Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Παλι δεν καταλαβες..

Συγκρινω μια cropped περιοχη με μια κανονικη μη-cropped φωτογραφια της ιδιας περιοχης..

Βρε δεν θα συννενοηθούμε! :P

Λέω: μια φωτογραφία 40mpixels θα έχει και ένα συγκεκριμένο μέγεθος σωστά? Στο 100% ας πουμε υποθετικά πως θα είναι μια εικόνα 2χ1 μέτρα. Όλες οι περιοχές λοιπόν σε αυτό το αρχείο είναι ίδιες ποιοτικά στο 100% και αν πάρω ένα κομμάτι με crop θα είναι 100% ίδιο. Αν λοιπόν σου δείξω το cropped κομμάτι σε ξεχωριστό αρχείο 30χ20cm, θα είναι σα να έχεις κάνει zoom στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν θα χάσεις τίποτα σε ποιότητα μιας και έχεις απλά ένα κομμάτι της αρχικής τεράστιας φωτό.

Η διαφορά στην ποιότητα που περιγράφεις, έχει να κάνει με την οθόνη στην οποία βλέπεις την εικόνα κάθε φορά. Αν τη φωτό των 2μέτρων τη βλέπεις "συμπυκνωμένη σε 5" οθόνη, θα σου φανεί λιγότερο ποιοτική μια cropped περιοχή αλλά στην πραγματικότα θα είναι η ίδια εικόνα αν έβλεπες το αρχικό αρχείο στο 100%.

Δημοσ.

Βρε δεν θα συννενοηθούμε! :P

Λέω: μια φωτογραφία 40mpixels θα έχει και ένα συγκεκριμένο μέγεθος σωστά? Στο 100% ας πουμε υποθετικά πως θα είναι μια εικόνα 2χ1 μέτρα. Όλες οι περιοχές λοιπόν σε αυτό το αρχείο είναι ίδιες ποιοτικά στο 100% και αν πάρω ένα κομμάτι με crop θα είναι 100% ίδιο. Αν λοιπόν σου δείξω το cropped κομμάτι σε ξεχωριστό αρχείο 30χ20cm, ...

Μεχρι εδω ολα καλα.

Σκεψου τωρα πως τραβαγες αυτο το κομματι φωτογραφια και οχι ολοκληρο το αρχικο καδρο.

Η φωτο που θα ειχες θα ειχε καλυτερη ποιοτητα απο την cropped.

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι crop σημαινει χαμηλοτερη αναλυση, δεν γινεται να προχωρησουμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μεχρι εδω ολα καλα.

Σκεψου τωρα πως τραβαγες αυτο το κομματι φωτογραφια και οχι ολοκληρο το αρχικο καδρο.

Η φωτο που θα ειχες θα ειχε καλυτερη ποιοτητα απο την cropped.

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι crop σημαινει χαμηλοτερη αναλυση, δεν γινεται να προχωρησουμε.

Το crop σημαίνει μικρότερο μέγεθος και όχι ποιότητα! Η ποιότητα θα αρχίσει να χαλάει όταν θα πας να μεγαλώσεις την εικόνα παραπάνω από το 100% της. Να έχεις δηάδή μια εικόνα 2 μέτρων, να πάρεις μια περιοχή 50χ50cm και να την κάνεις ας πούμε πάλι 2 μέτρα! Εκεί προφανώς πάει η ποιότητα.

Δες το παράδειγμα που σου επισυνάπτω. Έχω μια τεράστια φωτό την οποία βλέπω στο photoshop αλλά στο 25% της και φαίνεται μια χαρά (η τρίτη εικόνα). Αν την πάω στο 100% (το original μέγεθος που καταγράφει ο αισθητήρας της μηχανής), βλέπεις την πραγματική ποιότητα της εικόνας (η πρώτη εικόνα). Το cropped κομμάτι που βλέπεις στη μεσαία εικόνα είναι 100% ίδιο με την ποιότητα της εικόνας στο 100% zoom. Οπτικά το θεωρείς χειρότερο, γιατί το συγκρίνεις με την εικόνα που έβλεπες αρχικά στο 25% (σε σμίκρυνση βασικά).

Εσυ μου λες πως αν ξανατραβήξεις την εικόνα με οπτικο zoom θα αλλάξει η ποιότητα που είναι και φυσικό. Αναφερόμαστε όμως στα πολλά mpixels και τη δυνατότητα που θα σου δίνει το νέο κινητό να κάνεις ζουμ, δημιουργώντας στην ουσία ένα μικρότερο αρχείο αλλά με την ίδια ποιότητα της αρχικής φωτό. Η αρχή λειτουργίας δηλαδή του pure view.

post-40751-0-94318300-1371205442_thumb.png

post-40751-0-52358800-1371205448_thumb.jpg

post-40751-0-51505200-1371205452_thumb.jpg

Δημοσ.

Το crop σημαίνει μικρότερο μέγεθος και όχι ποιότητα! Η ποιότητα θα αρχίσει να χαλάει όταν θα πας να μεγαλώσεις την εικόνα παραπάνω από το 100% της. Να έχεις δηάδή μια εικόνα 2 μέτρων, να πάρεις μια περιοχή 50χ50cm και να την κάνεις ας πούμε πάλι 2 μέτρα! Εκεί προφανώς πάει η ποιότητα.

Δες το παράδειγμα που σου επισυνάπτω. Έχω μια τεράστια φωτό την οποία βλέπω στο photoshop αλλά στο 34% της και φαίνεται μια χαρά (η τρίτη εικόνα). Αν την πάω στο 100% (το original μέγεθος που καταγράφει η αισθητήρας της μηχανής), βλέπεις την πραγματική ποιότητα της εικόνας. Το cropped κομμάτι που βλέπεις στην τρίτη εικόνα είναι 100% ίδιο με την ποιότητα της εικόνας στο 100% zoom. Οπτικά το θεωρείς χειρότερο, γιατί το συγκρίνεις με την εικόνα που έβλεπες αρχικά στο 34% (σε σμύκρινση βασικά).

Δεν με καταλαβες.

Προσπαθησε να διαβασεις αυτο που γραφω. 

Δεν συγκρινω την cropped φωτογραφια μιας περιοχης με την ποιοτητα της ιδιας φωτογραφιας πριν την κανεις crop.

Aλλα,

συγκρινω την cropped φωτογραφια μιας περιοχης με την ποιοτητα μιας αλλης υποθετικης φωτογραφιας που εξαρχης θα ειχε για καδρο μονο το κομματι της cropped και οχι ολοκληρο το αρχικο.

Στο παραδειγμα που εφερες με το πουλι, σκεψου να ειχες τραβηξει μια αλλη φωτο που θα ειχε για καδρο αποκλειστικα το κεφαλι του πουλιου.

Αν την συγκρινεις με την cropped, τοτε η δευτερη υποθετικη θα ειναι καλυτερη.

Δημοσ.

Τελεια, αναμενετε να σπασει παλι καθε ρεκορ στις πωλησεις η νοκια. Αυτη τη φορα κανουν λογο για 50.000 συσκευες. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν με καταλαβες.

Προσπαθησε να διαβασεις αυτο που γραφω.

Δεν συγκρινω την cropped φωτογραφια μιας περιοχης με την ποιοτητα της ιδιας φωτογραφιας πριν την κανεις crop.

Aλλα,

συγκρινω την cropped φωτογραφια μιας περιοχης με την ποιοτητα μιας αλλης υποθετικης φωτογραφιας που εξαρχης θα ειχε για καδρο μονο το κομματι της cropped και οχι ολοκληρο το αρχικο.

Στο παραδειγμα που εφερες με το πουλι, σκεψου να ειχες τραβηξει μια αλλη φωτο που θα ειχε για καδρο αποκλειστικα το κεφαλι του πουλιου.

Αν την συγκρινεις με την cropped, τοτε η δευτερη υποθετικη θα ειναι καλυτερη.

Εγώ από την αρχή της κουβέντας συγκρίνω την αρχική φωτό με την cropped και όχι με μια άλλη υποθετική που λες εσύ. Δεν με πρόσεξες εσύ λοιπόν και όχι εγώ! :P Από την αρχή ξεκίνησα να περιγράφω το πως θεωρώ πως θα πετυχαίνει το "zoom" το νέο Νοκια.

Και γράφοντας "Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι crop σημαινει χαμηλοτερη αναλυση, δεν γινεται να προχωρησουμε" καταλαβαίνεις πως δεν στέκει χωρίς την επιπλέον περιγραφή της "υποθετικής" φωτό!

Δημοσ.

Εσυ μου λες πως αν ξανατραβήξεις την εικόνα με οπτικο zoom θα αλλάξει η ποιότητα που είναι και φυσικό. 

Ακριβως.

Αναφερόμαστε όμως στα πολλά mpixels και τη δυνατότητα που θα σου δίνει το νέο κινητό να κάνεις ζουμ, δημιουργώντας στην ουσία ένα μικρότερο αρχείο αλλά με την ίδια ποιότητα της αρχικής φωτό. Η αρχή λειτουργίας δηλαδή του pure view.

Οταν κανεις zoom  με το pureview 808 (και δεν μιλαω αφοτου την τραβηξεις) και παλι χανεις ποιοτητα, γιατι μειωνεται το oversampling.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ακριβως.

Οταν κανεις zoom  με το pureview 808 (και δεν μιλαω αφοτου την τραβηξεις) και παλι χανεις ποιοτητα, γιατι μειωνεται το oversampling.

Με το pure view σαφώς και χάνεις ποιότητα. Είναι όμως πολυ πάνω από το μέσο όρο των άλλων κινητών και προφανώς κανένα δεν έχει οπτικό zoom. Άλλο αυτό, άλλο η κλασική λειτουργία crop σε μια εικόνα που περιγράφουμε τόση ώρα. Και μην παραξενευτείς αν η Νοκια στην παρουσίαση πει κάτι του στυλ: βγάζετε μια φωτό και μπορείτε μετά να κάνετε ζοομ με εξαιρετικά αποτελέσματα!  :)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ από την αρχή της κουβέντας συγκρίνω την αρχική φωτό με την cropped και όχι με μια άλλη υποθετική που λες εσύ. Δεν με πρόσεξες εσύ λοιπόν και όχι εγώ! :P

Οπως νομιζεις.

Καλο ειναι να δινεις σημασια στο τι γραφει ο αλλος.

Εγω μια χαρα σε καταλαβα(οτι μιλας για κατι διαφορετικο) και για αυτο σου ελεγα οτι δεν καταλαβες οτι εγω περιγραφω κατι αλλο.

Μετα απο μερικα ποστ το καταλαβες τουλαχιστον.

Εξαρχης στο εγραφα, αλλα δεν καταλαβαινες:

"Δεν με καταλαβες.

Συγκρινω μια cropped φωτογραφια που δειχνει μια περιοχη με μια non-cropped της ιδιας περιοχης.

Εκει υστερει η cropped."

Και γράφοντας "Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι crop σημαινει χαμηλοτερη αναλυση, δεν γινεται να προχωρησουμε" καταλαβαίνεις πως δεν στέκει χωρίς την επιπλέον περιγραφή της "υποθετικής" φωτό!

Κανεις λαθος.

Οταν κανεις crop, η νεα φωτογραφια εχει χαμηλοτερη αναλυση σε πιξελ απο την αρχικη. (δεν μιλαω για ποιοτητα που δεν αλλαζει)

Και μην παραξενευτείς αν η Νοκια στην παρουσίαση πει κάτι του στυλ: βγάζετε μια φωτό και μπορείτε μετά να κάνετε ζοομ με εξαιρετικά αποτελέσματα!   :)

Μα αυτο φοβαμαι!!!

Δημοσ.

@Ηaha. Η σύγκριση που κάνεις είναι άνιση κ άσκοπη. Το ζουμ του pureview δεν θα το συγκρίνεις με το οπτικό ζουμ μια ψηφιακής αλλά με το ζουμ των υπόλοιπων κινητών που είναι ψηφιακό. Η λύση του pureview προσπαθούμε να σας εξηγήσουμε ότι είναι ένα καλό workaround ώστε μεσω digital zoom να χάνεις ελάχιστη πληροφορία στην εικόνα σε σχέση με τις cropped εικόνες των άλλων κινητών. Το μόνο κινητό που ίσως έχει καλύτερο ζουμ από το pureview, είναι το galaxy-toublo zoom... και λέω ίσως γιατί δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα για τον αισθητήρα που έχει χρησιμοποιήσει..

Δημοσ.

@Ηaha. Η σύγκριση που κάνεις είναι άνιση κ άσκοπη. Το ζουμ του pureview δεν θα το συγκρίνεις με το οπτικό ζουμ μια ψηφιακής αλλά με το ζουμ των υπόλοιπων κινητών που είναι ψηφιακό. Η λύση του pureview προσπαθούμε να σας εξηγήσουμε ότι είναι ένα καλό workaround ώστε μεσω digital zoom να χάνεις ελάχιστη πληροφορία στην εικόνα σε σχέση με τις cropped εικόνες των άλλων κινητών. Το μόνο κινητό που ίσως έχει καλύτερο ζουμ από το pureview, είναι το galaxy-toublo zoom... και λέω ίσως γιατί δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα για τον αισθητήρα που έχει χρησιμοποιήσει..

Η ενσταση μου ειναι οτι δεν θεωρω οτι ειναι σωστο να πλασαρεις ενα κινητο χωρις optical zoom ως zoom.

Πλασαρε το ως pureview, ως το κινητο με την καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας κλπ, αλλα οχι ως zoom.

Και τα αποτελεσματα που θα βγαλει ενας καλυτερος φακος με οπτικο zoom θεωρω πως θα ειναι καλυτερα (τουλαχιστον οταν θελουμε zoom) απο οποιαδηποτε τεχνικη oversampling κλπ.

Δημοσ.

Μα είτε οπτικό, είτε ψηφιακό ζουμ, ειναι ζουμ!!! δεν μπορείς να το αναιρέσεις αυτό. σαφώς και το οπτικό ζουμ είναι το ιδανικό αλλά το ξανατονίζω. δες το galaxy s4 zoom. για μένα είναι ένα έκτρωμα. 1000 φορές pureview. Μιλάμε πάντα για κινητά. χρειάζεται να είναι συμαζεμένα και όχι τούβλα.

Δημοσ.

Με τόσες συσκευές με φωτογραφική και σε τέτοιες τιμές δεν είναι προτιμότερο ναπάρεις μια Dslr? Ξέρω γω? Εύλογη απορία...

Sent from my nokia 1100 using smoke signals

χαχαχαχα ... Υπάρχει samsung DSLR με android os... χαχαχαχα απλά δεν παίρνει τηλέφωνο :P :P :P :P !!

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανεις λαθος.

Οταν κανεις crop, η νεα φωτογραφια εχει χαμηλοτερη αναλυση σε πιξελ απο την αρχικη. (δεν μιλαω για ποιοτητα που δεν αλλαζει)

Το ξεμάλλιασες το θέμα όμως με τις επιπλέον προσαρμογές όσων λες! :P

Όταν κάνεις crop σε μια φωτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχεις ένα μικρότερο σε μέγεθος διαστάσεων αρχείο αλλά όχι λιγότερο ποιοτικό από την original. Μην μπερδεύεις το DPI με το Pixel Dimensions.

Αυτά! (πολλές φορές έμπλεξα με τις αναλύσεις σου, αλλά αυτή τη φορά από την αρχή νομίζω πως ήμουν 100% σωστός στις περιγραφές μου ;) και επιπλέον θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω κάτι λίγα παραπάνω σχετικά με τη φωτογραφία λόγω δουλειάς, hobby etc... )

http://www.iprintfromhome.com/mso/UnderstandingDPI.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...