Red Scorpion Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα σας!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί οι επεξεργαστές AMD είναι τόσο φθηνοί σε σχέση με τους Intel. Π.χ. βλέπω έναν 8πύρινο AMD που κοστίζει γύρω στα 150 ενώ ένας 4πύρινος Intel κοστίζει 200 (για να μην αναφέρω 6πύρινους Intel). 1. Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά αυτών των δύο εταιριών; 2. Και τι εταιρίας επεξεργαστή θα με προτείνατε να πάρω για χρήση παιχνιδιών (όχι απαραίτητα άριστα); 3. Παράδειγμα, σκέφτομαι να πάρω έναν από τους παρακάτω: - http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/AMD-FX-8320-AM3-plus-3-5-GHz-16-Mb-FD8320FRHKBOX.htm - http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/Intel-Core-i5-4570-1150-3-2GHz-6MB-BX80646I54570.htm Ποιον θα με προτείνατε και γιατί...
Thanos1972 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Εαν θελεις για παιχνιδια και εισαι σε περιορισμενο budget τοτε μας λες ποιο ειναι το budget σου το μεγιστο,τι ακριβως θελεις να παρεις,ποια ειναι η οθονη σου και σου προτεινουμε αναλογα. το να κατσουμε να αναλυσουμε το γιατι και το πως οσον αφορα για ποιον λογο ειναι πιο φθηνοι,ειναι δυσκολο εδω μεσα. απλα να ξερεις ενα πραγμα.σε εφαρμογες και παιχνιδια οπου χρησιμοποιουν 1-2-3-4 πυρηνες,ο Intel (εξαρταται τον ιντελ) θα ειναι πιο γρηγορος.αλλα για παιχνιδια κοιτας καρτα γραφικων πρωτα και αργοτερα επεξεργαστη.(δεν μιλαω για επεξεργαστες των 40 euros).
JimRdesign Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα σας!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί οι επεξεργαστές AMD είναι τόσο φθηνοί σε σχέση με τους Intel. Π.χ. βλέπω έναν 8πύρινο AMD που κοστίζει γύρω στα 150 ενώ ένας 4πύρινος Intel κοστίζει 200 (για να μην αναφέρω 6πύρινους Intel). 1. Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά αυτών των δύο εταιριών; 2. Και τι εταιρίας επεξεργαστή θα με προτείνατε να πάρω για χρήση παιχνιδιών (όχι απαραίτητα άριστα); 3. Παράδειγμα, σκέφτομαι να πάρω έναν από τους παρακάτω: - http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/AMD-FX-8320-AM3-plus-3-5-GHz-16-Mb-FD8320FRHKBOX.htm - http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/Intel-Core-i5-4570-1150-3-2GHz-6MB-BX80646I54570.htm Ποιον θα με προτείνατε και γιατί... οι AMD επεξεργαστές είναι πιό φθηνοί επειδή αν δεν ήταν πιό φθηνοί δεν θα τους έπερνε κανένας καθώς υστερούν σε τεχνολογίες απο αυτών της intel..Αφού δεν σε νοιάζει να παίζεις άριστα τα παιχνίδια και οι δύο θα κάνουν την δουλειά τους μιά χαρά. 3
Millennium Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Σε ποιές "τεχνολογίες" υστερούν οι amd πέρα από τη λιθογραφία; 3
terry308 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Σε ποιές "τεχνολογίες" υστερούν οι amd πέρα από τη λιθογραφία; ε και εσυ τωρα.ειπαμε.καιγοντε. +1 Ενώ με τους intel καίγεται η τσέπη ... 3
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 στο νετ ειχα βρει κατι Bench με 3570κ και 8350 σε crossfire 7970..bottleneck και αγιος ο θεος στον 8350. στις θερμοκρασιες η αληθεια να λεγετε..σομπες οι Intel,αν και με τη μαμα ψυχτρα δουλευουν ποιο ησυχα απο οτι οι amd(με μαμα ψυχτρα)παρολα αυτα η διαφορα στις θερμοκρασιες ειναι μεγαλη. 3
f1vettel Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 στο νετ ειχα βρει κατι Bench με 3570κ και 8350 σε crossfire 7970..bottleneck και αγιος ο θεος στον 8350. στις θερμοκρασιες η αληθεια να λεγετε..σομπες οι Intel,αν και με τη μαμα ψυχτρα δουλευουν ποιο ησυχα απο οτι οι amd(με μαμα ψυχτρα)παρολα αυτα η διαφορα στις θερμοκρασιες ειναι μεγαλη. νομιζω ο zapee ειχε παραθεσει benches που εκανε ο ιδιος με 8350 και crossfire 7970 και δεν ειχε bottleneck.Η διαφορα με τον 3570κ του ηταν γυρω στα 5-10 fps
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 νομιζω ο zapee ειχε παραθεσει benches που εκανε ο ιδιος με 8350 και crossfire 7970 και δεν ειχε bottleneck.Η διαφορα με τον 3570κ του ηταν γυρω στα 5-10 fps οχι δεν το ειχα βρει εδω...η διαφορα ηταν αρκετη,δεν θυμαμαι ακριβως και νομιζω πανω απο 5-10fps.βεβαια παντα υπαρχει η περιπτωση ψευδους bench οποτε δεν εχω καποιο λογο να σε αμφισβητησω. αν θες δωσε το λινκ με το zapee να το κοιταξω.
JimRdesign Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Σε ποιές "τεχνολογίες" υστερούν οι amd πέρα από τη λιθογραφία; βαριέμαι να λέω αυτονόητα πράγματα αλλα μαζί σου θα κάνω μια εξαίρεση για να μαθαίνεις.Πολύ απλά όταν ένας επεξεργαστής με οχτώ πυρήνες δεν μπορεί να ξεπεράσει σε επιδόσεις έναν τετραπύρηνο ή ξεπερνάει μόνο για πολύ λίγο έναν τετραπύρηνο τότε υπολείπεται σε τεχνολογία και καινοτομίες πόσο δύσκολο ειναι να το καταλάβεις παιχταρά μου? 1
Zapee995 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 βαριέμαι να λέω αυτονόητα πράγματα αλλα μαζί σου θα κάνω μια εξαίρεση για να μαθαίνεις.Πολύ απλά όταν ένας επεξεργαστής με οχτώ πυρήνες δεν μπορεί να ξεπεράσει σε επιδόσεις έναν τετραπύρηνο ή ξεπερνάει μόνο για πολύ λίγο έναν τετραπύρηνο τότε υπολείπεται σε τεχνολογία και καινοτομίες πόσο δύσκολο ειναι να το καταλάβεις παιχταρά μου? Το κακο ειναι οτι θεωρεις αυτονοητο κατι το οποιο ειναι ατοπο με αποτελεσμα να παιρνεις και αλλους στη λαθος σκεψη. Ενας 4πυρηνος στα 4ghz ειναι πιο γρηγορος απο εναν 8πυρηνο στα 4ghz παλι μονο και μονο επειδη εχει περισσοτερη δυναμη ανα πυρηνα. Αυτο σημαινει οτι οταν μια εφαρμογη χρειαζεται 4 πυρηνες για να δουλεψει, σιγουρα θα εκμεταλευτει περισσοτερη τη δυναμη του πρωτου. Οταν ομως μια αλλη εφαρμογη ζηταει περισσοτερους πυρηνες, σιγουρα ενας 8πυρηνος θα βγει μπροστα και ανετα. Στο gaming πχ, στα περισσοτερα παιχνιδια, ο 3570k βγαινει μπροστα αλλα δεν ειναι τα παντα το gaming. 2
Orgios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 σημασια εχει και με ποια παιχνιδια το τεσταρεις και με ποιους drivers... Εγω που εχω 8350 με 7970 crossfire δεν εχω bottleneck και συνηθως έχω 85-92% στο gpu γυρω στο 60 % cpu cores τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε και προσφερομαι και για benchmarks με οποιον εχει ορεξη... Απο κει και περα να τονισω ένα πρόβλημα που έχω στο bf3 τις τελευταιες μερες και δεν βρηκα λύση: Στην αρχη Gpu και Cpu utilization ηταν στα παραπανω επιπεδα με πολυ καλα frame rates στα παντα στο full , μετα εκανα update drivers και σταματησα να παιζω bf3 για 1-2 εβδομαδες , έπαιζα όμως αλλα παιχνιδια χωρις προβλημα, παίζω χθες bf3 και βλεπω CPU utilisation στο 60-65% per core και Gpu sto 20%!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????!!!! με χαμηλα frame rates 30 με 60 (έχοντας μειωμενο aa και tessalation) τα βάζω όλα στο full τα γραφικα παλι τα ιδια στον CPU μεχρι 40% οι GPU's??? what the f*ck?????
Zapee995 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 σημασια εχει και με ποια παιχνιδια το τεσταρεις και με ποιους drivers... Εγω που εχω 8350 με 7970 crossfire δεν εχω bottleneck και συνηθως έχω 85-92% στο gpu γυρω στο 60 % cpu cores τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε και προσφερομαι και για benchmarks με οποιον εχει ορεξη... Απο κει και περα να τονισω ένα πρόβλημα που έχω στο bf3 τις τελευταιες μερες και δεν βρηκα λύση: Στην αρχη Gpu και Cpu utilization ηταν στα παραπανω επιπεδα με πολυ καλα frame rates στα παντα στο full , μετα εκανα update drivers και σταματησα να παιζω bf3 για 1-2 εβδομαδες , έπαιζα όμως αλλα παιχνιδια χωρις προβλημα, παίζω χθες bf3 και βλεπω CPU utilisation στο 60-65% per core και Gpu sto 20%!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????!!!! με χαμηλα frame rates 30 με 60 (έχοντας μειωμενο aa και tessalation) τα βάζω όλα στο full τα γραφικα παλι τα ιδια στον CPU μεχρι 40% οι GPU's??? what the f*ck????? Και εγω με 8350 97%usage και 7970Cf 99%+98% ειχα λιγοτερα frames απ'οτι εχω τωρα με τον 3570k. Οσο για το προβλημα που λες με το Bf3, με ποιους driver εισαι? Ειχα παρατηρησει οτι βαζοντας το παιχνιδι σε low ειχα ακριβως τα ιδια frames με ultra και μετα απο ενα σημειο ακομα και σε low εβγαζε με το ζορι 40 frames. Ημουν με τους 13.5 και 13.6 αλλα παλι απο το πουθενα, το προβλημα λυθηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις