Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εγώ όμως έχω πρόβλημα να διδαχθεί πράγματα για αιώνιες τιμωρίες και αόρατα αφεντικά. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά έτσι? Σαφως...επιλέγεις να μην βαφτισεις το παιδί σου και αποφευγεις τέτοια μαθήματα που θεωρεις οτι δε θα του κανουν καλό η απλά κάνεις μια αιτηση στη δευτεροβάθμια και δε το παρακολουθει. Συγχρονως βέβαια θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για τα παραμυθάκια της μυθολογίας, ιστορίας κτλ κτλ...Αιωνιες τιμωριες σε τιτάνες και τέτοια...τα διδασκομαστε στο σχολείο στο δημοτικό. Δε νομιζω οτι πάθαμε κάτι που τα μάθαμε... Σχετικά με τον συνφορουμίτη, μόνος του είπε ότι θεωρεί παραμύθια τα όσα λένε οι θρησκείες στα ιερά [sic] τους βιβλία και μόνος του είπε πως τα βλέπει λογικά. Ποσο ευκολα μπορει να αλλαχθει το νοημα ενος ποστ πάντως ρε παιδιά...ελεος. Ειπαμε να κάνουμε κουβέντα οτι να βάζουμε λογια στο γραπτο του άλλου... Λοιπόν κάτσε να το καταλάβω αυτό που λες, ένα ένα. Χρησιμοποιώ μια επιστήμη, βασισμένη σε τυχαία γεγονότα. Δηλαδή, ας πούμε η κατασκευή ενός αυτοκινήτου είναι μια σειρά τυχαίων γεγονότων? Οχι. Το υλικο για να καταστευασεις το αυτοκινητο, προερχεται απο τυχαία γεγονότα. Δημιουργια κοσμου κτλ κτλ...
KREATOR13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εσύ μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις... δεν νομίζω ότι νοιάζει κάποιον. Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορείς να αξιώνεις ως αληθινό το τι πιστεύεις. Όπως είπε και κάποιος άλλος πριν, υπάρχει το παράδειγμα του "φανταστικού φίλου". Σχετικά με τον συνφορουμίτη, μόνος του είπε ότι θεωρεί παραμύθια τα όσα λένε οι θρησκείες στα ιερά [sic] τους βιβλία και μόνος του είπε πως τα βλέπει λογικά. Άρα, η απορία δεν έχει απαντηθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα ήθελα να συνεχίσω να μιλάω μαζί σου εάν διατηρήσεις αυτό το ύφος σε ένα τέτοιο θέμα. Κανενα υφος με συγχωρεις,ισως αυτο να φαινεται ετσι λογω του γραπτου λογου,διαλογο κανουμε και εγω νομιζω οτι σου απαντησαμε επαρκως
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Έχεις αναρωτηθεί ποτέ φαντάζομαι πως αν είχαμε άλλα υλικά θα φτιάχναμε διαφορετικά αυτοκίνητα έτσι? Επίσης πως ξέρεις ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε τυχαία? Είτε είναι τυχαία είτε είναι θεός? 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Κανενα υφος με συγχωρεις,ισως αυτο να φαινεται ετσι λογω του γραπτου λογου,διαλογο κανουμε και εγω νομιζω οτι σου απαντησαμε επαρκως Δεν "μου" απαντήσατε... εκτός και εάν: α) Μιλάμε για συνεργασία β) Πιστεύεις και εσύ το ίδιο με τον συνφορουμίτη σχετικά με το ότι είναι παραμυθάκια τα ιερά [sic] βιβλία των θρησκειών. Εάν ισχύει το α), χαίρομαι να βλέπω συντονισμένες προσπάθειες. Εάν ισχύει το β), χαίρομαι που ένας ακόμα άνθρωπος καταλαβαίνει ότι είναι παραμύθια τα ιερά [sic] βιβλία των θρησκειών, Ποσο ευκολα μπορει να αλλαχθει το νοημα ενος ποστ πάντως ρε παιδιά...ελεος. Ειπαμε να κάνουμε κουβέντα οτι να βάζουμε λογια στο γραπτο του άλλου... Εδώ είσαι λάθος. Μόνος παραλλήλισες και συνέκρινες την αρχαιοελληνική μυθολογία με τα ιερά [sic] κείμενα του χριστιανισμού. Άρα, εφόσον τα συγκρίνεις, είναι όμοια. Τουλάχιστον έτσι μάθαμε κάποτε. Αφού το έκανες αυτό, μετά αποφανθείς πως τα αρχαιοελληνικά κείμενα είναι παραμυθάκια. Άρα, και εφόσον ισχύει το προηγούμενο, και τα ιερά [sic] κείμενα του χριστιανισμού είναι παραμυθάκια. Έτσι, κανένα νόημα δεν άλλαξε. Η απορία παραμένει. 1
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Επίσης πως ξέρεις ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε τυχαία? Είτε είναι τυχαία είτε είναι θεός? Για την ωρα ξέρουμε επιστημονικα οτι δημιουργηθηκε τυχαία. Ξερεις κατι παραπάνω? Οπότε εγω αυτο που εσυ ονομάζεις τυχη, το λέω Θεός. Απλο. Υπάρχουν και άλλες θεωρίες. Η δικιά μου ειναι ο Θεος. Καλο? Timonkaipumpa επαναλαμβανεις συνεχως κάτι που υποτιθεται οτι έγραψα, χωρις ουσιαστικά να το έχω γράψει. Ελπιζω να το έχεις αντιληφθει αυτο, γιατι πέφτεις σε σφάλμα και θα πάει στράφη η κουβέντα. Τέλος δεν υπάρχει καμια συνεργασια με τον συμφορουμιτη. Σε άλλα θέματα έχουμε "σφαχτει". Τυχαινει να συμφωνουμε εδω, οπως συμφωνεις και εσυ εν μέρη με τον άλλο. Μη πάμε σε τέτοιες υποθέσεις και καλά τακτικές και τέτοια. Σας θεωρω σοβαροτατους χρηστες και τους 2 που διαφωνω, εξου και ο λογος που συζητάω μαζι σας.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δεν ονομάζω τίποτα τύχη. Το ονομάζω δεν ξέρω. Εσύ γιατί δεν λες δεν ξέρω πως δημιουργηθηκε το συμπαν και η ζωή και λες Θεός?
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δεν ονομάζω τίποτα τύχη. Το ονομάζω δεν ξέρω. Εσύ γιατί δεν λες δεν ξέρω και λες Θεός? Οι επιστημονες ομως το ονομάζουν τυχη και υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Εγω το ονομάζω Θεός, διοτι δε πιστευω πως μπορεί τα πάντα εκείνη τη μοναδικη στιγμή να έτυχαν να συμβουν. Θεωρω οτι κάποιος έβαλε το χέρι του. Θεωρία ειναι και η δική μου, αλλά πιστευω σε αυτή, διοτι έτσι νιωθω. Υ.Γ- Και επειδη η τυχη, δεν ειναι κάτι χειροπιαστό, ειναι κάτι...στον αέρα, έχω τους λογους μου να πιστευω σε ανωτερη δυναμη. Θα ηταν υποκριτικό να πιστευα στη τυχη αλλά όχι στον Θεό.
gigisoni Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Που και ποια επιστήμη λέει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε τυχαία; λινκς... 1
KREATOR13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Για την ωρα ξέρουμε επιστημονικα οτι δημιουργηθηκε τυχαία. Ξερεις κατι παραπάνω? Οπότε εγω αυτο που εσυ ονομάζεις τυχη, το λέω Θεός. Απλο. Υπάρχουν και άλλες θεωρίες. Η δικιά μου ειναι ο Θεος. Καλο? Timonkaipumpa επαναλαμβανεις συνεχως κάτι που υποτιθεται οτι έγραψα, χωρις ουσιαστικά να το έχω γράψει. Ελπιζω να το έχεις αντιληφθει αυτο, γιατι πέφτεις σε σφάλμα και θα πάει στράφη η κουβέντα. Τέλος δεν υπάρχει καμια συνεργασια με τον συμφορουμιτη. Σε άλλα θέματα έχουμε "σφαχτει". Τυχαινει να συμφωνουμε εδω, οπως συμφωνεις και εσυ εν μέρη με τον άλλο. Μη πάμε σε τέτοιες υποθέσεις και καλά τακτικές και τέτοια. Σας θεωρω σοβαροτατους χρηστες και τους 2 που διαφωνω, εξου και ο λογος που συζητάω μαζι σας. Ναι οντως καπου τα εχει μπερδεψει λιγο,φιλε Timon για να παρεις μια σωστη απαντηση πρεπει πρωτα να κανεις τη σωστη ερωτηση
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Οι επιστημονες ομως το ονομάζουν τυχη και υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Εγω το ονομάζω Θεός, διοτι δε πιστευω πως μπορεί τα πάντα εκείνη τη μοναδικη στιγμή να έτυχαν να συμβουν. Θεωρω οτι κάποιος έβαλε το χέρι του. Θεωρία ειναι και η δική μου, αλλά πιστευω σε αυτή, διοτι έτσι νιωθω. Οι επιστήμονες δεν το ονομάζουν τύχη. Απλά δε γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους και έτσι δουλεύει η επιστήμη. Κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν λέει τύχη και το αφήνει έτσι. Αλλιώς δε θα ανακαλύπταμε και τίποτα. Τώρα για την προσωπική σου πιστη, προφανώς μπορείς να έχεις, αλλά μπορείς να απελευθερωθείς από τον αόρατο φίλο σου, λέγοντας απλά , δε γνωρίζω ακόμα. Δεν είναι κακό να μη ξέρεις.
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Η ιδια η εξελιξη το λέει. Τυχαίες χημικες αντιδρασεις δημιουργησαν το πρωτο ζωντανο κυταρο. Θεωρίες κτλ κτλ...
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Για την ωρα ξέρουμε επιστημονικα οτι δημιουργηθηκε τυχαία. Ξερεις κατι παραπάνω? Οπότε εγω αυτο που εσυ ονομάζεις τυχη, το λέω Θεός. Απλο. Υπάρχουν και άλλες θεωρίες. Η δικιά μου ειναι ο Θεος. Καλο? Timonkaipumpa επαναλαμβανεις συνεχως κάτι που υποτιθεται οτι έγραψα, χωρις ουσιαστικά να το έχω γράψει. Ελπιζω να το έχεις αντιληφθει αυτο, γιατι πέφτεις σε σφάλμα και θα πάει στράφη η κουβέντα. Τέλος δεν υπάρχει καμια συνεργασια με τον συμφορουμιτη. Σε άλλα θέματα έχουμε "σφαχτει". Τυχαινει να συμφωνουμε εδω, οπως συμφωνεις και εσυ εν μέρη με τον άλλο. Μη πάμε σε τέτοιες υποθέσεις και καλά τακτικές και τέτοια. Σας θεωρω σοβαροτατους χρηστες και τους 2 που διαφωνω, εξου και ο λογος που συζητάω μαζι σας. Μα Cossotius, το έγραψες. Εφόσον συνέκρινες το