Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρεις δηλαδη οτι ένα παιδί που ξέρει οτι απ τη στιγμη που γεννιέται ΠΡΕΠΕΙ να βαφτιστει, δεν ειναι προσυλητισμος, αλλά το να διδάσκεται τον Χριστιανισμο στο σχολείο επειδη τυγχάνει να ζει σε χωρα με επισημη αυτη τη θρησκεια, ειναι...

Σορρυ αλλά διαφωνω κάθετα.

Σαφως και δεν ηταν. Διδάχτηκαν τον Χριστιανισμό,διδαχτηκαν συγχρονως φυσικές επιστήμες διάβασαν μετά για τις άλλες θρησκείες, ασχολήθηκαν με την επιστημη και μετά αποφάσισαν. (ή μηπως όχι???)

Αν είχα να επιλέξω, εγώ ως άθεος, τι θα προτιμούσα,

1 να βαφτιστεί το παιδί μου αλλά να υπάρχει αντικειμενική διδασκαλία των θρησκειών στα σχολεία

2 να ΜΗΝ βαφτιστεί αλλά να πέφτει πλύση εγκεφάλου στο σχολείο

Θα διάλεγα το πρώτο χωρίς καμιά συζήτηση. Είναι και ο λόγος που σε περίπτωση που αποκτήσω παιδί και το ταίρι θέλει να το βαφτίσει, αφοδεύτηκα, θα της κάνω το χατίρι. Από την άλλη αν μου ζητήσει να μην το βαφτίσουμε αλλά να του πάρουν το κεφάλι με τις μαλακίες της ορθόδοξης ή οποιασδήποτε θρησκείας, θα φάει άκυρο που θα το φυσά και δεν θα κρυώνει.

Και όσον αφορά το δεύτερο μέρος, το γεγονός ότι κάποιοι το έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουν το ίδιο. Τρανό παράδειγμα οι χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημίου θεολογικών σχολών που αντί να βλέπουν όλες τις θρησκείες ως ανθρώπινη ιστορία θεωρούν μία ως την υπέρτατη και μόνη αληθινή, την ορθόδοξη στην Ελλάδα, κολλημένους καθηγητές πανεπιστημίου με το μεγαλείο της βυζαντινής εποχής, εποχή σκοταδισμού για τον ελληνισμό, κτλ επιστήμονες που ασπάζονται ως επί το πλήστον την θρησκεία της χώρας που έχουν μεγαλώσει, κτλ.

Απέχουμε πολύ ακόμα από το να ξυπνήσουμε, και υπεύθυνη γ'αυτό είναι η πλύση εγκεφάλου που τρώμε στην παιδική ηλικία.

• Απαντ. 319
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διαφωνουσες με το οτι ηταν ωραία η κουβέντα ή με οτι κατέληξε σε "τσακωμο"?

Αν αναφέρεσαι σε μεταξύ μας "τσακωμό", και με τα δύο.

Δημοσ.

Το γεγονος και μονο οτι θα προτημουσες να βαφτισεις το παιδί σου μου λέει πολλά, όπως πιστευω οτι λέει και σε κάθε άθεο (που ειναι στη πραγματικότητα άθεος)

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι πως η βάφτιση ειναι μη αναστρέψιμη. Αντίθετα η πλύση εγκεφάλου οπως την αναφέρεις (η οποια περιέργως δε λειτουργησε σε εσένα αλλά φοβάσαι οτι θα λειτουργησει στο παιδί σου...δε το σχολιάζω καν), ειναι κάτι που οπως δε το δέχτηκες εσυ, κάνοντας τη μελέτη σου, έτσι μπορει να μη το δεχτεί ο οποιοσδήποτε...

Θα βάφτιζες το παιδί σου με τα Χριστιανικά έθιμα, κατ επιλογήν σου αλλά θα ειχες προβλημα με τα θρησκευτικά στο σχολείο...

Σορρυ φίλε αλλά είναι υποκριτικό όλο το σκηνικό.

Αν δε θες το παιδι σου να κανει θρησκευτικά, αν δε το θες να ειναι Χ.Ο. απλά δε θα το βαφτίσεις. Εχεις την επιλογη. Εκτος αν φοβάσαι τη παντόφλα :P

Θέλω τη γνωμη του Luci πάνω στο θέμα που προέκυψε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γεγονος και μονο οτι θα προτημουσες να βαφτισεις το παιδί σου μου λέει πολλά, όπως πιστευω οτι λέει και σε κάθε άθεο (που ειναι στη πραγματικότητα άθεος)

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι πως η βάφτιση ειναι μη αναστρέψιμη. Αντίθετα η πλύση εγκεφάλου οπως την αναφέρεις (η οποια περιέργως δε λειτουργησε σε εσένα αλλά φοβάσαι οτι θα λειτουργησει στο παιδί σου...δε το σχολιάζω καν), ειναι κάτι που οπως δε το δέχτηκες εσυ, κάνοντας τη μελέτη σου, έτσι μπορει να μη το δεχτεί ο οποιοσδήποτε...

Θα βάφτιζες το παιδί σου με τα Χριστιανικά έθιμα, κατ επιλογήν σου αλλά θα ειχες προβλημα με τα θρησκευτικά στο σχολείο...

Σορρυ φίλε αλλά είναι υποκριτικό όλο το σκηνικό.

Αν δε θες το παιδι σου να κανει θρησκευτικά, αν δε το θες να ειναι Χ.Ο. απλά δε θα το βαφτίσεις. Εχεις την επιλογη. Εκτος αν φοβάσαι τη παντόφλα :P

Θέλω τη γνωμη του Luci πάνω στο θέμα που προέκυψε...

Σοβαρά;

Αν δεν ήταν αναστρέψιμη η βάφτιση ενός παιδιού κανείς δεν θα μπορούσε να αλλαξοπιστήσει και μέχρι τον θάνατο θα είχε το θρήσκευμα που του επέβαλλαν στην βάφτιση. Ούτε εγώ θα μπορούσα να δηλώσω άθεος τώρα, γιατί με βάφτισαν όταν ήμουν 2 μηνών, μην χάσουν.

Από την άλλη, το παιδί μου θέλω να έχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και όχι να χάνει τον χρόνο του με μαλακίες, κι εγώ τον δικό μου χρόνο γιατί θα πρέπει να τα μάθει για να πάρει βαθμό κι εγώ να τον/την εξετάσω πόσο καλά τα ξέρει για να πάει διαβασμένος/η. Και να πρέπει να του/της λέω, "μάθε τα αλλά μην τα δίνεις σημασία, παραμυθάκια της χαλιμάς και μπαμπούληδες για μεγάλους είναι".

Άσε μας, έχω σπουδαιότερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με μαλακίες.

Επεξ/σία από gigisoni
Δημοσ.

"μάθε τα αλλά μην τα δίνεις σημασία, παραμυθάκια της χαλιμάς και μπαμπούληδες για μεγάλους είναι".

Η αλλιώς να το αφήσεις το παιδί να επιλέξει οπως έκανες εσυ.Τι 'εγινε φοβάσαι μηπως δεν θα έχει τη δική σου οξυδέρκεια και αποφασίσει να πιστευει?? Η φοβάσαι πως μια ωρα την εβδομάδα ειναι αρκετή για να προσηλυτίσει κάποιον?

Προτιμάς λοιπόν να το προσηλυτίσεις εσυ στην Αθεία (ενω το έχεις βαφτισει κατ επιλογην σου) από το να το αφησεις να επιλέξει μονο του, οπως έκανες εσυ, ενω ειχες παρακολουθήσει κανονικά θρησκευτικά στο σχολείο??

Μολις επέλεξες να κάνεις αυτό που κατηγορείς το κράτος

(το τελευταιο υποθετω δεν ειχε να κάνει με τη κουβέντα μας)

Δημοσ.

Διότι η απουσία της πίστης είναι θρησκεία.

Δε το βλέπω έτσι.

Διαφωνω βασικά.

Απλά το παλικάρι παραπάνω φάσκει και αντιφάσκει κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.

΄Δεν φάσκει και αντιφάσκει. Ζητάει από το κράτος να μην διαπράττει προσηλυτισμό.Το να διδάσκεσαι θρησκευτικά είναι σα να διδάσκεσαι τις θέσεις της ΝΔ ή του ΚΚΕ στα θρανία. (Μάντεψε τι γίνεται και για ποιους λόγους). 

Τώρα για τα βαφτίσια και τους γάμους, έχω να πω , πως για να μη στενοχωρήσω τη μάνα μου και επειδή τα πανηγύρια έχουν πλάκα όπως και οι Απόκριες, δεν έχω πρόβλημα να συμμετέχω. 

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα αν μπεις στη συνέλευση των αναρχικών στο πολυτεχνείο και πεις ότι χρειαζόμαστε περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ναι, θα φας κράξιμο.

Τι γινεται στο Πολυτεχνειο,συνελευση αναρχικων?Θα μου πειτε μεγαλε την αμερικη ανακαλυπτεις αλλα σορρυ εχουν περασει αρκετα χρονια απο τοτε που ημουν φοιτητης και δεν φοιτησα στο πολυτεχνειο,ΑΛΛΑ αυτη η χωρα τελικα ειναι πολυ αρρωστημενη

Δημοσ.

Η αλλιώς να το αφήσεις το παιδί να επιλέξει οπως έκανες εσυ.Τι 'εγινε φοβάσαι μηπως δεν θα έχει τη δική σου οξυδέρκεια και αποφασίσει να πιστευει?? Η φοβάσαι πως μια ωρα την εβδομάδα ειναι αρκετή για να προσηλυτίσει κάποιον?

Προτιμάς λοιπόν να το προσηλυτίσεις εσυ στην Αθεία (ενω το έχεις βαφτισει κατ επιλογην σου) από το να το αφησεις να επιλέξει μονο του, οπως έκανες εσυ, ενω ειχες παρακολουθήσει κανονικά θρησκευτικά στο σχολείο??

Μολις επέλεξες να κάνεις αυτό που κατηγορείς το κράτος

(το τελευταιο υποθετω δεν ειχε να κάνει με τη κουβέντα μας)

Θα το αφήσω να επιλέξει, όταν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που δεν του κάνουν πλύση εγκεφάλου, ιδίως στο σχολείο.

Να διδαχτεί την ιστορία των θρησκειών, όλων, όπως διδάσκεται τις φυσικές επιστήμες.

Μετά ας επιλέξει ό,τι γουστάρει. Ας γίνει και αρχιεπίσκοπος, ο πάπας ο ίδιος, ο δαλάι λάμα, χέστηκα, καλύτερα θα είναι μια ζωή εξασφαλισμένο οικονομικά και επαγγελματικά και δεν θα πεινάσει ποτέ του χάρι στα κορόιδα.

Όταν ένα παιδί από την τρυφερή ηλικία του σχολείου διδάσκεται αρλούμπες ως αλήθειες, όταν του μαθαίνουν ότι ένας παντοδύναμος θεός έβρεχε για 40 μέρες, ότι ο αι γιώργης σκότωσε έναν δράκο ή ο άι δημήτρης ποιος διάολο ήταν δεν θυμάμαι, όταν για χρόνια του επιβάλλουν να μαθαίνει κουραφέξαλα ως αναμφισβήτητες αλήθειες, πρώτα απ'όλα αυτό έρχεται αντίθετο στον ορισμό και σκοπό του σχολείου: ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

Ή μήπως το θεωρείς τυχαίο ότι την ελληνορθόδοξη αλήθεια την γνωρίζουν κατά κύριο λόγο οι Έλληνες ενώ πχ οι Κινέζοι, γιαπωνέζοι δεν ελχουν την τύχη; Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τον παντοδύναμο και δεν έχει την οικονομική άνεση να ταξιδέψει στας ανατολάς να διδάξει κι εκεί την αλήθεια της ορθοδοξίας. Ή οι σχιστομάτηδες έχουν καμμένα τα εγκεφαλικά τους κύτταρα και δεν φτάνει μέχρι εκεί η δυνατότητα της σκέψης τους.

Ο σκοπός του σχολείου είναι η αντικειμενική γνώση και όχι το χάσιμο διδακτικών ωρών σε ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Και από πότε η αθεϊα είναι θρησκεία και θα το προσηλυτίσω;

• Like 2
Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τι έχει γράφτει κ

Δεν μπορεις να διαλέγεις να βαφτισεις το παιδι σου Χ.Ο. αλλά μετά να λες οτι το κράτος διαπράει προσηλυτισμό αλλά ο ίδιος ησουν οξυδερκης και τον απέφυγες... Σορρυ αλλά ειναι αντιφαση.

Ο σκοπός του σχολείου είναι η αντικειμενική γνώση και όχι το χάσιμο διδακτικών ωρών σε ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Δεν εισαι αντικειμενικος ωστε να ξέρεις ποια ειναι η αντικειμενικη γνωση. Δηλώνεις άθεος που θα βάφτιζες Χ.Ο. το παιδί σου.

Εχεις υποπέσει σε τεράστιο σφάλμα εδω και ώρα.

Που να μιλαγες και με καναν τυπο που ηταν θρησκευομενος.

Οι Κινέζοι ειναι άθεοι???

Οι Ιαπωνες? (επειδη αναφέρθηκες σε αυτους βασικα)

Δημοσ.

Δεν διάβασες προφανώς τη σημασία των πανηγυριών. Εσύ πιστεύεις στα τελώνια και πως το να μεταμφιέζεσαι τα διώχνεις? Αν δεν πιστεύεις μη ντύνεσαι τις απόκριες. Και όταν κάποιος σου λέει πως είναι άθεος, take his word for it.

• Like 1
Δημοσ.

Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Εγω δε δηλωνω πως δεν γουστάρω τις απόκριες...Σίγουρα δε πιστευω στα τελώνια αλλά δε θα χα προβλημα να διδαχθεί το παιδι μου στο σχολείο για τις απόκριες...Θα καταλάβει συντομα οτι δεν υπάρχουν τελωνια οπως κατάλαβε οτι δεν υπάρχει Αη Βασιλης ή οτι ο Αι Δημήτρης δε σκοτωσε δράκους...

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι τη διαφορά...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...