Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν η ΙΝΤΕL ειναι ferrari maranello και η AMD evo x η πρωτη πιανει τα 350+ η δευτερη τα 240 συνηθως μεχρι τα 220-240 εισαι ΥΠΕΡκαλυμενος οποτε πιο το νοημα?Ασε που με ferrari ριχνεις και το τρελο γκομενακι (και τις φιλες της) με επεξεργαστη ιντελ τι να ριξεις???Κανα benchmark για επιβαιβεωση...

Φιλε  που ανοιξες το θεμα αν εισαι ακομη εδω και δεν βαρεθηκες με τη φαγωμαρα μας...

Στους επεξεργαστες επειδη υπαρχει το διπολο η amd σαν πολιτικη της εχει μια low budget φιλοσοφια σε σχεση με την Intel.Και να παραδεχτω οτι οι intel ειναι καλυτεροι αν και δεν ειχα ποτε μου αλλα τι να το κανεις. Το θες για παιχνιδια και οι δυο μια χαρα ειναι με μια καλη καρτα γραφικων. Απλα αμα παρεις amd επενδυεις λογω κερδους σε συγκριση με intel αλλου οπως σε ssd gpu ram. Oι διαφορες σε αναλυσεις ως 1080 δεν ειναι τραγικες ισως να μην ειναι και αντιληπτες.Με επεξεργαστη 8ετιας ετρεχα το crysis 3 σε medium γραφικα με 4670 ανετα.οταν βρηκα αλλη καρτα 5750 το medium εγινε high.το metro last light με επεξεργαστη 5ετιας τον 7750, 8gb ram και gpu 5750 το επαιζα με τα γραφικα στο high σε αναλυση 1600*900 ανετοτατα.Οποτε γιατι να δωσεις ενα σκασμο λεφτα αν το θες για παιχνιδια και ταινιες?φανταζομαι οτι με εναν 8150 θα τα επαιζα μια χαρα ανετα και σε καλυτερες αναλυσεις.

και συνοψιζοντας οι intel δεχομαι οτι μπορει να ειναι ταχυτεροι και λιγοτερο ενεργοβοροι ομως ειναι και υπερβολικα ακριβοτεροι ισως λογω ονοματος πιο πολυ (δικη μου αποψη) franchise βλεπεις ειναι αυτο και συνηθως ανα διετια αλλαζουν socket (Μπορει να κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος). Απο την αλλη οι amd ειναι τιμιοι εχουν μεγαλυτερη υποστηριξη τα socket τους δηλαδη για ενα συγκεκριμενο socket μητρικης μπορει να βγαινουν επεξεργαστες για 4 χρονια. am2, am2+ am3 τρανο παραδειγμα.Κατι που σημαινει οτι εχεις επεκτασιμοτητα χωρις να αγοραζεις και μητρικη επιπλεον. Διαφορες πολλες δεν θα δεις για καθημερινες χρησεις οπως και το gaming (με μια αξιοπρεπη καρτα γραφικων).

Και τωρα το παραπονο μου καθεστε τοσα χρονια και τρωγεστε ποσα L2 L3 kilobytes mbytes, ποσα thread cores tdp και χιλια δυο εχει το εκαστοτε μοντελο της μιας με το αντιστοιχο της αλλης (με αφορισμους αμφοτεροι και βαρυγδουπες δηλωσεις) που ναι μεν παιζουν ρολο αλλα γιατι ειμαι σιγουρος οτι στη πλειοψηφια τους οι απλοι χρηστες δεν παρατηρουν αξιοσημειωτες διαφορες?Τουλαχιστον παιρνω παραδειγματα απο τον κυκλο μου.

@MoviemakerGr φιλε μου τι πομπωδεις δηλωσεις ειναι αυτες τι παει να πει να γινεις ρομπα στον φιλο σου που θα του προτεινεις amd και τι παει να πει οτι δεν αμφιβαλεις οτι τα pc των παιδιων εδω μεσα ειναι οκ?Μου ακουγεται πολυ ατοπο ως σχολιο το δευτερο και οσο για τον φιλο σου τι δουλεια κανει που δουλευει video editing, modelling και 3d rendering μηχανικος ειναι τι?Γιατι αν τοσο βαρυγδουπα λες οτι θα γινεις ρομπα επειδη -εμμεσως πλην σαφως- θα τον κρεμασει ενας 8πυρηνος amd ε τοτε αν η δουλεια του ειναι τοσο επαγγελματικη και σημαντικη ας παει σε opteron ή xeon που αν δεν απατωμαι την κανουν αυτη τη δουλεια καλυτερα και ποιο επαγγελματικα απο ολους με 16 πυρηνες πεταει το cs6 και το rendering αλλο πραγμα ας κολησει και μια quadro ή μια firegl και ειναι ωραιος και μοιραιος...Αν ειναι τοσο επαγγελματιας ας παρει και τα καταλληλα εργαλεια...

Να βρασω οτι μπορεις να τρεχεις 15 εφαρμογες μαζι ποιος το κανει και για ποιο λογο?γιατι εχουμε κολλησει στα benchmarks λες και εξαρταται η ζωη μας απο αυτα? Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν!!! καντανταει κουραστικο πλεον να λεμε τα ιδια και τα ιδια...

• Like 4
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω ότι όποιος διαβάσει όλο το νήμα,και έχει ζήσει το forum τους τελευταίους 8 μήνες θα βγάλει νόημα,και συμπεράσματα.
Δυστυχώς ναι διατυπώνω την άλλη από την "κρατούσα" άποψη οπότε τα παραδείγματα μου  πρέπει να είναι λίγο "πομπώδεις" γιατί έχουν να αντιπαρατεθούν με επιλεγμένους πίνακες και videos που αναρτώνται για να δικαιολογήσουν πρώτα "την δική μας επιλογή" και μετά για να πληροφορήσουν - παραπληροφορήσουν λέω εγώ - τον μέσο - άπειρο χρήστη.
Πιστεύω βαθιά στο δικαίωμα του καθενός να επιλέγει και αλίμονο,αλλά όχι σχεδόν να του επιβάλλεται με επιλεγμένα στοιχεία,και για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα σου και να κάνει το Fiat - Evo.
Απέναντι σε μια οπαδικη λογική δυστυχώς πρέπει να κατέβεις και εσύ σε αυτό το επίπεδο για να μπορέσεις όχι να αντικρούσεις αλλά να διατυπώσεις μια άλλη άποψη.
Αυτό είναι όλο.. συγνώμη αν αυτό κουράζει (και εμένα) κάποιες φορές το καταλαβαίνω αλλά πιστεύω ότι και η άλλη άποψη έχει το δικαίωμα της και πάνω απ'ολα όπως προείπα έχει το δικαίωμα επιλογής ο χρήστης που μπαίνει εδώ και διαβάζει,αλλά για να το έχει πρέπει να υπάρχουν και οι δυο απόψεις όχι για να του υποδείξουν,αλλά για να τον βάλουν να ψάξει και να βρει περισσότερο σωστά τι ταιριάζει σε αυτόν.

Δημοσ.

Κανείς δεν αμφιβάλει για το ότι είναι παιχνιδοκαρτες πίστεψε με..

Φυσικά πάντα είναι καλύτερο μετά την ενημέρωση κ το διάβασμα να χτίζεις κ δική σου άποψη.

Αλλά για να το πετύχεις αυτό πρέπει να τα δοκιμάσεις κ τα δυο.

Από αυτή την δήλωσή σου ξεκίνησε η κουβέντα.

Και η απάντησή μου ήταν αυτή :

Πριν λίγο μου μιλούσες για παιχνιδόκαρτες και τώρα μου μιλάς για υποστήριξη πολλαπλών προτύπων για hard. acc. μέρος των οποίων υποστηρίζονται και από τις AMD. Αρα που είναι παιχνιδόκαρτες μόνο ?

Εγώ σου έδειξα το dp και πόσο δυνατές είναι και τι δυνατότητες έχουν σαν hardware σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το GCN είναι μια επένδυση της AMD για πλήρη κάρτα σε κάθε τομέα ... όπως παλαιότερα το Ferni από την Nvidia.

Εσύ μπορεί να ενδιαφέρεσαι για Hac. αλλά δεν ενδιαφέρονται όλοι !

Εγώ ψωνίζω από το φτηνότερο μανάβη σχεδόν πάντα, για αυτό και τις περισσότερες φορές παίρνω ΑΜD/ ATI. Γιατί μου δίνει πολλά και μου ζητά σχετικά λίγα.

• Like 1
Δημοσ.

Και σου επαναλαμβάνω,για τελευταία φορά ειλικρινά.αν οι cuda cores χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα από τα κορυφαία προγράμματα,και έχουν εκατομμύρια ώρες εργασίας και αποτελέσματος και εν έτη 2013 ένα ομολογούμενος πολύ καλό και γνωστό πρόγραμμα,αλλά ένα (αριθμητικό) θα τις υποστηρίξει από εδώ και πέρα,ναι εγώ αυτό το λέω "παιχνιδοκαρτα" γιατί καλώς η κακώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από το θα του ενός..

Κανείς δεν θα σου πει από ποιον μανάβη θα ψωνίσεις.. αυτή είναι κ η λογική της μάνας μου πάει στην λαϊκή στις 2¨30 τα παίρνει στην μισή τιμή αλλά και τα μισά είναι σάπια κ χτυπημένα.. προσπάθησε όμως και εσύ να μην κάνεις το ίδιο δώσε ολοκληρωμένα και σωστά δεδομένα,και άσε τον άλλον να επιλέξει όπως εξάλλου θα ήθελες και σε εσένα να κάνουν..

Δημοσ.

Αν η ΙΝΤΕL ειναι ferrari maranello και η AMD evo x η πρωτη πιανει τα 350+ η δευτερη τα 240 συνηθως μεχρι τα 220-240 εισαι ΥΠΕΡκαλυμενος οποτε πιο το νοημα?Ασε που με ferrari ριχνεις και το τρελο γκομενακι (και τις φιλες της) με επεξεργαστη ιντελ τι να ριξεις???Κανα benchmark για επιβαιβεωση...

Ωπα ωπα ωπα ξεφευγεις :) Δεν υπάρχει περίπτωση καποιος που ξερει απο αυτοκίνητα να επιλέξει maranello απο evo x!!!!! Στην ευθεία χάνουμε αλλα στις στροφές ψάξε να μας βρεις :) χεχε, και ειναι αυτοκίνητο το EVO με ΟΛΗ την σημασια της λέξης :)

Sorry για το off topic αλλα δεν κρατήθηκα :)

Δημοσ.

Ωπα ωπα ωπα ξεφευγεις :) Δεν υπάρχει περίπτωση καποιος που ξερει απο αυτοκίνητα να επιλέξει maranello απο evo x!!!!! Στην ευθεία χάνουμε αλλα στις στροφές ψάξε να μας βρεις :) χεχε, και ειναι αυτοκίνητο το EVO με ΟΛΗ την σημασια της λέξης :)

IMPREZA WRX STI ρε,τι evo και πρασινα αλογα :-D 

Δημοσ.

@Orgios μωρε αν τα εχει τα πακετα και ο γνωστης ferrari θα επαιρνε B) για το glamour που λεν και στο χωριο μου...Περα απο την πλακα παραπανω κανω αντιπαραθεση των μαρκων οχι της αξιας των αυτοκινητων συγκριτικα με το κοστος τους.Και περισσοτερο παει στην λογικη ακομη του καθημερινου απλου-μεσου χρηστη που σκαει ενα καρο λεφτα για να παρει το υπερμηχανημα που για την χρηση που το θελει δεν θα του χρειαστει ποτε.Το ξερω το evo οχι απλα μια χαρα ειναι πεταει...

Δημοσ.

Για το Glamour συμφωνω, για τιποτα άλλο όμως όχι :)

Vettel respect πολλα στο subaru (και σε όλους τους Γιαπωνεζους :)   )

Υ.Γ. Sorry και παλι για το off topic :P

Δημοσ.

Πάντως η Lambo πάει ανετότατη, ούτε υποστροφές ούτε τίποτα. Ο άλλος έχει σκίσει τα λάστιχα ... χαχα

Την βενζίνη που ρουφάει το Lancer και το Euro5 να είχε η m. καλά θα ήταν .... γιατί το  subaru  την έχει σκοτώσει σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

da fak, πως κατέληξα να διαβάζω για αμάξια?  :-D

Ουπς σορρυ κατσε να διορθώσω! Ο Amd ειναι καλυτερος και οι Intelακηδες φαν-μπουζ... :) Επίσης ο υπολογιστης μου είναι ο καλυτερος του κόσμου :D :D

• Like 1
Δημοσ.

το να παρει καποιος amd επειδη ειναι φτηνος λογικο,το να παρει καποιος amd και να νομιζει οτι ειναι πιο δυνατος απο τους αντοιστιχους ιντελ, τραγικο

ηρεμησε ρε μεγαλε και εγω intel εχω  αλλα οχι και ετσι . Δεν πρεπει καποιος να ειναι fanboy  .Oi intel ειναι καλοι στο gaming ενω οι amd σε design και λοιπα , εξαιτιας των πυρηνων

• Like 1
Δημοσ.

Ανάποδα το είπες.. μη συγκρίνεις ένα ταξί με Ferrari..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...