Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι καινούρια στο site και πήρα το θάρρος να σας γράψω για δυο θέματα που με απασχολούν καιρό τωρα και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.Το πρώτο είναι ο βαθμός του πτυχίου μου.Είμαι απόφοιτος οικονομικής σχολής (ΑΕΙ) από επαρχία με βαθμό πτυχίου 6.88 και με λήξη φοίτησης στα 5 έτη.Έχω τρομερή ανασφάλεια για το βαθμό.Αρκετοί καθηγητές στη σχολή θεωρούν ότι δεν είναι καλός βαθμός και εγώ το ίδιο.Εγω από την πλευρά μου τόσα χρόνια έκανα αυτό που μπορούσα.Κάποια μαθήματα όπως οικονομετρία,στατιστική ήταν δύσκολα για μένα και δε τα έχω πάει καλά.Σε άλλα πάλι λιγότερο δύσκολα δε τα έχω πάει πάλι καλά όχι κατά ανάγκην επειδή δε διάβαζα και το μετανιώνω γιατί θα έπρεπε να τα είχα κόψει τότε για να μην έχω τώρα τύψεις.Δεύτερο θέμα είναι το μεταπτυχιακό.Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμη να κάνω μεταπτυχιακό,το οποίο είναι για μένα πέρα για πέρα αγχωτικό.Οι ελπίδες μου να βρω μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα όταν ολοκληρώσω τα αγγλικά, χωρίς να έχω τρομερές απαιτήσεις ειλικρινά,είναι μηδενικές.Από την άλλη πλευρά,με δεδομένο ότι θα κάνω πολλά χρόνια να βρω δουλειά, το μεταπτυχιακό θα το σκεφτώ αναγκαστικά κάποια στιγμή στη ζωή μου και αυτό με ανησυχεί.Στο θέμα μεταπτυχιακού,οι καθηγητές στη σχολή μου αναφέρουν ότι για κάνεις μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ο βαθμός πτυχίου πρέπει να είναι > 7.Επομένως αν ποτέ (εύχομαι ποτέ...!!!..)αποφασίσω να κάνω μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ο βαθμός μου θα είναι μεγάλο πρόβλημα.Επιπλέον ένα άλλο πρόβλημα είναι και το οικονομικό εφόσον είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληρώσω για μεταπτυχιακό στην Ελλάδα πόσο μάλλον να βγω έξω.Μπορεί να μην είμαι η μοναδική που να είναι σε μια τέτοια κατάσταση αλλά δεν ξέρω έχω πελαγώσει και δε ξέρω τι να σκεφτώ.Θα ήθελα για αυτό το λόγο να δω τα δικά σας σχόλια.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βλακείες.Ξέρω πολλά άτομα που κάνουν μεταπτυχιακό και είχαν βαθμό κάτω από 6.5.

Κάποια μεταπτυχιακά έχουν σαν όρο να έχεις βαθμό πτυχίου τουλάχιστον καλώς.Άλλα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Ψάξε και θα βρεις μεταπτυχιακό.Επίσης ο βαθμός σου δεν είναι πολύ χαμηλός.Ειδικά για οικονομική σχολή.Είναι σχεδόν 7.Μια χαρά δηλαδή.Χαμηλός θα ήταν αν έβγαζες κανένα παιδαγωγικό.

Αλλά τι εννοείς λήξη φοίτησης τα 5 έτη;Υπάρχει 5ετής οικονομική σχολή;Nόμιζα μόνο τα πολυτεχνεία και οι γεωπονικές είναι 5 έτη.

• Like 4
Δημοσ.

Οτι να'ναι λένε οι καθηγητές σου. Έχω δει και άτομο με 6 πτυχίο να κάνει μεταπτυχιακό σε κεντρικό πανεπιστήμιο αττικής.Με την πείνα που έχει πέσει Ελλάδα τους κυνηγάνε με το ντουφέκι να γραφτούν στα μεταπτυχιακά. Ανετα θα βρεις.

Αν θες την άποψη μου το μεταπτυχιακό δεν είναι απαραίτητο.

• Like 1
Δημοσ.

To μεταπτυχιακό θέλει λεφτά, τα οποία δεν υπάρχουν. Σε δεχονται σε πολλά μεταπτυχιακά ακόμα και με βαθμό 5,5. Τωρα βέβαια αν μου πεις οτι τελείωσες τη φιλοσοφική με 5, σορρυ αλλά δε μπορεις να κάνεις μεταπτυχιακό. Αν ομως έχεις τελειώσει το βιολογικό της πάτρας ξέρω γω με 5,7, σε δέχονται. Έχει να κάνει και με τον βαθμό δυσκολίας της σχολής.

Μη σε αγχωνει. Θα σε δεχτούν.

Και τα 5 έτη επισης δε νομιζω οτι απασχολουν κανέναν. Στο φιναλε πες στη συνεντευξη οτι εργαζόσουν συγχρόνως για να τα βγάλεις πέρα οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ νομίζω ότι υπερβάλλεις. 

ΟΚ, καλό θα ήταν να είχες μεγαλύτερο βαθμό αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Συνάδελφος μηχανικός κάνει μεταπτυχιακό στο ΕΤΗ με μικρότερο βαθμό από το δικό σου.

Δημοσ.

Και εγώ νομίζω ότι υπερβάλλεις. 

ΟΚ, καλό θα ήταν να είχες μεγαλύτερο βαθμό αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Συνάδελφος μηχανικός κάνει μεταπτυχιακό στο ΕΤΗ με μικρότερο βαθμό από το δικό σου.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας,ειλικρινά με βοηθήσατε πολύ.Να 'στε καλά!!

Καλό βράδυ!!!

κάτι άσχετο..λήξη φοίτησης εννοούσα ότι τελείωσα στα 5 έτη(4 είναι κανονικά)

Δημοσ.

Με ν = τα 4 χρονια φοιτησης.. ποσο ειναι πλεον το οριο?  2ν ή ν+2 ?

Νομίζω 2ν για τους παλιούς και ν+2 για αυτούς που μπήκαν απο το 2011 και μετά. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι καινούρια στο site και πήρα το θάρρος να σας γράψω για δυο θέματα που με απασχολούν καιρό τωρα και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.Το πρώτο είναι ο βαθμός του πτυχίου μου.Είμαι απόφοιτος οικονομικής σχολής (ΑΕΙ) από επαρχία με βαθμό πτυχίου 6.88 και με λήξη φοίτησης στα 5 έτη.Έχω τρομερή ανασφάλεια για το βαθμό.Αρκετοί καθηγητές στη σχολή θεωρούν ότι δεν είναι καλός βαθμός και εγώ το ίδιο.Εγω από την πλευρά μου τόσα χρόνια έκανα αυτό που μπορούσα.Κάποια μαθήματα όπως οικονομετρία,στατιστική ήταν δύσκολα για μένα και δε τα έχω πάει καλά.Σε άλλα πάλι λιγότερο δύσκολα δε τα έχω πάει πάλι καλά όχι κατά ανάγκην επειδή δε διάβαζα και το μετανιώνω γιατί θα έπρεπε να τα είχα κόψει τότε για να μην έχω τώρα τύψεις.Δεύτερο θέμα είναι το μεταπτυχιακό.Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμη να κάνω μεταπτυχιακό,το οποίο είναι για μένα πέρα για πέρα αγχωτικό.Οι ελπίδες μου να βρω μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα όταν ολοκληρώσω τα αγγλικά, χωρίς να έχω τρομερές απαιτήσεις ειλικρινά,είναι μηδενικές.Από την άλλη πλευρά,με δεδομένο ότι θα κάνω πολλά χρόνια να βρω δουλειά, το μεταπτυχιακό θα το σκεφτώ αναγκαστικά κάποια στιγμή στη ζωή μου και αυτό με ανησυχεί.Στο θέμα μεταπτυχιακού,οι καθηγητές στη σχολή μου αναφέρουν ότι για κάνεις μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ο βαθμός πτυχίου πρέπει να είναι > 7.Επομένως αν ποτέ (εύχομαι ποτέ...!!!..)αποφασίσω να κάνω μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ο βαθμός μου θα είναι μεγάλο πρόβλημα.Επιπλέον ένα άλλο πρόβλημα είναι και το οικονομικό εφόσον είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληρώσω για μεταπτυχιακό στην Ελλάδα πόσο μάλλον να βγω έξω.Μπορεί να μην είμαι η μοναδική που να είναι σε μια τέτοια κατάσταση αλλά δεν ξέρω έχω πελαγώσει και δε ξέρω τι να σκεφτώ.Θα ήθελα για αυτό το λόγο να δω τα δικά σας σχόλια.

Ευχαριστώ.

Συνηθως ο βαθμος πτυχιου ως κατωτατο οριο για να εισαχθεις σε μεταπτυχιακο ειναι το 6.5 Και για διδακτορικο το 7.

Για Ελλαδα δεν πρεπει να ανησυχεις εκτος και αν θα υπαρξει μεγαλος ανταγωνισμος. Για εξωτερικο, σε καλο πανεπιστημιο τουλαχιστον Αγγλια και Ολλανδια ειναι δυσκολο δυστυχως με τον βαθμο σου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εξαρτάται καθαρά από το Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό. Στον τομέα μου (βιολογία) με δέχτηκαν σε μεταπτυχιακό του Imperial με βαθμό σχεδόν 7.5, ενώ πρώτα με είχε απορρίψει το Manchester που ζητούσε 8 minimum για οποιονδήποτε απόφοιτο βιολογικού από Ελλάδα. Ας αναφέρω μόνο πως οι βαθμοί  πτυχίου -κατά μέσο όρο- των αποφοίτων από τα διάφορα βιολογικά ποικίλλουν.

Δημοσ.

Εξαρτάται από την προκήρυξη της κάθε σχολής για το εάν θα παίζει ρόλο ο τελικός βαθμός του πτυχίου. Συνήθως ζητάνε από 6.5 και πάνω αλλά υπάρχουν και σχολές που δεν το βάζουν ως προϋπόθεση,

Δημοσ.

Ο καλός βαθμός είναι ένα προσόν αλλα οχι απαραιτητο.αρχικά λέω να βάλεις στην άκρη το βαθμό και να σκεφτεις σοβαρά τι μεταπτυχιακό θες και αν σκεφτεσε την επιλογή του εξωτερικού.κάνε μια έρευνα και θα δεις ότι απαιτούνται και άλλα εκτός από ένα βαθμό.

Δημοσ.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξέρω αρκετούς που κάναν μεταπτυχιακό με λιγοτερο από 6.5. Εγώ έκανα με 6.7. Σε μερικά σου ζητάνε να δώσεις για GMAT, το οποίο αν γράψεις καλά μετράει πολύ. Βέβαια σε όλα τα μεταπτυχιακά του ΟΠΑ τα σκας χοντρά, οπότε παίζει άλλη αντιμετώπιση, το ίδιο και στο ΠΑ.ΠΕΙ.. Από την άλλη στο Οικονομικό της Νομικής που είναι τσάμπα(τα πιο πολλά), δίνεις εξετάσεις για να μπεις, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με βαθμό. Για Πάντειο δε γνωρίζω.

Για εργασία είναι ένα ερώτημα πόσο μετράει ο βαθμός. Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι παίζει σημαντικό ρόλο μόνο αν είναι πάνω από 8.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ευχαριστώ.

πέστους να πάνε να πηδηχτούν τα ψώνια που στο παίζουν ιστορία.. 

ανάλογα το μεταπτυχιακό και τη ζήτηση που έχει , με το βαθμό σου πάντως μια χαρά κάνεις αρκετά μεταπτυχιακά στην ελλάδα , αρκεί να έχεις το μαρούλι 

ειδικά πλέον που δεν παίζει χρήμα είναι αρκετά πιο εύκολο να σε δεχτούν κάπου.. όπου και να πας να θυμάσαι ότι αυτό που κυρίως τους νοιάζει και θα σε ρωτήσουν είναι αν έχεις λεφτά να πληρώσεις 

• Like 1
Δημοσ.

Το πρώτο είναι ο βαθμός του πτυχίου μου.Είμαι απόφοιτος οικονομικής σχολής (ΑΕΙ) από επαρχία με βαθμό πτυχίου 6.88 και με λήξη φοίτησης στα 5 έτη.

Πέρασες καλά βλέπω! :devil:

No worries προγράμματα υπάρχουν πολλά,για Harvard και Stanford δεν είσαι οπότε cool...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...