Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πέρασες καλά βλέπω! :devil:

No worries προγράμματα υπάρχουν πολλά,για Harvard και Stanford δεν είσαι οπότε cool...

χειροτερος απο τον adejo εχει καταντησει αυτος...

Eγώ ξέρω άτομο με βαθμό 6 που έκανε κατευθείαν διαδακτορικό.....

διδακτορικο αναμεσα σε χωρες?

in other news

Σκεψου το για κανα [eng] distance learning master. Μπορεις να βρεις και με 3.5κ λιρες.

Σημειωση: ετσι και το κανεις αγγλια θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου το 

Ivory_Tower_by_Hideyoshi.jpg

Δημοσ.

Συνηθως ο βαθμος πτυχιου ως κατωτατο οριο για να εισαχθεις σε μεταπτυχιακο ειναι το 6.5 Και για διδακτορικο το 7.

Για Ελλαδα δεν πρεπει να ανησυχεις εκτος και αν θα υπαρξει μεγαλος ανταγωνισμος. Για εξωτερικο, σε καλο πανεπιστημιο τουλαχιστον Αγγλια και Ολλανδια ειναι δυσκολο δυστυχως με τον βαθμο σου.

δε καταλαβες... στην Ελλαδα ειναι που υπάρχει ανταγωνισμός και δε σε παιρνουν ουτε με υψηλό βαθμό...

Εξω ειναι μπατε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε... Ξέρω αρκετά άτομα με 6αρια που μπήκαν σε "καλα" πανεπιστήμια της Ολλανδίας και μέτρια της Αγγλίας, ενώ το προπτυχιακό το εβγαλαν με το ζόρι...

Στην Ελλάδα εύκολα θα μπεις σε μεταπτυχιακό που εχει διδακτρα (ξεκινάνε συνήθως απο 2000 και μπορεί να φτάσουν εως και γύρω στις 15000)...

Eγώ ξέρω άτομο με βαθμό 6 που έκανε κατευθείαν διαδακτορικό.....

μήπως έκανε και 8 χρόνια 4ετες προπτυχιακο; γιατι παιζει να εχουμε κοινο γνωστό!  :devil:

Δημοσ.

in other news

Σκεψου το για κανα [eng] distance learning master. Μπορεις να βρεις και με 3.5κ λιρες.

Σημειωση: ετσι και το κανεις αγγλια θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου το 

Ivory_Tower_by_Hideyoshi.jpg

Οι μηχανικοι μπορουν να κανουν κατευθειαν διδακτορικο. Μαλλον μηχανικος σπουδασε αυτος για τον οποιο γινεται μνεια.

δε καταλαβες... στην Ελλαδα ειναι που υπάρχει ανταγωνισμός και δε σε παιρνουν ουτε με υψηλό βαθμό...

Εξω ειναι μπατε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε... Ξέρω αρκετά άτομα με 6αρια που μπήκαν σε "καλα" πανεπιστήμια της Ολλανδίας και μέτρια της Αγγλίας, ενώ το προπτυχιακό το εβγαλαν με το ζόρι...

Στην Ελλάδα εύκολα θα μπεις σε μεταπτυχιακό που εχει διδακτρα (ξεκινάνε συνήθως απο 2000 και μπορεί να φτάσουν εως και γύρω στις 15000)...

μήπως έκανε και 8 χρόνια 4ετες προπτυχιακο; γιατι παιζει να εχουμε κοινο γνωστό!  :devil:

Στο ΕΜΠ σε μεταπτυχιακο χωρις διδακτρα με πολυ ανταγωνισμο (1 στους 10 μπαινουν) με ειχανε δεχτει εχοντας βαθμο πτυχιου σχεδον 7.5 . Και να φανταστεις πως οι καθηγητες του ΕΜΠ φημιζονται για τον ρατσισμο τους απεναντι σε παιδια που δεν προερχονται απο το ΕΜΠ (οπως εγω). Οποτε αυτο που λες ουτε με ψηλο βαθμο δεν σε παιρνουν Ελλαδα δεν ισχυει...

Εξωτερικο, κοιτα φιλε, αν ειναι πας Ολλανδια και οχι στο Delft, τι να το κάνεις; Στο Delft δεν πας με βαθμο χαμηλοτερο του 7.

Για Αγγλια, συμφωνω με αυτο που λες οτι με χαμηλο βαθμο πηγαινεις σε μετριο πανεπιστημιο. πχ στο Imperial, αν δεν εισαι απο ΕΜΠ (που σημαινει πως για αυτους προερχεσαι απο mainstream πανεπιστημιο), χρειαζεσαι 7,5+.

Δημοσ.

Ολλανδία γίνεται άνετα με βαθμό μικρότερο του 7, και αυτό ισχύει και για αποφοίτους ΤΕΙ. Προφανώς δεν είναι κανόνας, αλλά ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις που τουλάχιστον αποδεικνύουν ότι ο βαθμός είναι ένα μόνο από τα πράγματα που θα κοιτάξουν. Προσωπικά, ένας καθηγητής μου μου είχε πει ότι αυτό που τους νοιάζει κυρίως είναι το motivation όταν δεν είναι σίγουροι για κάποιον. Στη δικιά μου την περίπτωση με είχε πάρει τηλέφωνο και μιλήσαμε και σε 15 λεπτά μου είπε ότι θα δώσει θετική εισήγηση. Απλά δείξτε τους ότι θέλετε να πάτε και ότι έχετε διαβάσει για το τμήμα, πανεπιστήμιο, κλπ

Δημοσ.

Σε αρκετές χώρες μπορείς να πας για διδακτορικό χωρίς μεταπτυχιακό (Αμερική κυριότερο παράδειγμα),απλά σ'αυτή την περίπτωση κάποια (ή και όλα) τα μαθήματα που θα έκανες σ'ένα συναφές μεταπτυχιακό τα διδάσκεσαι εντός του PhD!

Πολλές φορές θα έχετε διαβάσει ή ακούσει διπλωματούχους μηχανικούς (5ετούς κύκλου σπουδών) να καυχιούνται ότι τους παίρνουν κατευθείαν για PhD στην Αλλοδαπή (κυρίως για να "δείξουν" ότι αναγνωρίζονται ως κάτοχοι MEng στο Εξωτερικό,κάτι που φυσικά δεν ισχύει) ενώ στην πραγματικότητα κάνουν αυτό ακριβώς,χώνονται σ'ένα διδακτορικό όπως και άλλοι πτυχιούχοι με Bachelor και παρακολουθούν μαθήματα μεταπτυχιακού παράλληλα!

Τώρα αν λόγω του ότι έχουν διδαχθεί (ομολογουμένως) πολλά μαθήματα στα 5 χρόνια αναγνωρίσουν και γλυτώσουν μερικά,αυτή είναι άλλη ιστορία...

Πότε γράφω εδώ μέσα για να "καταντήσω" σαν αυτόν που λες (που ούτε καν γνωρίζω ποιος είναι);

Αν έχεις άλλα προβλήματα δε σου φταίω εγώ φίλε μου...

Ολλανδία γίνεται άνετα με βαθμό μικρότερο του 7, και αυτό ισχύει και για αποφοίτους ΤΕΙ.

Γενικά στα μεταπτυχιακά/διδακτορικά δεν είναι να λες "ποτέ",αλλά η Ολλανδία ως η πλέον ανθελληνική χώρα θέτει πια πολύ αυστηρά κριτήρια για όλους μας!

Είχα δει καναδυό προκηρύξεις που έλεγαν "από Ελλάδα Μ.Ο. πάνω από 7" δηλαδή σα να σου λέει "αν δεν έχεις πτυχίο με λίαν καλώς δε θα σπουδάσεις ποτέ σε μας"...

Δημοσ.

πρωτοκλασατα(και οχι) αγγλικα πανεπιστημια(kingston,lse,warwick) ριξανε ακυρο σε αποφοιτο εμπ με 7.2

πριν κανα μηνα για μεταπτυχιακο σε στατιστικη

θεωρουνε προυποθεση 7.5 και πανω

και θελανε κ κανα 15-20κ

Δημοσ.

Είναι ανάλογα το department και το μεταπτυχιακό που θα κάνεις....πχ LSE  finance,economics,econometrics θέλεις σίγουρα πάνω από 8...αντιθέτως σε τμήματα όπως το gender ή psychological behavior ή κάπως έτσι μπορεί να σε πάρουν και με λίγο πιο κάτω από 7 πχ 6.8 . Αλλά εδώ Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο περίεργα-βρώμικα.Όταν ακούς ότι κοπέλα που τελείωσε το παιδαγωγικό με 5 πάει και την παίρνουν για MSc στα χρηματοοικονομικά ενώ άλλη με 7 από οικονομικό την αφήνουν έξω κάτι παίζει.Οι περισσότεροι φίλοι μου που έχουν μπει Ελλάδα με 6.5+ είναι εντάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Eγώ ξέρω άτομο με βαθμό 6 που έκανε κατευθείαν διδακτορικό.....

Και που το περίεργο;;; Εγώ ξέρω πολλούς με διδακτορικά με βαθμό "καλώς" στο πτυχίο τους και μ.ο αποφοίτησης 7 χρόνια.... Χώρια ότι κάποιοι είναι και σε ερευνητικά προγράμματα δλδ πληρώνονται κιόλας....

Τοπικ στάρτερ μην ακούς κανέναν περί βαθμών μεταπτυχιακών και δουλειά... Ειδικά για μεταπτυχιακό δεν θα έχεις θέμα, εξάλλου μια χαρά είναι ο βαθμός σου... Εδώ άλλοι πάνε με 5,5 βαθμό και 10 χρόνια φοιτητές και κάνουν μεταπτυχιακά και έβρισκαν και δουλειές (προ κρίσης). Βέβαια σε δυνατά μεταπτυχιακά ίσως να παίζει θέμα αλλά και πάλι κοιτάνε και άλλα πράγματα όπως το να δουν ότι το θες, ότι είσαι καλή στα μαθήματα που θέλουν, θέμα διπλωματικής, ξένες γλώσσες κλπ .

Τώρα αυτά που σου είπαν οι καθηγητές σου τα λέγανε και σε εμάς και εγώ είχα τρομερό φόβο μη πάρω κάνα πτυχίο με 5,5 αλλά όλα λαλακίες ήταν. Ξέρω πολλούς με πτυχία <6 που κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά όπως ξαναέγραψα και τελειώνουν κιόλας όπου να ναι...

Δημοσ.

Και που το περίεργο;;; Εγώ ξέρω πολλούς με διδακτορικά με βαθμό "καλώς" στο πτυχίο τους και μ.ο αποφοίτησης 7 χρόνια.... Χώρια ότι κάποιοι είναι και σε ερευνητικά προγράμματα δλδ πληρώνονται κιόλας....

Τοπικ στάρτερ μην ακούς κανέναν περί βαθμών μεταπτυχιακών και δουλειά... Ειδικά για μεταπτυχιακό δεν θα έχεις θέμα, εξάλλου μια χαρά είναι ο βαθμός σου... Εδώ άλλοι πάνε με 5,5 βαθμό και 10 χρόνια φοιτητές και κάνουν μεταπτυχιακά και έβρισκαν και δουλειές (προ κρίσης). Βέβαια σε δυνατά μεταπτυχιακά ίσως να παίζει θέμα αλλά και πάλι κοιτάνε και άλλα πράγματα όπως το να δουν ότι το θες, ότι είσαι καλή στα μαθήματα που θέλουν, θέμα διπλωματικής, ξένες γλώσσες κλπ .

Τώρα αυτά που σου είπαν οι καθηγητές σου τα λέγανε και σε εμάς και εγώ είχα τρομερό φόβο μη πάρω κάνα πτυχίο με 5,5 αλλά όλα λαλακίες ήταν. Ξέρω πολλούς με πτυχία <6 που κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά όπως ξαναέγραψα και τελειώνουν κιόλας όπου να ναι...

Κανείς και πουθενά δεν αξιολογεί τα "έτη φοίτησης",είτε θετικά είτε αρνητικά...το ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε όσους παρατείνουν τις σπουδές τους "αιώνιους φοιτητές" κι έχουμε την εντύπωση ότι εμείς που πήραμε πτυχίο "στην ώρα μας" είμαστε πιο έξυπνοι ή/και πιο μάγκες απ'αυτούς είναι άλλο καπέλο,να'χαμε να λέγαμε δηλαδή...

πρωτοκλασατα(και οχι) αγγλικα πανεπιστημια(kingston,lse,warwick) ριξανε ακυρο σε αποφοιτο εμπ με 7.2

πριν κανα μηνα για μεταπτυχιακο σε στατιστικη

θεωρουνε προυποθεση 7.5 και πανω

και θελανε κ κανα 15-20κ

Ας πάνε τότε εκεί τα παιδιά/ανήψια των διοικητικών στις σχολές που παίρνουν Μ.Ο. 9+ (κι έρχονται καθηγητές μετά και λένε "εγώ απ'αυτόν γραπτό δεν είδα")... 

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές gentlemen!

• Like 1
Δημοσ.

Στο ΕΜΠ σε μεταπτυχιακο χωρις διδακτρα με πολυ ανταγωνισμο (1 στους 10 μπαινουν) με ειχανε δεχτει εχοντας βαθμο πτυχιου σχεδον 7.5 . Και να φανταστεις πως οι καθηγητες του ΕΜΠ φημιζονται για τον ρατσισμο τους απεναντι σε παιδια που δεν προερχονται απο το ΕΜΠ (οπως εγω). Οποτε αυτο που λες ουτε με ψηλο βαθμο δεν σε παιρνουν Ελλαδα δεν ισχυει...

Εξωτερικο, κοιτα φιλε, αν ειναι πας Ολλανδια και οχι στο Delft, τι να το κάνεις; Στο Delft δεν πας με βαθμο χαμηλοτερο του 7.

Για Αγγλια, συμφωνω με αυτο που λες οτι με χαμηλο βαθμο πηγαινεις σε μετριο πανεπιστημιο. πχ στο Imperial, αν δεν εισαι απο ΕΜΠ (που σημαινει πως για αυτους προερχεσαι απο mainstream πανεπιστημιο), χρειαζεσαι 7,5+.

Δε σου λεω τι γινόταν πριν 2-3 χρόνια... και εγω ειχα μπεί για μεταπτ. στο ΕΜΠ με 8.9 και φυσικά ήμουν πρώτος το θέμα ειναι τι ισχύει πλέον (απο πέρσι συγκεκριμένα)...

και fyi ειχα γινει δεκτός και στο Imperial αλλα λυπηθηκα τα διδακτρα και τωρα χτυπαω το κεφαλι μου...

Δημοσ.

Οποίος βγάζει μάστερ σε ένα χρόνο θεωρείτε overachiever στην Αμερική και έχει καλύτερες προοπτικές απασχόλησης...

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να πάτε εκεί...

Η ερώτηση είναι: γιατί να δώσεις λεφτά σε ελληνικό πανεπιστήμιο;

Δημοσ.

Κανείς και πουθενά δεν αξιολογεί τα "έτη φοίτησης",είτε θετικά είτε αρνητικά...το ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε όσους παρατείνουν τις σπουδές τους "αιώνιους φοιτητές" κι έχουμε την εντύπωση ότι εμείς που πήραμε πτυχίο "στην ώρα μας" είμαστε πιο έξυπνοι ή/και πιο μάγκες απ'αυτούς είναι άλλο καπέλο,να'χαμε να λέγαμε δηλαδή...

....

Δεν ισχυει αυτο που λες. Το στα ποσα χρονια τελειωσες το προγραμμα σου αξιολογειται συνεχως, κυριως απο τα admission committees, αλλα και απο πιθανους εργοδοτες σε entry level δουλειες. Ειναι ενα κριτηριο για το ποσο σοβαρος και "motivated" εισαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...