gigisoni Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Αμα δεν σου αρεσει η γνωμη μη μου μην απαντας αλλιως κατσε να κανουμε διαλογο! Ο Father Christmas λογω του καπιταλισμου εχει περασει μεσα απο την προπαγανδα των εταιριων σαν Αγιος βασιλης πως αλλιως να στο πω... Τι διάλογο να κάνω; Και τι να την κάνω την γνώμη σου; Πες το τόση ώρα ότι είναι η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ότι ο Άγιος Βασίλης και ο Σάντα Κλος είναι ένα πράγμα να μην κοπιάζω... Αν θέλεις να κάνουμε διάλογο, απέδειξέ μου ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ο σάντα κλος όπως είπες στο πρώτο μήνυμά σου. Αν από την άλλη συνεχίζεις απλώς να υπερασπίζεσαι την γνώμη σου χωρίς αποδείξεις αλλά ως αδιάψευστη αλήθεια και να επιμένεις να τη δεχτούμε κιόλας, αποχωρώ γιατί έχω καλύτερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου από αυτό. Πάω να κοιτάξω το ταβάνι για κανά μισάωρο, για παράδειγμα.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Συμφωνώ εν γένει, απλά αναφέρεται ο λαός του Ισραήλ σαν "ο εκλεκτός του κυρίου" και κάνει έναν διαχωρισμό σε εθνικό επίπεδο. Απο οτι εχω ψαξει υποτιθεται οτι διαλεχθηκε το Ισραηλ γιατι ηταν ο μονος λαος που πιστευε σε ενα θεο.
tsifotis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ξεχνας τι γινεται/γινοταν μερικα χρονια πιο πριν στο ονομα του χριστιανισμου. Μερικά σχόλια: 1- Κρίμα που η πιο ευστοχη τοποθέτηση κατ' εμε (του λουσιφερ) με τον εθνικιστη να ειναι α πριορι βλακας ωστε να μην μπορεσει να αποροφηθει σε δογματα θρησκευτικα, δεν πολυσυζητηθηκε. 2- Τουφα και λοιποι μια παρακληση. Δεν ανακαλυψατε την αμερικη με την αθεϊα. Ο Snoob πηγε να περιγραψει το θεμα καπως οσον αφορα την πορωση με τον χριστιανισμο αλλα δυστυχως δεν το ανεπτυξε οσο πρεπει. Καθε φορα που αναφερετε τα εγκληματα του χριστιανισμου ειναι σα λετε το εξης: Ο Σταλιν στο ονομα της ειρηνης και (βραβευτηκε γι αυτο) κατακρεουργησε κοσμο και κοσμακη. -αρα- Μπουρδα κονσεπτ η ειρηνη. Στο ονομα της Δημοκρατιας οι ΗΠΑ βομβαρδιζανε το Ιρακ -αρα- Μεγαλη φολα η δημοκρατια κλπ κλπ κλπ Και για να τοποθετηθω στο ερωτημα του ts Κοιτα, οπως προειπε και ο λουσιφερ οι λογοι ασυμβατοτητας ειναι ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ. Ο Εθνικοσοσιαλισμος για παραδειγμα δεν εχει τιποτα εναντιον της ανακυκλωσης αλλα ειλικρινα, μπορεις να φανταστεις εναν σκινχεντ να πλενει την πλαστικη συσκευασια του γιαουρτιου πριν το βαλει στον μπλε καδο; ps ειναι προφανες ελπιζω οτι δεν πιστευω σε θεους και πλυσιματα σκουπιδιων 1
epir21 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Αν είσαι Χριστιανός, δέχεσαι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά του θεού, αν κάποιος σε βλάψει πρέπει να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο, ότι ο έχων δύο χιτώνας πρέπει να δίνει τον έναν κτλ. Επομένως, η έννοια του έθνους πρέπει, με βάση τις χριστιανικές σου πεποιθήσεις, να σου είναι αδιάφορη. Κανονικά πρέπει πχ να προσκαλείς μετανάστες από φτωχές χώρες για να μοιραστείς τον πλούτο σου. Αν κάποιο άλλο έθνος σου επιτεθεί, να αγαπήσεις τον εχθρό σου. Να μην διαχωρίζεις τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή ή τη φυλή, γιατί όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου θεού της αγάπης. Πράγμα που πιστεύω δεν γίνεται εδω (στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων) Δεν είναι "αστείο" που αυτά που περιγράφεις πιο πάνω τα κάνουν κατά κάποιο τρόπο οι αριστεροί/αναρχικοί (ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται και εχω καταλάβει εγώ) που είναι άθεοι ενω οι εθνικιστές (χριστιανοί οι περισότεροι μέχρι το κόκκαλο) κάνουν το αντίθετο; Με την κυριολεκτική χρήση του όρου πατριωτισμός, περιγράφουμε την αγάπη κάποιου για την πατρίδα του, δηλαδή την ψυχολογική προσκόλληση και αφοσίωση σε μια χώρα ή σε ένα έθνος. Ο εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία, που υποστηρίζει με πάθος την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κόρακας προσθέτει ακόμα πως η ιδεολογία αυτή φτάνει «κάποιες φορές» ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη. Όπως κάπου διάβασα οτι είπε ο Ντε Γκωλ «πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου, εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες». Μεγάλη αλήθεια κατα την γνώμη μου.
akpe Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Αλήθεια η μη παραμένει κάποιας μορφής «τσουβάλιασμα». Σε μια εποχή όμως που η πλειονότητα των Ελλήνων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξεχωρίσουν τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό, δεν μπορείς να κάτσεις να τους αναλύσεις τα τι και τα πως. Οπότε, όσον αφορά την ελληνική (πολιτική) πραγματικότητα, το συγκεκριμένο μάλλον ταιριάζει γάντι. Αν το πάρουμε καθαρά αντικειμενικά το θέμα θα γράφουμε για μήνες. Ένα τσουβάλιασμα που δεν ισχύει μόνο στην δεξιά ε; Όπως κάποιοι βλέπουν τον τυπά με τη σημαία στο μπαλκόνι και τον βαπτίζουν φασίστα και ρατσιστή, έτσι κάποιοι ακούν πως ένας είναι άθεος/άθρησκος και αριστερός ή και τον βαπτίζουν ανθέλληνα, αναρχοάπλυτο, ταλίμπανο κ.λπ.Να'ναι καλά τα μίντια και η μαζική αποβλάκωση. Το είπε ο filipN πιο πάνω. Μόνο άσπρο και μαύρο έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε, όχι γκρίζο
tolis_01 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Τα υπογραμμισμένα, είναι για να τονιστεί το φάουλ: Ακροδεξιά από τη μία, αλλά ...σκέτη αριστερά από την άλλη! Εκτός κι αν έγινε εκ παραδρομής η παράλειψη τού προθέματος «άκρο» και εννοούσες ότι η ακροαριστερά είναι ...διαλλακτική και ανεκτική απέναντι στη διαφορετική άποψη. Δε μπορεί να εννοούσες αυτό όμως... ...μίλησες για «λογική» στην αρχή... Εγώ βασικά θεώρησα όλη την αριστερά. Από μέσα ως άκρα. Είτε κοινοβουλευτικά, είτε εξωκοινοβουλευτικά, είτε σε ανεξάρτητα αριστερά/κομμουνιστικά σχήματα, ή τον αναρχικό χώρο (κάλυψα τα πάντα νομίζω) αναμένεται να μην δεχτείς πόλεμο για τις προτιμήσεις σου. Είτε μιλάμε για θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό, τρόπο ζωής και άλλα. Στην δεξιά, ανέφερα μόνο την ακροδεξιά, για να μην "αδικήσω" την κεντροδεξιά όπου μπορεί να είναι κάπως πιο ανεκτική στα ίδια θέματα. Οπότε αυτό εννοούσα. Το έγραψα και στην παρένθεση, το "με πολεμάνε γιατί είμαι φασίστας και δεν δέχονται την άποψη μου" δεν το θεωρώ επιχείρημα υπέρ της μη διαλακτικότητας της ακροαριστεράς.
deesnider Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Εγώ βασικά θεώρησα όλη την αριστερά. Από μέσα ως άκρα. Είτε κοινοβουλευτικά, είτε εξωκοινοβουλευτικά, είτε σε ανεξάρτητα αριστερά/κομμουνιστικά σχήματα, ή τον αναρχικό χώρο (κάλυψα τα πάντα νομίζω) αναμένεται να μην δεχτείς πόλεμο για τις προτιμήσεις σου. Είτε μιλάμε για θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό, τρόπο ζωής και άλλα. Στην δεξιά, ανέφερα μόνο την ακροδεξιά, για να μην "αδικήσω" την κεντροδεξιά όπου μπορεί να είναι κάπως πιο ανεκτική στα ίδια θέματα. Οπότε αυτό εννοούσα. Το έγραψα και στην παρένθεση, το "με πολεμάνε γιατί είμαι φασίστας και δεν δέχονται την άποψη μου" δεν το θεωρώ επιχείρημα υπέρ της μη διαλακτικότητας της ακροαριστεράς. ...αναμένεται(!) να μη δεχθείς πόλεμο για τις προτιμήσεις σου, είτε θρησκευτικές, είτε σεξουαλικές, είτε πολιτικές, από την ακροαριστερά;;; Ή έστω, από τα κομμουνιστικά κυβερνητικά σχήματα, όπου και όποτε εφαρμόστηκαν; Από ποιον ρομαντικό αφελή αναμένεται κάτι τέτοιο; Πότε και σε ποιο ακροαριστερό ή εφαρμοσμένο κομμουνιστικό καθεστώς συνέβη αυτό; Προφανώς ούτε σε ακροδεξιό συνέβη, αλλά ο διαχωρισμός που κάνεις εσύ - εν αντιθέσει μ' εμένα - είναι τουλάχιστον ανεδαφικός. Το «με πολεμάνε διότι είμαι φασίστας και δε δέχονται την άποψή μου», είναι τόσο ισχυρό επιχείρημα, όσο το «είσαι φασίστας, ρατσιστής, μισάνθρωπος, επειδή δε συμφωνείς με τη λαθραία μετανάστευση», το οποίο έχει εκτοξευθεί εναντίον μου, πολλάκις εδώ μέσα: Καθόλου! Είμαι φασίστας, διότι διαφωνώ με κάτι που ο άλλος υποστηρίζει, πόσο μάλλον όταν αυτό το «κάτι», είναι η καταπάτηση των νόμων...λαμπρά! Σε κάθε περίπτωση πάντως, όταν συγκρίνεις δύο πράγματα ή καταστάσεις, οφείλεις να τα συγκρίνεις στις ανάλογες μεταξύ τους εκφάνσεις. Εν προκειμένω, ή συγκρίνεις και στις δύο περιπτώσεις ιδεολογίας τις ακραίες εκφάνσεις τους, ή τις «μέσες», ή δε συγκρίνεις καθόλου. Παρεμπιπτόντως, βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των άκρων, είναι η παντελής απουσία ακόμα και τού ελάχιστου ίχνους διαλλακτικότητας και δε χρειάζεται καν να παραθέσει κανείς επιχειρήματα γι' αυτό. Είναι κανόνας. Αμφότερων των άκρων όμως. Το να χρειάζεσαι επιχειρήματα που θα σε πείσουν για τη μη διαλλακτικότητα ειδικά τού ενός άκρου, το χαλάει το γλυκό, Τόλη! Δε λέγονται τυχαία «άκρα»... 1
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Καθόμουν και τα διάβαζα και διαφωνώ με την αξιολόγησή σου. Διαφωνουσες με το οτι ηταν ωραία η κουβέντα ή με οτι κατέληξε σε "τσακωμο"? Cossu συγνωμη που θα διαφωνησω,εξαλλου ξερεις οτι ειμαι αθεος. Στην υπογραμμισμενη φραση,αυτο που ισχυει ειναι το εξης. Ο αθεος τα ερμηνευει με βαση την απλη κοινη λογικη,ενω ο θρησκος επιλεγει τα σημεια που ειναι θετικα,ενω αυτα που ειναι καταφανως ασχημα,σαν μερικα απο αυτα που επελεξε ο Luci,τα ερμηνευει μεταφορικα η αλληγορικα, οπως τον συμφερει. Συμφωνω. Αλλά εσυ μου βάζεις τις 2 κατηγορίες. Τους θρησκους και τους άθεους. Αυτοι που απλά πιστευουν στον Θεό και δεν ειναι λάτρης μιας θρησκείας δε μπορουν να τα ερμηνευσουν απο μια διαφορετική οπτική γωνία? Σε παλαιότερη κουβέντα, είδες πως ειχα κατηγορήσει τα κακως κείμενα του Χριστιανισμου και λοιπών θρησκειών, είχα υποστηρίξει ομως και θα υποστηρίζω , το γεγονος οτι άλλα πράγματα είπε ο Τζιζας ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ, και αλλιώς μεταφέρθηκαν, όπως επίσης και το ότι επιμένω πως -βλέποντας τα πράγματα απο μια ουδέτερη σκοπιά- αντιλαμβάνομαι διαφορετικά απο εσένα τα κειμενα της Αγιας Γραφής, χωρις αυτό να σημαίνει οτι την ασπάζομαι η πως πιστευω ότι γράφει ή οτι θεωρώ βλάκα όποιον τα πιστεύει ή όποιον δε τα πιστεύει. Μη ξεχνάς οτι ειμαι πιστός στην ύπαρξη ενός Θεού, όχι σε αυτά που γράφει η Θρησκεία (επίσης κουβέντα που έχουμε υπεραναλύση ακόμα και σε επιστημονικό επίπεδο, με βασικό μου επιχειρήματα τα χιλιάδες τυχαία γεγονότα που έγιναν ωστε να δημιουργηθεί η ζωή. Είμαι της άποψης οτι δε μπορει όλα να βασίζονται στις πιθανότητες και στη τύχη, παρόλο που πιστεύω στην εξέλιξη. Πες με Δαρβινιστή αν θέλεις (η υπογραφή βλέπεις οτι θα μένει μια ζωή εκεί, παρόλλο που δε θεωρώ οτι βοηθάω τη Θρησκεία με ότι γράφω :P ) Συμφωνω παρεμπιπτόντως με την τοποθέτησή σου για Εθνισμό και όχι Εθνικισμό. Και γενικά γράφε λιγο παραπάνω σε τέτοια ζητήματα. Απολαμβάνω κουβέντες με ανθρώπους που ΞΕΡΟΥΝ πως να διαφωνουν και η ειρωνία δεν αποτελεί το πρώτο τους επιχείρημα :-) (deesnider και για εσένα ισχύει η τελευταία γραμμή )
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοκρατια εχουμε αυτο γουσταρει να παιζει προσευχες και εσυ τραγουδια στο στερεο σου, φορω πληρωνεις γιατι οπως ειπα οι πλειοψηφια ειναι χρηστιανοι ας βγει ενα κομμα ή μια κινηση πολιτων και να ζητηση δημοψηφισμα στην τελικη. Η προσευχή στο σχολείο δεν αποτελεί προσηλυτισμό για τα εύπλαστα μυαλά των νέων; Όποιος θέλει μπορεί να προσευχηθεί κατ'ιδίαν ή να σηκωθεί στις 6 το πρωί και να πάει στην εκκλησία. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεται στο σχολείο. Τι σχέση έχει η φορολογία με την πλειοψηφία; Πρέπει να καταργηθεί ο φόρος προς την εκκλησία όπως και προς την ΕΡΤ για αυτούς που δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι (σπάνιο) ή στο εξοχικό (πιο συχνά). Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Επίσης η λεγόμενη πλειοψηφία είναι πλασματική. Κανένας δεν ερωτήθηκε για το αν πρέπει να βαπτιστεί Χ.Ο. Σίγουρα υπάρχει μεγάλο ποσοστό πιστών αλλά όχι το λεγόμενο 98% όπως υποστηρίζει η εκκλησία.. πιο κοντά στο 60-70 είναι το πιο λογικό.
tolis_01 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 ...αναμένεται(!) να μη δεχθείς πόλεμο για τις προτιμήσεις σου, είτε θρησκευτικές, είτε σεξουαλικές, είτε πολιτικές, από την ακροαριστερά;;; Ή έστω, από τα κομμουνιστικά κυβερνητικά σχήματα, όπου και όποτε εφαρμόστηκαν; Από ποιον ρομαντικό αφελή αναμένεται κάτι τέτοιο; Πότε και σε ποιο ακροαριστερό ή εφαρμοσμένο κομμουνιστικό καθεστώς συνέβη αυτό; Προφανώς ούτε σε ακροδεξιό συνέβη, αλλά ο διαχωρισμός που κάνεις εσύ - εν αντιθέσει μ' εμένα - είναι τουλάχιστον ανεδαφικός. Το «με πολεμάνε διότι είμαι φασίστας και δε δέχονται την άποψή μου», είναι τόσο ισχυρό επιχείρημα, όσο το «είσαι φασίστας, ρατσιστής, μισάνθρωπος, επειδή δε συμφωνείς με τη λαθραία μετανάστευση», το οποίο έχει εκτοξευθεί εναντίον μου, πολλάκις εδώ μέσα: Καθόλου! Είμαι φασίστας, διότι διαφωνώ με κάτι που ο άλλος υποστηρίζει, πόσο μάλλον όταν αυτό το «κάτι», είναι η καταπάτηση των νόμων...λαμπρά! Σε κάθε περίπτωση πάντως, όταν συγκρίνεις δύο πράγματα ή καταστάσεις, οφείλεις να τα συγκρίνεις στις ανάλογες μεταξύ τους εκφάνσεις. Εν προκειμένω, ή συγκρίνεις και στις δύο περιπτώσεις ιδεολογίας τις ακραίες εκφάνσεις τους, ή τις «μέσες», ή δε συγκρίνεις καθόλου. Παρεμπιπτόντως, βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των άκρων, είναι η παντελής απουσία ακόμα και τού ελάχιστου ίχνους διαλλακτικότητας και δε χρειάζεται καν να παραθέσει κανείς επιχειρήματα γι' αυτό. Είναι κανόνας. Αμφότερων των άκρων όμως. Το να χρειάζεσαι επιχειρήματα που θα σε πείσουν για τη μη διαλλακτικότητα ειδικά τού ενός άκρου, το χαλάει το γλυκό, Τόλη! Δε λέγονται τυχαία «άκρα»... Κατ'αρχάς, δεν δέχομαι τα δυο άκρα σαν άκρα. Επειδή ο φασισμός είναι άκρο, δεν θα θεωρήσω και τον αντιφασισμό επίσης σαν άκρο. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η "ακραία" άποψη του αντιφασισμού. Ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα; Σαν τα "ακραία" κυρήγματα του Ιησού ένα πράγμα; Δεύτερον, δεν είπα να πας στην Βόρειο Κορέα (που βέβαια και εκει δεν θεωρούν το καθεστώς τους κομμουνιστικό) και να εκφράσεις τις διαφορετικές σου απόψεις, αλλά ότι μέσα σε κομμουνιστικά ή αναρχικά σχήματα (κόμματα, συνελεύσεις, καταλήψεις), τουλάχιστον εντός ελλάδας (γιατί αλλού δεν έχω πάει και δεν έχω επαφή), είναι σχετικά απίθανο να δεχτείς επίθεση για τις απόψεις σου ή τις προτιμήσεις σου. Και το θέμα της μετανάστευσης το έχουν θίξει πολλά αριστερά κόμματα, λέγοντας ότι είναι ένα ζήτημα που απαιτεί λύση, αλλά όχι τη στροφή στο φασισμό. Τώρα αν μπεις στη συνέλευση των αναρχικών στο πολυτεχνείο και πεις ότι χρειαζόμαστε περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ναι, θα φας κράξιμο.
REDODIN7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Η προσευχή στο σχολείο δεν αποτελεί προσηλυτισμό για τα εύπλαστα μυαλά των νέων; Όποιος θέλει μπορεί να προσευχηθεί κατ'ιδίαν ή να σηκωθεί στις 6 το πρωί και να πάει στην εκκλησία. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεται στο σχολείο. Τι σχέση έχει η φορολογία με την πλειοψηφία; Πρέπει να καταργηθεί ο φόρος προς την εκκλησία όπως και προς την ΕΡΤ για αυτούς που δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι (σπάνιο) ή στο εξοχικό (πιο συχνά). Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Επίσης η λεγόμενη πλειοψηφία είναι πλασματική. Κανένας δεν ερωτήθηκε για το αν πρέπει να βαπτιστεί Χ.Ο. Σίγουρα υπάρχει μεγάλο ποσοστό πιστών αλλά όχι το λεγόμενο 98% όπως υποστηρίζει η εκκλησία.. πιο κοντά στο 60-70 είναι το πιο λογικό. Τα παιδακια εχουν γονεις και αφου αυτοι δεν εχουν προβλημα εσυ γιατι εχεις ? Αν εχεις τοσο προβλημα πανε δικαστικος πες ειμαι αθεος και με βια πληρωνω φορο στην εκκλησια.
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Ωραία λογική. Δηλαδή αν οι γονείς είναι Ολυμπιακοί, πρέπει αν διδάσκεται και η ιστορία του Ολυμπιακού στα σχολεία. 1
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Κατ'αρχάς, δεν δέχομαι τα δυο άκρα σαν άκρα. ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις