Dakonblackblade Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Είναι συνδεδεμένος. Αλλά όχι όπως θα ήθελε να το παρουσιάζει. Για τη θρησκεία, το να είσαι Έλληνας, δεν λέει και πολλά αν δεν είσαι χριστιανός. Για τον πατριώτη, το μη ρατσιστή, το να νιώθεις Έλληνας, φτάνει και περισσεύει. Δεν τον νοιάζει αν είσαι άθεος ή μουσουλμάνος. 7
tolis_01 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Απλα εχουμε συνδεσει τους θρησκους με τους πατριωτες και τους αθεους με τους ανθελληνες.. Και τους άπλυτους! 2
Toufas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Χριστιανισμος και ελληνισμος δεν πανε μαζι. Διαλεξε ενα. η εικόνα είναι από την "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" του Κ.Παπαρρηγόπουλου, 6η έκδοση, τόμος Γ' μέρος Α' (βιβλίο ένατον, κεφ.Α', σελ 14). 5
Cossutius. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Χριστιανισμος και ελληνισμος δεν πανε μαζι. Διαλεξε ενα. Δεν κολλάει η εικονα ως επιχείρημα στο παρον θέμα. Και φυσικά κολλάνε μαζι Χρστιανισμος και Ελληνισμος. Δεν μπορεις να ξεχάσεις 1000 χρόνια ιστορίας. Εκτος αν την αμφισβητείς, οπότε εκεί ανοίγουμε άλλο θέμα. Το ξέρω οτι δε σου αρέσει, αλλά θα πρέπει να το σεβαστείς ή να αλλάξεις εθνικότητα 1
Toufas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Αλλα με καποιο τροπο μπορεις να ξεχασεις 4000 χρονια ιστοριας? Γιατι θα πρεπει να σεβαστω μια θρησκεια ενω δεν με σεβεται εκεινη? Το εχω ξαναπει: Και μου αρεσει που ο nihilist λεει οτι πρεπει να σεβομαστε τα πιστευω του αλλου αλλα μετα λεει για κακους σατανιστες, ισλαμιστες. Να μαντεψω οτι τους σεβεται και αυτους? Επισης τρωτε μοσχαρι? Γιατι δεν σεβεστε τους ινδουιστες?Και πως σεβεστε εσεις αυτα που πιστευω εγω οταν η θρησκεια σας χωνει την μυτη της παντου? Βλαστοκυτταρα, προφυλαξεις στο σεξ, γαμος ομοφυλοφιλων κλπ κλπ. Δεν σεβομαι τα θρησκευτικα σου πιστευω.Σεβομαι το δικαιωμα σου να τα εχεις.Σεβομαι το δικαιωμα σου να τα εκφραζεις.Σε σεβομαι αρκει να με σεβεσαι και εσυ.Δεν σεβομαι το δικαιωμα σου για να με πεις κακο.Δεν σεβομαι το δικαιωμα σου για να μου πεις οτι θα παω στην κολαση σου.Δεν σεβομαι το δικαιωμα σου για να επιβαλεις τα πιστευω σου πανω μου.Δεν σεβομαι την αγνοια/αμαθεια.Δεν σεβομαι την πλυση εγκεφαλου.Δεν σεβομαι το τι λατρευεις οσο παλιο και να ειναι αυτο.Δεν σεβομαι την μισογυνια, το μισος, την αδιαλλαξια, τον σεξισμο και την τυραννια καθε μορφης.Δεν σεβομαι την θρησκεια σου, ουτε πρεπει να την σεβαστω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Τούφα, σε εκτιμάω, αλλά το κόλλημά σου με το Χριστιανισμό είναι απίστευτο. Τύφλα να 'χει ο Ρίκι ο Τζερβές. Και δεν είναι καν αυτό το θέμα του νήματος, εντωμεταξύ. Μπορεί να είσαι εθνικιστής και μουσουλμάνος (Πακιστάν), εθνικιστής και Βουδιστής (Ινδία), εθνικιστής και ό,τι θες. Ποιο είναι το θέμα σου; Ότι είναι κάποιος εθνικιστής και χριστιανός αντί εθνικιστής και δωδεκαθεϊστής; Και τα 4.000 χρόνια ιστορίας που λες, πάλι η θρησκεία είχε ρόλο. Στο όνομα του Δία και της Αθηνάς και του Ποσειδώνα γίνανε ουκ ολίγα, από τους "θεούς" πήραν έγκριση οι Αθηναίοι πριν φύγουν να γονατίσουν τη Σάμο που σήκωσε κεφάλι, λ.χ. Τι να γίνει τώρα; Να κοτσάρουμε τον Περικλή και να πούμε ότι έσφαξε "x" αθώους Σαμιώτες κι εμείς λέμε τι μεγάλος ηγέτης που ήταν και ανάθεμα στο δωδεκάθεο; 8
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δεν κολλάει η εικονα ως επιχείρημα στο παρον θέμα. Και φυσικά κολλάνε μαζι Χρστιανισμος και Ελληνισμος. Δεν μπορεις να ξεχάσεις 1000 χρόνια ιστορίας. Εκτος αν την αμφισβητείς, οπότε εκεί ανοίγουμε άλλο θέμα. Το ξέρω οτι δε σου αρέσει, αλλά θα πρέπει να το σεβαστείς ή να αλλάξεις εθνικότητα Το λες και το ξαναλές και κάθε φορά του δίνεις το νόημα που θέλεις/συμφέρει. Το ότι έχει 1000 χρόνια ιστορίας δεν σημαίνει ότι "πάνε και μαζί". 1000 χρόνια εκμετάλλευσης και σφαγών έχει. Αυτό σημαίνει ότι πάνε μαζί; Φυσικά και έχουν ιστορία παρέα, η Ελλάδα και ο χριστιανισμός. Όπως και το Ισραήλ με την Παλαιστίνη. Πάνε μαζί; Ή θα ξεχάσουμε, ξαφνικότατα, σφαγές, καταστροφές, προδοσίες και εκμετάλλευση επειδή τα τελευταία 50 - 100 χρόνια είναι κάπως διαφορετικά; Για 1000 χρόνια και έδεσες μία χώρα με μία θρησκεία που προσπαθεί να της επιβληθεί ενώ πετάς 4000+ χρόνια ιστορίας της ίδιας χώρας. Ένα κράτος για να μπορεί να είναι κάτω από έναν μονάρχη χρειάζεται θρησκεία. Εάν υπάρξει κάποιος που υπερασπίζεται την δημοκρατία αλλά είναι και εθνικιστής τότε το ξανασυζητάμε.
Toufas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Τούφα, σε εκτιμάω, αλλά το κόλλημά σου με το Χριστιανισμό είναι απίστευτο. Τύφλα να 'χει ο Ρίκι ο Τζερβές. Και δεν είναι καν αυτό το θέμα του νήματος, εντωμεταξύ. Μπορεί να είσαι εθνικιστής και μουσουλμάνος (Πακιστάν), εθνικιστής και Βουδιστής (Ινδία), εθνικιστής και ό,τι θες. Ποιο είναι το θέμα σου; Ότι είναι κάποιος εθνικιστής και χριστιανός αντί εθνικιστής και δωδεκαθεϊστής; Και τα 4.000 χρόνια ιστορίας που λες, πάλι η θρησκεία είχε ρόλο. Στο όνομα του Δία και της Αθηνάς και του Ποσειδώνα γίνανε ουκ ολίγα, από τους "θεούς" πήραν έγκριση οι Αθηναίοι πριν φύγουν να γονατίσουν τη Σάμο που σήκωσε κεφάλι, λ.χ. Τι να γίνει τώρα; Να κοτσάρουμε τον Περικλή και να πούμε ότι έσφαξε "x" αθώους Σαμιώτες κι εμείς λέμε τι μεγάλος ηγέτης που ήταν και ανάθεμα στο δωδεκάθεο; Μα τον χριστιανισμο τρωω στην μαπα, οχι το ισλαμ ουτε τον βραχμαν. Kαι σε ευχαριστω για την πασα που μου εκανες μιας και ειπες ακριβως αυτο που ηθελα να ακουστει. Απο που και ως που θρησκος = χριστιανος ορθοδοξος και θεος = χριστιανικος θεος?
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Τούφα, σε εκτιμάω, αλλά το κόλλημά σου με το Χριστιανισμό είναι απίστευτο. Τύφλα να 'χει ο Ρίκι ο Τζερβές. Και δεν είναι καν αυτό το θέμα του νήματος, εντωμεταξύ. Μπορεί να είσαι εθνικιστής και μουσουλμάνος (Πακιστάν), εθνικιστής και Βουδιστής (Ινδία), εθνικιστής και ό,τι θες. Ποιο είναι το θέμα σου; Ότι είναι κάποιος εθνικιστής και χριστιανός αντί εθνικιστής και δωδεκαθεϊστής; Και τα 4.000 χρόνια ιστορίας που λες, πάλι η θρησκεία είχε ρόλο. Στο όνομα του Δία και της Αθηνάς και του Ποσειδώνα γίνανε ουκ ολίγα, από τους "θεούς" πήραν έγκριση οι Αθηναίοι πριν φύγουν να γονατίσουν τη Σάμο που σήκωσε κεφάλι, λ.χ. Τι να γίνει τώρα; Να κοτσάρουμε τον Περικλή και να πούμε ότι έσφαξε "x" αθώους Σαμιώτες κι εμείς λέμε τι μεγάλος ηγέτης που ήταν και ανάθεμα στο δωδεκάθεο; Δεν ήταν θέμα θεών αλλά πολιτικής (όπως και για το τότε ΔΝΤ τους με την Δήλο κτλ). Και έχεις δίκιο, ο εθνικιστής είναι το ίδιο πράμα ανεξαρτήτως θρησκείας. Όμως, δεν μπορεί στο όνομα του τι είναι εθνικιστής να προσπαθούν διάφοροι να φορέσουν με το έτσι θέλω την θρησκεία που τους αρέσει ως ελληνική. Μπορεί να είναι επικρατούσα θρησκεία... άλλο αυτό.
Cossutius. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Καμία ιστορία δε μπορεις να ξεχάσεις. Ο Διας και η Ηρα ζουν ανάμεσά μας. Το ίδιο και ο θεός του Φωτός ή οτι στο διάτανο πιστευει ο καθένας. Εσένα ποιο ειναι το προβλημά σου όμως δε καταλαβαίνω. Δε νομίζω οτι σε ενοχλεί κανεις η δε σε σέβεται που τυχγάνεις άθεος. Μαγκιά σου. Το 90% των ποστ σου όμως ειναι ειρωνικά ως προς τη θρησκεία, Θεους κτλ κτλ.. Βρε καλά τα λέει ο Παπαρρηγόπουλος. Γνωριζουμε τα εγκλήματα των "Χριστιανών". Που κολάει ομως αυτό με το θέμα. Ασε που μου κανεις τωρα αναφορά σε κειμενο (της κλασικης Ελλάδας έτσι?) του Παπαρρηγόπουλου ο οποιος ειχε σφαχτεί με τον Σαθόπουλο που τόλμησε να αμφισβητήσει την Ελληνικότητα του θρησκευτικοκρατούμενου Βυζαντίου. Το αφήνω το ζήτημα και περνάμε επι της ουσίας. Βλέπω σου απάντησε και ο Snoob. 1000 χρόνια εκμετάλλευσης και σφαγών έχει. Ο καθένας το βλέπει απ τη δική του σκοπιά. Και εγω μπορω να κρινω τον Περικλη ως πολεμοχαρή εκμεταλλευτή. Εχω τα επιχειρήματα να το κάνω, ειναι κάτι ομως που δε θέλω να το πιστευω, κοιτάζοντας τον Παρθενωνα...Ολα σχετικά ειναι...Ρωτα και τους Μηλιους :P 1
Toufas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Καποιος εχει την αποψη Α. Εγω εχω την αποψη Β. Αυτες οι 2 αποψεις ειναι εντελως αντιθετες. Η μια δεν μπορει να δεχτει την αλλη. Με καποιο μαγικο τροπο, αν ο καποιος πει οτι η αποψη Β ειναι λαθος, αυτο ειναι δικαιωμα του και δεν ενοχλει και με σεβεται. Αν εγω πω οτι η αποψη Α ειναι λαθος ειμαι ειρωνικος κτλ κτλ. 1
status Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Να μείνετε εντός τόπικ που είναι ενδιαφέρον το θέμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις