Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξεμάλλιασες το θέμα όμως με τις επιπλέον προσαρμογές όσων λες! :P

Όταν κάνεις crop σε μια φωτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχεις ένα μικρότερο σε μέγεθος διαστάσεων αρχείο αλλά όχι λιγότερο ποιοτικό από την original. Μην μπερδεύεις το DPI με το Pixel Dimensions.

Αυτά! (πολλές φορές έμπλεξα με τις αναλύσεις σου, αλλά αυτή τη φορά από την αρχή νομίζω πως ήμουν 100% σωστός στις περιγραφές μου ;) και επιπλέον θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω κάτι λίγα παραπάνω σχετικά με τη φωτογραφία λόγω δουλειάς, hobby etc... )

http://www.iprintfromhome.com/mso/UnderstandingDPI.pdf

Εχεις ενα θεμα και βλεπεις τα παντα ως κοντρες , ποιος εχει δικιο, ειναι σωστος κλπ.

Την επομενη φορα καλο θα ειναι να μην παθιαζεσαι για να δειξεις οτι εισαι σωστος, αλλα να δινεις βαση στο τι γραφει ο αλλος.

Αν δεν παθιαζοσουν, τοτε θα ειχες καταλαβει οτι αυτο μιλαει για 2 διαφορετικες φωτογραφιες.

"Συγκρινω μια cropped φωτογραφια που δειχνει μια περιοχη με μια non-cropped της ιδιας περιοχης."

Δεν ειναι λοιπον θεμα να δουμε ποιος ειναι σωστος οπως ενδιαφερει εσενα , αλλα να συνεννοηθουμε και να κανουμε διαλογο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχεις ενα θεμα και βλεπεις τα παντα ως κοντρες , ποιος εχει δικιο, ειναι σωστος κλπ.

Την επομενη φορα καλο θα ειναι να μην παθιαζεσαι για να δειξεις οτι εισαι σωστος, αλλα να δινεις βαση στο τι γραφει ο αλλος.

Αν δεν παθιαζοσουν, τοτε θα ειχες καταλαβει οτι αυτο μιλαει για 2 διαφορετικες φωτογραφιες.

"Συγκρινω μια cropped φωτογραφια που δειχνει μια περιοχη με μια non-cropped της ιδιας περιοχης."

Δεν ειναι λοιπον θεμα να δουμε ποιος ειναι σωστος οπως ενδιαφερει εσενα , αλλα να συνεννοηθουμε και να κανουμε διαλογο.

Διάλογο έκανα ανέκαθεν. Απλά "πάσχεις" από αυτό με "κατηγορείς"! :)

Αν προσέξεις ξεκίνησες με τη φράση "Υ.Γ.: Και φυσικα χανεις σε ποιοτητα οταν κανεις crop/ψηφιακο ζοομ"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες επιτρέψτε μου μια παρέμβαση για να λύσω την αντιπαράθεση σας μια και καλή.

Το θέμα με τα κινητά και τις μικρές compact μηχανές, είναι ο pinhole φακός (μικρή τρύπα για να περνάει το φως) και ο μικρός (σε επιφάνεια) αισθητήρας.

Με τόσο μικροσκοπικούς φακούς, εμφανίζεται ένα πρόβλημα που ονομάζεται diffraction και το οποίο μειώνει την οξύτητα της εικόνας προς καταγραφή. Που σημαίνει με απλά λόγια, πως είτε έχεις έναν αισθητήρα 41mp είτε έναν με 8mp, η οξύτητα της εικόνας δυστυχώς θα είναι ίδια.

Επιπλέον, ο μικρός σε επιφάνεια αισθητήρας, που αναγκαστικά τοποθετείται σε αυτές τις συσκευές, επιτείνει το πρόβλημα του diffration.

Οι γνωρίζοντες αγγλικά, μπορούν να διαβάσουν αυτά τα γενικα αλλα κατατοπιστικα άρθρα

http://www.digitalversus.com/digital-camera/guide-diffraction-camera-sensors-a1010.html

http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/diffraction-photography.htm

Οπότε η Nokia έξυπνα σκεπτόμενη, χρησιμοποίησε το μειονέκτημα αυτό σαν πλεονέκτημα, crop-άροντας μια φωτογραφία 41mp (πραγματικής οξύτητας 8mp) σε μια φωτογραφία 8mp χωρίς την παραμικρή απώλεια οξύτητας

[τα νούμερα είναι παράδειγμα]

edit... η Nokia στο 808, στα πρώτα επιπεδα ζουμ δεν κάνει απλό crop του αισθητήρα, αλλά oversampling /υπερδειγματοληψία... που σημαίνει πρακτικά οτι απο τον αισθητήρα των 41mp, η καλύτερη ποιοτικά εικόνα είναι στα 5megapixel (που είναι και η εργοστασιακή ρύθμιση του κινητου). Στην ανάλυση αυτή, το κάθε pixel της εικόνας προκύπτει απο τον συνδυασμό πολλαπλών pixel όλης της επιφάνειας των 41mp του αισθητήρα και μας δίνει τελικά 5mp - χωρίς ζουμ.

Μένει να δούμε τι ΝΕΟ θα παρουσιάσει αυτή τη φορα.... Ίσως κάτι ανάλογο με την πατέντα της Minolta που αναφέρθηκε νωρίτερα

Επεξ/σία από dith
  • Like 2
Δημοσ.

Τί κάνει λεει; Πάνε gsmarena στο preview του Galaxy zoom, συγκρινε τα δειγματα (downscale σε 12μπχ) με το 808 και δες γιατί η Nokia σε γλυτώνει από το μπελά να σε δει κάποιος να μιλάς στη κάμερά σου... (808 vs s4 zoom? nice one bro...)

"Κοροιδεύει" κιόλας; Γιατί; Επειδή αντί να κολλήσει μια μέτρια κάμερα πάνω σε ένα midrange τηλέφωνο προτίμησε να αναπτύξει μία εξαιρετική τεχνολογία;

Επειδή μπήκα και κοίταξα τις φωτογραφίες, όταν χρησιμοποιείς το οπτικό 10 Χ ζούμ του samsung, φυσικά η φωτογραφία είναι δεκάδες φορές καλύτερη από την αντίστοιχη ζουμαρισμένη του pureview.

Το ίδιο συνέβη φυσικά και στις φωτο με χαμηλό φωτισμό και φλας.

Ο φακός του samsung είναι μεγαλύτερος και λογικά ρίχνει στα αυτιά σε σταθερό φακό  , όσο καλής ποιότητας και να είναι.

Άλλο το να κάνεις crop σε μια φωτό 8mp και άλλο σε μια 40mp.  To δεύτερο θα είναι σαφώς ανώτερο σαν αποτέλεσμα και δεν το έχουν και όλα τα κινητά. Μια cropped περιοχή μιας φωτογραφίας στα 40 μπορεί να έχει το μέγεθος και την ποιότητα μιας κανονικής απο ένα άλλο κινητό των 8mp.

Προφανώς, αλλά κι εγώ μπορώ να αποθηκεύσω 1gigabyte αρχείο και να είναι σκουπίδι.

Δεν λέω αυτό, αλλά τα 41 mpixels από αυτόν τον σένσορα είναι εμπορικό κόλπο...

Κοντός ψαλμός αλληλούια guys.

Όταν θα γίνει συγκριτικό θα δούμε τι καπνό φουμάρει το καθένα.

Δημοσ.

Συγνωμη ρε παιδια δλδ υπαρχουν 41mp αιασθητηρες και αντι να τους δουμε απο καμια μαρκα ψηφιακων φωτογραφικων μηχανων τους βλεπουμε απο την νοκια;;;μονο εμενα δεν μου κολλαει;; και αυτο που ειπε ενα παιδι παραπανω για τον φακο εχει δικιο...δειτε την ιδια φωτογραφια απο μια ψηφιακη των 8mp των 40ευρω με μια φωτο απο κινητο με 12 η παραπανω mp... απλα δεν συγκρίνονται. .. της ψηφιακης ειναι κλασης ανωτερη ποιοτικα και ας είναι λιγότερα mp

Αποστολή από το GT-I9100G με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συγνωμη ρε παιδια δλδ υπαρχουν 41mp αιασθητηρες και αντι να τους δουμε απο καμια μαρκα ψηφιακων φωτογραφικων μηχανων τους βλεπουμε απο την νοκια;;;μονο εμενα δεν μου κολλαει;; και αυτο που ειπε ενα παιδι παραπανω για τον φακο εχει δικιο...δειτε την ιδια φωτογραφια απο μια ψηφιακη των 8mp των 40ευρω με μια φωτο απο κινητο με 12 η παραπανω mp... απλα δεν συγκρίνονται. .. της ψηφιακης ειναι κλασης ανωτερη ποιοτικα και ας είναι λιγότερα mp

Αποστολή από το GT-I9100G με τη χρήση Insomnia App

Όσο και να είναι ο αισθητήρας, αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα οπτικά, το αποτέλεσμα είναι μέτριο. Τα οπτικά σε μια dslr κλπ δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά του μεγέθους ...φακής που έχουν τα κινητά τηλέφωνα!

:)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλά, ας μην συγκρίνουμε την ποιότητα των camera phones με dlsr μηχανές, ούτε καν καλές compact.Δεν είναι χαζοί όσοι κουβαλάνε ένα μπαούλο μαζί. Νομίζω, χωρίς να έχουμε δει βέβαια ακόμα τη συσκευή της ΝΟΚΙΑ, ότι σ'αυτή την παρτίδα τουλάχιστον την "έφαγε" τη samung! Kι ας μ'αρέσουν τα samsung, κι ας έχω samsung.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...