makfil Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Η κουβέντα που γίνεται έχει να κάνει με πολύμετρα και αξιοπιστία στις μετρήσεις και όχι τι έχει εκτυπωθεί στο κάλυμμα ενός κουτιού. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σημασία έχει η περιγραφή που σου δίνει ο πωλητής και αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ουσία είναι ότι η εμπειρία που έχω με το συγκεκριμένο πολύμετρο, στους τελευταίους 8 μήνες, είναι θετική και γι' αυτό το λόγο το πρότεινα. Άλλωστε, και εσύ δεν ανέφερες κάτι διαφορετικό, εκτός από την επουσιώδη αναγραφή στο κάλυμμά του.
άδικος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Όπως ανέφερα, 5 χρόνια μετά που θα τελειώσει η μπαταρία/ες και πάω να την αλλάξω είναι αναμενόμενο να διαβάσω το κάλυμμα και όχι ένα ανύπαρκτο σύνδεσμο. Μετά λύπης μου θα αντιληφθώ πως έχω αγοράσει λάθος μπαταρία εκ των υστέρων. Δεν είναι καθόλου επουσιώδεις οι αναγραφές & οι ενδείξεις των οργάνων αδελφέ. Αν το πιστεύεις αυτό τότε κινδυνεύεις να τη πατάς με αυτές τις "κινεζιές" καθώς είναι μια ένδειξη της ποιότητας τους. Με τη λογική αυτή ο,τιδήποτε αναγράφει πάνω του το όργανο μπορεί να είναι λάθος/ψέμα (πχ CATII 1000V) - ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Και για του λόγου το αληθές το συγκεκριμένο δεν είναι καλό κατασκευαστικά εσωτερικά, & τη κατασκευάστρια εταιρία δε τη λες & από τις αξιόπιστες.
makfil Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Όπως ανέφερα, 5 χρόνια μετά που θα τελειώσει η μπαταρία/ες και πάω να την αλλάξω είναι αναμενόμενο να διαβάσω το κάλυμμα και όχι ένα ανύπαρκτο σύνδεσμο. Μετά λύπης μου θα αντιληφθώ πως έχω αγοράσει λάθος μπαταρία εκ των υστέρων. Δεν είναι καθόλου επουσιώδεις οι αναγραφές & οι ενδείξεις των οργάνων αδελφέ. Αν το πιστεύεις αυτό τότε κινδυνεύεις να τη πατάς με αυτές τις "κινεζιές" καθώς είναι μια ένδειξη της ποιότητας τους. Με τη λογική αυτή ο,τιδήποτε αναγράφει πάνω του το όργανο μπορεί να είναι λάθος/ψέμα (πχ CATII 1000V) - ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Και για του λόγου το αληθές το συγκεκριμένο δεν είναι καλό κατασκευαστικά εσωτερικά, & τη κατασκευάστρια εταιρία δε τη λες & από τις αξιόπιστες. Δηλαδή, θέλεις να μας πεις ότι εσύ λειτουργείς το πολύμετρο για 5 χρόνια, με τις δύο μπαταρίες ΑΑΑ, που σου έχει δώσει ο κατασκευαστής, και όταν σου ανάψει η ένδειξη για αλλαγή μπαταρίας, θα δεις την (λανθασμένη) εκτυπωμένη ανάγλυφη αναγραφή των 9V πάνω στο κάλυμμα και "Μετά λύπης μου θα αντιληφθώ πως έχω αγοράσει λάθος μπαταρία εκ των υστέρων" ; Εν πάση περιπτώσει, έχεις τη δική σου άποψη για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου πολυμέτρου και έχω τη δική μου (διαφορετική) και το πρότεινα. Επίσης, δεν ωφελεί η περαιτέρω συνέχιση αυτής της κουβέντας. Edit Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν αλλάζεις μπαταρία σε ένα πολύμετρο ή οποιοδήποτε άλλο όργανο ή μηχάνημα, κοιτάς να την αντικαταστήσεις με όμοια, δηλαδή ίδιου μεγέθους και σχήματος, και δεν χρειάζεται να διαβάσεις κάποιες οδηγίες. Πολλές φορές, μάλιστα, χρησιμοποιούμε μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας ή άλλου τύπου (πχ επαναφορτιζόμενες αντί αλκαλικές ή απλές) αλλά πάντα ίδιου μεγέθους και σχήματος. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2014 από makfil
άδικος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Τυχαίο ήταν το παράδειγμα των 5 ετών. Κάποιος που το χρησιμοποιεί συχνά σίγουρα θα του κρατήσει πολύ λιγότερο. Τώρα που είναι το περίεργο στο να διαβάσει κάποιος & να πιστέψει το τυπωμένο του κατασκευαστή δε καταλαβαίνω. Θαρρώ πως εξυπηρετεί τον αυτονόητο σκοπό και για τον ίδιο αυτό αυτονόητο σκοπό που υπάρχει εκεί θα πρέπει να είναι και σωστό. Μας λες δλδ πως είναι πιο λογικό όταν είσαι έξω και παίρνεις μετρήσεις να ψάχνεις να βρεις ιντερνετ για να δεις τι μπαταρίες παίρνει παρά να διαβάσεις τι γράφει πάνω του; Ούτε το να χρειαστεί να λύσεις ολόκληρο το όργανο και να αφαιρέσεις τη πλακέτα του για να αλλάξεις τις ασφάλειες είναι & το πιο βολικό σε σχέση με τα άλλα όργανα της ίδιας τιμής που δίνουν εύκολη πρόσβαση σ'αυτές. Η κουβέντα που κάνουμε ωφελεί γιατί εξυπηρετεί ακριβώς το σκοπό του νήματος καθώς και την ερώτηση του Kostikass. Υπάρχουν επίσης αρκετά reviews "εκεί έξω" για το συγκεκριμένο και δεν είναι και τόσο κολακευτικά.
SpirtouLisS Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 σοβαρά τώρα τσακωνεστε για το vichy vc-99 που αλλη μπαταρια γραφει και αλλη παιρνει? Κατ αρχας και ας μπουνε οι ηλεκτρολογοι και οι ηλεκτρονικοι να με βρισουν αλλα το συγκεκριμενο πολύμετρο μαζι με το προηγουμενο μοντελο του το vc-97 (εχω 2 απο δαυτα και δουλευουν απροσκοπτα) ειναι μακραν τα καλυτερα σε value for money πολυμετρα που υπαρχουν. Ναι αν τα ριξεις ευκολα θα σπασουν αλλα ειναι αποδεδειγμενα ακριβη σε 10αδες reviews. Μετα το vc-99 το επομενο στη λιστα σας αν δεν θελετε κινεζια με εννοια του ορου εγω θα εβαζα το UNI-T UT61C 1
άδικος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Μπορώ να σκεφτώ πολλά όργανα των €7 που έχουν πολύ καλή ακρίβεια & να δουλεύουν απρόσκοπτα μετά από κανονική χρήση. Αν στο νου σας μονάχα εκεί περιορίζεται το vfm τότε δεν έχει καν νόημα να χαλάσει κάποιος €30 αλλά μονάχα €5-8. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα σε βρίσω επειδή εκφέρεις τη γνώμη σου. Ίσα ίσα.
SpirtouLisS Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Μπορώ να σκεφτώ πολλά όργανα των €7 που έχουν πολύ καλή ακρίβεια & να δουλεύουν απρόσκοπτα μετά από κανονική χρήση. Αν στο νου σας μονάχα εκεί περιορίζεται το vfm τότε δεν έχει καν νόημα να χαλάσει κάποιος €30 αλλά μονάχα €5-8. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα σε βρίσω επειδή εκφέρεις τη γνώμη σου. Ίσα ίσα. δειξε μου ενα πολυμετρο των 5-8 ευρω, με αυτοματη κλιμακα, μετρηση θερμοκρασιας (με τον αισθητηρα θερμοκρασιας να παρεχεται), μετρηση πυκνωτη με την ανωτερη κλιμακα να μην το περιοριζει στα 200 ή στα 400μF αλλα να μετραει και mF. Ολα τα φθηνα των 5-8 αλλα και 10-15 ευρω δεν διαθέτουν ενα τουλαχιστον χαρακτηριστικό, ή, τα περισσοτερα, κανενα απο τα παραπάνω. Οσον αφορα το θέμα της βρισιάς, εχεις δικιο απολυτο.
