.

Και επιμένουμε ακόμα οτι έχουμε γνωση??

Σορρυ βρε Luci αλλά δε ξέρουμε τι μας γινεται ακόμα. Το τι ΘΑ γίνει μελλοντικά και οτι η επιστημη προχωράει ειναι σωστο, αλλά μιλάμε για το τώρα όχι για το μέλλον. Στο μέλλον μπορει να αποδειχθουν χιλιάδες πράγματα. Επισης μπορει να γινει και η δευτέρα παρουσία και να αναιρεθουν τα πάντα. Μπορει να σκάσουν μυτη εξωγηινοι ξέρω γω. Μπορει να αποδειχθει οτι η ζωή φυτεύτηκε απο DNA εξωγηινου που αναμηχθηκε με ένα μαυρο κρεμωδη οργανισμο (βλέπε ταινία "Προμηθέας" :P )

Πάρε και αυτο...science is power but it's a surprise too

"Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες θεωρούσαν αδύνατη την ύπαρξη ζωής κάτω από αυτές τις συνθήκες, ωστόσο τα αρχαία βακτήρια τους διέψευσαν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ζωντανούς οργανισμούς ακόμα και σε εξωγήινο περιβάλλον."

• Super Moderators
Δημοσ.

Μου αρέσει που προάγεις τον γόνιμο διάλογο και την συζήτηση  :mrgreen:

τα οποιά για να έχουν νόημα πρέπει κι οι 2 πλευρές να είναι αρκετά ενημερωμένες με τεκμηριωμένες/αποδεδειγμένες απόψεις...

αν η μία δεν είναι σίγουρη για αυτά που γράφει και παρόλα αυτά επιμένει δεν τον λες και "γόνιμο" τον διάλογο... :P

Δημοσ.

τα οποιά για να έχουν νόημα πρέπει κι οι 2 πλευρές να είναι αρκετά ενημερωμένες με τεκμηριωμένες/αποδεδειγμένες απόψεις...

Για να υπάρχουν τεκμηριωμένες αποψεις σε τέτοια ζητήματα ειναι χλωμο. Με θεωρηματα επιχειρηματολογουμε όλοι. Τιποτε δεν ειναι τεκμηριωμένο. Απλά το αποδεχόμαστε ή οχι.

Στα της γνωσης, συμφωνω απολυτα φυσικά.

Δημοσ.

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχει αποδείξει η επιστήμη. Πάντα. Το θέμα είναι οτι λειτουργεί. Και λειτουργεί επειδή οι επιστήμονες και οι ερευνητές δεν έχουν την νοοτροπία να ονομάζουν Θεό κάθε τι ανεξήγητο.

Δημοσ.

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχει αποδείξει η επιστήμη. Πάντα. Το θέμα είναι οτι λειτουργεί. Και λειτουργεί επειδή οι επιστήμονες και οι ερευνητές δεν έχουν την νοοτροπία να ονομάζουν Θεό κάθε τι ανεξήγητο.

Επισης μεγάλο ποσοστό αυτών δεν έχουν τη νοοτροπία να τον απορρίπτουν :)

Και γενικά δε μπαινουν ποτέ στη διαδικασία τέτοιων συζητήσεων. True story.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για να υπάρχουν τεκμηριωμένες αποψεις σε τέτοια ζητήματα ειναι χλωμο. Με θεωρηματα επιχειρηματολογουμε όλοι. Τιποτε δεν ειναι τεκμηριωμένο. Απλά το αποδεχόμαστε ή οχι.

Στα της γνωσης, συμφωνω απολυτα φυσικά.

αν δεις και σε άλλα topics (ή γενικά στη ζωή) έχουν ειπωθεί πατάτες και στα βασικά, πάντα όμως υπάρχε μια επιμονή μπας και καταφέρουμε να "κερδίσουμε" ποντάροντας ότι ούτε ο άλλος διαθέτει την γνώση για να αποκρούσει/διαψεύσει τις μλκιες που γράφουμε...

πάρε πχ αυτόν...

Δημοσ.

αν η μία δεν είναι σίγουρη για αυτά που γράφει και παρόλα αυτά επιμένει δεν τον λες και "γόνιμο" τον διάλογο... :P

Εσυ αμεσως να κανεις το δικηγορο του διαβολου :P

Δημοσ.

Άσχετα με αυτό θυμήθηκα κατι που ειχε αναφέρει ο υλιστης Λορδος Κέλβιν, επειδη γράφτηκε κάτι πριν για την αβιογεννεση (για τη δημιουργια του συμπαντος βασικά, αλλά εγω το πάω στη ζωή, η οποια επισης ειναι δημιουργια χημικων αντιδράσεων)

"But science brings a vast mass of inductive evidence against this hypothesis of spontaneous generation, as you have heard from my predecessor in the Presidential chair. Careful enough scrutiny has, in every case up to the present day, discovered life as antecedent to life."

Τhresh αν θεωρείς οτι κάπου έχει ειπωθεί πατάτα γιατί δεν την υποδεικνύεις??

Κουβέντα κάνουμε.

\

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...