bob7greejkiver Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Kαλησπέρα παιδιά , τα vdsl στατιστικά της γραμμής μου αυτή τη στιγμή , είναι τα εξής: Link Status Connected Rate (Up/Down) 10000/42058 kbps Noise Margin (Up/Down) 13.2/8.9 dB Modulation Type VDSL2 Line Attenuation (Up/Down) 29.1/15.7 dB Output Power (Up/Down) -5.1/10.4 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 17641/45248 kbps Αλλά , όποτε μπαίνω στο dod.gr να παίξω , μετά από 3 - 7 λεπτά με πετάει με το γνωστό message: Αποσυνδεθήκατε από το dod.Υπάρχουν πιθανά προβλήματα στη σύνδεση σας στο internet.Το dod ΔΕΝ ευθύνεται για τις αποσυνδέσεις καθώς απαιτεί μόνιμη σύνδεσηκαι μία αστάθεια δευτερολέπτων αρκεί για να αποσυνδεθείτε.Αν αποσυνδέεστε συχνά πρέπει να κοιτάξετε την γραμμή σαςγια θορύβους και προβλήματα σε συνεργασία με τον πάροχο σας. Eπειδή η γραμμή μου δεν φαίνεται να έχει ούτε packet loss ούτε jitters , έψαξα και έκανα μια σπουδαία ανακάλυψη: Όταν συνδέομαι μέσω Wι-Fι , δηλαδή πάω στο router και πατάω το WLAN , (και στο desktop μου μετά βάζω το usb stickaki για το wifi) ΔΕΝ υφίστανται αποσυνδέσεις από το dod, ενώ με καλώδιο ethernet , υπάρχουν αποσυνδέσεις. (Έκανα πειράματα με όλες τις θύρες LAN , καθώς και με το WLAN). Για να αποκλείσω το γεγονός να φταίει η ethernet network card του desktop , διαθέτω στον χώρο μου μια συσκευή tp-link , η οποία δουλέυει και σαν access point (wired -> wireless) και σαν wireless bridge (wireless -> wired) , oπότε είδα τα εξής: Υπόμνημα: αποσυνδέσεις από το dod.gr = NAI όχι αποσυνδέσεις = ΟΧΙ Συνδεσμολογίες: 1) router -----(ethernet)-----> pc = ΝΑΙ 2) router -----(ethernet)----->switch-----(ethernet)------>pc = ΝΑΙ 3) router ------(wifi)------------> pc (usb wifi card) = OXI 4) router ------(ethernet)-------->(tp-link as access point)------(wifi)-------->pc (usb wifi card) = ΝΑΙ 5) router ------(wifi)------->(tp-link as wireless bridge)------(ethernet)-------->pc = OXI Συμπέρασμα: Κάτι παίζει με τα ethernet ports του ρούτερ.... Αυτό είναι πολύ περίεργο , γιατί με το wifi να μην αποσυνδέεται , παρακαλώ ας το εξηγήσει κάποιος. Είναι διαφορετική η σύνδεση στο ίντερνετ μέσω wifi από μέσω καλωδίων ? (αφού όλη η εσωτερική κίνηση, είτε wifi είτε ethernet, καταλήγει στο router, πριν βγει στο internet).Τι ρύθμιση λοιπόν , πρέπει να γίνει από ethernet μεριά για να μην έχουμε πρόβλημα?Εννοείται ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω wifi με το desktop , διότι το καλώδιο είναι πολύ ανώτερο από πλευράς full duplex bandwidth και άλλα... Να υπενθυμίσω ότι το internet είναι όλα μια χαρά , δεν έχω κολλήματα σε σελίδες , μόνο τις αποσυνδέσεις από το dod , έχω παρατηρήσει , οι οποίες πάυουν να ισχύουν σύμφωνα με την 3 και 5 συνδεσμολογία.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 μονο για δοκιμη θα σου ελεγα α.αν εχεις καμια pci καρτα για το pc να την δοκιμασεις. β.δοκιμασε να βαλεις 10 full duplex απο περιεργεια και μονο για να δουμε αν θα το κανει. γ.σε αλλο pc με ethernet το κανει η οχι?συνηθως το αναποδο γινεται να μην παιζει με wireless.σε μερικα ρουτερ ρυθμιζεις και Lan mtu αλλα δεν ξερω αν μπορεις σε αυτο για να δοκιμαζεις να το ριξεις.
bob7greejkiver Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 α. Τι εννοείς ακριβώς ? Να αλλάξω network ethernet card sto pc? Δεν γίνεται δίοτι δυστυχώς δεν διαθέτω , άλλωστε , όπως είπα στο αρχικό ποστ , παρέμβαλλα το tp-link , για να δω αν φταίει σε κάτι η υποδοχή ethernet στο pc. β. Τι είναι το 10 full duplex? γ. Δεν διαθέτω στον χώρο μου άλλο pc ή λάπτοπ με ethernet υποδοχή. LAN mtu τι είναι?
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 α.ναι αυτο εννοουσα.β.10 full duplex ειναι στην ουσια να μειωσεις την ταχυτητα που παιζει η καρτα δικτυου.απο το device manager γινεται στην καρτα πας μετα στο advanced και μετα καπου γραφει συνηθως speed and duplex Η θα γραφει media type Καπως ετσι.εκει απο auto negotation το κανεις 10 full duplex.το γ.θα ηταν μια καλη δοκιμη.το Lan mtu παμε λιγο σε παραξενες ρυθμισεις και δεν ξερω αν δινει το ρουτερ τετοια επιλογη κτλ. απο 1500 το βαζεις 1492 αλλα συνηθως τα περισσοτερα ρουτερ γραφουν για το Mtu σε wan επιπεδο οχι σε lan οσο θυμαμαι.αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας το προτεινει
bob7greejkiver Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 α.ναι αυτο εννοουσα. β.10 full duplex ειναι στην ουσια να μειωσεις την ταχυτητα που παιζει η καρτα δικτυου.απο το device manager γινεται στην καρτα πας μετα στο advanced και μετα καπου γραφει συνηθως speed and duplex Η θα γραφει media type Καπως ετσι.εκει απο auto negotation το κανεις 10 full duplex. το γ.θα ηταν μια καλη δοκιμη.το Lan mtu παμε λιγο σε παραξενες ρυθμισεις και δεν ξερω αν δινει το ρουτερ τετοια επιλογη κτλ. απο 1500 το βαζεις 1492 αλλα συνηθως τα περισσοτερα ρουτερ γραφουν για το Mtu σε wan επιπεδο οχι σε lan οσο θυμαμαι.αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας το προτεινει δοκίμασα το 10 full duplex που λες , δεν άλλαξε τίποτα , και πάλι έτρωγα αποσυνδέσεις χωρίς λόγο από το dod.....(και να μην έτρωγα αποσυνδέσεις ,φυσικά και δεν με συμφέρει, διότι υποτετραπλασιάζεται το download , μιας και χρονίζω στα 43,300 Κbps) Mήπως ξέρεις εσύ κανά καλύτερο διαγνωστικό τεστ να κάνω , να δω αν όντως η γραμμή μου έχει κάποιο πρόβλημα? (που δεν νομίζω , πιστεύω είναι καθαρά θέμα ethernet port του router) mtu δεν νομίζω να υπάρχει.....κανά custom firmware να φορέσω στο ρούτερ ή κανάς τρόπος να μπω telnet (που μου λέει συνέχεια % bad username)?
bob7greejkiver Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Πειραματίστικα και με άλλα settings στο ρούτερ. Με λίγο ψάξιμο , βρήκα την πηγή του προβλήματος!!! ΤΟ ΑΝΤΙ-ΗΑCKING PROTECTION , (firewall settings) !!! Ήταν ανενεργό , επειδή ξέρω ότι έχει επίδραση στα torrent.....όταν το ενεργοποίησα , ως δια μαγείας , δεν με πέταξε ποτέ το dod και ας ήμουν και με ethernet!!! Αλλά γιατί ? Γιατί το απενεργοποιημένο anti-hacking module να επηρέαζει μόνο τα ethernet port του ρούτερ αρνητικά (κατά τη σύνδεση με wifi , δεν έιχα πρόβλημα , να θυμίσω , δεν με πέταξε ποτέ από το dod μέσω wifi) Μπορεί κάποιος να εξηγήσει? Tώρα πρέπει να βρω μια ενναλακτική λύση για τα torrents..... Η ίδια λύση πιστέυω πρέπει να εφαρμοστεί (δηλαδή enable το anti-hacking) και για τις αποσυνδέσεις από google talk , που είχε αναφέρει κάποιος άλλος, για το ίδιο ρούτερ. (σημείωση: με ένα torrent που κατεβάζω τώρα , είδα ότι έιχε πρόβλημα στο φόρτωμα των σελίδων αρχικά , αλλά μετά , το κανα πάυση και επανεκίνηση το torrent και οι σελίδες ανοίγουν κανονικά) Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2013 από bob7greejkiver
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 δοκίμασα το 10 full duplex που λες , δεν άλλαξε τίποτα , και πάλι έτρωγα αποσυνδέσεις χωρίς λόγο από το dod.....(και να μην έτρωγα αποσυνδέσεις ,φυσικά και δεν με συμφέρει, διότι υποτετραπλασιάζεται το download , μιας και χρονίζω στα 43,300 Κbps) Mήπως ξέρεις εσύ κανά καλύτερο διαγνωστικό τεστ να κάνω , να δω αν όντως η γραμμή μου έχει κάποιο πρόβλημα? (που δεν νομίζω , πιστεύω είναι καθαρά θέμα ethernet port του router) mtu δεν νομίζω να υπάρχει.....κανά custom firmware να φορέσω στο ρούτερ ή κανάς τρόπος να μπω telnet (που μου λέει συνέχεια % bad username)? custom firmware για τετοια δυσκολο να βρεις.το telnet μηπως ειναι κλειδωμενο η εχει αλλα στοιχεια?δες στο manual τι λεει. δεν εχει θεμα η γραμμη εφοσον επαιζες κανονικα με wireless. Πειραματίστικα και με άλλα settings στο ρούτερ. Με λίγο ψάξιμο , βρήκα την πηγή του προβλήματος!!! ΤΟ ΑΝΤΙ-ΗΑCKING PROTECTION , (firewall settings) !!! Ήταν ανενεργό , επειδή ξέρω ότι έχει επίδραση στα torrent.....όταν το ενεργοποίησα , ως δια μαγείας , δεν με πέταξε ποτέ το dod και ας ήμουν και με ethernet!!! Αλλά γιατί ? Γιατί το απενεργοποιημένο anti-hacking module να επηρέαζει μόνο τα ethernet port του ρούτερ αρνητικά (κατά τη σύνδεση με wifi , δεν έιχα πρόβλημα , να θυμίσω , δεν με πέταξε ποτέ από το dod μέσω wifi) Μπορεί κάποιος να εξηγήσει? Tώρα πρέπει να βρω μια ενναλακτική λύση για τα torrents..... Η ίδια λύση πιστέυω πρέπει να εφαρμοστεί (δηλαδή enable το anti-hacking) και για τις αποσυνδέσεις από google talk , που είχε αναφέρει κάποιος άλλος, για το ίδιο ρούτερ. (σημείωση: με ένα torrent που κατεβάζω τώρα , είδα ότι έιχε πρόβλημα στο φόρτωμα των σελίδων αρχικά , αλλά μετά , το κανα πάυση και επανεκίνηση το torrent και οι σελίδες ανοίγουν κανονικά) δυσκολο να στο εξηγησει καποιος.κατα τα αλλα μπορει να μην σου επηρεασε τα torrents.απλα κανε port forward για τα τορρεντς και δες αν σε επηρεαζει η οχι.τωρα αυτο το anti hacking τι crap ειναι και πρεπει να ειναι Open δεν ξερω.θα μου πεις απο ρουτερ των 10 ευρω τι περιμενει κανεις.
dj_stefan23s Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 καλησπερα παιδες, εχω και εγω το ιδιο ακριβως θεμα με dod και zoo. θα δοκιμασω αυτο που αναφερατε πιο πανω μπας και γινει. Αλλιως οπως λεει και ο φιλος μας(Poulinos) πεταμα και αγοραζουμε ενα drytek.
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 δεν ειναι αναγκη να πας σε draytek που κανει 150.θα βρεις και πχ tp link 9980 Με λιγοτερα λεφτα αν δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για Draytek.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα