Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το να παρει καποιος amd επειδη ειναι φτηνος λογικο,το να παρει καποιος amd και να νομιζει οτι ειναι πιο δυνατος απο τους αντοιστιχους ιντελ, τραγικο

• Like 4
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

13.5 και επειδη δεν έβλεπα να γινεται τιποτα εβαλα τους 13.6 (αλλα όχι clean install γιατι ήταν αργά) . Θα δοκιμασω και clean install αλλά έχω αρχίσει να πιστευω οτι το bf3 είναι το ποιο καταγραμμένο παιχνίδι!! (μετα το skyrim :)  )  Οταν πρωτοβγήκε χρησιμοποιούσε και τους 8 πηρυνες μετά ως δια μαγείας τους 6 μόνο , μετά πάλι τους 8 και και τώρα βλέπω αυτο το πρόβλημα... Τωρα που το σκέφτομαι μπορεί να ξεκίνησε και μετά το Update του origin client (αν και αυτό δεν είναι λογικο...)  ... :P :P

Δημοσ.

Το κακο ειναι οτι θεωρεις αυτονοητο κατι το οποιο ειναι ατοπο με αποτελεσμα να παιρνεις και αλλους στη λαθος σκεψη. Ενας 4πυρηνος στα 4ghz ειναι πιο γρηγορος απο εναν 8πυρηνο στα 4ghz παλι μονο και μονο επειδη εχει περισσοτερη δυναμη ανα πυρηνα. Αυτο σημαινει οτι οταν μια εφαρμογη χρειαζεται 4 πυρηνες για να δουλεψει, σιγουρα θα εκμεταλευτει περισσοτερη τη δυναμη του πρωτου. Οταν ομως μια αλλη εφαρμογη ζηταει περισσοτερους πυρηνες, σιγουρα ενας 8πυρηνος θα βγει μπροστα και ανετα. Στο gaming πχ, στα περισσοτερα παιχνιδια, ο 3570k βγαινει μπροστα αλλα δεν ειναι τα παντα το gaming. 

ωραία τότε σύγκρινέ μου έναν τετραπύρηνο της amd με εναν τετραπύρηνο της intel και πές μου ποιός απο τους δύο είναι καλύτερος και επομένως τεχνολογικά ανώτερος γιατι η απάντησή μου αναφερόταν στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι δύο εταιρίες.

13.5 και επειδη δεν έβλεπα να γινεται τιποτα εβαλα τους 13.6 (αλλα όχι clean install γιατι ήταν αργά) . Θα δοκιμασω και clean install αλλά έχω αρχίσει να πιστευω οτι το bf3 είναι το ποιο καταγραμμένο παιχνίδι!! (μετα το skyrim :)  )  Οταν πρωτοβγήκε χρησιμοποιούσε και τους 8 πηρυνες μετά ως δια μαγείας τους 6 μόνο , μετά πάλι τους 8 και και τώρα βλέπω αυτο το πρόβλημα... Τωρα που το σκέφτομαι μπορεί να ξεκίνησε και μετά το Update του origin client (αν και αυτό δεν είναι λογικο...)  ... :P :P

Δημοσ.

ωραία τότε σύγκρινέ μου έναν τετραπύρηνο της amd με εναν τετραπύρηνο της intel και πές μου ποιός απο τους δύο είναι καλύτερος και επομένως τεχνολογικά ανώτερος γιατι η απάντησή μου αναφερόταν στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι δύο εταιρίες.

Πιο πανω εκανες λογο για 8core vs 4core και τωρα μιλας για amd vs intel με 4 πυρηνες. Θα σου πω το εξης λοιπον. Παιρνεις εναν intel στα 170 και εναν amd στα 100. Ο amd ειναι σαφως πιο αργος (οχι τραγικα) αλλα δε παυει να κοστιζει και 70 ευρω λιγοτερο. Το αποτελεσμα πιο ειναι? Οτι καποιος που θελει και δυναμη αλλα και χαμηλο κοστος, επιλεγει σιγουρα τον πιο vfm. Απλα για καποιο λογο εχουμε κολλησει και πιστευουμε οτι ενας επεξεργαστης ειναι για gaming και μονο. Τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω οταν καποιος μου λεει οτι ενας 8core υστερει σε σχεση με εναν 4core. Ρωτα ομως και αυτους που κανουν δουλειες γραφειου (οτι και αν σημαινει αυτο) ή αυτους που ασχολουνται με βαρυ Multitasking και επεξεργασια και προπαντος αυτους που ψαχνουν vfm λυσεις.

Δε λεω, και εγω στα ματια μου, τον 3570k τον θεωρω ανωτερο σε σχεση με τον 8350πχ. Δε παυει ομως ο ενας να ειναι πιο φθηνος και σιγουρα σε αρκετες εφαρμογες να βγαινει μπροστα. Οποτε μη σπαταλαμε το χρονο μας προσπαθοντας να κανουμε vs χωρις λογο...For every task, there is a perfect tool. Διαλεγεις και παιρνεις. 

• Like 3
Δημοσ.

φιλε εχεις μπει αρκετα φουριοζος...

ακου λοιπον να δεις πως εχουν τα πραγματα που λογικα θα τα ξερεις αλλα εκει ειναι το θεμα μας ολων των ιντελαδων που ολο αναφερομαστε σε benches κλπ και το κανουμε γαργαρα...

σε αναλυσεις 1920χ1080 διαφορες δεν βλεπεις στο οπτικο μερος... τωρα αν το ματι σου ειναι και αυτο bench  τοτε εισαι απο αλλο πλανητη και εχεις ερθει απο το μελλον :)

το ιδιο και σε αναλυσεις 2560 οπου εκει τα πραγματα δεν ειναι τραγικα οπως τα παρουσιαζουν...

τωρα αν θελεις να παρεις και να βαλεις 3 μονιτορ 2560 αναλυση τοτε λογικο ειναι....

και για να μην λεμε οτι να ναι ανακριβιες... ναι οντως ο 3470 πχ που εχει 180 ευρω ειναι καλυτερος απο τον 965 πχ ο οποιος εχει 80 ...

οποτε καταλαβαινει γιατι τσουζει και η τσεπη μετα....

αρα σε ρωτω εγω τι θεμα συγκρισης υπαρχει οταν εχουν την διπλασια τιμη για εναν χρηστη που δεν ειναι φανατικος και θελει να παιζει σε αναλυση 1920χ1080 ?

οποτε ολα αυτα ειναι να χαμε να λεγαμε....

εχουν μπει ολοι σε ενα τρυπακι και κοιτανε τα νουμερα και απλα δεν ευχαριστιουνται το μηχανημα in real life ...

• Like 3
Δημοσ.

Αντε και γω να γίνω προκλητικος και να πω οτι ο 8350 ειναι ανωτερος απο τον 3570 παντου εκτος του per core performance και της κατανάλωσης. Μην τσιμπατε απο benches που εχει γινει σε παιχνιδια που ΔΕΝ εκμεταλευονται παραπανω απο 4 cores, το οτι παιζει καλυτερα το skyrim που δεν γραφτηκε για να εκμεταλευεται 8 πηρυνες δεν λεει απολυτως τιποτα!! Το μέλλον θα δείξει γιατι τώρα που η amd μπήκε στις κονσόλες τα παιχνιδια θα γραφονται με σκοπο να εκμεταλευτούν πολυπύρηνα συστηματα. 

Και ΝΑΙ παραδέχομαι οτι ο εξαπύρηνος 3960 είναι κλάσεις ανώτερος του 8πύρηνου 8350 αλλά είναι και το κόστος στην μέση και όπως και να χει λόγω κόστους δεν μπορεις να τους βαλεις δίπλα δίπλα.

Ακόμα και στο gaming όμως ο 3960 δεν είναι καλύτερος ενός 3570, και αν συγκρίνεις έναν 8350 με ενα 3570 παίρνεις τέτοια αποτελέσματα:

https://teksyndicate.com/videos/amd-fx-8350-vs-intel-3570k-vs-3770k-vs-3820-gaming-and-xsplit-streaming-benchmarks

αν βαλεις και την ταχυτητα σε video encoding του 8350 κτλ κτλ δεν βλέπω κανεναν λογω να προτιμήσω τον 3570 (η διαφορα στην κατανάλωση μπορει να μου στοιχιζει και 3 ευρω τον χρόνο , αν και αυτο το συζηταμε) ...

Ναι λοιπον η intel έχει καλυτερους επεξεργαστες , οι εξαπήρυνοι είναι απιστευτοι και ΜΑΚΑΡΙ να είχα έναν :)

• Like 6
Δημοσ.

Μπήκαν οι γνωστοί-άγνωστοι με τα πολλαπλά account να πουν τα δικά τους.Υπάρχουν μετρήσεις και από χρήστες με 2-3 κάρτες με 8350 και δεν έχουν bottleneck ,λίγο άμα κοιτάξεις βρίσκεις.Αυτά με πιο ελαφρές εφαρμογές γιατί στις βαριές δεν γίνεται σύγκριση 8350-3570Κ όσοι τους δούλεψαν ξέρουν.

• Like 2
Δημοσ.

Την αξία των πραγμάτων την καθορίζει η ζήτηση.. όπως και να το κάνουμε.. κατά καιρούς όλοι πειστηκαμε και δοκιμάσαμε οι περισσότεροι, απογοητευτήκαμε και δεν ξαναπροσπαθήσαμε..

και ναι η συντριπτική πλειονότητα χρηστών δεν είναι ειδικοί στους υπολογιστές ούτε έχουν χρόνο και όρεξη να είναι συνεχεία από πάνω τους..

και εμένα δεν με συμφέρει αυτό που γράφω σε κάποιους τομείς,αλλά that's life..

Ακόμα και καλύτερη να είναι η AMD σε όλους τους τομείς,είναι fail που όσοι την δοκιμάσαν οι περισσότεροι έφυγαν.. απλό.

Το γιατί έφυγαν το ξέρουμε όλοι..

Δεν έχουμε χρόνο ουτε χρήμα να επενδύουμε σε μια εταιρία που κάποτε μας κορόιδεψε και ακόμα κοροϊδεύει κάποιους με τα 8 cores..

• Like 2
Δημοσ.

Τωρα ποια εταιρια μας κοροιδευει με τα 8 cores και ποια με τα 4 cores,δεν ξερω...........

Όταν βγάζεις 6 πυρηνο καλύτερο απο 8 πυρηνο τότε τον πρώτο που κοροϊδεύεις είναι ο εαυτός σου.

Δημοσ.

Τωρα ποια εταιρια μας κοροιδευει με τα 8 cores και ποια με τα 4 cores,δεν ξερω...........

Και με τι τιμές,κομμένα/κλειδωμένα features κιόλας.

• Like 2
Δημοσ.

Όντως. Πάντως πυρήνες δεν έχει, υψηλές τιμές έχει, ασυμβατότητες έχει, bugs έχει, οβερκλοκινγκ δεν έχει,

features δεν έχει, μάλλον κάποια παγκόσμια συνομωσία υπάρχει αλλά ευτυχώς αποκαλύφθηκε...

• Like 1
Δημοσ.

Μπα,οχι.δεν εχει παγκοσμια συνομωσια.απλα οι amd καιγοντε..............

καλο marketing εχει σε συγκριση με την amd.

και επιδοσεις εχει,μην λεμε βλακειες.αλλα και μεγαλη τιμη εχει....

Αμαν αυτο το θεμα με τους bulldozer.οκ ηταν αρκετα κατω των προσδοκιων.αλλα ηταν μια τελειως αλλη τεχνολογια.

γιατι,η intel δεν εχει κανει μεγαλες βλακειες στο παρελθον??????φυσικα και εχει κανει.και πολλες μαλιστα.τι θα κοιταμε ομως?τον bulldozer η τον Piledriver?

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...