Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρτάται.

Το να έχει κάνει κανείς τα διπλάσια χρόνια και με βαθμό χαμηλό, σίγουρα είναι ένδειξη για κάποια κριτήρια σχετικά με την ακαδημαϊκή του "ικανότητα" (π.χ. υπάρχει και η αναστολή σπουδών αντί για απλά "αποχή" ).

Εάν το μεταπτυχιακό έχει κόσμο (παραπάνω από όσο χρειάζεται) ή/και εάν το μεταπτυχιακό απορρίπτει όσους δεν έχουν τουλάχιστον μέτρια εχέγγυα για το ότι θα είναι καλοί φοιτητές, τότε δεν θα σε πάρουν.

Μεταπτυχιακα Ελλαδα και εξω υπαρχουν για ολες τις καστες φοιτητων οποτε ολοι βρισκουν κατι. Τα κριτηρια  που θεωρεις σημαντικα δεν λενε τιποτα απο μονα τους. Δεν ξερεις σχολη , που εχει δουλεψει , συστατικες , δημοσιευσεις , την προσωπικοτητα του , βαθμους συγκεκριμενων  μαθηματων.

Ειδικα Ελλαδα αν εχεις κονε κανεις σχεδον το οτιδηποτε ανεξαρτητος κριτηριων.

Εχεις σπουδασει Ελλαδα ή εξω? Απο την απαντηση σου μαντευω εξω.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Ειμαι στο 8 ετος της σχολης μου και τελειωνω τον Ιουνιο.Σκεφτομαι ενα μεταπτυχιακο εδω Ελλαδα πιστευεται οτι θα εχω καποιο προβλημα λογω του χρονου κτησης πτυχιου;Βγαζω 6,8 βαθμο αντε να παει 6,7.Τα μεταπτυχιακα που με ενδιαφερουν ειναι στην Ιστορια.

Εάν έχεις κονέ όλα γίνονται, Ελλάδα πάντα.

Δυστυχως τα πρωτα 2 ετη δεν ειχα περασει μαθηματα παρα ελαχιστα.3-4 μαθηματα να εχω δωσει παραπανω απο 1 φορα δεν κοβομουν απλα δεν τα εδινα.Καποια ηθελαν παρακολουθηση πχ αρχαια σημειωσεις δυσκολα για καποιον που εργαζεται.Ειχα μιλησει με μια συμβουλο σπουδων και επεμεινε αρκετα στο οτι καθυστερησα και με ψιλοαποθαρρυνε απο οτι καταλαβα.Ακριβως επειδη εχουν εξετασεις μην το ξεκινησω και βρεθω προ δυσκολιων.

Εφόσον έχεις την θέληση να στρωθείς στα σοβαρά να περνάς μαθήματα κάθε εξάμηνο, να μην αφήνεις τίποτα και να καλύψεις τυχών ελλείψεις σε λέει παπαριές.

Δυσκολίες θα έχεις διότι ανεβαίνεις στην εκπαιδευτική σκάλα,ακόμη και έκανες παπάδες στην σχολή σου.Φυσικά εάν ήσουν στούρνος τότε η δυσκολία θα είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερη.

Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις, οι σύμβουλοι λένε στάνταρτ πράματα και εάν κρίνω από την δική μου εμπειρία με τις Ελ υπαλλήλους σε ΑΕΙ, είναι συνήθως μαλακίες για να σε ξεφορτωθούν.

Πολύ σημαντικό είναι το παρακάτω:

Δεν ξέρω για το Ελλάντα, αλλά στα εκσωτερικά είχα στο δικό μου μεταπτυχιακό είχα χρονικό όριο(όχι περισσότερα από 2+1 έτη,αυτό με έγγραφη δικαιολογία) και όριο προσπαθειών(τρεις ανά μάθημα),αλλά και όριο ECTS/εξάμηνο που έπρεπε να περάσω.

Έτσι εάν ισχύει έστω και κάποιο από αυτά θα πρέπει να το κάνεις στην διετία(ή το χρονικό όριο που ορίζουν) και όχι στα 3-4-8 χρόνια....

Δημοσ.

Δυστυχως τα πρωτα 2 ετη δεν ειχα περασει μαθηματα παρα ελαχιστα.3-4 μαθηματα να εχω δωσει παραπανω απο 1 φορα δεν κοβομουν απλα δεν τα εδινα.Καποια ηθελαν παρακολουθηση πχ αρχαια σημειωσεις δυσκολα για καποιον που εργαζεται.Ειχα μιλησει με μια συμβουλο σπουδων και επεμεινε αρκετα στο οτι καθυστερησα και με ψιλοαποθαρρυνε απο οτι καταλαβα.Ακριβως επειδη εχουν εξετασεις μην το ξεκινησω και βρεθω προ δυσκολιων.

Γίνεσαι δεκτός. Αρκεί να γράψεις στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Δημοσ.

Δουλευα παραλληλα ρε σε καποια ετη δεν κοβομουν σε μαθηματα.Στο ερωτημα μου καμια απαντηση;Υπαρχει περιπτωση να σε κοψουν απο μεταπτυχιακο επειδη καθυστερησες;

Eξαρτάται το μεταπτυχιακό...

Σε μεταπτυχιακά με μεγάλη ζήτηση, κυρίως σε σχολές της Αθήνας, μετράει ο βαθμός, τα χρόνια φοίτησης, η διπλωματική εργασία κλπ. Επίσης σε όλα σχεδόν τα μεταπτυχιακά οι απόφοιτοι από τα ίδια τμήματα προηγούνται.

Επίσης το θέμα της διπλωματικής φυσικά μπορεί και να μετράει περισσότερο από Μ.Ο και από τα χρόνια φοίτησης. 8 έτη δεν είναι και τόσο τραγικά για επιλογ[ή σε μεταπτυχιακό, μη γράφετε ότι να ναι ορισμένοι...

Δημοσ.

Ενταξει παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.Οχι κονε δυστυχως δεν εχω αλλα στα μαθηματα τα σχετικα με το αντικειμενο που σκεφτομαι βγαζω 8.5 μ.ο και στην πτυχιακη ειχα 9.Θα ειναι κριμα να με απορριψουν τι να πω.Και παλι ευχαριστω

Δημοσ.

Ενταξει παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.Οχι κονε δυστυχως δεν εχω αλλα στα μαθηματα τα σχετικα με το αντικειμενο που σκεφτομαι βγαζω 8.5 μ.ο και στην πτυχιακη ειχα 9.Θα ειναι κριμα να με απορριψουν τι να πω.Και παλι ευχαριστω

Βάσει όσων γράφεις, σχεδόν απίθανο να σε απορρίψουν.

Για να σου φύγει το άγχος, διάβασε τον κανονισμό μεταπτυχιακού που σε ενδιαφέρει. Θα γράφει αναλυτικά τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Δημοσ.

Εχω διαβασει τον κανονισμο.Το θεμα ειναι οτι ειναι λιγες οι θεσεις και φανταζομαι αρκετος ο ανταγωνισμος.Τεσπα ευχαριστω

Δημοσ.

Παρακαλώ. Άρχισε διάβασμα από τώρα για το μεταπτυχιακό και το εμπόδιο των λίγων θέσεων λύνεται εύκολα.

Δημοσ.

Eξαρτάται το μεταπτυχιακό...

Σε μεταπτυχιακά με μεγάλη ζήτηση, κυρίως σε σχολές της Αθήνας, μετράει ο βαθμός, τα χρόνια φοίτησης, η διπλωματική εργασία κλπ. Επίσης σε όλα σχεδόν τα μεταπτυχιακά οι απόφοιτοι από τα ίδια τμήματα προηγούνται.

Επίσης το θέμα της διπλωματικής φυσικά μπορεί και να μετράει περισσότερο από Μ.Ο και από τα χρόνια φοίτησης. 8 έτη δεν είναι και τόσο τραγικά για επιλογ[ή σε μεταπτυχιακό, μη γράφετε ότι να ναι ορισμένοι...

8 χρόνια σε 4ετή σχόλη με αντικείμενο την Ιστορία... ναι. Είναι πολλά. 

Τα έτη φοίτησης, ο τελικός Μ.Ο., η εν γένει επιμέλεια του φοιτητή και το θέμα της πτυχιακής δεν είναι ασυσχέτιστα πράγματα. Εδώ έχουμε έναν προφανέστατα αμελή φοιτητή, με χαμηλό Μ.Ο. και με υπερδιπλάσια έτη έτη φοίτησης. 

Σε σοβαρό/καλό/δυνατό και εδραιωμένο μεταπτυχιακό, δεν τον δέχονται.

Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα...

Εάν το μεταπτυχιακό έχει κόσμο (παραπάνω από όσο χρειάζεται) ή/και εάν το μεταπτυχιακό απορρίπτει όσους δεν έχουν τουλάχιστον μέτρια εχέγγυα για το ότι θα είναι καλοί φοιτητές, τότε δεν θα σε πάρουν.

Θα σε επιλέξουν σε μεταπτυχιακό για έναν ή όλους από τους εξής λόγους:

1) Δεν έχουν κόσμο για να συμπληρώσουν τις θέσεις ΚΑΙ δεν τους νοιάζει η ποιότητα των φοιτητών που μπαίνουν/βγαίνουν

2) το μεταπτυχιακό είναι νέο/όχι πολύ γνωστό και ο ανταγωνισμός είναι του επιπέδου σου (ανεξαρτήτως εάν είναι με δίδακτρα ή όχι) ΚΑΙ δεν τους νοιάζει η ποιότητα των φοιτητών που μπαίνουν/βγαίνουν

Τέλος, στην Ελλάδα, σε τμήμα Ιστορίας και πτυχιακή 9... είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πήγε και τόσο στρωτά όσο έπρεπε. 

Δημοσ.

^

Μου αρέσει που παρουσιάζεις ως θέσφατο μη υφιστάμενα πράγματα.

Χε...

Μπορεί ο καθένας να πιστεύει ό,τι. Να κρίνει κατα όπως νομίζει, κτλ.

Δεν θέλω να αποδείξω την ορθότητα των όσων λέω... Οπότε, στα μάτια κάποιου που δεν ξέρει τι γίνεται έχεις 50% πιθανότητες να είσαι σωστός.

Το θέμα είναι ότι δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα "μάτια".

Δημοσ.

Τι εννοεις οτι κατι δεν πηγε στρωτα με την πτυχιακη;Διακρινω μια κακεντρεχια στο σχολιο σου.

Δημοσ.

Τι εννοεις οτι κατι δεν πηγε στρωτα με την πτυχιακη;Διακρινω μια κακεντρεχια στο σχολιο σου.

Λάθος διακρίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...