Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 319
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Ντάξει, αλλά σταματήστε το παρακαλώ, γιατί πολύ το συγκεκριμενοποιείτε.

Δημοσ.

Ωραία λογική.

Δηλαδή αν οι γονείς είναι Ολυμπιακοί, πρέπει αν διδάσκεται και η ιστορία του Ολυμπιακού στα σχολεία.

θεικο!

Δημοσ.

Η προσευχή ειναι κατάλοιπο παλαιότερων εποχών που ηταν αναγκαία η εθνικη συνοχή και η θρησκεία έπαιζε το ρόλο της αφου άνηκε στο γνωστό τρίπτυχο.

Τωρα αν κάποιος ενοχλείται, φαντάζομαι οτι μπορει να μη συμμετάσχει. Απλά κάθεται ορθιος ωστε να τελειώσει η μικρή τελετή.

Βέβαια το τελευταιο καιρό, κάποιοι λένε οτι δεν ειναι αναγκαία ούτε η σημαία στα σχολεία διοτι υπάρχουν ξένοι μαθητές και ειναι πρόκληση κτλ κτλ...

Επι της ουσίας, επίσημη θρησκεία του κράτους ειναι αυτή. Σε πολλά σχολεία του εξωτερικου κάνουν τα παιδιά προσευχή πριν πάνε στο μάθημα. Το έχω δει στην Ολλανδία, το έχω δει στην Γαλλία, το έχω δει και στην Ιταλία.

Αν κάποιος έχει θέμα, απλά δεν συμμετέχει. Δεν ειναι ανάγκη να σταυροκοπιέται. Ωφειλει απλά να σταθει ακινητος όπως όλοι. Σε εκκλησιασμους, χρονια τωρα δε πάνε ολοι οι μαθητές. Δεν ειναι υποχρεωμένοι πλέον. Αν κάποιος δηλωσει οτι δεν ειναι Χ.Ο. δεν διδάσκεται ουτε θρησκευτικά (ασχετα αν το θεωρω λάθος, διοτι τα θρησκευτικά θα έπρεπε να αναφέρονται σε ολες τις θρησκείες)

Οσο για τον προσηλυτισμό, σόρρυ βρε μάγκες αλλά ένα παιδί πάει και διδάσκεται φυσική χημεία και βιολογία στο σχολείο. Για ποιον προσηλυτισμό μιλάμε??

Αν ειναι έτσι προσηλυτισμός ειναι και μονο που βλέπουν εκκλησίες έξω και παπάδες :P :P

To εχω ξανασυζητήσει. Κάποιοι ισως ενοχλούνται απο προσευχές κτλ, αλλά πιθανον θα πάνε αυριο να παντρευτούν (ή το έχουν ήδη κάνει) θρησκευτικά, θα βαφτίσουν το παιδί τους θρησκευτικά και ως δικαιολογία θα δώσουν οτι το κάνουν για την αγαπημένη τους ή για τους γονείς. 

Αν κάποιος όμως ειναι έτοιμος να κάνει αγωγή στο κράτος για τέτοιο ζήτημα, περιμένω να κάνει και την ανάλογη αγωγή στη γυναίκα του...(εκει ομως κοκοκο ε?? :P :P :P :P :P :P πλάκα κάνω)

Δημοσ.

Η προσευχή ειναι κατάλοιπο παλαιότερων εποχών που ηταν αναγκαία η εθνικη συνοχή και η θρησκεία έπαιζε το ρόλο της αφου άνηκε στο γνωστό τρίπτυχο.

Τωρα αν κάποιος ενοχλείται, φαντάζομαι οτι μπορει να μη συμμετάσχει. Απλά κάθεται ορθιος ωστε να τελειώσει η μικρή τελετή.

Βέβαια το τελευταιο καιρό, κάποιοι λένε οτι δεν ειναι αναγκαία ούτε η σημαία στα σχολεία διοτι υπάρχουν ξένοι μαθητές και ειναι πρόκληση κτλ κτλ...

Επι της ουσίας, επίσημη θρησκεία του κράτους ειναι αυτή. Σε πολλά σχολεία του εξωτερικου κάνουν τα παιδιά προσευχή πριν πάνε στο μάθημα. Το έχω δει στην Ολλανδία, το έχω δει στην Γαλλία, το έχω δει και στην Ιταλία.

Αν κάποιος έχει θέμα, απλά δεν συμμετέχει. Δεν ειναι ανάγκη να σταυροκοπιέται. Ωφειλει απλά να σταθει ακινητος όπως όλοι. Σε εκκλησιασμους, χρονια τωρα δε πάνε ολοι οι μαθητές. Δεν ειναι υποχρεωμένοι πλέον. Αν κάποιος δηλωσει οτι δεν ειναι Χ.Ο. δεν διδάσκεται ουτε θρησκευτικά (ασχετα αν το θεωρω λάθος, διοτι τα θρησκευτικά θα έπρεπε να αναφέρονται σε ολες τις θρησκείες)

Οσο για τον προσηλυτισμό, σόρρυ βρε μάγκες αλλά ένα παιδί πάει και διδάσκεται φυσική χημεία και βιολογία στο σχολείο. Για ποιον προσηλυτισμό μιλάμε??

Αν ειναι έτσι προσηλυτισμός ειναι και μονο που βλέπουν εκκλησίες έξω και παπάδες :P :P

To εχω ξανασυζητήσει. Κάποιοι ισως ενοχλούνται απο προσευχές κτλ, αλλά πιθανον θα πάνε αυριο να παντρευτούν (ή το έχουν ήδη κάνει) θρησκευτικά, θα βαφτίσουν το παιδί τους θρησκευτικά και ως δικαιολογία θα δώσουν οτι το κάνουν για την αγαπημένη τους ή για τους γονείς. 

Αν κάποιος όμως ειναι έτοιμος να κάνει αγωγή στο κράτος για τέτοιο ζήτημα, περιμένω να κάνει και την ανάλογη αγωγή στη γυναίκα του...(εκει ομως κοκοκο ε?? :P :P :P :P :P :P πλάκα κάνω)

Προσυλητισμός είναι γιατί διδάσκεται μόνο η ορθόδοξη θρησκεία και όχι η ιστορία των θρησκειών στον κόσμο ανά τους αιώνες.

Και μάλιστα διδάσκεται ως απόλυτη αλήθεια, όχι με αντικειμενικές απόψεις.

Και όσον αφορά προσευχές στα σχολεία του εξωτερικού, πού διάολο το έχεις δει αυτό; Γιατί εγώ που ζω στο εξωτερικό δεν το έχω δει, εκτός κι αν μιλάμε για καθολικό σχολείο.

Δημοσ.

Ωραία λογική.

Δηλαδή αν οι γονείς είναι Ολυμπιακοί, πρέπει αν διδάσκεται και η ιστορία του Ολυμπιακού στα σχολεία.

Το τρολαρεις το θεμα απλα ετσι για να σου απαντησω τα περισσοτερα παιδακια γυνονται οτι ειναι ο πατερας.

Προσυλητισμός είναι γιατί διδάσκεται μόνο η ορθόδοξη θρησκεία και όχι η ιστορία των θρησκειών στον κόσμο ανά τους αιώνες.

Και μάλιστα διδάσκεται ως απόλυτη αλήθεια, όχι με αντικειμενικές απόψεις.

Και όσον αφορά προσευχές στα σχολεία του εξωτερικού, πού διάολο το έχεις δει αυτό; Γιατί εγώ που ζω στο εξωτερικό δεν το έχω δει, εκτός κι αν μιλάμε για καθολικό σχολείο.

Eγω στο σχολειο παντος εκανα μαθημα και δια τον βουδισμο και ιουδαισμο και ταοισμο και για το ισλαμ και δεν θυμαμε και εγω τι αλλο.

Μαλιστα το εδωσα και πανελλαδικος τωρα εσυ γιατι δεν τα εκανες δεν ξερω.

Δημοσ.

Σε ποια χωρα ζεις? Εγω ανεφερα τις χωρες που το έχω δει. Στις 2 έχω ζησει πανω απο έτος. Απεναντι μου στην Ολλανδία, είχα δημοσιο σχολείο. Κάθε πρωί προσευχή έκαναν τα παιδάκια.

Συμφωνω στο οτι ειναι λάθος να διδάσκεται μονο η ορθοδοξη θρησκεία, αλλά απ την άλλη υπάρχουν κανονικά αναφορές και στις υπόλοιπες, ειδικά στο βιβλίο της Β λυκείου απ όσο θυμάμαι.

Επισης δεν μπορεις να θεωρεις προσηλυτισμό την διδασκαλεία της επίσημης θρησκείας του κράτους σου.

Να μου πεις οτι ειναι προσηλυτισμός το οτι γεννιόμαστε με επίσημη θρησκεία να σου πω ναι...Αλλά και πάλι, μπορεις να ψαχτείς αν θέλεις. Το σχολείο θεωρητικά σου δινει αυτή τη δυνατότητα...or not?

Aπ την άλλη πολλοί που δηλώνετε άθεοι, διδαχτηκατε κανονικά τα θρησκευτικά στο σχολείο. Παρόλαυτα, εισθε άθεοι. Αυτό σημαίνει οτι διδαχτήκατε μια θρησκεία, δε σας έπισε, μετά μελετήσατε και τις άλλες και αποφασίσατε να εισθε άθεοι.

Οποτε τι είδους προσηλυτισμό σας έκανε???

Σου ειπα οτι περισσότερο προσηλυτισμός ειναι η βάφτιση, η οποια με τον τροπο που γινεται κιολας, τη θεωρω παγανιστικό κατάλοιπο, παρά το μάθημα.

Παρεμπιπτόντως και εγω στο σχολείο διδάχθηκα για όλες τις θρησκειες...Μάλιστα όσοι καθηγητες είχα, έδιναν ιδιαίτερη βάση στις διαφορετικές μορφές του Χριστιανισμου αλλά και του βουδισμου, Ισλαμισμου, διοτι θεωρουσαν οτι με αυτο το τροπο μπορουμε να μάθουμε πολλά για τον πολιτισμο της κάθε χωρας, μια που η θρησκεια, σε κάθε χωρα ειναι συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της.

• Like 1
Δημοσ.

Το τρολαρεις το θεμα απλα ετσι για να σου απαντησω τα περισσοτερα παιδακια γυνονται οτι ειναι ο πατερας.

Eγω στο σχολειο παντος εκανα μαθημα και δια τον βουδισμο και ιουδαισμο και ταοισμο και για το ισλαμ και δεν θυμαμε και εγω τι αλλο.

Σε ποια χωρα ζεις? Εγω ανεφερα τις χωρες που το έχω δει. Στις 2 έχω ζησει πανω απο έτος. Απεναντι μου στην Ολλανδία, είχα δημοσιο σχολείο. Κάθε πρωί προσευχή έκαναν τα παιδάκια.

Συμφωνω στο οτι ειναι λάθος να διδάσκεται μονο η ορθοδοξη θρησκεία, αλλά απ την άλλη υπάρχουν κανονικά αναφορές και στις υπόλοιπες, ειδικά στο βιβλίο της Β λυκείου απ όσο θυμάμαι.

Επισης δεν μπορεις να θεωρεις προσηλυτισμό την διδασκαλεία της επίσημης θρησκείας του κράτους σου.

Να μου πεις οτι ειναι προσηλυτισμός το οτι γεννιόμαστε με επίσημη θρησκεία να σου πω ναι...Αλλά και πάλι, μπορεις να ψαχτείς αν θέλεις. Το σχολείο θεωρητικά σου δινει αυτή τη δυνατότητα...or not?

Aπ την άλλη πολλοί που δηλώνετε άθεοι, διδαχτηκατε κανονικά τα θρησκευτικά στο σχολείο. Παρόλαυτα, εισθε άθεοι. Αυτό σημαίνει οτι διδαχτήκατε μια θρησκεία, δε σας έπισε, μετά μελετήσατε και τις άλλες και αποφασίσατε να εισθε άθεοι.

Οποτε τι είδους προσηλυτισμό σας έκανε???

Σου ειπα οτι περισσότερο προσηλυτισμός ειναι η βάφτιση, η οποια με τον τροπο που γινεται κιολας, τη θεωρω παγανιστικό κατάλοιπο, παρά το μάθημα.

Παρεμπιπτόντως και εγω στο σχολείο διδάχθηκα για όλες τις θρησκειες...Μάλιστα όσοι καθηγητες είχα, έδιναν ιδιαίτερη βάση στις διαφορετικές μορφές του Χριστιανισμου αλλά και του βουδισμου, Ισλαμισμου, διοτι θεωρουσαν οτι με αυτο το τροπο μπορουμε να μάθουμε πολλά για τον πολιτισμο της κάθε χωρας, μια που η θρησκεια, σε κάθε χωρα ειναι συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της.

Σοβαρά τώρα και οι δύο με τρολάρετε;

Μαθαίναμε για βουδισμό και ταοισμό και κουραφεξολοϊσμό στο δημοτικό; Στο γυμνάσιο; Που κάναμε θρησκευτικά 2 ώρες την βδομάδα; Πλάκα κάνετε;

Στο λύκειο υπήρξαν κάποιες αναφορές σε άλλες θρησκείες, και αυτές μάλιστα πάλι διδάχτηκαν ως αντιπαράθεση στον χριστιανισμό και το πόσο λάθος είναι, όχι ως αντικειμενικές βλέψεις.

Βέλγιο είμαι.

Ολλανδία των προτεστάντων ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δεις σχολείο να κάνουν προσευχή, εκτός αν είχες απέναντί σου κανά καθολικό όπως ήδη είπα.

Δημοσ.

Ολλανδία των προτεστάντων ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δεις σχολείο να κάνουν προσευχή, εκτός αν είχες απέναντί σου κανά καθολικό όπως ήδη είπα.

Ολλανδια των προτεσταντων έμενα για 1,5 χρονο και απέναντι μου έκαναν προσευχη σε δημοσιο σχολείο. Ψευτης θα βγω??

Και όχι δε σε τρολάρει κανεις. Σου λέω την εμπειρία μου ως μαθητής με τους καθηγητές που ειχα και ξεκαθάρισα πως οι αναφορές σε άλλες θρησκείες ήταν μικρές αλλά υπήρχαν.

Κατα τα άλλα έγραψα αρκετά ακόμα πράγματα στο ποστ που απαντάς τα οποία δε βλέπω να τα έλαβες υποψη σου παρόλο που απαντουσαν σε οτι γράφτηκε παραπάνω.

Να σου υπενθυμισω οτι δεν πιστευω σε καποια θρησκεία.  Δε μιλάς στον παπά της γειτονιάς , ούτε σε καμια κυράτσα που πάει κάθε μέρα εκκλησία.

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα και οι δύο με τρολάρετε;

Μαθαίναμε για βουδισμό και ταοισμό και κουραφεξολοϊσμό στο δημοτικό; Στο γυμνάσιο; Που κάναμε θρησκευτικά 2 ώρες την βδομάδα; Πλάκα κάνετε;

Στο λύκειο υπήρξαν κάποιες αναφορές σε άλλες θρησκείες, και αυτές μάλιστα πάλι διδάχτηκαν ως αντιπαράθεση στον χριστιανισμό και το πόσο λάθος είναι, όχι ως αντικειμενικές βλέψεις.

Μια χαρα τα ελεγε το βιβλιο και μαλιστα πολυ αντικειμενικα, τωρα για το γυμνασιο και το δημοτικο τι να πω τα περισσοτερα παιδακια παιζαμε ολοι μερα μπαλα και δεν καταλαβαιναμε τιποτα απο αυτα που μας ελεγαν.

Οι μισοι και φιλοι πανε εκκλησια μονο το πασχα για 5 λεπτα, με τοση προπαγανδα και προσυλιτισμο που λες επρεπε να να ειναι ολοι μερα εκκλησια ....

Δημοσ.

Ολλανδια των προτεσταντων έμενα για 1,5 χρονο και απέναντι μου έκαναν προσευχη σε δημοσιο σχολείο. Ψευτης θα βγω??

Και όχι δε σε τρολάρει κανεις. Σου λέω την εμπειρία μου ως μαθητής με τους καθηγητές που ειχα και ξεκαθάρισα πως οι αναφορές σε άλλες θρησκείες ήταν μικρές αλλά υπήρχαν.

Κατα τα άλλα έγραψα αρκετά ακόμα πράγματα στο ποστ που απαντάς τα οποία δε βλέπω να τα έλαβες υποψη σου παρόλο που απαντουσαν σε οτι γράφτηκε παραπάνω.

Να σου υπενθυμισω οτι δεν πιστευω σε καποια θρησκεία. Δε μιλάς στον παπά της γειτονιάς , ούτε σε καμια κυράτσα που πάει κάθε μέρα εκκλησία.

Κι εγώ θα στο ξαναπώ, πάρε τα βιβλία των θρησκευτικών του δημοτικού και γυμνασίου και πες μου αν δεν γιλνεται προσυλητισμός ή όχι που διδάσκεται η ορθόδοξη θρησκεία σαν να είναι μάθημα φυσικής και νόμων της φύσης που θέλουμε δεν θέλουμε αυτά ισχύουν. Αναφορές σε άλλες θρησκείες γίνονται στο λύκειο και αυτές πάντα ως αντιπαράθεση στην ορθόδοξη θρησκεία, δείχνοντάς μας τα "λάθη" των άλλων θρησκειών.

Μην δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα.

Όσον αφορά τα προηγούμενα που είπες, το να βαφτίσεις ένα βρέφος είναι μεν μαλακία αλλά δεν είναι προσυλητισμός. Αυτός αρχίζει όταν το παιδί ξεκινά να μαθαίνει, μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον και μέσα από το σχολείο και την κοινωνία.

Το αν εγώ έβαλα το μυαλουδάκι μου να δουλέψει και δεν προσυλητίστηκα, να σε ενημερώσω ότι ναι, προσυλητισμένος ήμουν για χρόνια στη ζωή μου. Χάρη στους καθηγητές και δασκάλους των θρησκευτικών άκουγα για εβρίους και έφτυνα τον κόρφο μου, γιατί αυτοί σταύρωσαν τον χριστό και δεν τον πίστευσαν και ο μεσσίας που περιμένουν θα είναι τελικά ο αντίχριστος πριν την δευτέρα παρουσία. Μην μου πείτε ότι δεν σας τις δίδαξαν αυτές τις μαλακίες στην τρυφερή ηλικία του δημοτικού/γυμνασίου.

Και όσα χρόνια ήμουν προσυλητισμένος μια χαρά τον έπαιρναν τον οβολό μου, και νονός έγινα, μέχρι και το αμάξι αγιασμό είχα κάνει. ΚΑΝΕΙΣ από όσους δηλώνουν σήμερα άθεοι στην Ελλάδα, δεν ήταν άθεος από το δημοτικό ή το γυμνάσιο ή το λύκειο. Μετά το πανεπιστήμιο ξεκινά. Εκτός κι αν είναι άθεοι οι γονείς.

Μια χαρα τα ελεγε το βιβλιο και μαλιστα πολυ αντικειμενικα, τωρα για το γυμνασιο και το δημοτικο τι να πω τα περισσοτερα παιδακια παιζαμε ολοι μερα μπαλα και δεν καταλαβαιναμε τιποτα απο αυτα που μας ελεγαν.

Οι μισοι και φιλοι πανε εκκλησια μονο το πασχα για 5 λεπτα, με τοση προπαγανδα και προσυλιτισμο που λες επρεπε να να ειναι ολοι μερα εκκλησια ....

Δεν σου απαντώ γιατί προτιμώ να κοιτώ το ταβάνι παρά να συζητώ μαζί σου..τα λέει όλα η απάντηση που μου δίνεις, οπότε επιστρέφω στο ταβάνι και λάθος μου που ξέχασα και σε έκανα quote πριν.

Δημοσ.

Ντάξει, αλλά σταματήστε το παρακαλώ, γιατί πολύ το συγκεκριμενοποιείτε.

Εγώ το σταματάω, διότι δε θέλω ούτε τα post μου να διαγραφούν, ούτε να φάω επίπληξη. Πρέπει να υπενθυμίσω όμως, ότι δεν ήμουν εγώ εκείνος ο οποίος ξεκίνησε τις συγκεκριμένες αναφορές σε «αριστερές», «δεξιές», «ακροδεξιές», «κομμουνισμούς» και τα σχετικά.

Δεν απαντώ λοιπόν σ' εκείνον που το έκανε, ελπίζοντας απλώς ότι οι λογικώς και άνευ ιδεολογικών παρωπίδων σκεπτόμενοι εδώ μέσα, καταλαβαίνουν το ποια θα ήταν η απάντησή μου.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι, δεδομένης τής υποχρέωσής μου να μην απαντήσω, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να επιτρέπεται να αιωρούνται αναπάντητες, θέσεις οι οποίες - επιεικώς - «βιάζουν την κοινή λογική», πράγμα το οποίο είναι ό,τι χειρότερο σε μια συζήτηση.  

Κατ'αρχάς, δεν δέχομαι τα δυο άκρα σαν άκρα. Επειδή ο φασισμός είναι άκρο, δεν θα θεωρήσω και τον αντιφασισμό επίσης σαν άκρο. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η "ακραία" άποψη του αντιφασισμού. Ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα; Σαν τα "ακραία" κυρήγματα του Ιησού ένα πράγμα;

Δεύτερον, δεν είπα να πας στην Βόρειο Κορέα (που βέβαια και εκει δεν θεωρούν το καθεστώς τους κομμουνιστικό) και να εκφράσεις τις διαφορετικές σου απόψεις, αλλά ότι μέσα σε κομμουνιστικά ή αναρχικά σχήματα (κόμματα, συνελεύσεις, καταλήψεις), τουλάχιστον εντός ελλάδας (γιατί αλλού δεν έχω πάει και δεν έχω επαφή), είναι σχετικά απίθανο να δεχτείς επίθεση για τις απόψεις σου ή τις προτιμήσεις σου. Και το θέμα της μετανάστευσης το έχουν θίξει πολλά αριστερά κόμματα, λέγοντας ότι είναι ένα ζήτημα που απαιτεί λύση, αλλά όχι τη στροφή στο φασισμό. Τώρα αν μπεις στη συνέλευση των αναρχικών στο πολυτεχνείο και πεις ότι χρειαζόμαστε περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ναι, θα φας κράξιμο.

Τι να σου κάνω που είμαι ...υπάκουο παιδί! Ζήσε στο παραμύθι σου...

Δημοσ.

Τα παιδακια εχουν γονεις και αφου αυτοι δεν εχουν προβλημα εσυ γιατι εχεις ?

Έχεις την ίδια άποψη και για τους γονείς που πιέζουν επί χρόνια τα παιδιά τους να περάσουν σε κάποια συγκεκριμένη σχολή στο πανεπιστήμιο; Ή για τους γονείς που ανακατεύονται στις σχέσεις των παιδιών τους και αποφασίζουν αν θα παντρευτούν τον/την τάδε; Και βασικά, θα γούσταρες να σου κάνανε προξενιό όπως τα παλιά χρόνια;

Και γω το πιστεύω πως τα παιδάκια στο δημοτικό και γυμνάσιο είναι σε θέση να φιλτράρουν αυτά που ακούνε και να ξεχωρίσουν τους μύθους απ'την αλήθεια. Σοβαρά, το πιστεύω. Κι ευτυχώς που έχουμε και μαθήματα όπως φυσική, χημεία, βιολογία και βγαίνουν όλοι μορφωμένοι απ'τα σχολεία.

Δευτέρα λυκείου μονάχα και για πέντε-έξι μαθήματα.

Δημοσ.

Όσον αφορά τα προηγούμενα που είπες, το να βαφτίσεις ένα βρέφος είναι μεν μαλακία αλλά δεν είναι προσυλητισμός. Αυτός αρχίζει όταν το παιδί ξεκινά να μαθαίνει, μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον και μέσα από το σχολείο και την κοινωνία.

Θεωρεις δηλαδη οτι ένα παιδί που ξέρει οτι απ τη στιγμη που γεννιέται ΠΡΕΠΕΙ να βαφτιστει, (στη πραγματικοτητα ξέρουμε και οι 2 οτι κανεις δεν ειναι αναγκαιο να βαφτιστει) δεν ειναι προσυλητισμος, αλλά το να διδάσκεται τον Χριστιανισμο στο σχολείο επειδη τυγχάνει να ζει σε χωρα με επισημη αυτη τη θρησκεια, ειναι...

Σορρυ αλλά διαφωνω κάθετα.

ΚΑΝΕΙΣ από όσους δηλώνουν σήμερα άθεοι στην Ελλάδα, δεν ήταν άθεος από το δημοτικό ή το γυμνάσιο ή το λύκειο. Μετά το πανεπιστήμιο ξεκινά. Εκτός κι αν είναι άθεοι οι γονείς.

Σαφως και δεν ηταν. Διδάχτηκαν τον Χριστιανισμό,διδαχτηκαν συγχρονως φυσικές επιστήμες διάβασαν μετά για τις άλλες θρησκείες, ασχολήθηκαν με την επιστημη και μετά αποφάσισαν. (ή μηπως όχι???)

Δημοσ.

Τι ειναι ο εθνικιστης;Αυτος που πιστευει οτι το εθνος του ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο;Και τι διαφορα εχει αυτο απο το φασισμο;Καμια προφανως. Μια εποχη που ολες οι αξιες απαλλοτριωθηκαν και ολα τα δικαιωματα παραδοθηκαν αμαχητι , το πληγωμενο φρονημα και η υπερηφανια οδηγουν πολλους στον εθνικισμο-φασιμο. Βεβαια ειδαμε που οδηγησαν αυτες οι λυσεις και στο παρλθον της χωρας μας και σε αλλες χωρες. Τα μεγαλεπηβολα σχεδια μας εκαναν προ 30κονταετιας να χασουμε την μιση Κυπρο. Αλλα δυστυχως ειμαστε καταδικασμενοι να ζουμε τα ιδια ξανα και ξανα γιατι οποιος δεν γνωριζει ιστορια πρεπει να την ξαναζησει..

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...