Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ισχυει αυτο που λες. Το στα ποσα χρονια τελειωσες το προγραμμα σου αξιολογειται συνεχως, κυριως απο τα admission committees, αλλα και απο πιθανους εργοδοτες σε entry level δουλειες. Ειναι ενα κριτηριο για το ποσο σοβαρος και "motivated" εισαι.

Αφενός δε μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς πότε τελείωσε κάποιος (στο πτυχίο αναγράφεται η ημερομηνία λήψης κι όχι η διαφορά ημερομηνίας εγγραφής-ημερομηνίας λήψης πτυχίου κι έτσι κάποιος ο οποίος γράφτηκε π.χ. το '07 και τελείωσε 4ετή σχολή το '14,άνετα θα μπορούσε να αναφέρει το '10 ως ημερομηνία έναρξης,αν του ζητηθεί) αφετέρου και να το γνωρίζεις δε μπορείς να είσαι σίγουρος αν αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε part-time φοίτηση (καθώς εφόσον μιλάμε για Ελλάδα δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός part-full time),σε κάποια σοβαρή κατάσταση ή σε κωλοβάρεμα ώστε να το λάβεις υπόψη ως κριτήριο πιστολιάσματος μιας οποιασδήποτε αίτησης...

Το αν είναι κάποιος "σοβαρός" και "motivated" απ'αυτό θα το καταλάβουν ή από την εργασία και τις επιδόσεις του υποψηφίου εντός και εκτός σχολής;!Μη χειρότερα...

Με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή θα έπρεπε π.χ. να λάμβαναν αρνητικά υπόψη κάποιον ο οποίος πήρε πτυχίο 5 χρόνια πριν σε σχέση με κάποιον άλλο με φετινό πτυχίο επειδή "δεν τα θυμάται καλά"; :huh:

Έχω κάνει θερινή εξάσκηση σε ουκ ολίγες εταιρίες του κλάδου μου ως φοιτητής,έκανα 6μηνη πρακτική σε ερευνητικό κέντρο και τώρα δουλεύω μόνιμα σε εταιρία μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου κι έκανα 6 χρόνια να πάρω το πτυχίο μου...θέμα "διάρκειας σπουδών" δεν ετέθη ΠΟΤΕ,ούτε είδα να τίθεται ποτέ και πουθενά αλλού τριγύρω!

• Like 2
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε μου είπες "Κανείς και πουθενά δεν αξιολογεί τα "έτη φοίτησης",είτε θετικά είτε αρνητικά..." Και σου αιτιολογω οτι εισαι λαθος, αφ'ενος δεν ξερεις ποιες πρακτικες ισχυουν παντου, αφ'ετερου η οποια "γνωση" σου επι του θεματος κινειται στα ελληνικα πλαισια. Αν εννοουσες μονο το τι παιζει στην Ελλαδα, παω πασο.

Αυτα που σου λεω, δεν σου τα λεω ερειμην. Δουλευω ως ερευνητης και εχω ταυτοχρονα ως θεμα της πτυχιακης μου την επιλογη μαθητων απο μεταπτυχιακες σχολες μεσω της αξιολογησης διαφορετικων κριτηριων και γινεται με την εφαρμογη ενος μαθηματικου μοντελου διαχειρησης πληροφοριων. Περα απο το θεωρητικο κομματι, υπαρχει και εφαρμογη του μοντελου σε πραγματικα δεδομενα απο το ΜΒΑ μεγαλου καναδικου πανεπιστημιου. Περα απο την εφαρμογη του μοντελου, εχω κανει και καμια 20αρια meetings με την admission officer προκειμενου να "simulate" τα ανθρωπινα κριτηρια με μαθηματικες πραξεις.

Επετρεψε να εχω μια ιδεα παραπανω για το πως γινεται η επιλογη και το τι μετραει και τι οχι.

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ 7 χρόνια έκανα να πάρω πτυχίο και ούτε στη δουλειά μου ούτε στο μεταπτυχιακό μου τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Και δεν μιλάω για Ελλάδα. Κι ακόμα κι αν καταλάβετε ότι μετράει, μπορείτε να το κρύψετε κάπως, κρύβοντας την ηλικία σας, το πότε μπήκατε στο πανεπιστήμιο ή απλά λέγοντας ότι ταξιδεύατε ή κάτι παρόμοιο. 

• Like 2
Δημοσ.

Viper και Linkin εχουν δικιο. Αν ειχες τα ιδια τυπικα προσοντα με καποιον αλλο ο οποιος τελειωσε στα 4 χρονια θα επαιρναν αυτον. Αν καποιος δεν δουλευει σαν φοιτητης και κανει περισσοτερο απο 4 χρονια να παρει πτυχιο, χτυπαει ασχημα.

Και στο εξωτερικο αν δουν 5-6 χρονια σπουδες χωρις κατι αλλο θα σε ρωτησουν γιατι, κι αν δεν εχεις κατι σοβαρο να τους πεις θα τους προδιαθεσει αρνητικα και καλα θα κανει.

Για σενα Mirlogria δεν τεθηκε θεμα υποψιαζομαι λογω του ερευντικου κεντρου και μαλλον και της προυπηρεσιας. Αν πηγαινες αερα πατερα με 6 χρονια σπουδων θα εβλεπες αν θα χτυπουσε ασχημα η οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ 7 χρόνια έκανα να πάρω πτυχίο και ούτε στη δουλειά μου ούτε στο μεταπτυχιακό μου τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Και δεν μιλάω για Ελλάδα. Κι ακόμα κι αν καταλάβετε ότι μετράει, μπορείτε να το κρύψετε κάπως, κρύβοντας την ηλικία σας, το πότε μπήκατε στο πανεπιστήμιο ή απλά λέγοντας ότι ταξιδεύατε ή κάτι παρόμοιο. 

Προφανως και δεν θα εχουν ολοι θεμα και προφανως αυτο που ειπα δεν σημαινει πως οποιος τελειωσει μια σχολη στα 5 χρονια δεν θα κανει μεταπτυχιακο ή δεν θα βρει δουλεια ποτε. Αυτο που λεω ειναι πως ολα παιζουν τον ρολο τους, μικρο ή μεγαλο.

Και κατι ακομα, ασχετο με το τοπικ αλλα σχετικο με το μηνυμα σου. Αμα ξεκινησεις και γραφεις διαφορετικα στοιχεια στο βιογραφικο σου ή κρυβεις πραγματα απο τον εργοδοτη σου σε σοβαρη εταιρια του εξωτερικου, καποια στιγμη θα βρεθεις απολυμενος και δεν θα ξερεις το γιατι.

Δημοσ.

Για σενα Mirlogria δεν τεθηκε θεμα υποψιαζομαι λογω του ερευντικου κεντρου και μαλλον και της προυπηρεσιας. Αν πηγαινες αερα πατερα με 6 χρονια σπουδων θα εβλεπες αν θα χτυπουσε ασχημα η οχι.

Ναι δούλευα στα 5 από τα 6 έτη σπουδών μου και μάλιστα πάνω στο αντικείμενο (όχι σερβιτόρος κ.λπ.)...ΑΛΛΑ ακόμη κι αν δεν ήταν έτσι και κωλοβαρούσα,αν ήθελα μπορούσα να τους παραμυθιάσω με χίλιους δύο τρόπους!

Τι θα έκαναν,θα με ρωτούσαν σε ποιο νοσοκομείο έκανα επέμβαση αφαίρεσης όγκου π.χ. για να τους πάρουν τηλέφωνο ή θα έψαχναν το περίπτερο στο οποίο έκανα πρωινές βάρδιες τάχα μου δήθεν για να τα φέρω βόλτα;

Προφανως και δεν θα εχουν ολοι θεμα και προφανως αυτο που ειπα δεν σημαινει πως οποιος τελειωσει μια σχολη στα 5 χρονια δεν θα κανει μεταπτυχιακο ή δεν θα βρει δουλεια ποτε. Αυτο που λεω ειναι πως ολα παιζουν τον ρολο τους, μικρο ή μεγαλο.

Έτσι όπως έγραψες πιο πάνω,έδωσες την εντύπωση ότι αυτό αποτελεί εκ των κριτηρίων απόρριψης ή αποδοχής!

Όταν η πλειοψηφία πανεπιστημίων και εργοδοτών (ομολογουμένως) παραβλέπει πλήρως αυτό το πράγμα δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτό σα να μιλάμε για μια διπλωματική εργασία copy/paste ή ένα motivation letter που δεν άρεσε!

Το "όλα παίζουν το ρόλο τους" χαίρω πολύ κι εμφανισιακά αν είμαι σαν το Sloth από τους Goonies αρνητικά θα μετρήσει! :-D

Υπήρξα απόλυτος προηγουμένως και ζητώ συγνώμη γι'αυτό,αλλά ούτως ή άλλως το νόημα το έπιασες...

• Like 1
Δημοσ.

Και κατι ακομα, ασχετο με το τοπικ αλλα σχετικο με το μηνυμα σου. Αμα ξεκινησεις και γραφεις διαφορετικα στοιχεια στο βιογραφικο σου ή κρυβεις πραγματα απο τον εργοδοτη σου σε σοβαρη εταιρια του εξωτερικου, καποια στιγμη θα βρεθεις απολυμενος και δεν θα ξερεις το γιατιΕννοείται 

Εννοείται ότι όλα μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο, από την άλλη παραπάνω χρόνια στη σχολή μπορεί να σημαίνει και παραπάνω χρόνια σε σχετικά projects ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Κάτι που φαινομενικά μπορεί να φαίνεται σαν αδυναμία, μπορεί να γίνει πλεονέκτημα. Για το θέμα του βιογραφικού, δεν σου είπα να τους κοροϊδέψεις, απλά να αποκρύψεις με τρόπο κάτι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να βάλεις την ηλικία σου στο βιογραφικό, και γράφοντας μόνο πότε πήρες το πτυχίο πχ κρύβεις χρόνια. Λες και ο άλλος ξέρει πόσα χρόνια είναι η σχολή μου στο ΑΠΘ. Στη δουλειά μου, ούτε καν το πτυχίο δεν μου ζητήσανε, μετά από δυο συνεντεύξεις, συστατικές, κλπ, μπορεί η κάθε εταιρία να δει αν θέλει να σε πιστέψει. 

Δημοσ.

Μου αρέσει ότι μιλάτε για ηλικίες και απόκρυψη αλλά για να κανεις ένα application σε uni της κυπρου χρειάζεσαι φωτό...

Επίσης, μιλάτε για copy paste cover letters όταν όλα τα περνανε από turnitin...

Just saying

• Like 1
Δημοσ.

Mirlogria συμφωνουμε οτι αν θες τους κοροιδευεις, αλλα καταλαβαινεις τι εννοω ρε, ακομα και ογκο να πεις οτι ειχες φαινεται στη συνεντευξη αν τα 6 χρονια οφειλονται εκει η επειδη κωλοβαρουσες. Ενας εμπειρος recruiter μπορει να καταλαβει.

Και στο κατω κατω αν εισαι καλος και 2 χρονια να του πεις οτι απο επιλογη ελιωνες στο wow η στα γκομενακια δεν νομιζω να τον νοιαξει.

Λες και ο άλλος ξέρει πόσα χρόνια είναι η σχολή μου στο ΑΠΘ. Στη δουλειά μου, ούτε καν το πτυχίο δεν μου ζητήσανε, μετά από δυο συνεντεύξεις, συστατικές, κλπ, μπορεί η κάθε εταιρία να δει αν θέλει να σε πιστέψει.

Θεωρω απιθανο εργοδοτης απο Ελλαδα να μην ξερει ποσα χρονια ειναι μια σχολη. Και παγκοσμιως δηλαδη παιζουν απο 3-6 αναλογα το αντικειμενο, και ειδικα μεγαλες εταιριες ξερουν ακομα και για καθε τμημα ξεχωριστα τι συμβαινει (μο αποφοιτησης/δυσκολια/σοβαροτητα φοιτητων κτλ)

Τωρα για το πτυχιο ουτε μενα μου το ζητησαν αλλα ενα μηνα μετα την προσληψη με καλεσαν να δωσω λεπτομερειες γιατι πηραν τηλεφωνο τα πανεπισημια (προπτυχιακου και μεταπτυχιακου) και ζητουσαν διευκρινησεις.

Επισης εστειλαν και mail και γραμμα(!) στον πρωτο μου εργοδοτη (5 χρονια πριν λεμε(!)) ζητωντας του λεπτομερειες για μενα. Εαν δεν κρατουσα επαφη μαζι του, ουτε θα επαιρνα χαμπαρι οτι παιζει τετοιο ψαξιμο γι' αυτο προσοχη τι λετε σε μεγαλες και σοβαρες εταιριες. Τωρα αν μερικοι προσλαμβανουν και στο λογω τιμης του υποψηφιου, γαματο, μας βολευει.

Δημοσ.

Σαφώς και παίζει ρόλο ο χρόνος κτήσης του πτυχίου σε ορισμένες εταιρείες.

Αν έχεις 5-10+ χρόνια προϋπηρεσία-εμπειρία παίζει μικρότερο ρόλο.

Αν σε ρωτήσουν κάτι τέτοιο στη συνέντευξη τους λες ότι είχες οικονομικό πρόβλημα και δούλευες σε μπαρ ή σε εταιρεία φίλου-συγγενή σου. Δεν μπορούν να σου πουν και πολλά!

Δημοσ.
Με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή θα έπρεπε π.χ. να λάμβαναν αρνητικά υπόψη κάποιον ο οποίος πήρε πτυχίο 5 χρόνια πριν σε σχέση με κάποιον άλλο με φετινό πτυχίο επειδή "δεν τα θυμάται καλά"; :huh:

Κι όμως παίζει και αυτό. Άμα π.χ. έχεις τελειώσει πληροφορική πριν 3-4 χρόνια και δεν έχεις προϋπηρεσία ή κάτι που να δείχνει ότι ασχολιώσουν με προγραμματισμό στο ενδιάμεσο, σου λένε 'δε μπορώ να σε πάρω γιατί έχεις χρόνια να ασχοληθείς με προγραμματισμό'.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.....

Έτσι όπως έγραψες πιο πάνω,έδωσες την εντύπωση ότι αυτό αποτελεί εκ των κριτηρίων απόρριψης ή αποδοχής!

Όταν η πλειοψηφία πανεπιστημίων και εργοδοτών (ομολογουμένως) παραβλέπει πλήρως αυτό το πράγμα δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτό σα να μιλάμε για μια διπλωματική εργασία copy/paste ή ένα motivation letter που δεν άρεσε!

Το "όλα παίζουν το ρόλο τους" χαίρω πολύ κι εμφανισιακά αν είμαι σαν το Sloth από τους Goonies αρνητικά θα μετρήσει! :-D

Υπήρξα απόλυτος προηγουμένως και ζητώ συγνώμη γι'αυτό,αλλά ούτως ή άλλως το νόημα το έπιασες...

Μα προφανως και αποτελει κριτηριο απορριψης ή αποδοχης φιλε μου! Καθε κριτηριο εχει διαφορετικη βαρυτητα. Προφανως αμα εχει παρει το πτυχιο με 9 και εχεις και 10 χρονια προυπηρεσιας δεν θα τους νοιαξει καθολου. Σε μεταπτυχιακες σχολες και σε "σοβαρες" entry level δουλειες θα τους νοιαξει και θα σε ρωτησουν.

Νο γουoριz μαν, συζητηση κανουμε

Επεξ/σία από linkin
Δημοσ.

Εγώ είχα βαθμό λίγο κάτω του 7 και έκανα και μεταπτυχιακά και σεμινάρια και πιστοποιητικά και ξένες γλώσσες.Και 8 να είχα στο πτυχίο μου πάλι τα ίδια πράγματα θα έκανα.

Δεν με έχει επηρεάσει μέχρι τώρα κάπου ο βαθμός πτυχίου.Και στην τελική Λίαν Καλώς είναι.Δε θέλω παραπάνω.

Δημοσ.

Κι όμως παίζει και αυτό. Άμα π.χ. έχεις τελειώσει πληροφορική πριν 3-4 χρόνια και δεν έχεις προϋπηρεσία ή κάτι που να δείχνει ότι ασχολιώσουν με προγραμματισμό στο ενδιάμεσο, σου λένε 'δε μπορώ να σε πάρω γιατί έχεις χρόνια να ασχοληθείς με προγραμματισμό'.

Άλλο αυτό που λες!

Εγώ μίλησα καθαρά για το έτος κτήσης πτυχίου κι εσύ προσθέτεις κι άλλες παραμέτρους!Άμα είναι έτσι να τον βγάλουμε και καμπούρη τον τύπο να μην έχει καμία τύχη! :-D

Δημοσ.

μπορείς να δείνεις σε μεταπτυχιακά που μπαίνεις με εξετάσεις....

στα υπόλοιπα που δεν εχει εξετάσεις ο βαθμός σου δίνει μόρια, αλλά αν δώσεις εξετάσεις και γράψεις καλά και 5 να είχες πτυχίο πάλι θα περάσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...