τι "πάθαμε" που μάθαμε για "τιτάνες" με το τι "πάθαμε" που μάθαμε για "χριστιανισμό", συνέκρινες αρχαιοελληνική μυθολογία με ιερά [sic] κείμενα του χριστιανισμού. Εφόσον τα συνέκρινες, τα θεωρείς όμοια. Εφόσον τα θεωρείς όμοια, και το ένα το θεωρείς παραμυθάκια, αυτομάτως θεωρείς και το άλλο. Είναι κρίμα να μην το παραδέχεσαι, εκεί είναι τα γραπτά σου. Ναι οντως καπου τα εχει μπερδεψει λιγο,φιλε Timon για να παρεις μια σωστη απαντηση πρεπει πρωτα να κανεις τη σωστη ερωτηση Όταν θα την κάνω σε εσένα και δεν την θεωρήσεις σωστή, εδώ είμαστε
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Οι επιστήμονες δεν το ονομάζουν τύχη. Απλά δε γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους και έτσι δουλεύει η επιστήμη. Το ονομάζουν πιθανότητες Ελπιζω να μη το αμφισβητεις και αυτο. Και σαφως δε γνωριζουν τις παραμέτρους. Αν τις γνωριζαν τωρα θα συζητάγαμε σε άλλη βαση. Με θεωριες μιλάει η επιστημη σε μεγάλο βαθμο. Που βασιζονται σε πιθανοτητες. Τώρα για την προσωπική σου γνώμη, προφανώς μπορείς να έχεις, αλλά μπορείς να απελευθερωθείς από τον αόρατο φίλο σου, λέγοντας απλά , δε γνωρίζω ακόμα. Οπως το βλέπει ο καθένας. Δεν με δεσμευει ο "αορατος φιλος μου". Αλλωστε μεγαλυτερο προβλημα δειχνεις να έχεις εσυ με την "απιθανη" ύπαρξη ενος τέτοιου αορατου φιλου παρά εγω. Εγω ειμαι ανοιχτος στα πάντα. Για να καταλλήξεις να πιστευεις η να μη πιστευεις, πρέπει να έχεις απορρίψει η μη, τις επιστημονικές θεωρίες. Δεν απορριπτω τιποτε, αναμενω αποδειξεις. Εως τοτε, άσε τον κοσμο να νιωθει και να πιστευει σε οτι θέλει. Εκτος αν ενοχλησε...εκει παμε σε άλλη κουβεντα.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Η ιδια η εξελιξη το λέει. Τυχαίες χημικες αντιδρασεις δημιουργησαν το πρωτο ζωντανο κυταρο. Θεωρίες κτλ κτλ... Το τυχαίες που αναφέρεις δεν είναι σωστή λέξη. Υπάρχουν τα συστατικά για την έναρξη ζωής, οπότε είναι θέμα χρόνου και συνθηκών να ξεκινήσει η ζωή. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι πιθανόν. Τυχαίο , είναι από το πουθενά να σκάσει ένα κύτταρο. Κάποιος το άφησε τυχαία εκεί. Τώρα την πρόταση θεωρίες κτλ. κτλ. είναι πολύ μπακάλικη και δεν την λαμβάνω υπόψιν. Οι πιθανότητες λέγονται έτσι γιατί είναι πιθανόν να συμβούν. Δε σημαίνει ότι υπάρχει θεός. Δεν είσαι ανοιχτός στα πάντα καθώς χρειάζεσαι ''κάτι'' για να βάλει τάξη στο σύμπαν σου. Είναι το όριο που έχεις βάλει στο νου σου Ούτε η ύπαρξη συνθηκών είναι θεός. just in case.
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εως τοτε, άσε τον κοσμο να νιωθει και να πιστευει σε οτι θέλει. Εκτος αν ενοχλησε...εκει παμε σε άλλη κουβεντα. Δεν νομίζω ότι κανείς είπε σε κάποιον "μην το πιστεύεις"... Αντιθέτως, υπάρχει ενδιαφέρον (και μάλιστα αναπάντητο) γιατί πιστεύει κανείς σε κάτι που θεωρεί παραμύθι. Επίσης, κάποιος κάπου κάποτε είχε πει.. "Πιθανό είναι ότι συνήθως συμβαίνει".
Προτεινόμενες αναρτήσεις