Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σαν ηλεκτρονικος  εδω και αρκετα χρονια, αυτο που θα σου πω ειναι πως τα ακριβα πολυμετρα μενουν...

τωρα απο εκει και περα, σαν πρωτο πολυμετρο , ολοι πιστευω οτι ειχαμε αυτο το κινεζικο της tele που βγαινει και σε 10 ακομα μαρκες, ακομα και sto ebay με 3 ευρω.

δεν θα σε παρεξηγησει κανεις λοιπον αν ξεκινησεις με αυτο , και οφειλω να σου πω πως το εχω ακομα και δουλευει μια χαρα...

η διαφορα τους ? ποιοτητα κατασκευης φυσικα , εγγυησησ , και πανω απ ολα πιστοτητας...

αλλη ακριβεια εχει το fluke αλλη το tele.

αν το θες για πολυ απλα πραγματα που δεν σε ενδιαφερει η ακριβεια κανει και αυτο των 3ων ευρω....

καλο θα ηταν να μην κανεις μαζι του ομως μετρησεις σε τασης περα των 50-60 volt ....και προς θεου μην το βαλεις στην μπριζα.

οχι οτι δεν θα μετρησει , αλλα η ασφαλεια μας πανω απ ολα...

καλη αρχη σε οτι κανεις λοιπον

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις να προτείνεις κανένα ;

Αυτό της Mastech στα 30 ευρώ είναι καλό value for money και με πολλές δυνατότητες: http://www.skroutz.gr/s/4506327/Mastech-MS8239C.html

Και ένα λίγο φτηνότερο: http://www.skroutz.gr/s/4510821/Proskit-MT-1232.html

αν το θες για πολυ απλα πραγματα που δεν σε ενδιαφερει η ακριβεια κανει και αυτο των 3ων ευρω....

καλο θα ηταν να μην κανεις μαζι του ομως μετρησεις σε τασης περα των 50-60 volt ....και προς θεου μην το βαλεις στην μπριζα.

οχι οτι δεν θα μετρησει , αλλα η ασφαλεια μας πανω απ ολα...

καλη αρχη σε οτι κανεις λοιπον

+1

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα φτηνά πολύμετρα (κάτω των 10-20 ευρώ) είναι οτι έχουν άθλιους ακροδέκτες με πολύ λεπτό καλώδιο που με το πρώτο ζόρι κόβονται ή απογυμνώνονται.

Σίγουρα δέν θέλεις να σου συμβεί την ώρα που μετράς τάση δικτύου :shock:

Δημοσ.

Το θελω πιο πολυ γιατι σιγά σιγά θα αρχίσω να ασχολούμαι με της μηχανες και να έχω και μια μικρή ιδέα από τα ηλεκτρολογικά και από του χρόνου θα ξεκινήσω σε ιεκ για τεχνικός μηχανοτρονικης σιγά σιγά να φτιάχνω την βαλίτσα :P

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Το θελω πιο πολυ γιατι σιγά σιγά θα αρχίσω να ασχολούμαι με της μηχανες και να έχω και μια μικρή ιδέα από τα ηλεκτρολογικά και από του χρόνου θα ξεκινήσω σε ιεκ για τεχνικός μηχανοτρονικης σιγά σιγά να φτιάχνω την βαλίτσα :P

Σας ευχαριστώ

Για πρώτο πολύμετρο αυτά τα δύο που έδειξα είναι αξιοπρεπή. Νομίζω μετρούν και πυκνωτές.

Σε κάθε περίπτωση δέν υπάρχει πολύμετρο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες, οπότε μελλοντικά σίγουρα θα χρειαστείς και άλλα όργανα. Η εργαλειοθήκη είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά με τα χρόνια.

Καλή συνέχεια στις σπουδές σου :-D

• Like 1
Δημοσ.

Προσανατολίσου στην κατηγορία 25-35€ όπως προτάθηκε και νωρίτερα στο thread.

Αυτά, αξίζουν τα λεφτά τους για βασικό πολύμετρο.

Σε παραπάνω τιμές ξεκινάς και ξεφεύγεις από τη σχέση κόστος απόδοση.

Σε μηχανές, αντιστάσεις, τάσεις, συνέχειες θα μετράτε.

Δεν θα χρειαστεί να μετρήσεις κάτι extreme ούτε θα χρειαστείς ακρίβεια πάνω από 2ο δεκαδικό. 

Διάλεξε κάποιο με 9V μπαταρία για να βρίσκεις εύκολα, και θυμίσου πως μόλις τελειώνει η μπαταρία τους,

μετράνε ότι να ναι. 

Καλές σπουδές.

/sc

• Like 2
Δημοσ.

Για πρώτο πολύμετρο αυτά τα δύο που έδειξα είναι αξιοπρεπή. Νομίζω μετρούν και πυκνωτές.

Σε κάθε περίπτωση δέν υπάρχει πολύμετρο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες, οπότε μελλοντικά σίγουρα θα χρειαστείς και άλλα όργανα. Η εργαλειοθήκη είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά με τα χρόνια.

Καλή συνέχεια στις σπουδές σου :-D

Α ωραία μια χαρα..εγω θελω να μετρήσω τα πηνία γιατί κάτι περίεργα μου κάνει και επειδή πλέον ζητάνε υπερβολικά καλύτερα καντο μόνος σου ε και από εδω κι από κει μ άρεσε να ασχολούμαι με μηχανικά και γενικά με ολη την φάση ενός οχήματος και κόλλησα :D και πάλι ευχαριστώ
Δημοσ.

Προσανατολίσου στην κατηγορία 25-35€ όπως προτάθηκε και νωρίτερα στο thread.

Αυτά, αξίζουν τα λεφτά τους για βασικό πολύμετρο.

Σε παραπάνω τιμές ξεκινάς και ξεφεύγεις από τη σχέση κόστος απόδοση.

Σε μηχανές, αντιστάσεις, τάσεις, συνέχειες θα μετράτε.

Δεν θα χρειαστεί να μετρήσεις κάτι extreme ούτε θα χρειαστείς ακρίβεια πάνω από 2ο δεκαδικό.

Διάλεξε κάποιο με 9V μπαταρία για να βρίσκεις εύκολα, και θυμίσου πως μόλις τελειώνει η μπαταρία τους, μετράνε ότι να ναι.

Καλές σπουδές.

/sc

Ευχαριστώ να σε καλά
Δημοσ.

παιδια καταρχας, δεν μιλησα για ακροδεκτες και καλωδια , αυτα τα περνεις και ξεχωριστα.... 

με πολυμετρο των 3ων ευρω μετραω και τασεις 500-600 volt απροβληματιστα.. φυσικα με καλωδια που εχω φτιαξει ο ιδιος 

απλα με αυτα τα πολυμετρα ποτε δεν ξερεις τι θα γινει μεσα τους .. πλαστικα ειναι δεν παθαινεις τιποτα . απλα αν εισαι αρχαριος , καλο ειναι να μην πας σε μετρησεις υψηλης τασης διοτι σε περιπτωση βλακειας, δεν θα ξερεις να αντιδρασεις..

επισης καλο ειναι το πρωτο σου πολυμετρο να μην ειναι autorange , ωστα να μαθεις να το χρησημοποιεις κιολας.... ( συμβουλη ) 

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου είχα δει ότι καλό είναι να προτιμάμε πολυμετρα με 4 υποδοχές και όχι 3, π.χ έτσι. (δεν λέω ότι το συγκεκριμένο είναι καλό, είναι παράδειγμα.)

Mastech_20-_20Digital_20Multimeter_20_5B

Δημοσ.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά πολύμετρα (αναλογικά και ψηφιακά) και φέτος αγόρασα το VC99 3 6/7 στα $38,98 που το βρήκα αρκετά καλό και αξιόπιστο για τα χρήματά του. 

Δημοσ.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά πολύμετρα (αναλογικά και ψηφιακά) και φέτος αγόρασα το VC99 3 6/7 στα $38,98 που το βρήκα αρκετά καλό και αξιόπιστο για τα χρήματά του. 

Λες εκείνο το κινέζικο που γράφει πίσω πως δέχεται μπαταρία 9V και μέσα έχει 2 ΑΑΑ; :-D

Το βρίσκεις & στα €22 btw.

Δημοσ.

Λες εκείνο το κινέζικο που γράφει πίσω πως δέχεται μπαταρία 9V και μέσα έχει 2 ΑΑΑ; :-D

Το βρίσκεις & στα $25 btw.

Κινέζικο είναι αυτό το πολύμετρο, όπως άλλωστε και τα περισσότερα προιόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, αλλά δεν ξέρω που διάβασες για μπαταρία 9V αφού οι πωλητές γράφουν στις ιστοσελίδες τους ότι λειτουργεί με 3V (2 μπαταρίες ΑΑΑ).

παράδειγμα

http://www.ebay.com/itm/VICHY-VC99-3-6-7-Auto-Range-Digital-Multimeter-/120881994936 

Δημοσ.

Το βρίσκεις & στα €22 btw.

...αλλά δεν ξέρω που διάβασες για μπαταρία 9V αφού οι πωλητές γράφουν στις ιστοσελίδες τους ότι λειτουργεί με 3V (2 μπαταρίες ΑΑΑ).

παράδειγμα

http://www.ebay.com/itm/VICHY-VC99-3-6-7-Auto-Range-Digital-Multimeter-/120881994936 

Αφαίρεσε το λαστιχένιο κάλυμμα φίλε μου ;) (δε μίλησα για τα specs που δίνουν οι πωλητές - εξάλλου αυτά είναι αδιάφορα και ανύπαρκτα όπως το αποπάνω 5 χρόνια μετά που θα πας να αλλάξεις μπαταρία).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...