Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εφόσον όσοι λένε για θεούς λένε παραμύθια (προηγούμενο μήνυμά σου), τότε με ποια λογική διαδικασία πιστεύεις σε θεό; Συγχρονως βέβαια θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για τα παραμυθάκια της μυθολογίας, ιστορίας κτλ κτλ...Αιωνιες τιμωριες σε τιτάνες και τέτοια...τα διδασκομαστε στο σχολείο στο δημοτικό. Δε νομιζω οτι πάθαμε κάτι που τα μάθαμε... Δεν έκανα καμια αναφορά σε Θεους...για θρησκεία μιλησα εξ αρχης. Ειπα ξεκάθαρα οτι πιστευω στον Θεο.Οχι σε θρησκεια. Με ποια λογικη πιστευω στον Θεό??Εχω τοποθετηθει ξανά σε άλλο θρεντ. Η επιστημη δε με καλυπτει για την ώρα. Πολλά τυχαία γεγονότα, ελάχιστες πιθανότητες...Πολύ τυχη. Τυχαία έγινε το ένα, τυχαία αντιδραση το άλλο, ΕΤΥΧΕ εκεινη τη στιγμη να τυχει να γινουν οι τάδε αντιδράσεις κτλ κτλ κτλ...(η σχέση μου με τις φυσικές επιστημες ειναι αρκετά μεγάλη ωστε να έχω άποχη για ένα μικρό φάσμα της οπως η βιολογία) Ασε που γενικά υπάρχει και το συναισθημα. Ειναι το τι νιώθει ο καθένας και το τι του έχει συμβεί στη ζωή του. Θεός για κάποιον δεν ειναι ανάγκη να ειναι ο παππουλης με τα λευκά μαλιά. Θεός μπορει να ειναι η ευτυχία που βιώνει, το αποτέλεσμα του μόχθου του, η τύχη που μπορει να έχει στη ζωη του κτλ κτλ...Δε μπορω να στο εξηγήσω καλυτερα. Ουτε νομιζω οτι μπορει κανεις.
gigisoni Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Eχω τοποθετηθει πολυ νωριτερα στην υποθεση που εκανες. Φυσικά και προσεξα το Αν. Επεσες ομως σε αντιφαση. Και στο ειπα απ την αρχη. Παίζει να είσαι ο μόνος που βλέπεις την αντίφαση, οπότε πάω να αγναντεύσω το ταβάνι καλύτερα γιατί δεν έχω όρεξη να χάνω άλλον χρόνο. Σόρι.
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δηλαδη το αν πιστευει η οχι καποιος σε θεο εξαρταται απο το τι λενε οι αλλοι? Δεν μπορώ να καταλάβω τον λογικό συνειρμό κάποιου που έχει διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα και ρωτάει κάτι τέτοιο... Ας είναι όμως.. Σύμφωνα με προηγούμενα μηνύματα: Όσοι λένε για θεούς = αυτοί που γράψανε τα ιερά [sic] βιβλία Αυτοί που γράψανε τα ιερά [sic] βιβλία = αυτοί που έχουν τις όποιες "ενδείξεις", "αποδείξεις" claims εν γένει, ότι υπάρχει θεός και άρα θα πρέπει να τον πιστέψει κάποιος Αυτοί όμως λένε παραμύθια. Άρα, το ότι υπάρχει κάποια "ένδειξη" ότι υπάρχει θεός είναι παραμύθι. Άρα, πως κάποιος που πιστεύει ότι λένε παραμύθια αυτοί που λένε ΠΡΩΤΟΙ και έχουν τις όποιες "ενδείξεις" ότι υπάρχει θεός, πιστεύει σε θεό και μάλιστα τα βλέπει και λογικά; Μέσω ποιας λογικής καταλήγει σε αυτή του την πίστη; Συγχρονως βέβαια θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για τα παραμυθάκια της μυθολογίας, ιστορίας κτλ κτλ...Αιωνιες τιμωριες σε τιτάνες και τέτοια...τα διδασκομαστε στο σχολείο στο δημοτικό. Δε νομιζω οτι πάθαμε κάτι που τα μάθαμε... Δεν έκανα καμια αναφορά σε Θεους...για θρησκεία μιλησα εξ αρχης. Ειπα ξεκάθαρα οτι πιστευω στον Θεο. Με ποια λογικη πιστευω στον Θεό??Εχω τοποθετηθει ξανά σε άλλο θρεντ. Η επιστημη δε με καλυπτει για την ώρα. Πολλά τυχαία γεγονότα, ελάχιστες πιθανότητες...Πολύ τυχη. Τυχαία έγινε το ένα, τυχαία αντιδραση το άλλο, ΕΤΥΧΕ εκεινη τη στιγμη να τυχει να γινουν οι τάδε αντιδράσεις κτλ κτλ κτλ...(η σχέση μου με τις φυσικές επιστημες ειναι αρκετά μεγάλη ωστε να έχω άποχη για ένα μικρό φάσμα της οπως η βιολογία) Ασε που γενικά υπάρχει και το συναισθημα. Ειναι το τι νιώθει ο καθένας και το τι του έχει συμβεί στη ζωή του. Θεός για κάποιον δεν ειναι ανάγκη να ειναι ο παππουλης με τα λευκά μαλιά. Θεός μπορει να ειναι η ευτυχία που βιώνει, το αποτέλεσμα του μόχθου του, η τύχη που μπορει να έχει στη ζωη του κτλ κτλ...Δε μπορω να στο εξηγήσω καλυτερα. Ουτε νομιζω οτι μπορει κανεις. Όπως γράφω όμως και στο προηγούμενο μήνυμα... Το ότι υπάρχει θεός και ποιος είναι αυτός, το έχουμε από κάποιους που γράψανε για αυτό και, μοιραία, κάνανε θρησκείες. Εφόσον αυτοί λένε παραμύθια, τότε το ότι υπάρχει θεός είναι παραμύθι. Τώρα, η απάντηση: "δεν με καλύπτει η επιστήμη, άρα υπάρχει θεός" δεν είναι αποτέλεσμα λογικής διαδικασίας. Δεν έχει κάποια λογική, πόσο μάλλον δε όταν οι μόνες "ενδείξεις" για ύπαρξη θεού είναι από αυτούς που λέγανε παραμύθια (βάσει δικό σου γραφόμενων). Αφού λοιπόν δεν είναι αποτέλεσμα λογικής διαδικασίας, τότε είτε δεν τα βλέπεις λογικά όλα (όπως λες σε προηγούμενο μήνυμά σου) ή δεν πιστεύεις σε θεό.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Συγχρονως βέβαια θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για τα παραμυθάκια της μυθολογίας, ιστορίας κτλ κτλ...Αιωνιες τιμωριες σε τιτάνες και τέτοια...τα διδασκομαστε στο σχολείο στο δημοτικό. Δε νομιζω οτι πάθαμε κάτι που τα μάθαμε... Δεν έκανα καμια αναφορά σε Θεους...για θρησκεία μιλησα εξ αρχης. Ειπα ξεκάθαρα οτι πιστευω στον Θεο. Με ποια λογικη πιστευω στον Θεό??Εχω τοποθετηθει ξανά σε άλλο θρεντ. Η επιστημη δε με καλυπτει για την ώρα. Πολλά τυχαία γεγονότα, ελάχιστες πιθανότητες...Πολύ τυχη. Τυχαία έγινε το ένα, τυχαία αντιδραση το άλλο, ΕΤΥΧΕ εκεινη τη στιγμη να τυχει να γινουν οι τάδε αντιδράσεις κτλ κτλ κτλ...(η σχέση μου με τις φυσικές επιστημες ειναι αρκετά μεγάλη ωστε να έχω άποχη για ένα μικρό φάσμα της οπως η βιολογία) Ασε που γενικά υπάρχει και το συναισθημα. Ειναι το τι νιώθει ο καθένας και το τι του έχει συμβεί στη ζωή του. Θεός για κάποιον δεν ειναι ανάγκη να ειναι ο παππουλης με τα λευκά μαλιά. Θεός μπορει να ειναι η ευτυχία που βιώνει, το αποτέλεσμα του μόχθου του, η τύχη που μπορει να έχει στη ζωη του κτλ κτλ...Δε μπορω να στο εξηγήσω καλυτερα. Ουτε νομιζω οτι μπορει κανεις. Ξέρεις , μπορείς πολύ εύκολα να τα εξηγήσει κανεις όλα αυτά αν τα αποδώσει στο μυαλό του. Επίσης η επιστήμη δεν είναι τύχη. Ζεις μέσα σε αυτή , η τεχνολογία δουλεύει, τα φάρμακα θεραπεύουν, τα οχήματα κινούνται και μπορείς να προβλέψεις την κίνηση των αστεριών. Αυτό που δεν βλέπω όμως, είναι ανθρώπους που πεινάνε και προσεύχονται για φαγητό να χορταίνουν. Επίσης στην φράση, γαμώ το θεό, δεν παίρνει κανείς απάντηση. Ούτε ένα τηλέφωνο ρε αδερφέ. Ένα ποστάκι 1
KREATOR13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δεν μπορώ να καταλάβω τον λογικό συνειρμό κάποιου που έχει διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα και ρωτάει κάτι τέτοιο... Ας είναι όμως.. Σύμφωνα με προηγούμενα μηνύματα: Όσοι λένε για θεούς = αυτοί που γράψανε τα ιερά [sic] βιβλία Αυτοί που γράψανε τα ιερά [sic] βιβλία = αυτοί που έχουν τις όποιες "ενδείξεις", "αποδείξεις" claims εν γένει, ότι υπάρχει θεός και άρα θα πρέπει να τον πιστέψει κάποιος Αυτοί όμως λένε παραμύθια. Άρα, το ότι υπάρχει κάποια "ένδειξη" ότι υπάρχει θεός είναι παραμύθι. Άρα, πως κάποιος που πιστεύει ότι λένε παραμύθια αυτοί που λένε ΠΡΩΤΟΙ και έχουν τις όποιες "ενδείξεις" ότι υπάρχει θεός, πιστεύει σε θεό και μάλιστα τα βλέπει και λογικά; Μέσω ποιας λογικής καταλήγει σε αυτή του την πίστη; Σου εξηγει παραπανω ο Cossutius,δηλαδη οτι το θεμα του θεου και της θρησκειας ειναι καθαρα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και δεν μπορεις εσυ να μου το βαλεις σε καποιο καλουπι,μπορει και για εμενα ο ''θεος'' της παλαιας διαθηκης να ειναι παραμυθι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει θεος η εγω δεν μπορω να πιστευω σε μια ''αλλη'' δυναμη αμα γουσταρω 1
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Α μπορείς να πιστεύεις όπου γουστάρεις. Αυτό το χουμε ξεκαθαρίσει. Από περιέργεια ρωτάμε. Στα παιδιά το λέμε φανταστικός φίλος και δεν βλέπω γιατί να μην έχει κάποιος ένα φανταστικό φίλο και μεγάλος. 1
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Επίσης η επιστήμη δεν είναι τύχη. Ζεις μέσα σε αυτή , η τεχνολογία δουλεύει, τα φάρμακα θεραπεύουν, τα οχήματα κινούνται και μπορείς να προβλέψεις την κίνηση των αστεριών. Καμια σχέση αυτο που γράφω εγω παραπάνω. Η τυχη έχει να κάνει με τη δημιουργια του κόσμου. Πολλά τυχαία γεγονότα ωστε να δημιουργηθει η ζωή. Αλλοι το δικαιολογουν με τον νομο των πιθανοτητων και με το γεγονος οτι υπηρχε μια πιθανοτητα στις τρισεκατομυριες να συμβει αυτο... Ο ιδιος ο Δαρβινος δεν ηταν άθεος. Πολλοι επιστημονες, δεν αποριπτουν τον Θεό. Δεν υπάρχουν απαντησεις για όλα. Και οσο η επιστημη δε μας καλυπτει, τοσο θα υπάρχει η ανάγκη της πιστης σε ένα ανωτερο ον. Τόσο απλά. Ακόμα και εσυ πιστευεις σε μια..."θεοτητα"...στην επιστημη. Ανθρωπινη δημιουργια. Κάποτε αυτη η επιστημη ελεγε οτι η Γη ειναι επιπεδη. Αυτο δε μπορουν να αντιληφθουν πολλοί άθεοι. Οτι ο Θεός ειναι κάτι σχετικό για όλους. Συνδέετε τον Θεο με τη Θρησκεια και τον Χριστιανισμο. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!!
KREATOR13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Ξέρεις , μπορείς πολύ εύκολα να τα εξηγήσει κανεις όλα αυτά αν τα αποδώσει στο μυαλό του. Επίσης η επιστήμη δεν είναι τύχη. Ζεις μέσα σε αυτή , η τεχνολογία δουλεύει, τα φάρμακα θεραπεύουν, τα οχήματα κινούνται και μπορείς να προβλέψεις την κίνηση των αστεριών. Αυτό που δεν βλέπω όμως, είναι ανθρώπους που πεινάνε και προσεύχονται για φαγητό να χορταίνουν. Επίσης στην φράση, γαμώ το θεό, δεν παίρνει κανείς απάντηση. Ούτε ένα τηλέφωνο ρε αδερφέ. Ένα ποστάκι Παντως το περιβοητο ''big bang'' ειναι το καθεαυτο τυχαιο γεγονος,δηλαδη πιο τυχαιο πεθαινεις.Εσενα σου ειναι πιο ευκολο να πιστεψεις στο bing bang απο τον θεο? 1
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Πιστη στη τυχη, το ονομάζουν πιθανότητες (μια στις τετρακις τρισεκατομυριες), αλλά δεν ειναι αποδεκτό οι άλλοι να πιστευουν σε κάποιον Θεό.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Αυτά είναι τα κλασικά παραδείγματα των πιστών. Το κόλπο παίδες με την επιστήμη είναι πως έχει την γαμάτη άνεση να λέει '' δεν ξέρω, αλλά το ψάχνω''. Ούτε καν το bing bang δεν είναι θεμελιωμένο . Πράγματα που παλιά ήταν άγνωστα, τα μάθαμε με την πάροδο του χρόνου. Λες το ηλιοκεντρικό σύστημα να ήταν δεδομένο? Το άλλο καλό Cossutius με την επιστήμη , το οποίο δεν αντιλαμβάνεσαι, είναι πως η επιστήμη δουλεύει. Γαμάτο ε? Ο θεός όχι. Δεν χρειάζεται να πιστέψω σε αυτή. Την χρησιμοποιώ ήδη. Και εσύ. Επίσης αυτές οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές αλλά υπάρχει και η θεωρία των μεγάλων αριθμών. Την οποία όλως τυχαίως την ξεχνάτε πολλοί. Πόσες ζαριές ριχτήκανε για να τύχει μία? Επίσης αν δεν υπήρχε ζωή, αν ήταν ντε φάκτο αδύνατο επιστημονικά, δε θα είμασταν εδώ να κάνουμε τη συζήτηση. Η πίστη στο θεό έχει πλάκα καθώς όλοι είναι άθεοι σε εκατομμύρια θεούς , πλην ενός. ΜΕρικοί πάμε και ένα βήμα παραπέρα. 1
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 (Η θεωρία πιθανοτήτων είναι ο κλάδος των μαθηματικών ο οποίος ασχολείται με την ανάλυση τυχαίων φαινομένων. Απο τη wiki...απλά το αναφέρω)
KREATOR13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Α μπορείς να πιστεύεις όπου γουστάρεις. Αυτό το χουμε ξεκαθαρίσει. Από περιέργεια ρωτάμε. Στα παιδιά το λέμε φανταστικός φίλος και δεν βλέπω γιατί να μην έχει κάποιος ένα φανταστικό φίλο και μεγάλος. Το τι λεμε στα παιδια ενταξει και τα παραμυθακια δεν ειναι κακα,εδω ομως ερχεται ο ρολος της παιδειας ωστε να δωσει στον ανθρωπο την κριτικη σκεψη και τη σκεψη γενικοτερα ωστε να μπορει καποιος να ξεχωρισει το βολευ απο το τρολευ
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Σου εξηγει παραπανω ο Cossutius,δηλαδη οτι το θεμα του θεου και της θρησκειας ειναι καθαρα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και δεν μπορεις εσυ να μου το βαλεις σε καποιο καλουπι,μπορει και για εμενα ο ''θεος'' της παλαιας διαθηκης να ειναι παραμυθι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει θεος η εγω δεν μπορω να πιστευω σε μια ''αλλη'' δυναμη αμα γουσταρω Εσύ μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις... δεν νομίζω ότι νοιάζει κάποιον. Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορείς να αξιώνεις ως αληθινό το τι πιστεύεις. Όπως είπε και κάποιος άλλος πριν, υπάρχει το παράδειγμα του "φανταστικού φίλου". Σχετικά με τον συνφορουμίτη, μόνος του είπε ότι θεωρεί παραμύθια τα όσα λένε οι θρησκείες στα ιερά [sic] τους βιβλία και μόνος του είπε πως τα βλέπει λογικά. Άρα, η απορία δεν έχει απαντηθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα ήθελα να συνεχίσω να μιλάω μαζί σου εάν διατηρήσεις αυτό το ύφος σε ένα τέτοιο θέμα.
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Το άλλο καλό Cossutius με την επιστήμη , το οποίο δεν αντιλαμβάνεσαι, είναι πως η επιστήμη δουλεύει. Γαμάτο ε? Ο θεός όχι. Δεν χρειάζεται να πιστέψω σε αυτή. Την χρησιμοποιώ ήδη. Και εσύ. Και ακόμα δε ξέρεις πως έχεις δημιουργηθει...καλό ε? Και ακομα πιστευεις σε τυχαία γεγονοτα. Δηλαδη πιστευεις στη τυχη!!!! Χρησιμοποεις μια επιστημη που ειναι βασισμένη σε τυχαια γεγονότα τα οποια έμαθες να χρησιμοποιείς. Τόσο απλά. Οσο για το αν ο Θεός δουλευει η όχι, άσε να το κρινει αυτο κάποιος που βλέπει διαφορετικά τα πράγματα. Ο κόσμος πιστευει στις πιθανότητες. Για εμένα αυτο έχει τεράστια σημασία.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Λοιπόν κάτσε να το καταλάβω αυτό που λες, ένα ένα. Χρησιμοποιώ μια επιστήμη, βασισμένη σε τυχαία γεγονότα. Δηλαδή, ας πούμε η κατασκευή ενός αυτοκινήτου είναι μια σειρά τυχαίων γεγονότων? Καλά ο θεός πάντως δε δουλεύει. Η επιστήμη των πιθανοτήτων , είναι μια επιστήμη. Για το ''ακόμα δεν ξέρω πως έχει δημιουργηθεί'' με συγχωρείς αλλά δεν έχω ούτε την αλαζονεία, ούτε τον εγωισμό να περιμένω να απαντηθούν όλα στον καιρό μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις