f1vettel Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Και bugs και ασυμβατότητες με τροφοδοτικά και που δεν οβερκλοκάρουν. Για να φαληρίσει πάει η intel. Oh wait! Μάλλον όχι... Αφου η Intel γεμιζει τα ετοιμα pc/laptop,διαφημιζεται,παιζει βρωμικα κοντρα στον ανταγωνισμο,πως να μην εχει κερδη? Και πλεον η ΑΜD δεν ακολουθει την Intel.Aυτο συνεβαινε μεχρι τους Phenom II,τωρα χαραζει το δικο της δρομο.Η τεχνολογια πηγαινει μπροστα,και συντομα η ιστορια των core 2 duo/core 2 quad θα επαναληφθει.Η ΑΜD μονο στο gaming υστερει πλεον,καθως και στην καταναλωση,κατι το οποιο λυνεται με μια αλλαγη socket.
Millennium Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μπα,οχι.δεν εχει παγκοσμια συνομωσια.απλα οι amd καιγοντε.............. καλο marketing εχει σε συγκριση με την amd. και επιδοσεις εχει,μην λεμε βλακειες.αλλα και μεγαλη τιμη εχει.... Αμαν αυτο το θεμα με τους bulldozer.οκ ηταν αρκετα κατω των προσδοκιων.αλλα ηταν μια τελειως αλλη τεχνολογια. γιατι,η intel δεν εχει κανει μεγαλες βλακειες στο παρελθον??????φυσικα και εχει κανει.και πολλες μαλιστα.τι θα κοιταμε ομως?τον bulldozer η τον Piledriver? Συμφωνώ.Δεδομένα 2011 και πίσω έχουν ορισμένοι και για τα άσχημα των haswell τουμπεκί. 2
ezio-auditore Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Αφου η Intel γεμιζει τα ετοιμα pc/laptop,διαφημιζεται,παιζει βρωμικα κοντρα στον ανταγωνισμο,πως να μην εχει κερδη? Και πλεον η ΑΜD δεν ακολουθει την Intel.Aυτο συνεβαινε μεχρι τους Phenom II,τωρα χαραζει το δικο της δρομο.Η τεχνολογια πηγαινει μπροστα,και συντομα η ιστορια των core 2 duo/core 2 quad θα επαναληφθει.Η ΑΜD μονο στο gaming υστερει πλεον,καθως και στην καταναλωση,κατι το οποιο λυνεται με μια αλλαγη socket. Λες και διαβάζω ανακοίνωση των Αγγελόπουλων για το μπάσκετ είναι αυτό. Ή καλύτερα των οργανωμένων. 2
Red Scorpion Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Άλλα ρώτησα, άλλα απαντήσατε και αλλού πήγατε το θέμα... Ενταξέι πάντως έβγαλα κάποια άκρη, ευχαριστώ.
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 η απαντηση ειναι απλη, i3 ααααλη αισθηση Σε έχω για σοβαρό παιδί,μην τρολλιαζεις μεταφέροντας άλλα από αλλού .. > http://www.cpubenchmark.net/common_cpus.html
Alithinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Εγώ περιμένω να δω τι θα κάνει η νέα πλατφόρμα που θέλει να φέρει η AMD στα PCs.. Ξέρετε,κάτι παρόμοιο με αυτό που θα κάνει και στις νέες κονσόλες. Λέει πως θα κάνει την επόμενη γενιά (Steamroller) να υπάρχει ενιαία μνήμη και για ram και κάρτα γραφικών. Ή μάλλον καλύτερα να φτιάξει μια γλώσσα όπου με τις ίδιες εντολές να προγραμματίζεται και το cpu και το gpu,χρησιμοποιώντας την ίδια μνήμη και όχι αντιγράφοντας τα ίδια pagefiles ώστε να υπάρχουν 2 φορές,μια στη ram του cpu και μια στη μνήμη του gpu. Περιμένω να δω,αλλά προς το παρόν πρώτα θα μας ρίξει άλλο ένα piledriver,στα 5ghz από ότι βλέπω.
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Σαν να ακούω παλιά post που και τοτε ρωτούσαν τι θα γίνει τώρα που θα φέρει "τις μπουλντόζες".. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της δεν ειναι οτι δεν φτιάχνει καλό Hardware ειναι οτι εχει περάσει σε πολλες συνειδήσεις ως αναξιόπιστη εταιρία με τυμπανοκρουσίες και φαμφαρες.. Εγώ είμαι σίγουρος οτι οι Amd εδώ των παιδιών δουλεύουν πολύ καλά,δεν αμφιβάλω καθόλου ,... αμφιβάλω όμως να πω στον φίλο μου που το θελει για δουλειά να το πάρει,γιατι ξέρω οτι αργά η γρήγορα θα γινω ρόμπα,και ξέρω οτι δεν θέλει έναν τεχνικό από πάνω να το ρυθμίζει να το ησυχάζει,να το ξεπυρωνει να το οβερκλοκαρει,κλπ.. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2013 από MoviemakerGr
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Καλά εσυ πίστευε οτι το κέντρο του κόσμου το έχεις στο κουτί σου..
Millennium Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Που κολλάει το κουτί/α μου με τις μπούρδες περί ρόμπας αμα πάει κάποιος σε amd? 3
Thanos1972 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Αααα ρε αθανατε K5,σε πιο συρταρι σε εχω χωσει και δεν μπορω να σε βρω....... Που ειναι ρε παιδια αναξιοπιστοι οι amd?ειλικρινα?που?σε πιο θεμα,σε πιο νημα? εγω για τον τελευταιο επεξεργαστη που δεν δουλευε εδω μεσα που διαβασα ηταν ενας ιντελ οπου η κοπελα ειχε δοκιμασει τα παντα. θα μου πεις εκει μπορει να ηταν και user problem και να καηκε ο επεξεργαστης....θυμασε movie,εσυ το ειχες αναφερει πρωτος. γιατι αυτη η καραμερα με το οτι ειναι αναξιοπιστοι και δεν αποδιδουν? εαν ενα προγραμμα χρησιμοποιει ολους τους πυρηνες,ουτε Overclock θελεις ουτε τιποτα. το overclock προσωπικα το κανω για να ανεβασουμε το single core perfomance.εαν ειχα 8πυρηνο και τον χρησιμοποιουσαν τα παιχνιδια και τα προγραμματα,σιγα μην ηθελε overclock για να φτασει τους Intel τεσπα,ο καθενας με τα χρηματα του και τις απαιτησεις του αγοραζει. προσωπικα εχω σταματησει να ποσταρω και στις συνθεσεις καινουργιων.
qsis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Σε έχω για σοβαρό παιδί,μην τρολλιαζεις μεταφέροντας άλλα από αλλού .. > http://www.cpubenchmark.net/common_cpus.html ok εχεις δικιο περι τρολλιασματος.. παντως με αφορμη το συγκεκριμενο που ποσταρες , θα ηθελα ακομα μια φορα να εκφρασω το ποσο αναξιοπιστo θεωρω το passmark μιας και τα αποτελεσματα του δεν ειναι αυτο που λεμε λογικα. χαρακτηριστικα εδω και καιρο εχω παρατηρησει οτι ανεβαζοντας τη συχνοτητα του επεξεργαστη μου κατα 43% στο pass mark εχω αυξηση στο σκορ της ταξης του 50% το οποιο ειναι τελειως παραλογο.. δε γινεται να εχω μεγαλυτερη αυξηση απο αυτη της συχνοτητας του επεξεργαστη μου.. αλλα δυστυχως ετσι ειναι με τα περισσοτερα benchmark που μετρανε σκορ και οχι ενα μετρησιμο μεγεθος.. λενε αρλουμπες πολλες φορες YΓ και δε μου ριχνει κανενας i3 :P 1
adtakhs Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Αφου η Intel γεμιζει τα ετοιμα pc/laptop,διαφημιζεται,παιζει βρωμικα κοντρα στον ανταγωνισμο,πως να μην εχει κερδη? Και πλεον η ΑΜD δεν ακολουθει την Intel.Aυτο συνεβαινε μεχρι τους Phenom II,τωρα χαραζει το δικο της δρομο.Η τεχνολογια πηγαινει μπροστα,και συντομα η ιστορια των core 2 duo/core 2 quad θα επαναληφθει.Η ΑΜD μονο στο gaming υστερει πλεον,καθως και στην καταναλωση,κατι το οποιο λυνεται με μια αλλαγη socket. Η AMD δεν μπορεί να μειώσει την κατανάλωση με μια αλλαγή στο socket ! Χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ εξολοκλήρου αρχιτεκτονικής !!! Αυτό πολύ απλά γιατί το CMT σε σχέση με το SMT χρειάζεται διπλάσιο αριθμό transistors για να επιτευχθεί έχοντας περίπου ίδια απόδοση στον σημερινό κόσμο.... εφαρμογές ! Εχω πάψει να ελπίζω στο CMT, τουλάχιστον με της τωρινή μορφή του. Η AMD είχε 3 ALUs (128bit) στους K10 ανά πυρήνα !!! Στους Κ15 έχει 4 ALUs ανά module = 2+2 ALUS ! Οταν τρέχεις μια single thread εφαρμογή , μόνο τα 2 ALUs παίζουν άρα είσαι πίσω από K10 ... Δεν έχει δηλαδή τρόπο να υπάρξει κοινή χρήση των 4 ALUs του module από ένα core ... Για να αυξήσει τα ALUS του module έκανε κοινή την FPU = μείωση χώρου, αλλά δεν μειώθηκε δραματικά...ώστε πχ να έχει 6 ALUS (3+3)... Θα πετύχεις καλύτερο multithread σε βαριές εφαρμογές και αυτό ΜΟΝΟ αν το front επανασχεδιαστεί ... Εως τότε το CMT μπάζει σε performance /watt ... και σε Single thread perf ενώ δεν σκαλάρει όπως θα έπρεπε σε multithread. Οι Hass με HTing και σε single και σε multi έχουν 3 ALUS (128bit) ανά πυρήνα και με πολύ καλύτερο τάισμα των πυρήνων τους!!! Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2013 από adtakhs 1
jsiskos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Η αρχιτεκτονική της AMD ήθελε ψηλά κλόκια για να αποδώσει. Η glofo όμως τα έκανε μαντάρα. "αμφιβάλω όμως να πω στον φίλο μου που το θελει για δουλειά να το πάρει,γιατι ξέρω οτι αργά η γρήγορα θα γινω ρόμπα" απλά epic!!! Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2013 από jsiskos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις