Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξερω και πολα πραγματα με αυτα αλλα παλια ειχα ενα laptop με amd και μου ανεβαζε θερμοκρασιεσ και με τα απο λιγα χρονια τα ειχε παιξει και αμα συγκρινω με εναν φιλο που ειχε intel ηταν μια χαρα ουτε θερμοκρασιεσ ουτε αργοπορια ουτε τιποτα εγω το laptop το ειχα 3 χρονια

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ξερω και πολα πραγματα με αυτα αλλα παλια ειχα ενα laptop με amd και μου ανεβαζε θερμοκρασιεσ και με τα απο λιγα χρονια τα ειχε παιξει και αμα συγκρινω με εναν φιλο που ειχε intel ηταν μια χαρα ουτε θερμοκρασιεσ ουτε αργοπορια ουτε τιποτα εγω το laptop το ειχα 3 χρονια

Oι παλαιοί TURION είχαν όριο λειτουργίας τους 100C όπως έχουν σήμερα όριο οι Ivy στα laptop τους 100C λειτουργίας ! Συνήθως δούλευαν στους 45C idle και 80C full load !

Η αργοπορία στα λαπτοπ έρχεται από τους πολύ αργούς HDD και όχι από τα cpu, μνήμες κ.λ.π. !

Οταν παίρνετε φορητό να κοιτάτε να παίρνει 2 σκληρούς (εκτός και αν το θέλετε για μεγάλη φορητότητα) για να μπορείτε να βάλετε αργότερα SSD .

• Like 1
Δημοσ.

Oι παλαιοί TURION είχαν όριο λειτουργίας τους 100C όπως έχουν σήμερα όριο οι Ivy στα laptop τους 100C λειτουργίας ! Συνήθως δούλευαν στους 45C idle και 80C full load !

Η αργοπορία στα λαπτοπ έρχεται από τους πολύ αργούς HDD και όχι από τα cpu, μνήμες κ.λ.π. !

Οταν παίρνετε φορητό να κοιτάτε να παίρνει 2 σκληρούς (εκτός και αν το θέλετε για μεγάλη φορητότητα) για να μπορείτε να βάλετε αργότερα SSD .

Αυτό δεν το εχω διαβάσει πουθενά αν εχεις κάποιο επίσημο λινκ να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι .. ευχαριστώ.

Δημοσ.

Οι ivy στα laptop έχουν θερμκό όριο λειτουργίας τους 100 !

Τόσο είχαν κοι οι turion !

Υπάρχει στην intel το παραπάνω που σου λέω όπως και στην AMD για turion και turion ultra ! Μπορείς να το κοιτάξεις google ...

Δημοσ.

To Tjunction υποδεικνύει την θερμοκρασία που ενεργοποιείται η ασφάλεια του επεξεργαστή ώστε να καταρρεύσει για να σώσει τον εαυτό του δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που περιέγραψε το παλικαράκι πιο πάνω και αναφέρονταν στην θερμοκρασία λειτουργίας του καθενός. Η αναφορά του Τακη όμως είναι σωστή και πονηρά διατυπωμένη κάτι που δεν πρόσεξα,και πιστεψα ότι μιλάμε επί της ουσίας κ του πρακτέου.

Δημοσ.

το δικο μου λαπτοπ με ιντελ χτυπαει 90αρια για πλακα

εχει να κανει και με την υλοποιηση του λαπτοπ (και τις επιλογες που κανεις στο κουτι σου αν μιλαμε για desktop) , οχι μονο με ζεστους και κρυους επεξεργαστες

Δημοσ.

To Tjunction υποδεικνύει την θερμοκρασία που ενεργοποιείται η ασφάλεια του επεξεργαστή ώστε να καταρρεύσει για να σώσει τον εαυτό του δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που περιέγραψε το παλικαράκι πιο πάνω και αναφέρονταν στην θερμοκρασία λειτουργίας του καθενός. Η αναφορά του Τακη όμως είναι σωστή και πονηρά διατυπωμένη κάτι που δεν πρόσεξα,και πιστεψα ότι μιλάμε επί της ουσίας κ του πρακτέου.

Επι της ουσιας μιλαω ! Με βαση το παραπανω ο καθε κατασκευαστης φορητων διαλεγει και την ψυκτρα που θα βαλει.

Και για τους turion που έλεγα :

AMD Turion X2 Ultra Dual-Core ZM-86 specifications

General information Type CPU / Microprocessor Market segment Mobile Family AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Model number  ?  ZM-86 CPU part number TMZM86DAM23GG is an OEM/tray microprocessor Stepping codes ABAEB BA   CBAEB BA   NBAJB BA Frequency  ?  2400 MHz Bus speed  ?  Dual-channel 400 MHz DDR2 SDRAM Memory controller

One 1800 MHz 16-bit HyperTransport link Clock multiplier  ?  12 Package 638-pin lidless micro-PGA AMD Package number 29882 Socket Socket S1 (S1g2) Size 1.38" x 1.38" / 3.5cm x 3.5cm Introduction date Jun 4, 2008   Architecture / Microarchitecture Processor core  ?  Lion (Griffin) Core stepping  ?  B1 Manufacturing process 0.065 micron SOI Data width 64 bit The number of cores 2 The number of threads 2 Floating Point Unit Integrated Level 1 cache size  ?  2 x 64 KB 2-way associative instruction cache

2 x 64 KB 2-way associative data cache Level 2 cache size  ?  2 x 1MB Physical memory 1 TB Virtual memory 256 TB Multiprocessing Uniprocessor Features

• MMX instructions
  • 3DNow! technology
  • SSE / Streaming SIMD Extensions
  • SSE2 / Streaming SIMD Extensions 2
  • SSE3 / Streaming SIMD Extensions 3
  • AMD64 / AMD 64-bit technology  ? 
  • VT / Virtualization technology  ? 
  • EVP / Enhanced Virus Protection  ? 
Low power features
  • Enhanced PowerNow! technology  ? 
  • Independent Dynamic Core technology  ? 
  • Dynamic Power management
  • CoolCore technology  ? 
On-chip peripherals
  • Dual-channel DDR2 SDRAM memory controller
  • HyperTransport technology  ? 
  Electrical / Thermal parameters V core  ?  1.1V - 1.125V Maximum operating temperature  ?  100°C
Thermal Design Power  ?  35 Watt   Notes on AMD TMZM86DAM23GG
  • Processor runs at 600 MHz / 0.8 Volt core voltage in the minimum performance state
  • Thermal Design Power in the minimum performance state is 9.2 Watt

Minimum/Maximum operating temperatures

Minimum and Maximum operating temperatures specify the range of temperatures in which the CPU is guaranteed to function. It is not recommended to operate the CPUs at temperatures lower than the minimum and higher than the maximum operating temperature. Higher CPU temperature could be an indication of broken or inadequate fan/heatsink, or poor airflow inside of the computer case. In the former case, pro-longed operation at close to the maximum temperatures may cause system instability and shorten the CPU lifespan. Running the processors at temperatures much higher than the maximum operating temperature may permanently damage the CPU. In the latter case (poor case ventilation), poor airflow may also cause higher operating temperature of other system components, such as the motherboard and video card, and may result in shorter lifetime of these components as well.

Modern microprocessors include special features that can throttle or reduce processor frequency when the CPU temperature reaches the maximum, or shutdown the CPU completely when the temperature reaches certain critical value (which is greater than the maximum temperature). If your CPU is consistently running at temperatures close to the maximum, or periodically shuts down by itself, use the following methods to rectify the problem:

• Verify that there is unrestricted airflow to and from the CPU's heatsink and fan.
  • Move the computer away from other sources of heat, or to colder place.
  • Clean the CPU's heatsink and fan. Also clean other fans that are usually attached to your computer case.
  • Make sure that you use thermal paste when you install the CPU's heatsink.
  • Replace CPU's heatsink/fan with a more powerful one.
  • Add more fans to your case.
  • Replace the computer case with a case, that provides better airflow and more extensive cooling capabilities.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπήκαν οι γνωστοί-άγνωστοι με τα πολλαπλά account να πουν τα δικά τους.Υπάρχουν μετρήσεις και από χρήστες με 2-3 κάρτες με 8350 και δεν έχουν bottleneck ,λίγο άμα κοιτάξεις βρίσκεις.Αυτά με πιο ελαφρές εφαρμογές γιατί στις βαριές δεν γίνεται σύγκριση 8350-3570Κ όσοι τους δούλεψαν ξέρουν.

βρε μανία να με μπερδεύεις με τον πλατωνικό σου έρωτα.δεν είμαι ο δεινόσαυρος.

ψάξε στο νετ να δεις ότι υπάρχει bottleneck από ισχυρές κάρτες για τον 8350 σε σύγκριση με τον 3570k.στο μέλλον αυτό θα μεγαλώνει καθώς θα βγαίνουν δυνατότερες κάρτες και παιχνίδια με μεγαλύτερες απαιτήσεις cpu.μπορεί και όχι γιατί η κονσόλες είναι πλέον 8πυρινες και να ρίχνει στα αυτιά τον 3570k.

αν ήμουν mentium ίσως ήξερα :lol:

σε σύγκριση 3570k και 8350 ο Intel είναι value for money για αυτά που προσφέρει,overall.-

δίνεις 30 ευρώ παραπάνω αλλά παίρνεις καλύτερο επεξεργαστή,όχι χειρότερο ;)

Δημοσ.

Δεν είπες πως δεν θα ασχοληθείς μαζί μου ξανά βρε "Αντώνη";Είσαι και μεγάλος άνθρωπος λες.Τουλάχιστον με τα τελευταία σου account των τελευταίων ημερών τρόλλαρες και εξαφανίστηκες.

Δημοσ.

κλαιω απο τα γελια......δλδ εγω που εχω εναν φενομ χ6 και μετα απο 3 χρονια χρίσεις και λειτουργίας στα 4γηζ με 1.44/  3,8 με 1.40ρευμα γτ δεν εχει βγαλει αχνα ?τοσο μαπα τελικά ειναι η αμδ???????

Δημοσ.

Όχι με τα χρήματα όμως που έδωσες να τον υποστηρίξεις θα είχες 3770κ στα 4,4 με μια αεροψυκτρα κ χωρίς sabertooth.

Είδες που τελικά μερικά είναι και για real κλάματα ?

Δημοσ.

Όχι με τα χρήματα όμως που έδωσες να τον υποστηρίξεις θα είχες 3770κ στα 4,4 με μια αεροψυκτρα κ χωρίς sabertooth.

Είδες που τελικά μερικά είναι και για real κλάματα ?

ασχετο με το τι εχω.εσυ πες μου τι μπορεις να παρεις με προβλεψει αναβαθμησεις για λιγο oc  και λιγα λεφτα.απο ιντελ δεν νωμηζο να μπορεις να κανεις κατι τετοιο.οποτε αστο καλυτερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...