Roger Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Όπως ανέφερα, 5 χρόνια μετά που θα τελειώσει η μπαταρία/ες και πάω να την αλλάξω είναι αναμενόμενο να διαβάσω το κάλυμμα και όχι ένα ανύπαρκτο σύνδεσμο. Μετά λύπης μου θα αντιληφθώ πως έχω αγοράσει λάθος μπαταρία εκ των υστέρων. Δεν είναι καθόλου επουσιώδεις οι αναγραφές & οι ενδείξεις των οργάνων αδελφέ. Αν το πιστεύεις αυτό τότε κινδυνεύεις να τη πατάς με αυτές τις "κινεζιές" καθώς είναι μια ένδειξη της ποιότητας τους. Με τη λογική αυτή ο,τιδήποτε αναγράφει πάνω του το όργανο μπορεί να είναι λάθος/ψέμα (πχ CATII 1000V) - ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Και για του λόγου το αληθές το συγκεκριμένο δεν είναι καλό κατασκευαστικά εσωτερικά, & τη κατασκευάστρια εταιρία δε τη λες & από τις αξιόπιστες. Ατυχες παραδειγμα το λινκ για το πολυμετρο που κανει μπαμ.Αν και το συγκεκριμενο πολυμετρο δεν το εχω δουλεψει καθολου,παρολαυτα οποιοδηποτε πολυμετρο και να μου δωσεις ακομα και των διακοσιων ευρω μπορω να στο κανω να βγαζει φλογες οπως ακριβως στο λινκ που παραθετεις.Ασε που δεν μας δειχνει τι μετραει,ή τι πειραγμα εχει κανει εσωτερικα στο πολυμετρο,αλλαγη ασφαλειας ισως? 1
Fubar.gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Λογικά αυτό που κάνουν στο πολύμετρο είναι το transient test βάσει του IEC 61010. Δίνουν τη μέγιστη τάση που υποτίθεται αντέχει το πολύμετρο, συνήθως 600 ή 1000V, και δίνουν κάποιους γρήγορους παλμούς υψηλής τάσης, ανάλογα με την κατηγορία CAT. Το Vichy λέει οτι είναι CAT II, οπότε του δώσανε παλμό 6,1 KV σύμφωνα με αυτό τον πίνακα: http://www.tegam.com/PDF_Files/Application_Notes/AN603%20-%20Voltmeter.pdf Το πολύμετρο δέν είναι ανάγκη να δουλεύει μετά το τέστ, αλλά πρέπει να μήν ανατιναχτεί ή πάρει φωτιά. Επιπλέον το τέστ σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του IEC 61010 πρέπει να γίνει με τους ακροδέκτες τοποθετημένους σε όλους τους πιθανούς συνδιασμούς των υποδοχών. Το τέστ στο βίντεο γίνεται με τους ακροδέκτες στη θέση για μέτρηση ρεύματος. Η ασφάλεια προφανώς έχει καεί, όμως ο παλμός των 6100 Volt ιονίζει τον αέρα εσωτερικά στο πολύμετρο, η καμένη ασφάλεια παρακάμπτεται και το ρεύμα συνεχίζει να περνάει. Για να γίνει αυτό στην πραγματικότητα σε μια μέτρηση CAT II πρέπει να γίνουν πολλά στραβά ταυτόχρονα, οπότε πρακτικά είναι απίθανο να συμβει. Όμως αυτές είναι οι προδιαγραφές, και ακόμα και ακριβά πολύμετρα άνω των 100€ (βλέπε UNI-T UT71) δέν τις πληρούν, άσχετα με το τί γράφει πάνω τους. 3
.::NikoS::. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 επισης καλο ειναι το πρωτο σου πολυμετρο να μην ειναι autorange , ωστα να μαθεις να το χρησημοποιεις κιολας.... ( συμβουλη ) +1000 όχι για να μάθεις να το χρησιμοποιείς, αλλά κυρίως επειδή αυτά με την αυτόματη κλίμακα συμπεριφέρονται σαν καθυστερημένα όταν πας να μετρήσεις κάτι... Δε μπορώ να τα δουλέψω με τίποτα. Και μπιπ και τουτ και η οθόνη σαν χριστουγεννιατικο δέντρο να αλλάζει ενδείξεις μέχρι να βρει την κλίμακα και μετά να μην είναι η κλίμακα που θες και να ψάχνεις να την αλλάξεις για να πάρεις άλλα δεκαδικά ψηφία. Ε άντε γεια. Μπλε και στη θάλασσα. 1
Fubar.gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 +1000 όχι για να μάθεις να το χρησιμοποιείς, αλλά κυρίως επειδή αυτά με την αυτόματη κλίμακα συμπεριφέρονται σαν καθυστερημένα όταν πας να μετρήσεις κάτι... Δε μπορώ να τα δουλέψω με τίποτα. Και μπιπ και τουτ και η οθόνη σαν χριστουγεννιατικο δέντρο να αλλάζει ενδείξεις μέχρι να βρει την κλίμακα και μετά να μην είναι η κλίμακα που θες και να ψάχνεις να την αλλάξεις για να πάρεις άλλα δεκαδικά ψηφία. Ε άντε γεια. Μπλε και στη θάλασσα. Μάλλον έχεις δοκιμάσει κάποιο πολύ παλιό ή πολύ άθλιο autoranging πολύμετρο! Πλέον ακόμα και τα φτηνά βρίσκουν την σωστή κλίμακα σχεδόν ακαριαία
.::NikoS::. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Ίσως, αλλά μέχρι να πετύχω κάποιο τόσο καλό θα προτιμάω να έχω ένα στρογγυλό κουμπί με 200 επιλογές
stathisss Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Πρόταση...... http://vicimeter.en.alibaba.com/product/517264089-212886969/3_1_2_Digital_multimeter_VC890C_VC890D_VC890T.html
άδικος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Ατυχες παραδειγμα το λινκ για το πολυμετρο που κανει μπαμ.Αν και το συγκεκριμενο πολυμετρο δεν το εχω δουλεψει καθολου,παρολαυτα οποιοδηποτε πολυμετρο και να μου δωσεις ακομα και των διακοσιων ευρω μπορω να στο κανω να βγαζει φλογες οπως ακριβως στο λινκ που παραθετεις.Ασε που δεν μας δειχνει τι μετραει,ή τι πειραγμα εχει κανει εσωτερικα** στο πολυμετρο,αλλαγη ασφαλειας ισως? Δεν είναι καθόλου ατυχές το παράδειγμα μιας και υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός που γίνονται τα vde testings & δεν είναι η απλή καταστροφή οργάνων. Οι δοκιμές** γίνονται στα όρια των προδιαγραφών του οργάνου, και σε διαβεβαιώνω πως δεν μπορείς να προκαλέσεις την ίδια ζημιά σε όλα τα όργανα - εκεί ακριβώς πιάνουν τόπο τα λεφτά σου. Ρίξε όμως & μία ματιά στη καταστροφή που αναφέρεις αν έχεις υπομονή και πες μετά πως όλα έπαθαν την ίδια ζημιά. δειξε μου ενα πολυμετρο των 5-8 ευρω, με αυτοματη κλιμακα, μετρηση θερμοκρασιας (με τον αισθητηρα θερμοκρασιας να παρεχεται), μετρηση πυκνωτη με την ανωτερη κλιμακα να μην το περιοριζει στα 200 ή στα 400μF αλλα να μετραει και mF. Ολα τα φθηνα των 5-8 αλλα και 10-15 ευρω δεν διαθέτουν ενα τουλαχιστον χαρακτηριστικό, ή, τα περισσοτερα, κανενα απο τα παραπάνω. Όχι δεν έχουν αυτά που αναφέρεις, agreed. Το να έχουν αυτές τις δυνατότητες όμως δεν τα καθιστά καλά όργανα ακριβώς επειδή τις πραγματοποιούν με μετριότητα. Αυτός είναι & ο λόγος που τα αξιόλογα και ακριβά όργανα δεν ενσωματώνουν λειτουργίες τύπου "μέτρηση τρανσίστορ" & άλλες παρόμοιες γιατί είναι πρακτικά άχρηστες. Δεν είναι τυχαίο που στα όργανα τύπου vc99 το παραπάνω τέστερ είναι κολλημένο στο χέρι πάνω στη πλακέτα (και στο συγκεκριμένο όργανο το επιβεβαιώνω προσωπικά είναι με άθλιες κολλήσεις - άλλη μια ένδειξη κακής ποιότητας με όσες ακόμα έχω αναφέρει για το συγκεκριμένο) ή η μέτρηση θερμοκρασίας είναι συνήθως πλασματική. Γενικά τα φθηνά όργανα σου προσφέρουν αυτές τις διευκολύνσεις με το κιλό που "τραβάνε το μάτι", αλλά στην ουσία δε κάνουν σωστή δουλειά ενώ παράλληλα έχουν ήδη ρίξει το κόστος στη ποιότητα κατασκευής & σχεδίασης. Όσον αφορά το vc99, μιας & περί αυτού ήταν ο λόγος, ήδη στα ποστ μου ανέφερα 3-4 συγκεκριμένους λόγους ενδεικτικά που δείχνουν τη κακή ποιότητα του και μπορώ να αναφέρω άλλους τόσους. Αλλά το ότι το έχω λίγο καιρό & μετρά μια χαρά ως λόγος δε μου λέει & πολλά γιατί όπως είπα & πριν αυτό το βλέπω & σε ένα των €5. Όσο για το UNI-T UT61C που αναφέρθηκε παραπάνω το προτείνω & εγώ ανεπιφύλακτα. (Για την ιστορία φοράει το ίδιο main ic με το vc99 με τη διαφορά πως στο συγκεκριμένο έχει αξιοποιηθεί η δυνατότητα αποστολής των δεδομένων μέσω σειριακής σε υπολογιστή. Περιλαμβάνει κεραμικές ασφάλειες βέβαια και όχι γυαλάκι όπως το άλλο και με ευκολότερη πρόσβαση σ'αυτές και εν γένει ανώτερη κατασκευή.)
SpirtouLisS Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Όσο για το UNI-T UT61C που αναφέρθηκε παραπάνω το προτείνω & εγώ ανεπιφύλακτα. (Για την ιστορία φοράει το ίδιο main ic με το vc99 με τη διαφορά πως στο συγκεκριμένο έχει αξιοποιηθεί η δυνατότητα αποστολής των δεδομένων μέσω σειριακής σε υπολογιστή. Περιλαμβάνει κεραμικές ασφάλειες βέβαια και όχι γυαλάκι όπως το άλλο και με ευκολότερη πρόσβαση σ'αυτές και εν γένει ανώτερη κατασκευή.) το συγκεκριμενο μοντελο της uni-t επιτηδες το παρέθεσα γιατι στην τιμη του το θεωρω μεγαλο ανταγωνιστη της κυριαρχιας των κινεζικων στο τι προσφερεται βασει τιμης στα 30-35 ευρω. Δηλαδη το κυριο ευρος τιμης που στοχευουν οι περισσοτεροι νεοεισερχομενοι χομπιστες, RC μοντελαδες ελικοπτεραδες αεροπλαναδες (πολυ της μοδας...), και φοιτητες εκτος ηλεκτρολογιας ηλεκτρονικων που δεν εχουν σκοπο να μετρανε φασεις δικτυου με το πολυμετρο παρα μονο τασεις εως 1-19 v που εχουν το 99% των μικροσυσκευων κινητων λαπτοπ υπολογιστων. θα ειχα το ut-61c αλλα εχω ενα κολλημα στο μυαλο. Μισω τις 9βολτες μπαταριες μου αναβουν τα λαμπακια οταν βλεπω συσκευη να παιρνει 9βολτη. Οντως εχεις ενα μεγαλο δικιο για το vc99 εχει αθλιες κολλησεις στο transistor tester. Ασχετο αλλα μολις χθες παραγγειλα αυτο το transistor tester ESR meter. Θα σας πω εντυπωσεις οταν ερθει και το φτιαξω. θα προτεινα σε καποιον διαχειριστή, να δημιουργησει ενα θεμα pinned στον τομεα του hardware με τιτλο Εργαλεια ελεγχου, πολυμετρα, εξοπλισμος εργαστηριου. πιστευω θα εχουμε πολλα να συζητησουμε οι χομπιστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα