johnny.tifosi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στο φόρουμ, μπαίνω στο ψητό: είχα μια θήκη από έναν εξωτερικό σκληρό WD My Book Essemtial 500 GB 3,5" που μας άφησε χρόνους. Πέτυχα την προηγούμενη βδομάδα την προσφορά του Public για τον Caviar Black και τον τσίμπησα χωρίς να έχω desktop, ελπίζοντας ότι θα δουλέψει με την θήκη που είχα. Τον παραλαμβάνω, τον συνδέω στην θήκη και ο δίσκος παίρνει μπρος. Το my computer στα win 7 τον βλέπει ως CD drive, κάτι που δεν είναι παράλογο γιατί έτσι εμφανιζόταν και ο αρχικός δίσκος για να εγκαταστήσεις το WD Smartware πριν τον χρησιμοποιήσεις. Αφού ο Caviar Black προφανώς δεν είχε το WD Smartware δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κατεβάζω πλαγίως το Smartware, το εγκαθιστώ, αλλά δεν μπορεί να δει τον δίσκο. Για να βεβαιαωθώ ότι ο δίσκος είναι καλός, τον συνδέω στο desktop φίλου και τον φορμάρω κανονικά σε NTFS. Γυρίζοντας σπίτι, μπαίνω στο disk management και ο δισκος φαίνεται κανονικά, ως RAW όμως. Μου εμφανίζει ένα παράθυρο για να γίνει initialized αλλά μετά πετάει μήνυμα ότι είναι write protected. Δοκίμασα να τον φορμάρω εκ νέου και στο linux με gparted και kde partition manager αλλά δεν μπορούν να φτιάξουν partition table. Για μένα είναι προφανές ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην θήκη, και διάβασα ότι υπάρχει κάποιου είδους κρυπτογράφηση στο τσιπάκι για να δουλεύει μόνο με τον αρχικό δίσκο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να παρακαμθεί ή θα περιμένω μέχρι να φτιάξω νέο desktop για να χαρώ τον νέο μου δίσκο; Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2013 από johnny.tifosi
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 υπαρχει και η λυση να αγορασεις καποια εξωτερικη θηκη η docking station για να χαρεις τον νεο σου δισκο!
johnny.tifosi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2013 Το γνωρίζω, απλά θα ήθελα να αποφύγω το επιπλέον κόστος αν είναι δυνατόν να δουλέψει με την υπάρχουσα.
johnny.tifosi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Καμιά ιδέα; Κανείς δεν έχει προσπαθήσει κάτι ανάλογο;
nezoski Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Εχω κανει εγω αλαγη σκληρου σε my book και ειμαι μονο συμβατοι με τους πρασινους!! Sent from my iPad using Insomnia
johnny.tifosi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Εχω κανει εγω αλαγη σκληρου σε my book και ειμαι μονο συμβατοι με τους πρασινους!! Sent from my iPad using Insomnia Πράγματι αρχικά μέσα είχε caviar green. Εσύ δηλαδή έβαλες νέο Caviar Green και σου δούλεψε; Ενδιαφέρον...
nezoski Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Ναι φιλε μου!Φαντασου κιολας εβαλα και μεγαλυτερης χωριτικοτης σκληρο απο τον αρχικο!!νομιζω οτι το λεει και στην ιστιοσελιδα της western digital
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Και σε western digital my world ελεγαν οτι μονο αλλο green μπορεις να βαλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα