gigisoni Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τι έχει γράφτει κ Δεν μπορεις να διαλέγεις να βαφτισεις το παιδι σου Χ.Ο. αλλά μετά να λες οτι το κράτος διαπράει προσηλυτισμό αλλά ο ίδιος ησουν οξυδερκης και τον απέφυγες... Σορρυ αλλά ειναι αντιφαση. Δεν εισαι αντικειμενικος ωστε να ξέρεις ποια ειναι η αντικειμενικη γνωση. Δηλώνεις άθεος που θα βάφτιζες Χ.Ο. το παιδί σου. Εχεις υποπέσει σε τεράστιο σφάλμα εδω και ώρα. Που να μιλαγες και με καναν τυπο που ηταν θρησκευομενος. Οι Κινέζοι ειναι άθεοι??? Οι Ιαπωνες? (επειδη αναφέρθηκες σε αυτους βασικα) Ρε φίλε, είπα εγώ ότι θα το βαφτίσω; Είπα αν θέλει τόσο πολύ η γυναίκα θα της κάνω το χατίρι και θα λάβω μέρος στο πανηγυράκι. Διαβάζεις τι γράφω; Όπως είπα κι ότι αν έπρεπε να επιλέξω βάφτιση και αντικειμενική γνώση Ή μη βάφτιση αλλά μαλακίες στο σχολείο θα επέλεγα το πρώτο ως το καλύτερο κακό. Μακάρι να μην γουστάρει η γυναίκα και φυσικά δεν θα το βαφτίσω. Οι κινέζοι και οι Ιάπωνες πιστεύουν αλλού γιατί γίνεται η πλύση εγκεφάλου άλλης θρησκείας. Επιτέλους, να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε πριν απαντήσουμε, μην χάνουμε τον χρόνο μας. Αν είναι να επιστρέψω στο αγνάντεμα του ταβανιού.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εγώ όμως έχω πρόβλημα να διδαχθεί πράγματα για αιώνιες τιμωρίες και αόρατα αφεντικά. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά έτσι?
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Σοβαρά; Αν ήταν αναστρέψιμη η βάφτιση ενός παιδιού κανείς δεν θα μπορούσε να αλλαξοπιστήσει και μέχρι τον θάνατο θα είχε το θρήσκευμα που του επέβαλλαν στην βάφτιση. Ούτε εγώ θα μπορούσα να δηλώσω άθεος τώρα, γιατί με βάφτισαν όταν ήμουν 2 μηνών, μην χάσουν. Από την άλλη, το παιδί μου θέλω να έχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και όχι να χάνει τον χρόνο του με μαλακίες, κι εγώ τον δικό μου χρόνο γιατί θα πρέπει να τα μάθει για να πάρει βαθμό κι εγώ να τον/την εξετάσω πόσο καλά τα ξέρει για να πάει διαβασμένος/η. Και να πρέπει να του/της λέω, "μάθε τα αλλά μην τα δίνεις σημασία, παραμυθάκια της χαλιμάς και μπαμπούληδες για μεγάλους είναι". Άσε μας, έχω σπουδαιότερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με μαλακίες. Αναστρέψιμη είναι η βάπτιση. Θα πρέπει κανείς να πάει στην εισαγγελία και να κάνει πράξη αποποίησης θρησκείας. Διορθώνονται όλα. 1
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Φαντάσου τώρα φάση, να πρέπει να δηλώσεις ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ κάτι στο κράτος. 2
gigisoni Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Αναστρέψιμη είναι η βάπτιση. Θα πρέπει κανείς να πάει στην εισαγγελία και να κάνει πράξη αποποίησης θρησκείας. Διορθώνονται όλα. Μου ξέφυγε ένα ΔΕΝ, το ίδιο λέμε, το διόρθωσα.
KREATOR13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μια γενικη τοποθετηση και συγγνωμη,δεν εχει σημασια με ποιους διαφωνουμε η συμφωνουμε(αν και στο παρον θρεντ συμφωνω πολυ με Cossutius),ολες οι αποψεις ειναι θεμιτες οσο ακραιες και να ειναι αρκει να εκφραζονται με λογικα επιχειρηματα που στεκουν και οχι σε στυλ ξερολα και ''οτι γραφω ειναι γεγονος'' οπως ο Λουσιφερ.Αυτο το στυλακι δεν περναει πλεον,χρεοκωπησε μαζι με την οικονομια της ελλαδος,παρτε το χαμπαρι παιδια εκτος αν μερικοι νομιζουν οτι απευθυνονται σε ηλιθίους ή δωδεκαχρονα 1
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Λοιπόν μπορείς να είσαι άθεος και εθνικιστής.
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Αν είχα να επιλέξω, εγώ ως άθεος, τι θα προτιμούσα, 1 να βαφτιστεί το παιδί μου αλλά να υπάρχει αντικειμενική διδασκαλία των θρησκειών στα σχολεία 2 να ΜΗΝ βαφτιστεί αλλά να πέφτει πλύση εγκεφάλου στο σχολείο Gigisoni. Eδω έπεσες σε σφάλμα...Αυτο σου γραφω εδω και ωρα... Εγώ όμως έχω πρόβλημα να διδαχθεί πράγματα για αιώνιες τιμωρίες και αόρατα αφεντικά. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά έτσι? Σαφως...επιλέγεις να μην βαφτισεις το παιδί σου και αποφευγεις τέτοια μαθήματα που θεωρεις οτι δε θα του κανουν καλό η απλά κάνεις μια αιτηση στη δευτεροβάθμια και δε το παρακολουθει. Συγχρονως βέβαια θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για τα παραμυθάκια της μυθολογίας, ιστορίας κτλ κτλ...Αιωνιες τιμωριες σε τιτάνες και τέτοια...τα διδασκομαστε στο σχολείο στο δημοτικό. Δε νομιζω οτι πάθαμε κάτι που τα μάθαμε... Φαντάσου τώρα φάση, να πρέπει να δηλώσεις ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ κάτι Ναι γιατι με τη βάφτιση δηλωνεις μέσω του εκπροσωπου σου (νονος), οτι εισαι...Βάλτα με τον νονό σου, οχι με τη θρησκεία :P
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Σαφως...επιλέγεις να μην βαφτισεις το παιδί σου και αποφευγεις τέτοια μαθήματα που θεωρεις οτι δε θα του κανουν καλό η απλά κάνεις μια αιτηση στη δευτεροβάθμια και δε το παρακολουθει. Συγχρονως βέβαια θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για τα παραμυθάκια της μυθολογίας, ιστορίας κτλ κτλ...Αιωνιες τιμωριες σε τιτάνες και τέτοια...τα διδασκομαστε στο σχολείο στο δημοτικό. Δε νομιζω οτι πάθαμε κάτι που τα μάθαμε... Πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση αυτή... δεν το περίμενα ότι κάποιος που υπερασπίζεται θεούς και θρησκείες θα δήλωνε τόσο φανερά ότι τα όσα γράφουν τα ιερά [sic] βιβλία των θρησκειών (ακόμα και όσων θεωρούνται επικρατούσες σε ένα κράτος) είναι παραμυθάκια. Και επειδή οι θρησκείες χωρίς την τεκμηρίωσή τους, ήτοι τα ιερά [sic] βιβλία, δεν έχουν ισχύ, τότε και οι θρησκείες είναι παραμύθια. Δηλαδή, εφόσον είναι παραμύθι ότι κάποιος μίλησε, είδε, πήρε μήνυμα από τον θεό ή οι πράξεις του θεού που αποδεικνύουν ότι είναι ο μόνος αληθινός είναι παραμύθι τότε είναι και η θρησκεία που υποστηρίζει έναν τέτοιο θεό παραμύθι. Good...! 1
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εφόσον τελειώσαμε το θέμα του Thread και συμμετείχα και ενεργά ας συνεχίσω την κουβέντα. Δεν έπαθες κάτι που έμαθες , επειδή δεν ήταν η επίσημη θρησκεία σου. Αν εσύ και εγώ δεν πάθαμε κάτι, η γιαγιά που πάει και φιλάει τα λείψανα του Γρηγόριου και ο Άνθιμος που αποφασίζει τι θα γίνει στην πόλη του , δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Ούτε που δεν υπάρχει καύση νεκρών στην Ελλάδα . Ούτε η ομοφοβία υποκινούμενη από την επίσημη θρησκεία είναι ''τίποτα''. Μην αρχίσουμε τώρα για φανατικούς χριστιανούς που πιστεύουν στον Αδάμ και την Εύα και πως η γη είναι 6000 χρονών. Αυτά δεν είναι τίποτα. Είναι πολύ σοβαρά θέματα. Και όταν λέμε πως η παιδεία είναι η βάση , αυτό ακριβώς εννοούμε. Δεν είναι μόνο τα πανηγύρια. Επίσης , να τονίσω πως η μυθολογία , μαθαίνεται σαν λογοτεχνικό κείμενο. Όχι σαν θρησκεία. Δε θα είχα κανένα πρόβλημα η Βίβλος να μελετώνταν σαν βιβλιαράκι. Να βλέπει το παιδί τη μυθολογία των Εβραίων.Σφαγές και τέτοια. Αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Τώρα για το νονό και τα λοιπά ελπίζω να είναι χιούμορ. Επίσης ξεκαθάρισα το λόγο για έναν άθεο να κάνει τελετές στις οποίες δεν πιστεύει και φαντάζομαι είναι λογικοί λόγοι. 1
gigisoni Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Gigisoni. Eδω έπεσες σε σφάλμα...Αυτο σου γραφω εδω και ωρα... Ρε φίλε, τρίτη φορά. Το "αν είχα να επιλέξω" το διάβασες ή το προσπέρασες; Αν είχα να επιλέξω και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το πρώτο ως το λιγότερο κακό από τα δύο, πρέπει να το ξαναπώ και να το ξαναγράψω για να το πιάσεις;
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μα δεν υπερασπιζομαι τη Θρησκεία. Εχω τοποθετηθεί χρονια τωρα. Πιστευω στην υπαρξη του Θεου...δεν ειμαι θρήσκος. Λογικά προσπαθω να τα δω ολα. Αμα δεις παλαιότερα ποστ, τάσσομαι σε πολλές περιπτώσεις κατά των θρησκειων, θεωροντας απλά οτι σε κάποιες περιπτωσεις λειτουργησαν θετικά.. Αν εσύ και εγώ δεν πάθαμε κάτι, η γιαγιά που πάει και φιλάει τα λείψανα του Γρηγόριου και ο Άνθιμος που αποφασίζει τι θα γίνει στην πόλη του , δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Δε περιμένω απ τη γιαγιά να έχει διδαχθει βιολογία και ιστορικά γεγονότα. Με άλλο τροπο μεγάλωσε. Θα φυγει αυτη η γενιά κάποια στιγμη. Ασε που γενικά ο άνθρωπος φθάνοντας προς το τέλος της ζωής του, ψάχνει παρηγοριά στη θρησκεία, προσπαθόντας να διωξει τις τυψεις του. Μπορει και εγω και εσυ ετσι να γινουμε κάποτε...δε ξέρω. Εμεις που τα έχουμε διδαχθει και μετά τα ψάξαμε και απ τη καλη και απ την αναποδη, επιλέγουμε. Το ιδιο περιμένω να κάνει και το παιδί μου. Αν ειναι βλαμμένο και δε μπορει να δει πως δεν υπάρχουν δράκοι και παραμυθια της Χαλιμάς τη στιγμη που το σχολείο του προσφέρει και φυσικές επιστημες...ε εντάξει...σηκωνω τα χέρια Αν είχα να επιλέξω και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το πρώτο ως το λιγότερο κακό από τα δύο, Eχω τοποθετηθει πολυ νωριτερα στην υποθεση που εκανες. Φυσικά και προσεξα το Αν. Επεσες ομως σε αντιφαση. Και στο ειπα απ την αρχη.
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μα δεν υπερασπιζομαι τη Θρησκεία. Εχω τοποθετηθεί χρονια τωρα. Πιστευω στην υπαρξη του Θεου...δεν ειμαι θρήσκος. Λογικά προσπαθω να τα δω ολα. Εφόσον όσοι λένε για θεούς λένε παραμύθια (προηγούμενο μήνυμά σου), τότε με ποια λογική διαδικασία πιστεύεις σε θεό;
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Αυτό που λες δεν έχει καμία σημασία για το τι πρέπει να κάνει το κράτος όμως. Καταλαβαίνω το συλλογισμό σου , αλλά η ευθύνη του ατόμου , δεν απαλάσσει το κράτος από τις ευθύνες του. Ενδιαφέρουσα η παραπάνω ερώτηση Btw
KREATOR13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εφόσον όσοι λένε για θεούς λένε παραμύθια (προηγούμενο μήνυμά σου), τότε με ποια λογική διαδικασία πιστεύεις σε θεό; Δηλαδη το αν πιστευει η οχι καποιος σε θεο εξαρταται απο το τι λενε οι αλλοι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις