marmagia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 4 hours ago, Et3rnaL said: Μπήκα στο εμπ το 2003 και δεν πήγα ποτέ γιατί δεν υπήρχε καμία οικονομική δυνατότητα. Τα πρώτα χρόνια έκανα ότι δουλειές έβρισκα για να τα βγάζω πέρα (οικοδομή, security κλπ). Από το 2006 έπιασα δουλειά σε μία ανερχόμενη εταιρεία και ανέβηκα θέσεις σταδιακά βγάζοντας αρκετά χρήματα. Το 2012 έχοντας λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου και τελικά τελείωσα το 2018 με σχετικά καλό βαθμό (8.5), δηλαδή μου πήρε 15 χρόνια για πτυχίο. Τώρα κάνω και ένα μεταπτυχιακό στο καποδιστριακό, έχω μ.ο. κοντά στο 9.5 και κάποιες πρόσφατες δημοσιεύσεις. Με ενδιαφέρει να κάνω αιτήσεις για μεταπτυχιακό σε κορυφαία πανεπιστήμαι (oxford, imperial κλπ) όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πιστεύετε ότι έχω ελπίδες ναι ή όχι; Έχοντας σπουδάσει σε πανεπιστήμια σαν αυτά που στοχεύεις θα σου πω από καρδιάς πρώτα απ´ολα μπράβο. Και μόνο η θέληση σου κάνει τη διαφορά. Ξεκάθαρα έχεις ελπίδες και μάλιστα παρά πολλές. Έχεις ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αιτιολογείς πλήρως γιατί άργησες να πάρεις πτυχίο και δείχνεις τρομερή θέληση 1
Et3rnaL Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 17 ώρες πριν, marmagia είπε Έχοντας σπουδάσει σε πανεπιστήμια σαν αυτά που στοχεύεις θα σου πω από καρδιάς πρώτα απ´ολα μπράβο. Και μόνο η θέληση σου κάνει τη διαφορά. Ξεκάθαρα έχεις ελπίδες και μάλιστα παρά πολλές. Έχεις ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αιτιολογείς πλήρως γιατί άργησες να πάρεις πτυχίο και δείχνεις τρομερή θέληση Σ'ευχαριστώ πολύ. Περισσότερο με ανησυχεί η προκαταρκτική αξιολόγηση της αίτησης από τα admissions παρά η μετέπειτα αξιολόγηση από τους ακαδημαϊκούς. Ας ελπίσω ότι είναι λογικοί και θα δώσουν βάση στο πρόσφατο παρελθόν.
marmagia Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 hour ago, Et3rnaL said: Σ'ευχαριστώ πολύ. Περισσότερο με ανησυχεί η προκαταρκτική αξιολόγηση της αίτησης από τα admissions παρά η μετέπειτα αξιολόγηση από τους ακαδημαϊκούς. Ας ελπίσω ότι είναι λογικοί και θα δώσουν βάση στο πρόσφατο παρελθόν. Με γιατί να έχεις πρόβλημα; Υπό αυτή την έννοια κοιτάνε βαθμό πτυχίου 8,5 που είναι άριστα και 9,5 μεταπτυχιακό.
Et3rnaL Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, marmagia είπε Με γιατί να έχεις πρόβλημα; Υπό αυτή την έννοια κοιτάνε βαθμό πτυχίου 8,5 που είναι άριστα και 9,5 μεταπτυχιακό. Αν κοιτάζουν αυτά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα πιστεύω. Αλλά από διάφορα σχόλια και απόψεις που έχω διαβάσει δίνουν μεγάλη βάση στα επιπρόσθετα έτη σπουδών του πρώτου πτυχίου. Στην ανάγκη αυτοματοποίησης της διαδικασίας (αφού έχουν πάνω από 1000 αιτήσεις) υπάρχει πάντα και η περίπτωση να έχουν κάτι σαν άνω όριο, χωρίς να έχουν χρόνο να μπούν σε λεπτομέρειες για τους λόγους. Βέβαια ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το μεταπτυχιακό και η ερευνητική δραστηριότητα θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα (και ελπίζω να ισχύει αυτό), αλλά μια ανησυχία την έχω.
mindphreak Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Για κορυφαια πανεπιστημια παιζει μεγαλο ρολο οι δημοσιευεσεις που εχεις, τα citations που εχουν παρει, βαθμοι και γενικα οσο ποιο αρτιο ακαδημαικο επιπεδο εχεις αποκτησει τοσο το καλυτερο. Εγω οταν ημουν Αγγλια στο Sheffield για το 2ο μεταπτυχιακο μου, καναν φυλο και φτερο τις παρουσιασεις μου και τα συνεδρια μου και μαλιστα ηταν επιτροπη 5 ατομων. Ενιωσα λες και περναω απο δικη χαχαχα, παντως καντο και εχεις ελπιδες να ξες, οτι καλυτερο μπορεις να κανεις για τον εαυτο σου καντο. 1
Sheogorath Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Στις 12/10/2019 στις 6:24 ΜΜ, Et3rnaL είπε Μπήκα στο εμπ το 2003 και δεν πήγα ποτέ γιατί δεν υπήρχε καμία οικονομική δυνατότητα. Τα πρώτα χρόνια έκανα ότι δουλειές έβρισκα για να τα βγάζω πέρα (οικοδομή, security κλπ). Από το 2006 έπιασα δουλειά σε μία ανερχόμενη εταιρεία και ανέβηκα θέσεις σταδιακά βγάζοντας αρκετά χρήματα. Το 2012 έχοντας λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου και τελικά τελείωσα το 2018 με σχετικά καλό βαθμό (8.5), δηλαδή μου πήρε 15 χρόνια για πτυχίο. Τώρα κάνω και ένα μεταπτυχιακό στο καποδιστριακό, έχω μ.ο. κοντά στο 9.5 και κάποιες πρόσφατες δημοσιεύσεις. Με ενδιαφέρει να κάνω αιτήσεις για μεταπτυχιακό σε κορυφαία πανεπιστήμαι (oxford, imperial κλπ) όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πιστεύετε ότι έχω ελπίδες ναι ή όχι; Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, και να έχεις θα είναι σε 1-2. Αν έχεις δημοσιεύσεις και καλό βαθμό, δεν κοιτάνε άλλα. Απο μένα μπράβο, και καλή δύναμη/τύχη.
Otter Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Στις 12/10/2019 στις 6:24 ΜΜ, Et3rnaL είπε Μπήκα στο εμπ το 2003 και δεν πήγα ποτέ γιατί δεν υπήρχε καμία οικονομική δυνατότητα. Τα πρώτα χρόνια έκανα ότι δουλειές έβρισκα για να τα βγάζω πέρα (οικοδομή, security κλπ). Από το 2006 έπιασα δουλειά σε μία ανερχόμενη εταιρεία και ανέβηκα θέσεις σταδιακά βγάζοντας αρκετά χρήματα. Το 2012 έχοντας λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου και τελικά τελείωσα το 2018 με σχετικά καλό βαθμό (8.5), δηλαδή μου πήρε 15 χρόνια για πτυχίο. Τώρα κάνω και ένα μεταπτυχιακό στο καποδιστριακό, έχω μ.ο. κοντά στο 9.5 και κάποιες πρόσφατες δημοσιεύσεις. Με ενδιαφέρει να κάνω αιτήσεις για μεταπτυχιακό σε κορυφαία πανεπιστήμαι (oxford, imperial κλπ) όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πιστεύετε ότι έχω ελπίδες ναι ή όχι; Αρχικά, μπράβο σου που δεν το έβαλες ποτέ κάτω και πέτυχες τους στόχους που έθεσες παρά τις δυσκολίες που συνάντησες. Προφανώς λόγω πολύ καλού βαθμού και δημοσιεύσεων + μεταπτυχιακού με άριστο βαθμό δεν θα έχεις πρόβλημα. Επίσης, ακόμα και αν σε ρωτήσουν γιατί σου πήρε τόσα χρονια για να πάρεις το πτυχίο σου θα πεις την αλήθεια, ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών το έβαλες σε δεύτερη μοίρα και εργάστηκες. Δεν θα φανεί καθόλου αρνητικό αυτό, αντίθετα δείχνει ότι βάζεις προτεραιότητες και πετυχαίνεις και τους στόχους σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα